Vertrouwens Contact Persoon

Sporten met Respect !
Vertrouwens Contact Persoon

Hoi!Rijna Smeerdijk

Ik ben Rijna Smeerdijk, Vertrouwens Contact Persoon (VCP) van Sportclub Eefde. Ik sta al meer dan 10 jaar langs de lijn in Eefde als supporter van mijn man en 3 zonen. Omdat ik het heel belangrijk vind dat iedereen op een leuke en veilige manier kan sporten, heb ik de cursus Vertrouwens Contact Persoon van het NOC*NSF gevolgd.

Sporten is super! Maar het is vooral heel belangrijk dat kinderen, maar ook volwassenen, een fijn, gezellig, maar bovenal veilig sportklimaat hebben. Hier wil ik me graag voor inzetten. Om dat voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat we allemaal respectvol met elkaar omgaan.

Het is niet altijd even gemakkelijk om problemen of moeilijkheden (pesten, (seksuele) intimidatie of andere zaken) met de persoon zelf te bespreken. Je kunt de persoon die volgens jou ‘ongewenst gedrag’ vertoont daarop aanspreken, of hem of haar vertellen wat dit gedrag met je doet. Vaak is het probleem dan al opgelost. Lukt dit je niet, of heb je hier hulp bij nodig, dan kan ik je wellicht verder helpen. Dit omdat het zo ontzettend belangrijk is dat je plezier houdt in je sport!

Mochten er dingen zijn waar je zelf mee zit,voel je je bijvoorbeeld niet prettig in je team? Heb je als ouder/ verzorger het idee dat je kind het niet naar zijn of haar zin heeft? Heb je als leider of trainer problemen met je team?Of ben je vrijwilliger en ondervind je moeilijkheden waar je niet uitkomt? Bel of mail me dan. Ik ben ook regelmatig op het voetbalveld te vinden, dan kun je me ook altijd even aanspreken of een afspraak maken. Samen kunnen we nadenken over de stappen die je kunt zetten om tot een oplossing te komen.

Als Vertrouwens Contact Persoon van de vereniging ben ik onafhankelijk, en géén onderdeel van het bestuur. De meldingen die ik krijg, zal ik altijd vertrouwelijk behandelen. Ze moeten schriftelijk gerapporteerd worden aan het bestuur maar dit gebeurt anoniem, tenzij het gaat om een dermate ernstig incident of om strafbare feiten. Er zal in zo’n geval eerst met je besproken worden hoe we dat verder op gaan pakken.

Ik hoop dat je me weet te vinden! Maar vooral dat je het naar je zin hebt en dat je nog lange tijd, met heel veel plezier, betrokken blijft bij de club, op welke manier dan ook!

Groet Rijna

E-mail: Rijna73@gmail.com
Telefoon: 06-54904312