Eefde opnieuw met lege handen na knotsgekke avond op de Wolzak

Al snel na de harde nederlaag tegen DVOV was er voor de Eefde mannen een kans om revanche te nemen, ESA was de tegenstander, op papier een zware dobber.

Het was lekker weer en er waren veel supporters afgekomen op de wedstrijd die door dat goede weer gelukkig gespeeld kon worden op ons mooie hoofdveld.

De volgende namen verschenen aan de aftrap: Quinn, Pepijn, Terry, Rens, Niels; Joost, Niek, Jorn; Mick, Mitch, Julian

Zoals al vaker dit seizoen had eefde een lastige start, de eerste kans was voor Jorn maar als snel daarna kwamen de gasten uit rijkerswoerd op gang, door slordig verdedigen en foute keuzes stond na 10 minuten al een 0-2 achterstand op het bord.

ESA nam wat gas terug en zo kwam Eefde iets meer aan voetballen toe, het moment dat iedereen het idee had dat Eefde weer mee kon gaan doen leek de genadeklap te vallen, opnieuw werd Quinn door een van zijn eigen mensen verslagen, deze keer was het Niels die zijn eigen doelman passeerde en voor de 0-3 tekende.

Het leek een verloren zaak maar toch zat er meer voetbal in bij Eefde, echt grote kansen waren er niet maar er werd zeker tegenstand geboden. Vlak voor rust resulteerde dit in een corner voor Eefde die door Joost ingebracht werd en door pepijn als een ware nummer 9 binnegtikt werd. 1-3 was de stand en we gingen aan de thee.

In de 2e helft zagen we een heel ander Eefde, het was fel en er werd hard gewerkt en, niet geheel onbelangrijk, er werden kansen gecreëerd, uit een afgeslagen corner in de 47 minuut schoot jorn een enorme kanonskogel in de bovenhoek om de spanning terug te brengen, 2-3!

Eefde had op dit moment recht op de 3-3 en deze leek ook op de loer te liggen maar zoals al vaker dit seizoen vielen de goals aan de andere kant, binnen 5 minuten is het de ESA spits die twee keer scoort en zo de stand op 2-5 zet. Opnieuw dacht iedereen dat het gelopen was, behalve de spelers van Eefde. Met een sterk slotoffensief bleven ze er voor strijden en met een goal van Wouter in de 83e minuut groeide dit geloof. Eefde ging direct vanaf de aftrap weer volle bak en ESA wist het even niet. Door een van richting veranderd schot van Jorn viel ook de 4-5 nog achter de keeper en een stunt hing weer in de lucht.

Het terras ging er nog eens achter staan maar helaas bleek er te weinig tijd over, strijdend maar opnieuw ten onder dropen de spelers af.

Wat we mee kunnen nemen naar zaterdag is de veerkracht dit getoond is, dat een comeback nog mogelijk was is een groot compliment naar de ploeg.

Aanstaande zaterdag kunnen we opnieuw alle steun gebruiken tegen buurman FC Zutphen, de vorige thuiswedstrijd tegen Zutphen zou bij vele nog wel bekend zijn, laten we er weer zo'n enorm feest van maken met z'n alle!