Verslagen

Blauwwitters (oefen) thuis  

 

Eefde 1 – Blauwwitters 1

Na een heerlijke Nederlandse zomer en de kicksen alweer een paar weken uit het vet, is de wolzak op zaterdag 19 augustus het decor voor de eerste oefenwedstrijd. Waar de kalklijnen om half 2 nog vrij onzichtbaar waren werd er een klein beroep gedaan op de lijnentrekker van de vereniging. Zonder morren en denkend aan de bieromzet door te spelen op het hoofdveld werden de lijnen in een half uur strak op het veld gezet.

De opstelling van de eerste oefenwedstrijd van ons eerste team is de volgende: Bart; Tim, Ton, Sjoerd, Stefan, Dennis, Terry, Niek, Jorn, Niels, Mitch

In de tweede minuut weet Eefde een voorsprong bij elkaar te breien. Na een vloeiende aanval beginnend vanaf de linkerkant word er gezocht naar een opening. Niek blijft goed breed houden en weet de vrije ruimte uitstekend te benutten. Zijn voorzet word op waarde geschat door Jorn, die hem in de verre hoek weet te schieten. De 1-0 is hiermee een feit. Eefde legt een hoop spelplezier op de mat en combinatie na combinatie laat zich volgen. Er moet gezegd worden dat blauwwitters verdedigend niet het beste team is.

Na 10 minuten weet Jorn de bal handig mee te nemen en strak voor de goal te geven. Mitch weet hiermee wel raad en laat zien waar hij goed in is. Lijkt de bal in eerste instantie er niet in te gaan, de keeper helpt waar nodig en geeft het laatste zetje, 2-0! Het eerste kwartier laat eefde heel veel meer kwaliteit zien dan de tegenstander, die daardoor volledig overlopen word. Het volgende kwartier voetbalt Eefde vooral op de helft van de tegenstander maar echt kansen worden niet gecreëerd, totdat er een overtreding op Jorn gemaakt word en een penalty volgt. Mitch ziet de keeper wel in de juiste hoek gaan maar de bal beland alsnog achter hem en in de goal.

Lekker voetballen lijkt Eefde dit seizoen wel onder de knie te krijgen, maar waar Eefde al goed in was zijn standaardsituaties. Dus is in de 35 minuut Sjoerd die wederom via de hulp van de keeper de bal erin kopt. Niek lijkt er daarna nog steeds wel zin in te hebben en wil zichzelf belonen met een goal. Is hij twee keer belangrijk met buitenkant rechts, daarna mag hij zelf aantreden tegen de keeper. Net voor rust mag hij naar de keeper toe en ziet dat de keeper wat vlot uitkomen. Vervolgens komt een handige passeeractie waardoor de goal een makkelijk doelwit is. Niet veel later zal het rustsignaal volgen.

Wissels eefde: Eruit: Tim, Ton, Terry, Niels Erin: Michael , Pepijn, Sjors, Mathijs.

Tweede helft begint tam van beide kanten, waar Blauwwitters niet beter kan lijkt Eefde iets te temporiseren. Lange bal van achteruit op Sjors, alleen op de keeper af en legt hem op tijd af. Voor Niek een koud kunstje om namens hem het netje te laten bollen. Binnen twee minuten laat Eefde zien dat ze dit seizoen aanvallende intenties heeft. Laat eerst Niek de linkerpaal trillen, waarna Jorn het rechter deel van het aluminium weet te raken.

Een veldoverwicht voor Eefde is nu vanaf minuut 1 gaande. De tweede helft was aftasten aan beide kanten. Eefde was de veel een veel betere ploeg en hebben 90 minuten lang gedicteerd. Blauwwitters begonnen met de beste intentie maar kwamen vooral heel veel kwaliteit te kort tegen een goed Sp. Eefde.

 

Terug naar boven