Seizoen 2022-2023 zit er alweer op….

Na in het pinksterweekend het internationale toernooi bij Eefde weer te hebben gehad en waarin ook nog de laatste competitie wedstrijden werden gespeeld, is het tijd om terug te kijken op het seizoen en de laatste fases van de jeugd.

De junioren, JO19-JO13 hebben hun fase 3 afgerond. De JO19-1 Is de derde fase geëindigd als de nummer 8, maar heeft wel een knappe overwinning behaald op de kampioen van de 2e klasse. De JO17-1 heeft na het kampioenschap in de 2e fase laten zien dat dit een losse flodder was. In de 3e fase zijn ze weer kampioen geworden! Na een bus vol supporters nog in spanning gehouden te hebben werd een week nadien alsnog het kampioenschap in de 3e klasse gevierd, wederom gefeliciteerd! De JO17-2 is helaas puntloos geeindigd in de 3e fase, maar had wel een nipte nederlaag (6-5) tegen de latere kampioen. De JO15-1 heeft een prima derde fase gespeeld wat uiteindelijk in een verdienstelijke 5e plaats resulteerde, dus bovenaan in de middenmoot. Ook de JO13-1 behaalde diezelfde positie als beste van de middenmoot, 5e . Al met al hebben de junioren teams het naar behoren gedaan en dat beloofd wat voor volgend seizoen.

De pupillen hebben hun 4e fase er op zitten dus een fase meer dan bij de junioren. Deze fase indeling is er voor om meer gelijkwaardige tegenstanders te ontmoeten, dit lukt toch nog niet altijd blijkt weer uit de uitslagen. Voor onze teams was er voor de JO12-1 (5e) een plek in de middenmoot van de 3e klasse. De derde fase kende een valse start met twee nederlagen maar het slot mocht er zijn met goede wedstrijden en resultaten waarbij je kan zeggen dat ze de kampioen en de nummer twee het heel moeilijk hebben gemaakt en met een gelijk spel en overwinning lieten zien dat ze zich met die teams prima konden meten. De 12-2 is zevende geworden en dit was zo’n klasse die niet voldeed aan het principe van gelijkwaardigheid drie teams waren veel sterker dan de andere 5, maar desalniettemin heeft de 12-2 gestreden! De JO10-1 deed het prima! Ze verloren 3 wedstrijden en wonnen er 3! Ook de JO8-1 zat in een klasse waar heel veel doelpunten vielen, maar waar de 8-1 toch tegen wel heel goede tegenstanders moest, zelf scoorden ze toch 27 keer in 7 wedstrijden helaas scoorde de tegenstander iedere keer meer doelpunten, maar scoren kunnen ze! De JO8-2 scoorde er ook lekker op los en wonnen ook een wedstrijd. Wat ook nog wel een vermelding waard verdiend is dat we een aantal doelpuntenmakers bij de club hebben die wel heel makkelijk weten te scoren! Zo heeft de topscoorder van alle teams er dit seizoen 80 tegen het net doen belanden en ook degene die net achter hem bleef wist er 76 te maken dat zijn toch wel aantallen om stil van te worden!

De senioren teams zijn ook allemaal klaar met de wedstrijden, geen nacompetitie meer. De eindstanden zijn als volgt: Het eerste is 12e geworden en degradeert rechtstreeks naar de 4e klasse. Het tweede heeft na lastig seizoen de 8e plek behaald. Het derde is geëindigd op de 6e plaats. Het vierde is 11e geworden. De topscoorder bij de senioren kwam op 20 doelpunten uit toch 9 meer als de nummer 2 bij de senioren, maar niet te vergelijken met de doelpuntenmachines uit de jeugd.

De 7×7 teams hebben een lastig voorjaar gehad met veel uitval door verschillende omstandigheden. Uiteindelijk heeft de 35+ mannen toch op een haar na het kampioenschap gemist door een 1-0 nederlaag tegen de latere kampioen in de laatste ronde, bij een gelijkspel was er nog een kampioenschap geweest. De Dames 18+ hebben slechts twee speelrondes gehad door dat er meerdere teams zich terug trokken. Hopelijk dat er volgend seizoen wat meer wedstrijden gespeeld kunnen worden, talent zit er dit team genoeg! De Dames 30+ hebben nog een ronde tegoed en scoren zuinig maar hebben veel plezier. Fijne zomerstop en op naar het seizoen 23-24!

Het dartteam heeft nogal uiteenlopende prestaties laten zien. Ze staan inmiddels 9 e op de ranglijst met nog 1 wedstrijd te gaan tegen de nummer 10. Maar ze hebben wel de finaleronde van de beker bereikt de 4 juni in de Hanzehal is vanaf 11:00uur! De 180 is al gegooid door Gerwin (6x), Dinant en Joost, de hoogste finish is van Gerwin met 131 met Erik daar vlak achter met 130.

Op naar de volgende wedstrijden!

Reacties zijn gesloten.