Verslagen

Blauwwitters (oefen) thuis  
Vevo (beker) thuis  
Teuge (beker) uit  
EZC (beker) uit  
AJC   uit
Almen thuis  
Sportlust Glanerbrug   uit
RDC thuis  

 

Wedstrijdverslag Sp. Eefde – RDC
De vierde wedstrijd van het seizoen stond op de planning. Aangezien de laatste thuiswedstrijd in een teleurstellende nederlaag tegen Almen eindigde had de ploeg van Jeroen van der Tol iets recht te zetten. 

Uit niets leek dat Eefde dat zelf besefte in de eerste helft. Het begon slap en RDC had dan ook een lichte overhand in het duel. Hoewel het ook niet echt tot grote kansen kwam. Toch kwam de eerste echt grote kans er voor Eefde, Dennis Nijveld mocht van een meter of 20 aanleggen voor een vrije trap en schoot hem net naast. Daarna was het RDC dat op voorsprong kwam, na een goede steekpass van de spits kon er iemand zo in het strafschopgebied opduiken en één op één komen met Bart Scholten. Die weet echter knap te redden, maar doordat de bal niet weggewerkt kon worden kwam de bal in een scrimmage alsnog bij een speler van RDC die het net wist te vinden.

Hierna blijft RDC het betere van het spel houden. Toch wordt Eefde op slag van rust nog twee keer gevaarlijk. Eerst is het een vrije trap van Jorn Braakhekke die nipt door de keeper tot corner verwerkt kan worden. Uit de corner erna is het Ton Reijlink die bij de tweede paal de bal goed terug kopt op Terry Stok, maar zijn schot wordt op miraculeuze wijze door de keeper gestopt. 

Vlak voor rust moeten Dennis en Ton echter geblesseerd het veld verlaten en staat er een ander team aan het begin van de tweede helft. Daarin is er meer strijd en beleving te zien aan de kant van Eefde. Maar kansen weet het nog niet echt te creëren. Echter is het halverwege de tweede helft Jorn die het tij weet te keren met een ouderwets zondagsschot. Op een meter of 30 van de goal krijgt hij de bal aangespeeld, draait weg en haalt vervolgens uit. De bal vliegt bij de tweede paal in de kruising binnen. Hierdoor kantelt de wedstrijd meer en meer in het voordeel van Eefde. Vlak voor tijd is het Mitch Elsman die als spits zijnde zijn torinstinct toont en de bal van dichtbij binnen tikt. Voorafgaand aan de goal was een goede actie van Pepijn Stronks, hij trok met de bal aan de voet van achteruit op en werd niet aangepakt. Door een prima één twee kon hij helemaal oprukken tot in het strafschopgebied van RDC en wist de bal bij Mitch te krijgen die hem vervolgens tot doelpunt promoveerde.

De overwinning leek hierdoor binnen, maar er was nog wel wat tijd te spelen. RDC ging meer op de aanval spelen, waardoor er meer ruimte kwam voor Eefde. En in de absolute slotfase van het nogmaals Jorn die de keeper met een goed afstandsschot verraste. Dit keer kwam Jorn goed naar binnen vanaf links en op de punt van het strafschopgebied wist hij met een bekeken schot de verre hoek te vinden, de keeper kon er nog wel een hand tegenaan krijgen, maar dit was niet voldoende. 

Na een moeizame eerste helft heeft Eefde bewezen dat het het tij kan keren en uiteindelijk heeft het een goede overwinning geboekt. Hierdoor kunnen ze vol vertrouwen naar volgende wedstrijd toeleven. De kraker uit tegen Be Quick (28 oktober).  

Terug naar boven


Wedstrijdverslag Sportlust Glanerbrug – Eefde
Na de sof van vorige week tegen onze streekgenoot wacht er een uitwedstrijd voor de mannen van Jeroen van der Tol. Nadat de eerste wedstrijd Losser de bestemming was, is nu Glanerbrug de tegenstander. Behalve Pepijn die een schorsing uitzit is de basis niet veranderd. Op een behoorlijk troosteloze accommodatie en met meer uitsupporters dan thuis is het Glanerbrug die mag aftrappen.

De eerste 10 minuten beginnen wat tam. De slag op het middenveld is nog niet beslist. Toch is het Eefde dat wat mogelijkheden krijgt. Na drie corners is het Sjoerd die kan koppen. De bal mist helaas wat snelheid. 2 minuten later zet Eefde goed druk op het middenveld. Met name Sjors zet sterk door en weet Mitch te bereiken. Door een handigheidje kan die alleen door. Zijn stiftje mist helaas richting. Vlak daarna is een verkeerde bal achterin de inleiding van een aanval voor sportlust. De bal gaat gelukkig net voorbij. De counter daarna is daarna ook gevaarlijk. Echter weet Niels geen ruimte te vinden om te schieten.

Sportlust valt op door de beweeglijkheid voorin. Stuk voor stuk kunnen de aanvallers een mannetje passeren. Dut lukt met regelmaat, alleen gevaarlijk word het niet echt. De wedstrijd is na een half uur in evenwicht. Van achteruit bouwt Eefde goed op. Mitch laat zich uitzakken en combineert met Jorn. Die geeft de bal voor de goal, Niels loopt er tegenaan maar de keeper red fraai. Ook sportlust laat van zich zien. De organisatie staat niet goed bij Eefde en ze kunnen zo doorlopen. Op het laatste moment kan de bal gelukkig nog geblokt worden. Toch blijft de bal in de zestien, echter word die net goed afgedrukt. Toch blijft de brilstand op het scorebord staan bij rust.

Waar beide ploegen niet meer dan een paar mogelijkheden hebben gekregen, lijkt de stand ook wel terecht. De tweede helft begint Eefde ongewijzigd. Na een kwartier in de tweede helft lijkt sportlust sterker te worden. Het voetbal is er bij Eefde helemaal uit. Toch kan ook sportlust nog niet afdrukken. Vanaf een vrije trap rond de middenlijn, lijkt de spits de bal iets met de hand te beroeren. De scheidsrechter ziet dit echter over het hoofd en hij mag maarzo inschieten. Bart red gelukkig in twee instanties. Daarna laat eefde zich ook weer een keertje zien. Na een aanval over meerdere schijven is helaas de laatste bal op Niek net niet goed. Toch laat Eefde de grootste kans van de wedstrijd noteren. Jeroen speelt langs de lijn Mitch in. Met een handigheidje speelt hij Jorn in. Die geeft de bal heerlijk voor. Niek weet helaas niet af te drukken.

Eefde begint wel sterker te worden. En opnieuw Eefde door. De aanval ziet er precies hetzelfde uit als de vorige. Nu is het Terry die het eindpunt is. Helaas is het nu de keeper die hem eruit haalt. Ook sportlust laat zich voor de verandering zien. De bal leek uit, maar er word gefloten. De bal schiet gelukkig voorlangs. Na kansen over en weer weet niemand af te drukken. De bal had beide kanten op kunnen vallen, maar hij bleef in het midden liggen. Helaas dat het niet kan maar 2 punten voor allebei was verdiend geweest.

Terug naar boven


Wedstrijverslag Eefde – Almen
Vandaag 30 september is op meerdere vlakken memorabel te noemen. Wist u bijvoorbeeld dat op deze dag speler Tim Alferink het levenslicht zag? Ook op deze dag begint de aftrap van de supportersvereniging van sp Eefde. Na een wervingsactie zijn er ruim 50 leden aangemeld en er zijn nog steeds mensen die lid worden. Ook is op 30 september de dag van de eerste derby van ons vlaggenschip, de wedstrijd tegen Almen. De trotse koploper is vandaag te gast op een verregend complex.

De volgende mannen mogen op een sfeervolle accommodatie proberen de punten in Eefde te houden. Bart, Pepijn, Ton, Sjoerd, Jeroen; Dennis, Sjors, Niek, Niels; Jorn, Mitch

Na een hoop rook wat van het terras kwam kon de wedstrijd eindelijk beginnen. Een onbekend Almen trok ten strijde met een een team dat vorig jaar kampioen is geworden in de derde klasse. Wel van het hoogste jeugdelftal. Na een aantal minuten kwam de linksbuiten wat dreigend door. Naast een heleboel snelheid nam hij onderweg ook wat voetbalvernuft mee. Voor Eefde was het zaak om hem te neutraliseren.

Na wat mogelijkheden over en weer slipte opnieuw de buitenspeler van Almen erdoor. Door een van van richting veranderd schot bracht hij de stand op 1-0 voor Almen. Eefde ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Aanvallend klopte er een heleboel, maar op het moeilijk bespeelbare veld was opbouwen niet altijd de slimste keuze. Hier lijkt gelijk een leerproces voor Eefde te komen, want door het eeuwenlang blijven opbouwen van achteruit werd alleen maar de eigen verdediging op de proef gesteld.

Na weer een verkeerd ingeschatte bal van Eefde kwam de linksbuiten van Almen opnieuw sluw door. Pepijn trok aan de noodrem, wat hem na een half uur op een rode kaart kwam te staan. Dit betekend een 1-0 achterstand en een man minder de rest van de wedstrijd. Toch lijkt Eefde beter in de wedstrijd te komen, maar weet het niet door te drukken. Een 1-0 achterstand bij rust is het gevolg.

Na een ouderwets potje penalty schieten door de jeugd van Eefde kan de wedstrijd weer nieuw leven ingeblazen worden. Dit zal best met alle goede bedoelingen bedoeld zijn, echter word verdedigen even vergeten. Na opnieuw een counter van Almen word Eefde lelijk in het hemd gezet. Vlak na rust weet Almen namelijk de 2-0 in de touwen te prikken en lijkt de wedstrijd op een uitgemaakte zaak te eindigen. Toch is het Eefde wat er alles aan doet om terug in de wedstrijd te komen. Opnieuw is het Almen wat in zijn vuistje lacht want verdedigend gaat er opnieuw een hoop mis. De 3-0 kan uitgetekend worden en met een man minder word de dag alleen maar donkerder voor Eefde.

Ook het publiek begint zich te roeren en de lange bal word gevraagd van iedereen die achterin staat. Dit zorgt toch ineens voor een impuls dat heel Eefde op zijn grondvesten doet trillen. Uit een op het oog vrij ongevaarlijke situatie kopt Jeroen ineens raak. Niks aan de hand zal je denken want bij 3-1 is alles wel gelopen. Echter loopt Almen vanaf de aftrap een beetje te schutteren. Wat de hele wedstrijd niet blootgelegd is, is de heel matige verdediging van de Sv uit Almen. Mitch ziet zijn kans schoon en benut vlak voor de 90e minuut zijn kans. 3-2 ineens en wat gaat er nog gebeuren???! Na wat mogelijkheden voor Eefde heeft helaas de 3-3 er niet echt ingezeten. Een zeer pijnlijke nederlaag tegen onze regio genoot.

Terug naar boven


Wedstrijdverslag AJC 1 – Eefde 1
Vandaag gaat het dan eindelijk gebeuren. Na een zeer gemiddelde voorbereiding moeten de manschappen van trainer Jeroen van der Tol er vandaag klaar voor zijn. Er wacht gelijk een verre uitwedstrijd richting Losser, waar tegenstander ajc zijn complex heeft liggen. De volgende 11 namen gaan starten voor sp Eefde:

Bart; Pepijn, Ton, Sjoerd, Jeroen; Dennis Sjors, Jorn; Niek, Mitch, Niels.

Waar de energie en spelplezier er bij beide teams in de warming-up vanaf spat, lijkt de scheidsrechter van dienst er geen zin in te hebben. Het kan ook zijn dat hij Losser niet kan vinden, in ieder geval is hij niet op het sportcomplex te vinden. Door een bereidwillige scheidsrechter in de buurt kan de wedstrijd met een uur vertraging alsnog beginnen.

De nieuwe scheids begint wat warrig en in de eerste minuut krijgt Eefde een indirecte vrije trap tegen. Uit de daaropvolgende corner word er helaas direct gescoord. Een slap begin word Eefde direct fataal. 1-0

Eefde pakt het daarna goed op wat resulteert in een drietal aardige mogelijkheden. In balbezit lijkt Eefde zeer gretig. De grootste mogelijkheid komt echter vlak daarna. Pepijn speelt Jorn in die hem prachtig achter de verdediging legt. Mitch duikt ineens op en schiet de bal helaas net naast de goal. Niet veel later komt hij ineens een op een. Echter mist zijn schot de overtuiging.

Eefde rijgt de kansen aaneen. Nu komt Ton weer sterk door. Uit de kluts krijgt Jorn de bal, helaas mist zijn schot richting en dus de goal. Vanuit de ingooi gaat Pepijn diep. Nadat de achterlijn bereikt is komt de bal bij Mitch. Deze gaat er in!!!! 1-1

En de bok is los hoor. Weer komt Pepijn lekker mee. Nu wil die zelf vuren. Wat een goede keuze! Binnenkant paal is het binnen een minuut ook 2-1 voor Eefde.

Een duidelijk overwicht van Eefde in de eerste helft laat een terechte voorsprong zien. We gaan rusten met een 2-1 voorsprong. Eefde begint voortvarend aan de tweede helft na een goede combinatie door de voorwaartsen van Eefde, Mitch en Jorn, is het Jorn die hem heerlijk afrond. De 3-1 is een feit.

Het lijkt een wedstrijd te worden waar aan het doelsaldo gewerkt kan worden. Een heuse kansenregen laat zich zien in de eerste paar minuten van de tweede helft. Ook nu zet Dennis weer goed door op het middenveld. De bal gaat na de zijkant waar die de zestien word binnen geslingerd. Mitch schiet hem goed raak maar deze keer red de keeper goed.

Het eerste uur heeft Eefde de wedstrijd volledig onder controle. Vooral de druk vooruit werkt goed en brengt de tegenstander enorm in de problemen. Door een wissel bij ajc komt Eefde enigszins in de problemen. Echter weet Eefde onder de druk uit te voetballen. Jorn komt door en alleen een overtreding kan hem stoppen. Uit deze vrije trap schiet Dennis de bal precies op de kruising. Neemt niet weg dat Sjoerd met een ware omhaal de bal in het netje werkt. De 4-1 is een feit.

Ajc laat het er niet bij zitten zet nog een keer aan. De aanvallers komen erdoor en een overtreding in de zestien moet gemaakt worden. De penalty daarna word netjes binnen geschoten. 4-2. Word het dan toch nog spannend? Kansen over en weer, maar toch lijkt Eefde wel de betere conditie te hebben. Toch is het in de slotfase meer tegenhouden, terwijl dat tegen deze tegenstander helemaal niet nodig is.

Uiteindelijk weet Ajc geen kans meer te creëren en zijn de eerste drie punten een feit. Volgende week wacht de derby en de start van de supportersvereniging. Een aanrader om ons eerste elftal te zien voetballen tegen de koploper op dit moment!

Terug naar boven


Wedstrijdverslag EZC'84 1 – Eefde 1
De laatste wedstrijd in de beker van het eerste seizoen onder Jeroen van der Tol werd gespeeld tegen EZC'84. De volgende 11 mogen proberen de eerste driepunter te gaan noteren:

Bart, Jeroen, Sjoerd, Pepijn, Tim, Wouter, Terry, Mathijs, Niek, Jorn en Niels Na een onscherp begin van Eefde komt een lekkere counter op gang. Niels kiest voor eigen succes en de keeper weet de listige bal met de voeten te keren. Na 20 minuten komt Eefde een paar keer goed door. De tegenstander kan weinig anders dan overtredingen maken. Dit kunnen ze echter wel heel goed. Na een kort opstootje blijft Eefde rustig, van EZC kun je dat allerminst zeggen. Met een waas voor de ogen mogen twee spelers blij zijn dat ze nog op het veld staan. Ze lijken er een schoppartij van te willen maken, want 2 minuten later volgt er een aanslag op Jeroen.

Daarna lijkt de rust enigszins hersteld. Na wat druk van de tegenstander moet Eefde een paar corners weggeven. Uit een afvallende bal word de bal fantastisch geschoten. Bart laat zien scherp te zijn en pakt hem minstens zo fraai. De druk gaat echter niet weg en na een bal van de zijkant staat de organisatie niet goed en moet er een tegengoal geïncasseerd worden. 1-0.

Uit een ingooi word Eefde levensgevaarlijk. Na een goede combinatie van Jorn en Pepijn krijgt Niels zijn voet er net niet goed tegenaan. In dezelfde minuut gooit Niels de bal achter de verdediging die niet goed ingrijpt. De diepgaande Mathijs passeert zijn directe man met een ouderwetse panna en geeft de bal strak voor. In totale paniek glijd de centrale verdediger de bal in eigen goal. 1-1!

In de rust wisselt Eefde twee keer. Mathijs en Wouter mogen alvast douchen en Sjors en Mitch komen de andere 9 helpen aan de overwinning. Na een goede pass staat Mitch ineens helemaal vrij, echter kopt hij tegen de keeper aan. In de tweede helft heeft EZC duidelijk een wat verdedigende tactiek gekozen. Het balbezit is hierdoor voor Eefde en wat kleine mogelijkheden doen zich wel voor. Toch weet Eefde de voorsprong nog niet te pakken. Ook Hans mag nog even meevoetballen en word in de 70e minuut op een voor hem nieuwe plek gezet. Hij mag de plek van Niels overnemen.

Na een goede voorzet van Hans komt Jorn net niet bij de bal. De corner die overblijft levert een kopbal van Sjoerd op die helaas de juiste richting mist. De tweede helft is vooral rommelig en slordig. Toch staat Jorn door een slippertje achterin ineens 1 op 1 met de keeper. De keeper red helaas goed. Eefde probeert nog een keer aan te zetten. Een schot van Terry word net genoeg van richting veranderd en Mitch krijgt na wat gerommel de bal niet op het hok. Een gelijkspel is dus het gevolg.

Terug naar boven


Teuge 1 – Eefde 1 (beker)
Na een regenachtige ochtend is de zon toch nog doorgebroken op het complex van sp Teuge, de tweede tegenstander van ons eerste elftal in de beker. Hoofdtrainer Jeroen van der Tol heeft de volgende elf namen de wei ingestuurd; Bart, Jeroen, Pepijn, Ton, Tim; Niels, Dennis, Sjors, Niek; Jorn, Mitch

In de eerste minuut komt Teuge al direct gevaarlijk door over de linkerkant van Eefde. Na wat gerommel word de bal gelukkig naast geschoten. Na een beetje aftasten komt Eefde steeds beter in de wedstrijd.

Vanaf eigen zestien stuurt Sjors Mitch weg, die heeft meer snelheid dan zijn tegenstander en is hem ook snel kwijt. Via een mooie voorzet staat Sjors helemaal vrij, helaas vind zijn schot niet het net waar op gehoopt was. Beide ploegen maken er een open wedstrijd van. Eefde blijft op het middenveld in balbezit door Jorn die Dennis weet te bereiken. Zijn steekpass weet Niek te bereiken die na enige twijfel de bal terug speelt op Dennis. Zijn schot wordt helaas geblokt. De daaropvolgende aanval van Teuge levert een levensgrote kans op. Echter het kunstgras bied enige hulp, waardoor een leeg doel geen tegendoelpunt oplevert.

Vlak voor rust komt Teuge opnieuw door aan onze linkerkant. De tegenstander is een stuk sneller dan Jeroen en weet de bal goed voor te geven. Voor de spits een koud kunstje om hem binnen te koppen. 1-0 voor Teuge. Eefde lijkt geenszins aangeslagen en probeert te blijven aan te vallen. Na moeilijk uitverdedigen word Jorn ineens vrijgespeeld. Niek is direct al mee en samen weten ze de achterlijk te bereiken. Jorn geeft voor en Mitch kopt hem onberispelijk raak. Vrijwel direct daarna is het rust.

In de rust is Sjors moegestreden achtergebleven. Wouter vervangt hem in het veld. Teuge heeft slordig balverlies vlak voor de eigen zestien. Mitch krijgt de bal en schiet direct. De keeper red met moeite. Eefde begint eigenlijk sterker aan de tweede helft. Dit resulteert in een grote kans voor Wouter die de keeper onderweg vind. Echter is het Teuge dat effectiever is.

Via een uitbraak is de snelle linksbuiten Eefde te slim af. Hij geeft de bal strak voor en de bal word dan ook simpel binnen getikt. Eefde probeert met man en macht de gelijkmaker te maken. Dit betekent helaas ook dat er achterin wat gaten vallen. Teuge snijdt makkelijk door de verdediging heen en scoort de 3-1. De pijp bij Eefde raakt leger en leger. De ruimtes worden daardoor groter en groter.

Na een aantal hachelijke momenten scoort Teuge toch wel verdiend de 4-1. De daarop volgende aanval levert direct weer gevaar. Er word door Eefde een overtreding gemaakt in de zestien. De penalty word onberispelijk binnen geschoten. Eefde straalt niet echt plezier en oplettendheid meer uit. Na een te korte terugspeelbal word ook direct de zesde gemaakt. Het is hopen dat Teuge geen zin meer heeft of dat de scheidsrechter affluit. Gelukkig is dat laatste een feit.

Een harde leerschool zo aan het begin van het seizoen. Er rest Eefde nog een bekerwedstrijd, daarna moeten de manschappen gereed zijn voor de competitie.

Terug naar boven

 


Sp. Eefde 1 – Vevo 1 (beker)

De voorbereiding zit er bijna op. De eerste officiële wedstrijd word vandaag gevoetbald tegen Vevo, een derdeklasser zaterdag is vandaag de tegenstander. Eefde brengt de volgende namen op de mat: Bart; Michael Hans Jeroen Stefan; Terry Niek Jorn; Wouter Mitch Rens.

Het eerste gevaar in de wedstrijd komt van Eefde zijde. In de vierde minuut geeft Jorn een heerlijke steekpass op Wouter die hem echter niet compleet op waarde schat en overhandigd aan de keeper. Door de vele wisselingen achterin, is de verdediging nog niet helemaal op elkaar ingespeeld. De tegenstander loopt makkelijk door de verdediging heen en kan de bal in twee instanties intikken. Een onverdiende 0-1 is het gevolg.

Na een aantal saaie minuten gooit eefde de bal naar voren. Dit word door vevo verwerkt tot hoekschop. Dat hadden ze beter niet kunnen doen want Terry kopt hem onberispelijk raak. 1-1!! Vanaf de aftrap word vevo echter direct gevaarlijk. Bart moet in actie komen en verwerkt een verre trap tot corner. Na een aanval van eefde word Wouter onreglementair naar beneden gewerkt op de rand van het zestienmetergebied. De variant die uit de voortvloeiende vrije trap genomen word levert een hoop gevaar op. Jeroen haalt de trekker over maar de keeper red stijlvol. Eefde oefent veel druk uit op de tegenstander en enige mogelijkheden doen zich wel voor. Helaas weet Eefde niet door te drukken en gaan we rusten met een gelijk spel.

In de 55e minuut word Eefde uit het niets gevaarlijk. Proberen ze wel druk uit te oefenen, lukt het niet altijd. Toch komt er een grote kans die over links ingezet word. Stefan slingert de bal voor en Mitch schiet hem helaas tegen de keeper aan. Uit de rebound weet Rens niet te scoren. Eefde word wel sterker en verdiend eigenlijk de hele wedstrijd al wel een voorsprong. Waar het door de hitte op een slijtageslag begint te lijken komt Eefde opnieuw goed door. Mitch verlengt de bal op Jorn die uit een moeilijke hoek doorkomt. Met buitenkant rechts vind hij helaas de keeper onderweg.

In de loop van de wedstrijd ontloopt het niveau elkaar steeds minder. Vevo oefent enige druk uit op Eefde en ziet de bal niet goed van achteruit verwerkt worden. De aanval die daarop volgt levert een doelpunt op voor vevo. Dit lijkt de nekslag voor Eefde te zijn. Er komt nog wel wat druk echter levert dit geen grote kansen meer op. Zo word de eerste bekerwedstrijd verloren door het eerste team van sp Eefde.

Terug naar boven


Eefde 1 – Blauwwitters 1

Na een heerlijke Nederlandse zomer en de kicksen alweer een paar weken uit het vet, is de wolzak op zaterdag 19 augustus het decor voor de eerste oefenwedstrijd. Waar de kalklijnen om half 2 nog vrij onzichtbaar waren werd er een klein beroep gedaan op de lijnentrekker van de vereniging. Zonder morren en denkend aan de bieromzet door te spelen op het hoofdveld werden de lijnen in een half uur strak op het veld gezet.

De opstelling van de eerste oefenwedstrijd van ons eerste team is de volgende: Bart; Tim, Ton, Sjoerd, Stefan, Dennis, Terry, Niek, Jorn, Niels, Mitch

In de tweede minuut weet Eefde een voorsprong bij elkaar te breien. Na een vloeiende aanval beginnend vanaf de linkerkant word er gezocht naar een opening. Niek blijft goed breed houden en weet de vrije ruimte uitstekend te benutten. Zijn voorzet word op waarde geschat door Jorn, die hem in de verre hoek weet te schieten. De 1-0 is hiermee een feit. Eefde legt een hoop spelplezier op de mat en combinatie na combinatie laat zich volgen. Er moet gezegd worden dat blauwwitters verdedigend niet het beste team is.

Na 10 minuten weet Jorn de bal handig mee te nemen en strak voor de goal te geven. Mitch weet hiermee wel raad en laat zien waar hij goed in is. Lijkt de bal in eerste instantie er niet in te gaan, de keeper helpt waar nodig en geeft het laatste zetje, 2-0! Het eerste kwartier laat eefde heel veel meer kwaliteit zien dan de tegenstander, die daardoor volledig overlopen word. Het volgende kwartier voetbalt Eefde vooral op de helft van de tegenstander maar echt kansen worden niet gecreëerd, totdat er een overtreding op Jorn gemaakt word en een penalty volgt. Mitch ziet de keeper wel in de juiste hoek gaan maar de bal beland alsnog achter hem en in de goal.

Lekker voetballen lijkt Eefde dit seizoen wel onder de knie te krijgen, maar waar Eefde al goed in was zijn standaardsituaties. Dus is in de 35 minuut Sjoerd die wederom via de hulp van de keeper de bal erin kopt. Niek lijkt er daarna nog steeds wel zin in te hebben en wil zichzelf belonen met een goal. Is hij twee keer belangrijk met buitenkant rechts, daarna mag hij zelf aantreden tegen de keeper. Net voor rust mag hij naar de keeper toe en ziet dat de keeper wat vlot uitkomen. Vervolgens komt een handige passeeractie waardoor de goal een makkelijk doelwit is. Niet veel later zal het rustsignaal volgen.

Wissels eefde: Eruit: Tim, Ton, Terry, Niels Erin: Michael , Pepijn, Sjors, Mathijs.

Tweede helft begint tam van beide kanten, waar Blauwwitters niet beter kan lijkt Eefde iets te temporiseren. Lange bal van achteruit op Sjors, alleen op de keeper af en legt hem op tijd af. Voor Niek een koud kunstje om namens hem het netje te laten bollen. Binnen twee minuten laat Eefde zien dat ze dit seizoen aanvallende intenties heeft. Laat eerst Niek de linkerpaal trillen, waarna Jorn het rechter deel van het aluminium weet te raken.

Een veldoverwicht voor Eefde is nu vanaf minuut 1 gaande. De tweede helft was aftasten aan beide kanten. Eefde was de veel een veel betere ploeg en hebben 90 minuten lang gedicteerd. Blauwwitters begonnen met de beste intentie maar kwamen vooral heel veel kwaliteit te kort tegen een goed Sp. Eefde.

 

Terug naar boven