Het seizoen 2023-2024 tot nu toe…

Inmiddels is de winterstop aangebroken en is het tijd om de balans op te maken. De junioren, JO19-JO13 hebben hun tweede fase afgerond, een kleine competitie van 7 wedstrijden waarbij een halve competitie gespeeld is. Deze tweede fase leverde de volgende standen op: JO19-1 staat op een keurige 3e plaats! Zij spelen nog op 20 januari een inhaalwedstrijd tegen koploper VIOS V. wint de JO19 die wedstrijd dan worden ze alsnog kampioen en dat in de 1e  klasse een prachtig resultaat dat dus nog mooier kan worden. De JO17-1 begon wat stroef deze fase, maar sloot hem goed af wat een 5e plek opleverde. De JO15-1 is kampioen geworden! Prachtig resultaat voor ze. Begeleiding en spelers van harte gefeliciteerd! De JO14-1 had het erg lastig en hadden ook niet veel geluk. Zij wisselden mooie wedstrijden af met mindere met uiteindelijk een 8e plek. De JO13-1 deed het super goed alhoewel het in de laatste wedstrijden bijna mis leek te gaan zijn ze toch trotse kampioenen geworden! Ook voor deze begeleiding en spelers gefeliciteerd! Uiteindelijk blijkt dat AZC toch de inhaalwedstrijd heeft gespeeld en net voor onze kampioenen  eindigde, maar die hadden we al gehuldigd. Alle teams worden op basis van de rangschikking ingedeeld voor de 3e fase dit is een competitie tot einde van het seizoen de 3e fase start op 3 februari 2024 en het programma zal op 11 januari bekend zijn.

De pupillen hebben hun 2e fase er ook opzitten en zullen opnieuw ingedeeld worden op basis van de eindrangschikking van fase 2. Voor onze teams was er voor de JO11-1 een keurige 4e plaats waar ze tot op de laatste speeldag meededen voor het kampioenschap. Helaas ging het feest niet door, maar wel een hele mooie prestatie. Voor de JO9-1 was er ook een kampioenschap te vieren, alhoewel het lastig is omdat de standen “niet” bijgehouden worden door de KNVB. Dan ben je na 6 ruime overwinningen en 1 nipte nederlaag toch gewoon kampioen!! Begeleiding en spelers gefeliciteerd! Ook de JO8-1 mogen we kampioen noemen hetzelfde als voor de JO9, in dit geval 5 ruime overwinningen en 1 nipte nederlaag. Begeleiding en spelers gefeliciteerd!! De JO8-2 heeft 2 keer gelijk gespeeld en mooie doelpunten gemaakt en veel plezier gehad, hartstikke mooi! De 3e fase zal voor de pupillen op 20 januari 2024 beginnen en tot en met 16 maart duren, waarna er nog een 4e fase volgt. De indeling en programma voor de 3e fase is op 11 januari 2024 bekend. 

Bij de seniorenteams zijn we ook in de winterstop beland. Ons dames elftal zal zijn thuis wedstrijden na de winterstop bij Gorssel spelen, omdat het een samenwerking met onze buren van Gorssel is. De dames staan momenteel 9e in haar competitie. Het 1e heeft zijn eerste punten gepakt en zijn gelukkig van het negatieve puntentotaal af. De weg omhoog is ingeslagen! Het 2e heeft het met punten sprokkelen nog lastig, maar laat regelmatig leuke spannende wedstrijden zien en staat op de 11e plek. Het 3e wisselt de goede en mindere wedstrijden af en heeft de aansluiting met de middenmoot met zicht omhoog. Het 4e heeft de onderkant van de middenmoot in het vizier en kan dus in de tweede seizoenshelft op gaan klimmen. De 7×7 teams hebben hun eerste competitie erop zitten. De mannen hebben vooral veel wedstrijden verloren met 1 doelpunt verschil (12!) dus met wat meer geluk moeten daar toch punten uit gaan komen in de 2e competitiehelft en een betere positie dan plek 5.

De vrouwen 18+1 wonnen veel van hun wedstrijden en staan 2e , achter Zutphen waarvan 3 keer verloren werd. Dus daar weer van gaan winnen en het kampioenschap is mogelijk!. Wel jammer dat er tegenstanders zijn die soms afzeggen. Op naar de volgende rondes op de vrijdagavonden, vanaf 15 maart start de 7×7 competitie weer. Het dartteam is ook met wisselend succes bezig , winst en verlies in de beker en een leg te kort om door te gaan in de winnaarsronde, weer winst in de verliezersronde. In de competitie gaat het niet heel goed, maar zat er opeens wel winst in tegen de koplopers?!

Reacties zijn gesloten.