Cursus KNVB Basismodule JVTC

Op maandag 27 mei 2019 was de laatste bijeenkomst van de cursus JVTC bij Sp. Eefde Onder leiding van Robert Steenbeeke, KNVB docent, zijn er 5 bijeenkomsten geweest. De cursus was bedoeld voor begeleiders, trainers, en coördinatoren die wat extra ondersteuning willen bij het begeleiden van een jeugdteam tijdens training en wedstrijd. Er deden 11 leden van Sp. Eefde aan de cursus mee. De praktijkoefeningen vonden op het kunstgrasveld plaats en de theorie in de kantine.

Wat kwam er in de cursus o.a. aan de orde:

  • De structuur van voetballen(aanvallen, omschakelen, verdedigen) tijdens wedstrijden en trainingen leerbaar maken.
  • Het begeleiden en coachen van jeugdspelers
  • Het voorbereiden van trainingen
  • Oefenstof uit de Rinus app

Op de slotavond kregen alle deelnemers te horen dat ze geslaagd waren. De cursisten kunnen nu hun opgedane kennis in de praktijk brengen. De geslaagden zijn: Xaran van de Poel, Chris Engberts, Tom Klein Nagelvoort, Michael Zvi, Marc Dashorst, Gerard Schonewille, Bas Scholten, Dennis Spieker, Lars Wolsheimer, Mark Scholten en Danny Wolsheimer.

Geslaagde trainers Eefde

Iedereen van harte gefeliciteerd!

Sp. Eefde mag trots zijn dat zoveel trainers de tijd en energie steken om zichzelf verder te bekwamen in het geven van goede trainingen. Uiteindelijk komt dit ten goede aan de jeugdopleiding. Docent Robert Steenbeeke feliciteerde alle geslaagden en hij was vol lof over het enthousiasme en de waardevolle inbreng die elke cursist heeft gegeven. Nadat Technisch jeugdcoördinator Herman van Zeijts Robert Steenbeeke had bedankt voor de prettige manier van lesgeven, werd er nog even wat gedronken en gezellig nagepraat.

Een belangrijke conclusie, die uit deze cursus kan worden getrokken is dat er bij de jeugdtrainers behoefte is aan begeleiding. De club zal op zoek moeten naar mensen die de opzet van de JVTC een goed vervolg kunnen geven. Gelukkig heeft de club zelf ook al heel wat voetbaltechnische kennis in huis.

Reacties zijn gesloten.