Dames

dames1617

Waar zijn de Eefde dames gebleven?
Vorig jaar was dit nog de vraag die bij AZC vaak de ronde deed… dit jaar horen we dit geluid regelmatig bij Eefde. Aankomend seizoen loopt het namelijk even iets anders dan de voorgaande jaren. Dat de aanwas van nieuwe dames de laatste jaren tegenviel, is geen geheim. En dat daardoor drie jaar geleden de samenwerking met AZC dames werd aangegaan ook niet. De eerste twee jaar was dit nog een samenwerking waarbij de teams elkaar aanvulden wanneer een van beide te weinig speelsters had. Dit seizoen is er zelfs sprake van een daadwerkelijke fusie van beide teams.

Vorig jaar werd besloten om in de zaterdagcompetitie mee te doen en de thuiswedstrijden om en om bij AZC en bij SP Eefde te spelen… maar ook dit gaat komend seizoen veranderen.

Wens voor een eigen team
Dat de samenwerking tussen beide verenigingen een ontzettend leuk en gezellig team op de been heeft gebracht, neemt niet weg dat het doel en de wens is om ieder een eigen team op de been te brengen. Het plan was dan ook dat beide clubs om aan het begin van dit seizoen beide weer een eigen team zouden hebben … dit is helaas op beide locaties niet gelukt. Dit jaar gaat het dus net even anders dan afgelopen jaar. Omdat de dames van AZC zich vorig jaar aan ons hebben aangepast, was het niet meer dan logisch dat het dit jaar andersom zou zijn. Het combinatieteam gaat daarom dit jaar deelnemen in de zondagcompetitie. De wedstrijden zullen daardoor op het AZC complex gespeeld gaan worden. Wel wordt er op de dinsdagavond nog op de Wolzak getraind, om zo toch nog wel wat bij Sp. Eefde te kunnen doen. En op deze manier kunnen een aantal dames, die moesten stoppen door de nieuwe oplossing (zondagvoetbal), af en toe nog meetrainenen!

Op naar een Sp. Eefde damesteam!
Het streven is nog steeds om volgend seizoen weer een eigen dames team te hebben bij Sp. Eefde en niet meer afhankelijk te zijn. We zullen er dit seizoen dan ook alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Als echte Eefdenaar is het natuurlijk niet makkelijk om je vertrouwde voetbalvereniging deels achter te laten. Dat dit toch gebeurt, verandert niets aan de wens om volgend jaar weer volledig op ons eigen, mooie complex te vinden te zijn met een Sp. Eefde damesteam. De liefde voor voetbal wint het van de keuze om niet te voetballen of een samenwerking aan te gaan.