Eefde is subtopper na winst op Redichem

Na het verlies van vorige week tegen Cuijk traden de mannen van Eefde vandaag op tegen laagvlieger Redichem. Het veld was ondanks de vele regenval van afgelopen week nog bespeelbaar en dus stonden de supporters weer lekker op ons terras. De parasols waren opengeklapt dus de regenbuien deerde ze niet. Wie wel in de regen aan de bak konden waren de volgende spelers; Quinn, Rik, Tim, Pepijn, Niels; Joost, Dennis, Sjors; Julian, Mitch, Wouter.

Het begin was rommelig en beide ploegen moesten wennen aan het veld, aan elkaar en aan de scheidsrechter. Hij hield alles wel heel erg kort en zichzelf vooral rondom de middencirkel. Echt grote kansen werden er niet gecreëerd aan beide kanten. Eefde had meer de bal, maar kwam niet door de defensie van de gasten heen.

Totdat de linksbuiten van Redichem na een dik half uur weggestoken werd en de bal strak voor gaf. Quinn en de defensie konden de bal niet keren en hij werd binnengetikt bij de 2e paal: 0-1 voor de bezoekers. Eefde leek enigszins wakker geschud en zette nog even flink aan voor de rust. Julian kapte en draaide zijn tegenstander uit en gaf de bal de 16 in. Een verdediger van Redichem keerde deze met de hand en de scheids gaf een strafschop. Captain Julian ging zelf achter de bal staan en liet de keeper kansloos: 1-1 en tijd om even op te drogen in de kleedkamer.

In de 2e helft was het spelbeeld duidelijk, Eefde had de bal en Redichem liep achteruit. De scheids bleef rare beslissingen maken, waardoor er weinig tempo in het spel kwam en spelers niet wisten waar ze aan toe waren. Eefde kreeg enkele grote kansen via een 1 op 1 van Wouter en een kopbal van Mitch na een fijne voorzet van Joost, maar de bal wou er niet in. Totdat Wouter in minuut 80 de bal panklaar legde op het hoofd van Mitch. Hij liet deze keer de keeper verslagen achter en bracht de Eefde mannen dichtbij de 3 punten.

De resterende minuten was het uitspelen, Redichem ging vooruit lopen en voor Eefde kwam een hoop ruimte. Beide ploegen wilden nog graag, maar wederom werd het beide ploegen lastig gemaakt door de arbitrage die bleef grossieren in onjuiste beslissen, omdat hij vaak simpelweg te ver weg stond om de situatie goed te kunnen inschatten.

Het laatste fluitsignaal klonk als muziek in de oren, want ondanks een matige wedstrijd waren de 3 punten wel een feit. 3 punten die ons definitief laten aansluiten bij de subtop. Volgende week reizen we af naar Nijmegen waar we aftrappen tegen UNI V.V.