SVDW '75 Thuiswedstrijd Uitwedstrijd
Winterswijk FC Thuiswedstrijd Uitwedstrijd
Wodanseck Thuiswedstrijd Uitwedstrijd

Almen – Eefde 0-2 (0-1) – Eefde wint eerste derby

6 sept. Dat er bij een eerste wedstrijd spanning op staat is misschien wel logisch, zeker in een derby maar waar het doorgaans bij een paar minuten blijft zat de spanning er nu een hele wedstrijd op dit leverde een uiterst matige wedstrijd waar Eefde op het eind aan het langste eind trok.

Al na 6 minuten leek zich hetzelfde doemscenario als vorig jaar (wedstrijd 2x gestaakt vanwege zware blessures) te voltrekken, nu echter werd de wedstrijd wel voort gezet (Jurgen had naderhand een sleutelbeenbreuk). Ondanks het matige spel speelden beide ploegen wel vol op de aanval, het spel golfde derhalve op en neer en leverde ook goede kansen op. Halverwege de 1e helft leek Almen op voorsprong te komen maar Jeroen was de redder in nood en kon de bal nog van de lijn koppen. Eefde daarentegen was in de 39e minuut iets fortuinlijker. Een aanval via Wardo en Jorn werd doeltreffend afgerond door Terry, zijn schot werd van richting veranderd waardoor de doelman kansloos was. Diezelfde doelman toonde echter zijn klasse door 2 geweldige reddingen op achtereenvolgens een 1 tegen 1 situatie met Jorn en een kopbal van Toni. Op slag van rust werd een handsbal van een Almen speler in de 16 door iedereen in en naast het veld gezien, behalve door de scheidsrechter die toen i.p.v. een strafschop maar voor de rust floot.

Eefde startte de 2e helft sterk, had het eerste kwartier een overwicht en creëerde een 2 tal goede kansen maar het was wéér die doelman die er een stokje voorstak. Eerst weerhield hij Toni, die een steekpass van Jorn op waarde inschatte, van scoren en daarna was hij Jorn de baas die na een magistrale passeer actie alleen op het doel afging. Eefde greep derhalve de mogelijk om verder uit te lopen niet aan en verslapte een beetje en hield dus Almen in de wedstrijd. Die kregen halverwege de 2e helft ook de kans maar Bart hield met een goede redding zijn doel schoon. Deze waarschuwing was op dat moment niet aan Eefde besteed want 10 minuten voor het eind kroop het door het oog van de naald. Eerst belandde een schot op de binnenkant van de paal waarna Bart in 2e instantie met een geweldige redding zijn doel nog schoon hield op de intikker daarna was hij kansloos maar deze werd vanwege buitenspel afgekeurd. Eefde was nu wel wakker geschut en hield vanaf dat moment de rijen gesloten. Vlak voor tijd viel dan toch de bevrijdende 2e treffer, Via Wardo en Jorn schoot Toni de bal bij de 2e paal onberispelijk binnen.

Doelpunten: 39. 0-1 Terry Stok, 88. 0-2 Ton Reijlink

Eefde – SC Oranje 6-0 (1-0)  Verdiende maar geflatteerde overwinning Eefde

13 sept. Eefde heeft tegen, het voor Eefde onbekende,  SC Oranje uit Arnhem een knappe overwinning behaald, de uitslag is echter wel geflatteerd. Eefde had een adequaat antwoord op het goede spel van SC Oranje en kon zo uit de omschakeling toeslaan. Het liet vanmiddag bovendien zien uiterst efficiënt te zijn met de kansen die het kreeg (dit is wel eens anders geweest).

Het eerste kwartier was SC Oranje de betere, met verzorgt voetbal probeerden ze Eefde onder druk te zetten. Eefde had vooral moeite met de beweeglijke aanvallers,die waren in het begin de verdedigers de baas. Eefde kon ze alleen stoppen door een overtreding te maken maar omdat die ruim voor de 16 werden gemaakt werden de vrije trappen niet gevaarlijk. Na een kwartier kwam er de kentering want Eefde sloeg bij de eerste mogelijkheid toe, nou ja 2e. Na een aanval over rechts werd Wardo in stelling gebracht, die zag zijn schot nog gepareerd worden maar uit de aansluitende corner wordt de bal bij de 1e paal licht getoucheerd door Toni en belandt zo in het net. Een paar minuten later belandde een vlijmscherpe counter van Eefde wederom bij Wardo diens schot werd wederom gepareerd waarna Toni deze in de rebound wilde binnen tikken, hij werd hierbij geblokt maar de scheidsrechter zag hier niets in. Dit waren ook gelijk de belangrijkste wapenfeiten uit de eerste helft, want zowel SC Oranje als Eefde kreeg nog een 2 tal mogelijkheden maar die werden door beide ploegen goed verdedigt.

De tweede helft is net begonnen als Eefde weer bij de eerste de beste kans toeslaat, uit een snelle omschakeling over rechts, wordt de voorzet door Wardo bij de 2e paal binnen geschoten. SC Oranje krijgt nog wel een mogelijkheid ( een kopbal wordt echter over gekopt) maar is toch wel een beetje geknakt. Eefde daarentegen leek wel in een flow. Na een uur kreeg het 2 goede kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, waarbij de eerste eigenlijk niet te missen is. Jorn komt 1 op 1 met de keeper en geeft voor op Terry, deze mist op een meter of 4 geheel vrij staand op onbegrijpelijke wijze. Niet veel later ziet Sjors een een pegel op de binnenkant van de kruising uitéénspatten. Scoren ging Eefde vanmiddag echter in het vervolg wel goed af want in de laatste 20 minuten dwong het 4 kansen af en deze werden ook allen verzilverd. De 3-0 werd door Jeroen, na een vrije trap van Wardo, bij de 2e paal onhoudbaar binnen gekopt. Een minuut later beloont Sjors zijn goede spel met een treffer. Hij komt door een interceptie op de middenlijn in balbezit, soleert langs 4 man en blijft oog in oog met de keeper uiterst koel. Vlak voor tijd worden er binnen 2 minuten nog 2 doelpunten gemaakt. De 5-0  wordt door Toni bij de 2e paal binnen geschoten na een voorzet van Tim v/d S  en het sluitstuk door wederom Sjors. Hij zet druk op de verdediging en met name de keeper, hij ontfutselt hem de bal en schiet wederom met binnenkant voet binnen.

Doelpunten: 15. 1-0 Ton Reijlink, 51. 2-0 Wardo Nengerman, 70. 3-0 Jeroen Pelskamp, 71. 4-0 Sjors Scholten, 89. 5-0 Ton Reijlink, 90. 6-0 Sjors Scholten.

Eefde – Grolse Boys 2-1 (0-0) Eefde komt goed weg tegen Grolse Boys

20 sept.  Eefde heeft een benauwde overwinning behaald op Grolse Boys, Het woord “zwijnen” is misschien beter op z'n plaats want gezien het wedstrijdbeeld en zeker de kansen van GB had het met een punt al tevreden moeten zijn. Op de valreep trok het echter toch de overwinning nog naar zich toe.

Tot half 3 was het mooi weer maar vanaf het fluitsignaal kwam de regen plotseling met bakken tegelijk naar beneden tel daarbij het bulderende onweer op en je gaat een onheilspellende middag tegemoet. Dit klopt wat Eefde betreft ook alleen had dit ook met het goede spel van Grolse Boys te maken.
Het spel golfde op en neer waarbij beide ploegen beurtelings mogelijkheden kregen waarbij steeds GB de eerste mogelijkheid had. De eerste kans was voor GB maar de voorzet werd bij de 1e paal geblokt. Niet veel later had Wardo de uitgelezen mogelijkheid om de openingstreffer aan te tekenen. Door het gladde veld kreeg hij door een defensiefout van GB een vrije schietkans binnen de 16, zijn schot belandde echter op de binnenkant van de paal. Halverwege de 1e helft was weer eerst GB die een counter op het laatst gesmoord zag worden waarna weer Wardo de mogelijkheid kreeg, nu werd hij echter wel goed verdedigt. Zo ook de laatste 10 minuten, waar een glansrol voor Bart was weggelegd. Door dom balverlies (lopen met de bal zonder rugdekking) kwam GB 1 op 1 met Bart, die pareerde met een geweldige redding. Aansluitend weer een aanval van Eefde, met weer Wardo als eindstation, deze keer puntert hij echter over. Het slotakkoord in de eerste helft was voor GB, een crossbal wordt door Eefde niet goed ingeschat waardoor ze weer 1 op 1 met Bart kwamen en ook nu wist hij met een geweldige redding zijn doel schoon te houden.

In de 2e helft was er hetzelfde beeld. Het bleef op en neer gaan met het verschil dat nu Eefde  de eerste mogelijkheid kreeg. Na een kwartier gaf Wardo een steekbal op Sjors maar die zag zijn schot gepareerd worden door de GB-goalie. Aan de kant werd al gesuggereerd dat wie de eerste goal maakt de winnaar zou worden. Dit zou niet gunstig voor Eefde zijn want na 20 minuten werd er dan toch gescoord, door GB. Een indraaiende vrije trap van Nick Berentsen van een meter of 22 verdween, zonder aangeraakt te worden, in de verre benedenhoek. Eefde moest hier toch zeker een kwartier van bekomen maar kwam 10 minuten voor het einde toch op gelijke hoogte, door een al vaak beproeft recept. Eerst werd een geweldige vrije trap van Roy met een dito redding uit de bovenhoek gepareerd maar uit de aansluitende corner kopte Sjoerd bij de 2e paal binnen. Gelukkig… een punt is binnen maar de koek was nog niet op, in de 89e min. kwam Eefde ook nog op voorsprong. Wederom uit een corner, nu was het Jeroen die binnen kopte.

Doelpunten: 66. 0-1 Nick Berentsen, 81. 1-1 Sjoerd Jansen, 89. 2-1 Jeroen Pelskamp

SDS '55  –  Eefde 2-1 (0-1) Eefde gaat ver in blessuretijd alsnog onderuit.

27 sept.     Eefde heeft het in Wekerom tegen SDS'55 niet kunnen bolwerken om een gelijkspel over de streep te trekken, het ging ver in blessuretijd alsnog met 2-1 onderuit. Dit was erg zuur want in de 1e helft werd Eefde een zuiver doelpunt onthouden en in de 2e helft had het recht op een strafschop. Er moet wel bij gezegd worden dat met name in de 2e helft SDS de bovenliggende partij was.

Eefde moest vanaf het begin meteen vol aan de bak want al in de 2e minuut kwam het met de schrik vrij. Een vrije trap van SDS van een meter of 25 spatte op de paal uitéén. Ook in het vervolg van de eerste helft was SDS voetballend de betere ploeg maar door besluiteloosheid of een slechte eindpass wist het zich geen noemenswaardige kansen te creëren. Eefde daarentegen kreeg die kansen wel, het anticipeerde goed op het spel van SDS en heeft met de lange vrije trap een machtig wapen. Al in de 5e minuut reageerde Sjors adequaat en kwam door een interceptie in balbezit, hij speelde Jorn aan die Toni in stelling bracht die de 0-1 binnen schoot. Na een minuut of 10 mocht Roy aanleggen voor z'n eerste vrije trap, deze wordt door Terry op de paal gekopt waarna in de rebound een schot van Sjoerd van de lijn gehaald wordt. In de 21e minuut werd duidelijk dat doellijn technologie eigenlijk in alle klassen aanwezig moet zijn. Een vrije trap van Roy wordt door Jeroen op de binnenkant van de paal gekopt, de bal verdwijnt in z'n geheel over de doellijn waarna deze in de lucht wordt weggewerkt. De twijfelende scheidsrechter liet echter verder spelen. Vlak voor rust kwam Eefde nog goed weg want door een snelle omschakeling van SDS kregen zij een kans maar deze werd goed gepareerd door Bart.

De 2e helft begon SDS beduidend feller dan Eefde, Het zette gelijk druk en Bart moest al meteen ingrijpen. Hij hield met een geweldige reactie met zijn benen zijn doel schoon, nadat het gehele elftal te slap begon. SDS bleef de betere ploeg, zag een goede kans in rook op gaan alvorens Wardo zich roerde, zijn wegdraaiende schot vanaf de 16 werd nog net bij de 2e paal gepareerd. Na een goed uur werd de van een blessure herstelde Jos van Roekel door SDS ingebracht en hij zou de kwelgeest voor Eefde worden. Koud in het veld strafte hij een inschattingsfout van Bart koelbloedig af en zette zo de 1-1 op het scorebord. Doordat SDS veel druk zette en ver naar voren speelde bood dit Eefde de kans er snel uit te komen, zo zag Jorn een schot half gepareerd worden door de keeper maar een alerte SDS verdediger kon deze nog ternauwernood van de doellijn koppen. Waarna het weer de beurt was aan Bart om 2 kopballen onschadelijk te maken. Een kwartier voor tijd mocht Roy zijn kwaliteit weer eens etaleren, de luchtbrigade stond weer klaar en nu was het Jeroen die zijn kopbal maar half verwerkt zag worden, Toni pikt de rebound vlak voor het doel op,wil zijn tegenstander uitkappen waarbij zijn standbeen wordt weggetikt. Een zuivere strafschop zou je zeggen maar de scheidsrechter zag hier een gewoon duel in. De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te draaien want ondanks een paar mogelijkheden werd er in de reguliere speeltijd niet meer gescoord. Dit zou echter nog veranderen want ver in blessuretijd kreeg Eefde toch nog de 2-1 om de oren. Bij een scrimmage op de 16 is Jos van Roekel de slimste en schiet ietwat gelukkig binnen. Veel tijd had Eefde nu niet meer en dat had het eigenlijk ook niet nodig, want vanaf de aftrap brengt Terry, met een geweldige steekpass, Toni in scoringspositie. Die wist zich met deze 100% kans echter geen raad, hij wilde de bal stiften maar mistte de precisie.

Doelpunten: 5. 0-1 Ton Reijlink, 67. 1-1 Jos van Roekel, 90+7 2-1 Jos van Roekel