Verslagen 17-18

Blauwwitters (oefen) thuis  
OVC (oefen) thuis  
Vevo (beker) thuis  
Teuge (beker)   uit
EZC (beker)   uit
AJC thuis uit
Almen thuis uit
Sportlust Glanerbrug thuis uit
RDC thuis  
Be Quick thuis uit
FC Winterswijk thuis uit
PW  thuis uit
Grolse Boys thuis uit
Oeken thuis  

 

 

Wedstrijdverslag Eefde 1 – PW 1885 1
Kan het dan toch nog? Deze vraag spookt al een weekje rond op de wolzak. Ja het kan nog. Maar het is verdomd lastig. Oeken en Be quick zijn te ver weg, maar als sportlust of Harfsen ineens een flinke dip krijgt dan kan het. Er is wel een voorwaarde, Eefde moet zelf alles winnen. Met nog twee thuiswedstrijden voor de boeg moet dat gerealiseerd worden, te beginnen met een wedstrijd vandaag tegen Pw. Voor Jeroen een onbekende, want tijdens de uitwedstrijd was hij ziek. De rest van de selectie om half 5 ook omdat er “maar” met 3-3 gelijk werd gespeeld en er dus dure punten verspeeld werden. De volgende 11 Eefdenaren gaan vandaag vol voor de 3 punten: Bart, Pepijn, Sjoerd, Dennis, Jeroen, Niels, Terry, Niek, Rens, Jorn, Mitch

De wedstrijd begint behoorlijk gezapig. Het warme weer lijkt hier wel in mee te spelen. Eefde verdedigd niks tot weinig en daardoor mag Pw het eerste schot lossen. Deze gaat er ook gelijk in en Eefde mag in de achtervolging. Uit een goede vrije trap van Rens kan Terry met moeite koppen. Hij passeert de keeper wel maar die kan in tweede instantie de bal voor de lijn pakken. Na 22 minuten mogen de spelers eventjes een beetje water drinken. Eefde is de bovenliggende partij en creëert mogelijkheden in plaats van kansen. Vlak voor rust probeert Eefde nog een keer aan te zetten. Overal wordt er druk gezet. Dit gaat door tot aan de zestien. Hierdoor komt Jorn eerder bij de bal dan tegenstander maar zijn bal scheert net over. We gaan rusten met een 1-0 achterstand….

Direct na rust gaat er een heleboel verkeerd. Pw rent naar voren en ze mogen ook schieten. Tot overmaat van ramp gaat hij er ook nog in. Er moet nu wel iets spectaculairs gebeuren. Eefde probeert met lange ballen iets te forceren. Of dit helemaal de tactiek is lijkt we een beetje de vraag. Na een minuutje of 70 gaat Eefde er nog een keer vol voor. Dit resulteert in een corner. Deze wordt wel goed genomen en Sjoerd kopt hem binnen! Tien minuten voor tijd komt Pepijn op via de rechterkant. Na een combinatie met met Jorn geeft hij de bal voor. Mitch komt goed voor zijn mijn maar de bal vind niet helemaal de goede richting. Eefde combineert opnieuw via de rechterkant. Jawel opnieuw levert dit gevaar op. Dit keer schiet Terry hem erin. Nog een doelpunt is nodig. Helaas komt deze er niet. Als je deze wedstrijden niet wint dan heb je misschien ook niet veel in de nacompetitie te zoeken. We hebben nog een wedstrijd te goed. Op 26 mei mogen we Harfsen ontvangen

Terug naar boven


Wedstrijdverslag Grolse Boys 1 – Eefde 1

In leven blijven. Dat staat er vandaag op het spel. Winnen en niks minder. Aan het begin van het seizoen werd verwacht dat Grolse boys een kandidaat zou zijn voor de bovenste plekken, maar hier is zeker geen sprake van. Een zesde plaats lijkt het hoogst haalbare. Maar genoeg over de tegenstander, want uiteraard moet Eefde zijn eigen lijf redden om nog wat van het seizoen te maken. De volgende mannen gaan proberen een resultaat te halen: Bart; Michael, Pepijn, Sjoerd, Tim; Niek, Dennis, Terry, Rens; Jorn, Niels

 

De eerste tien minuten zijn gelijk opgaand. Na een slechte terugspeelbal van Grolse boys kan Niek een aanval opzetten. Zijn bal op Rens is goed maar de tegenstander kan zijn schot blokken. De twee corners die volgen zijn wel gevaarlijk maar leveren geen goals op. Na deze serie corners pakt Eefde wel het initiatief. Opnieuw krijgt Eefde een corner en deze wordt ingekopt, maar de bal wordt helaas van de lijn gehaald. Grolse boys laat een aantal keer de voorste mannen van Eefde makkelijk lopen. Hierdoor kan Jorn de laatste man passeren maar zijn bal die terug gelegd wordt vind een rood shirt in plaats van een witte. De grootste kans is na een half uur spelen voor Rens. Na een diepe ingooi van Tim heeft Niels alle tijd voor een voorzet. Zijn bal beland precies op het hoofd van Rens, maar de bal gaat net over.

Twee minuten later kiest Rens ervoor om zelf maar in te gooien. Terry is bij zijn tegenstander zo lastig dat die hem maar zo bij Jorn voor zijn voeten kopt. Deze bal beland precies in de hoek en de voorsprong is voor Eefde!!!!! Ook Grolse boys laat zich voor de goal zien. Na wat geklungel bij Eefde kunnen ze zomaar een paar schoten lossen. Er blijven maar schoten komen van de tegenstander en een schot van afstand valt via de paal binnen. De stand is weer gelijk. Eefde begint daarna wel weer aan te vallen. Helaas wordt er voor de rust niet meer gescoord.

Na rust begint Eefde gelijk weer sterk. Een lange bal van achteruit zorgt ervoor dat Terry in kan koppen. Zijn geplaatste bal beland op de lat. Grolse boys krijgt een gigantische kans. Een lange bal van achteruit bereikt de spits. Het lijkt op buitenspel maar het spel mag verder. Hij legt de bal terug en voor een leeg doel wordt de bal naast geschoten. Ook Eefde laat weer wat zien. Er wordt goed gebruik gemaakt van de ruimte op het veld en uiteindelijk krijgt Terry de bal. Zijn schot mist helaas de juiste richting om tot doelpunt te laten promoveren. Vanuit het niets mag Grolse boys ineens doorlopen naar de goal. Nadat er achterin niet goed ingegrepen wordt beland de bal maarzo in het netje. Eefde probeert de gelijkmaker te forceren. Kansen levert dit helemaal niet op. Uit een ingooi van Grolse boys mag de spits ineens doorlopen. Dit buitenkansje laat hij niet onbenut en lijkt de wedstrijd te beslissen. Sterker nog, dat doet hij ook. Door deze pijnlijke nederlaag kunnen alle aspiraties die er waren wel de kast in.

Terug naar boven


Wedstrijdverslag Eefde 1 – AJC 1

Na een heerlijke driepunter vorige week tegen de plaatselijke buurman staat vandaag weer een wedstrijdje op de wolzak gepland. Ajc is vandaag de tegenstander. Uit besliste Pepijn op de rechterkant de wedstrijd, kan hij dit huzarenstukje herhalen? De volgende 11 mannen mogen zich gaan bewijzen.

Kris; Tim, Dennis, Pepijn, Michael; Niels, Mathijs, Niek, Rens; Jorn, Mitch

Vandaag zijn er 2 jongens van de u17 die hun debuut maken in de wedstrijdselectie, te weten Xaran en Hidde. Veel succes voor hun beiden. Vanaf de eerste minuut zet Eefde flink druk op de tegenstander. De duels worden gewonnen en Eefde pakt de bal af op de helft van Ajc. Na een schot van afstand laat de keeper de bal los en Mitch schiet de rebound er al na 40 seconden in! Eefde blijft maar druk houden en opnieuw komen ze er goed doorheen. Nu ziet Ajc niks anders dan een overtreding maken. Helaas voor hun is dit in de 16 en dus en penalty. Mitch raakt wel zodanig geblesseerd dat hij eruit moet. Jorn weet de pingel wel te benutten.

Eefde blijft maar effectief. Elke keer als het voor de goal komt is het eigenlijk ook gewoon een goal. Na een dieptepass van Mathijs kan Jorn zo doorlopen na de keeper. Deze kans laat hij niet liggen en na 25 minuten is het al 3-0. Toch weet eefde ook kansen te missen. Wouter komt goed door aan de rechterkant en met een klassieke panna passeert hij zijn tegenstander. Hij legt goed terug op Jorn die met een puntertje helaas net naast schiet.

Na rust blijft Eefde lekker voetballen. Opnieuw is de rechtsback van Ajc zijn tegenstander kwijt en Wouter mag doorwandelen naar de goal. Zijn schot is helaas net te zwak om te promoveren tot doelpunt. Toch speelt Wouter wel sterk. Zijn acties lukken regelmatig en een voorzet op Rens is precies op maat. Ook dit levert geen goal op helaas. Wouter laat ook wel een mogelijkheid onbenut. Hij gaat opnieuw alleen op de keeper af maar zijn schot treft geen doel. De trainster van de u17 zit vandaag ook op de bank. Waarschijnlijk heeft ze Jeroen iets ingefluisterd want Hidde mag vandaag zijn debuut maken. Tien minuten voor tijd vervangt hij Rens.

Na lang aandringen van het publiek is het eindelijk zover. In deze tien minuten krijgt Eefde echt nog wel kansen, maar helaas werden deze niet benut. Toch kunnen we drie punten bijschrijven want de uitslag van 3-0 die staat.

Terug naar boven


Wedstrijdverslag Almen 1 – Eefde 1

Na een weekje rust en met genoeg trainingsarbeid mag ons eerste elftal aantreden tegen Almen. Jawel, die ploeg die onverwachts van ons won aan het begin van het jaar. Toen was naast het voetbal ook het weer dramatisch. Hoe anders is dat vandaag, een heerlijke lentezon straalt door de sp Eefde bril. Hopen dat het voetbal hierbij aansluit en een gewenste driepunter de sluis over getild kan worden. De volgende namen gaan dit proberen te bewerkstelligen:

 

Kris; Tim, Ton, Sjoerd, Micheal; Niek, Terry, Dennis, Niels, Jorn; Mitch

Eefde lijkt geleerd te hebben van de wedstrijd tegen Oeken. Er wordt achterin minder rondgespeeld en Niek geeft snel diep op Jorn. Makkelijk passeert hij z’n mannetje en geeft de bal perfect voor. Mitch kopt direct raak!!!! Opnieuw komt Eefde gevaarlijk door vanaf de rechterkant. Nu geeft Tim diep op Jorn die doorspeelt op Niek. Na een heerlijke Suarez actie gaat de bal via Almen net naast. Uit de corner scoort Eefde maar wordt er afgefloten.

Na goed druk zetten veroverd Eefde de bal. Jorn en Terry combineren en de bal komt bij Mitch. Die haalt vernietigend uit, maar de keeper red goed. Eefde brengt zichzelf in moeilijkheden en Sjoerd krijgt rood. De bal die volgt gaat er niet in.

In het eerste kwartier na rust gebeurd er weinig. Voor Eefde is dat met de voorsprong op zak voorlopig voldoende. Met een kwartier op de klok omzeild Niels de buitenspelval en loopt door op de keeper. Zijn aanname is zorgvuldig, waardoor de keeper kan redden. Na geklungel achterin bij Almen krijgt Jorn de bal. Die geeft hem aan Niels. Helaas door een polletje mist zijn schot enige richting.

Aan het einde van de wedstrijd probeert Almen toch nog iets van druk te creëren. Voor het eerst deze wedstrijd weten ze de bal langer op de helft van Eefde te houden dan 2 minuten. Grote kansen levert dit niet op voor de groen witten. Na 95 minuten is het Eefde wat aan het langste eind trekt. Een zeer zwaar bevochten wedstrijd heeft uiteindelijk Eefde als terechte winnaar uitgewezen. Op werklust zijn de punten binnen gesleept. Een groot compliment aan een ieder die hier onderdeel van was!

Terug naar boven


Wedstrijdverslag Eefde 1 – Oeken 1
Vandaag staat een wedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst op het programma. Misschien wel wat verrassend, maar dit is vv Oeken, dat een uitstekend seizoen kent. Voor Eefde komen de volgende mannen het veld in.

Kris; Michael, Ton, Sjoerd, Pepijn; Niels, Dennis, Terry, Rens, Jorn; Mitch

Het veld laat goed voetballen niet direct toe, maar Eefde probeert er toch het beste van te maken. Na 8 minuten komt er een aanval over de linkerkant en gaan de gebroeders Braakhekke een combinatie aan. Helaas weet Rens de bal niet op de goal te richten. Ook Oeken laat zich in het eerste kwartier zien. Door stevig druk te zetten op de verdediging van Eefde krijgt het vlak voor Kris zomaar de bal. Kris wordt met een rolletje gepasseerd, maar omdat er geen snelheid in de bal zit kan Sjoerd de bal voor de lijn nog wegwerken. Toch is het Oeken wat op voorsprong komt. Door opnieuw druk te zetten krijgt Oeken opnieuw de bal. Er wordt nog tevergeefs gevlagd voor buitenspel, maar hier ziet de scheidsrechter niks in. Hij keurt de goal goed. Eefde probeert de achterstand nog recht te breien voor de rust. De ingooien worden vrijwel allemaal goed verlengt door Terry. Jorn krijgt hieruit ook een mogelijkheid, maar weet de bal koppend niet op de goal te krijgen.

Hierdoor gaat Eefde rusten met een 0-1 achterstand. Over de tweede helft kunnen we kort en krachtig zijn. Eefde creëert welgeteld helemaal niks en het slechte veld laat voetballen niet toe. Omdat Eefde dit tegen beter weten in wel probeert, krijgt het nog drie doelpunten tegen. Daardoor verliest Eefde deze wedstrijd met 4-0 en is Oeken beter met de omstandigheden omgegaan dan onze manschappen.

Volgende week is er een rust week en daarna moet Eefde drie punten uit tegen Almen pakken wil het nog iets van dit seizoen maken.

Terug naar boven


Wedstrijdverslag: Eefde 1 – Be Quick 1

Waar het de vraag was of er gevoetbald kon worden, gaan Eefde en Be Quick de kou trotseren om het publiek warm te houden. De volgende 11 van Eefde hoeven het niet koud te krijgen op de bank:

Kris; Tim, Sjoerd, Ton, Pepijn; Niels, Dennis, Terry, Rens, Jorn; Mitch

In het eerste kwartier laat Be Quick zien waarom dat het bovenaan staat. De bal gaat soepel van voet naar voet, maar echt kansen levert dit niet op. Sterker nog, het is Eefde dat op voorsprong komt. Na een goede individuele actie van Dennis heeft hij de tijd om de bal voor te slingeren en het is Rens die de bal binnenschiet. 1-0! Door de achterstand ziet Be Quick er ineens heel onwennig uit. De bal gaat niet zo soepel meer rond en Eefde wint de duels. De bal wordt weer in de zestien van Be Quick gepompt en de keeper lijkt hem weg te stompen. Hierdoor heeft hij zijn goal verlaten en de bal is in het bezit van Jorn. Die schiet hem daarna prachtig over de keeper in een lege goal. Binnen een paar minuten staat Eefde op 2-0.

Eefde heeft daarna het betere van het spel en is zeker niet minder dan de opponent. Toch wordt de aansluitingstreffer tien minuten voor de rust gemaakt. Achterin stapt de helft vooruit en de andere helft niet. Hierdoor kan de aanvaller doorlopen en de 2-1 maken. Drie minuten later lijkt de 2-2 gemaakt te worden. Opnieuw wordt er verkeerd gestapt achterin bij Eefde en kan Be Quick zo doorlopen naar Kris. Die heeft echter een katachtige reflex in huis waardoor de voorsprong behouden blijft. Nog voor de rust laat Eefde ook weer wat van zich zien voor de goal van de tegenstander. Na een vlot lopende aanval via Niels en Jorn probeert Mitch de bal met een handig lobje de keeper te passeren. Dit lukt ook, maar helaas belandt de bal op de paal en wordt er gerust met een minimaal verschil.

Direct na rust blijft de bal hangen. Be Quick is er als eerste bij om direct na rust de gelijkmaker te noteren. 2-2 Vanuit de aftrap wil Eefde wat druk zetten. Hierdoor begint Be Quick wat te klungelen achterin en werkt de bal slecht weg. Niels schiet de afvallende bal onberispelijk binnen. De voorsprong is er weer! Na twee minuten speelt Eefde opnieuw de bal naar voren. Nu staan er zelfs twee man vrij voor de goal. Maar helaas wordt de bal over geschoten. Na een diepe bal die gevangen wordt door de wind kan Jorn diep gaan. De verdediger glijd ook nog eens uit, maar Jorn weet dit buitenkansje niet te verzilveren.

Uiteindelijk moet Eefde toch nog twee punten afstaan aan de koploper. Na een lange bal van achteruit die verkeerd wordt ingeschat door de ingevallen Mathijs, kan de bal voorgegeven worden. Na wat gerommel gaat de bal tergend langzaam over de doellijn heen. Met dit resultaat mag het team van Jeroen ontzettend trots zijn, toch zal altijd de smaak van de drie punten missen bij het nadenken over deze wedstrijd.

Terug naar boven


Wedstrijdverslag: FC Winterswijk 1 – Eefde 1

Nu de temperaturen weer boven het kwik zijn aangekomen, wacht Eefde een lange uitwedstrijd naar Winterswijk. De volgende elf mannen mogen de punten proberen mee te nemen. Kris; Jeroen, Ton, Sjoerd, Pepijn; Rens, Sjors, Dennis, Wouter, Jorn; Mitch

Eefde probeert vanaf het begin te voetballen. Rens schiet eerst voorlangs en na een goede voorzet van Wouter schiet Rens in een keer op de goal. De keeper met een goede redding voorkomt een voorsprong. Toch is het Winterswijk wat op voorsprong komt. Sjoerd verliest de bal op het middenveld en uit de counter pakt Winterswijk de voorsprong.

Vanaf de aftrap begint Eefde direct met aanvallen. Mitch lijkt de bal in te schieten maar de keeper weet te redden. Een corner blijft over. Deze lijkt te ver maar Sjoerd kopt de bal terug. Daarna kan Wouter het netje laten bollen door de bal koppend te toucheren. Mitch opent ineens diep op pepijn. Deze heerlijke bal zou beloond moeten worden met minimaal een goede kans. De bal van Pepijn komt helaas niet aan. Voor de rust zijn er nog wel wat schoten over en weer gevuurd, maar doelpunten worden voor rust niet meer gemaakt.

Eefde komt na rust goed uit de startblokken. Ze hebben de betere van het spel en weten de tweede bal steeds vaker te winnen. Echt kansen levert het nog niet op. In de 70e minuut schiet Jeroen vanuit het niets ineens op de goal. Ondanks dat hij de bal niet goed raakt beland de bal toch op de kruising. 5 minuten later krijgt Sjors vanuit het niets ineens rood. Winterswijk lijkt tevreden met een punt. Echt aanvallen doen beide ploegen niet. Vanuit het niets mogen Mitch en Jorn aanvallen, Jorn loopt alleen op de keeper af en schiet de bal beheerst binnen. Hierna is Winterswijk niet bij machte om nog iets te creëren. Hierdoor eindigt de wedstrijd in een zeer zeer moeizame overwinning.

Terug naar boven


Wedstrijdverslag: Eefde 1 – Sportlust 1

Na een lange winterstop wordt er vandaag op de wolzak eindelijk weer voor de knikkers gespeeld door het eerste elftal. Een oefencampagne in de winterstop moet voor vertrouwen gezorgd hebben en de basis gelegd voor de tweede seizoenshelft. Er staat gelijk een kraker op het programma want de nummer 2 Sportlust Glanerbrug komt op bezoek. De uitwedstrijd leverde een gelijkspel op, hopen dat er vandaag een beter resultaat bij elkaar gevoetbald kan worden.

De volgende mannen mogen zich onderscheiden van de jongens: Kris; Tim, Pepijn, Jeroen, Stefan; Niek, Terry, Sjors, Rens, Dennis; Mitch

Na tien minuten begint Eefde sterker te worden. Twee schoten van Mitch vinden echter niet het netje. Aan de andere kant is het helaas wel direct raak. Na 25 minuten probeert Eefde tot een goede aanval te komen. Helaas is het te vaak te slordig aan de bal om echt gevaarlijk te worden. Toch krijgt Eefde na 27 minuten gevaarlijk voor de goal. De ingooi van Mitch komt de hele wedstrijd al ver en nu weet Terry Rens te bereiken. Die legt netjes terug op Niek, maar zijn schot wordt gekeerd door de keeper.

Eefde weet met hard werken het overwicht te pakken. De duels worden gewonnen en van daaruit probeert het kansen te creëeren. Rens krijgt een kans op randje zestien, maar weet hem net niet in de hoek te mikken. Tot de rust weet Eefde de sterke fase niet te belonen. Helaas is de ruststand hierdoor 0-1.

Net na rust weet Glanerbrug de voorsprong te verdubbelen. Eefde staat met zijn allen voor de bal en vergeet de diepgaande middenvelder te dekken. Die schiet hem netjes binnen. Direct vanaf de aftrap pakt Eefde het weer op. Een diepe bal op Mitch wordt gevaarlijk. Zelfs zo gevaarlijk dat het een doelpunt oplevert door een handigheidje van de spits. 1-2 en de spanning is weer terug!

Op dit moment is elk kans ook direct een doelpunt.Glanerbrug zet wat druk op de bal en geeft de op goed geluk voor. Daar wordt hij met wat ongeluk voor Eefde binnen gewerkt. Ook Eefde laat weer wat van zich zien. Na een goede diepe bal van achteruit heeft Wouter een goede actie in huis. Geeft de bal goed voor op Niek, maar zijn schot beland in het zijnet.

Eefde komt niet echt lekker in de wedstrijd en wordt hierbij niet echt geholpen door de scheidsrechter. Na op zijn minst een paar discutabele beslissingen krijgt Eefde eindelijk weer eens een vrije trap mee. Na drie keer wordt deze echter zomaar ingeleverd en kan de linksbuiten zo doorlopen. Die loopt tegen het uitgestoken been van Jeroen aan en de daaropvolgende penalty word geraakt. Dit lijkt een kwartier voor tijd toch wel de beslissing. Ook de vijfde word er nog ingetrapt. Eefde krijgt het opnieuw niet voor elkaar om te verdedigen en de bal kan zo binnengelopen worden. De eerste wedstrijd na de winterstop eindigt met een nederlaag voor onze manschappen.

Terug naar boven


Wedstrijdverslag: Eefde 1 – OVC 1
De winterstop zit er voor Eefde bijna op. Nog een paar keer oefenen en dan staat de derby tegen Harfsen op het programma. Het was nog even spannend of er vandaag gespeeld kon worden door een late afmelding van prins Bernhard. Maar Ovc Overbeek heeft zich aangemeld als sparringpartner. Deze ploeg staat ongeslagen bovenaan in de andere vierde klasse. Een serieus oefenpotje lijkt er dus aan te komen voor Eefde.

De volgende 11 mannen mogen hun waarde bewijzen: Bart; Stefan, Sjoerd, Pepijn, Tim; Rens, Mathijs, Sjors, Niek; Jorn, Mitch

Na dertig seconden opbouwen ziet Rens Mitch vrij staan in het midden. Die neemt de bal mee, maar weet de keeper op zijn weg te vinden. Eefde blijft veelvuldig de aanval zoeken in de eerste tien minuten. Jorn schiet tegen de keeper aan en nog geen minuut later combineerde Eefde er weer doorheen. Mitch kan echter net niet afdrukken. Na dertien minuten is het dan wel raak voor Eefde. Opnieuw ligt het centraal achterin helemaal open bij ovc. Mitch schiet eerst tegen de keeper aan maar legt hem daarna opzij. Niek kan deze bal zo intikken.

Helaas is het direct daarna ook weer 1-1, vanuit een stilstaande situatie kunnen ze zo doorlopen en de gelijkmaker binnenschieten. Na 17 minuten kijkt Eefde tegen een achterstand aan. Eefde grijpt opnieuw niet adequaat in en moet een tegengoal slikken. Na de 2-1 begint ovc wat beter in de wedstrijd te komen. Echt grote kansen weten beide ploegen niet meer te creëeren. Toch wordt het 3-1. Na matig ingrijpen op het middenveld kan de linksbuiten op snelheid doorkomen. Hij schiet onberispelijk binnen in de verre hoek. Dit is ook direct de tussenstand. Direct na rust scoort ovc opnieuw. Uit een corner vind bij Eefde niemand het nodig om in te grijpen. Dan gaat die uiteraard vanzelf de goal in.

Eefde lijkt toch wel murw geslagen. Toch beginnen ze van achteruit op te bouwen. Een aanval over meerder schijven levert een grote kans voor Wouter op. Hij schiet helaas op de keeper maar de afvallende bal is voor Eefde. Na een van richting veranderd schot van Jorn gaat die er nog wel in. Daarna lijkt de vermoeidheid er enigszins in te komen bij beide ploegen. Het spel golft hierdoor wel op en neer, maar echt kansen levert het niet op. Een sterke tegenstander waar Eefde tegen geoefend heeft, maar zeker ook kansen gecreëerd. Volgende week nog even voor het plezier spelen en daarna mogen de manschappen aantreden tegen Harfsen.

Terug naar boven


Wedstrijdverslag Eefde 1 – Grolse Boys 1
Na de puntendeling van vorige week tegen laagvlieger PW staat er voor de manschappen van Jeroen van der Tol een thuiswedstrijd tegen Grols Boys op het programma. De gasten uit Groenlo staan 2 punten boven Eefde en is een concurrent voor de plaatsen die recht geven op de nacompetitie. Een overwinning zou dus zeer welkom zijn.

Een speciale attentie is er vandaag voor Sanne Wolsheimer. Ze speelt in de Jo-9 en is voor vandaag uitgeroepen tot pupil van de week. Haar favoriete club in Nederland is Ajax en in het buitenland is dat Paris Saint Germain. Waar die miljoenen dus al niet goed voor zijn he… Voor vandaag hoopt ze dat Jeroen Pelskamp een wereldpot gaat voetballen, want dit is haar favoriete speler van ons eerste elftal.

De volgende 11 mannen mogen zich gaan onderscheiden van de jongens: Bart; Stefan, Pepijn, Sjoerd, Jeroen; Niek, Terry, Sjors, Rens; Jorn, Mitch Eefde begint direct scherp aan de wedstrijd en zit er bovenop. De gebroeders Braakhekke combineren lekker aan de linkerkant en Rens waagt een schot. De keeper kan de bal nog net uit de kruising tikken. Na wat geklungel achterin bij Eefde kan Grolse Boys ineens doorlopen naar Bart. Het schotje vliegt er wonder boven wonder nog in ook. Eefde laat zich niet kennen en probeert de gelijkmaker te forceren. Uit een ingooi verengt Terry de bal en kan Niek de bal schieten. 1-1!

Eefde heeft in het eerste half uur veel de bal, maar echt kansen creëert het nog niet. Grootste kans is een vrije trap van Mitch die hem in de muur schiet. Niek die komt even op het middenveld helpen en geeft de bal aan Rens. Die legt de bal heerlijk achter de verdediging waar Jorn vrij voor de keeper opduikt. Die neemt de bal vol op de slof en de 2-1 is een feit. Eefde blijft druk zetten op de tegenstander. Die is hier niet blij mee en levert de bal bij Mitch in. Die is op snelheid niet te stoppen en schiet verwoestend raak. Eefde lijkt de wedstrijd nu te moeten beslissen want het is veel beter dan de tegenstander. Een vrije trap van eigen helft levert een kopkans voor Terry op die hem net naast kopt. Toch gaan we rusten met een 3-1 stand op het scorebord.

Eefde zet het goede spel van de eerste helft voort. Echt grote kansen levert dit niet op. Wat schoten van afstand kan Eefde wel noteren. Ook heeft Eefde wat corners die gevaarlijk zijn. De gevaarlijkste is echter ook gelijk een doelpunt. Na wat gerommel geeft Sjoerd het laatste tikje. Eefde geeft nagenoeg niks weg. Toch weet Grolse Boys weer te scoren. Uit een vrije trap weten ze het netje opnieuw te laten bollen. Na een beetje druk van de tegenstander is het daarna Eefde wat de draad weer oppakt. Een grote kans voor Jorn weet de keeper te keren en de rebound voor Rens weet de goal helaas ook niet te bereiken. Eefde laat nog een grote kans onbenut in de slotfase. Na een goede bal van Niels op Stefan geeft die de bal voor op Jorn. Die speelt zijn man voorbij maar mist helaas de goal. In de slotfase blijft Eefde zoeken naar de 5e goal. Mathijs weet deze compleet vrijstaand nog niet te vinden maar een minuut later lukt dat Mitch wel. Een leuke pot voetbal van het eerste elftal wat beloond wordt met een driepunter.

Terug naar boven

 

Wedstrijdverslag PW 1 – Eefde 1
Na opnieuw een lange reis richting de Duitse grens komt Eefde aan op het sportcomplex van PW. Dit is voor ons een oude bekende want we hebben hier al veel spannende wedstrijden tegen gevoetbald. Echter valt het balletje de laatste jaren voor Eefde wel goed. Daar hopen we vandaag uiteraard met zijn allen ook op. Omdat het veld bij PW te wensen overlaat wordt er bij de buurman gevoetbald. Het voordeel hiervan is dat het matje van kunstgras is. De volgende 11 namen beginnen in de basis:
Bart; Tim, Pepijn, Sjoerd, Jeroen; Sjors, Terry, Niek, Rens; Jorn, Mitch

In de 15e minuut raakt Sjoerd de bal helemaal verkeerd en bied daarom direct zijn excuses aan. Echter valt de bal precies achter de verdediging en de keeper is niet van plan om de bal te pakken. Mitch maakt van dit buitenkansje gebruik en schiet de bal tegen de touwen. 0-1 voor Eefde. In de minuten daarna moet Eefde enigszins de bal aan de tegenstander laten. Gelukkig weten ze hier geen kansen uit te creëren. Toch kan Eefde het initiatief weer overnemen. Ook dit resulteert niet in grote kansen. Wel weet Sjors van afstand bijna het doel te vinden en zijn er wat corners die geen gevaar opleveren.

Uit een counter staat Pw ineens voor Bart. Eefde schakelt totaal niet om en de ruimtes zijn te groot voor de verdediging. Bart weet gelukkig nog net te redden. Helaas gaat er verdedigend bij de corner ook een hoop mis en weet Pw alsnog te scoren. Via een handigheidje speelt Mitch zich vrij langs de zijkant. Hij heeft wel plezier in deze aanval dus loopt nog maar even door. Nadat de bal terug gelegd is heeft Terry net te weinig tijd om het doel te bereiken. Zijn schot wordt geblokt. Ook Niek heeft vlak voor rust nog een actie vanaf de zijlijn nog een actie in huis. Zijn verrassende schot met links kan nog net door de keeper tegengehouden worden. We gaan rusten met een gelijke stand.

In de tweede helft is hetzelfde beeld zichtbaar als de eerste. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en kansen zijn schaars. Niek zet goed door en een beetje onnodig maakt Pw er een corner van. Deze valt precies goed, maar Jeroen mikt hem helaas net naast. Eefde probeert op wilskracht toch de goal te forceren. Duels worden wel meer gewonnen en Jeroen verovert de bal op een meter of 25. Zijn schot is zeker geplaatst maar niet hard genoeg om de keeper te verrassen. Toch moet hij er een corner van maken. Deze corner wordt keurig op het hoofd van Jeroen geschoten die hem op zijn beurt het vijfmeter gebied inkopt. Daar staat Rens om het laatste tikje voor de 2-1 te geven.

Toch is het Pw weer wat de stand gelijk trekt. Eefde verliest het duel op het middenveld en er lijkt een overtreding op Jeroen gemaakt te worden voordat hij een op een met Bart komt. Deze wordt omspeelt en de bal wordt binnen getikt. Eefde probeert met man en macht aan te vallen maar van mooie aanvallen is geen sprake. Aan het einde van de wedstrijd laat Eefde verdedigen even achterwege en kan Pw de voorsprong pakken. Eefde probeert er nog wat van te maken door aanvallend te wisselen. Dit resulteert nog in een vrije trap die gevaarlijk voor komt. Helaas mist de kopbal van Wouter richting. De volgende vrije trap gaat op precies dezelfde wijze. Deze kan Wouter wel richting meegeven en hoewel de grensrechter vlagt wordt de goal wel toegekend. Dit betekend het einde van de wedstrijd. Uiteindelijk verdiende deze wedstrijd ook geen winnaar, want beide ploegen konden nauwelijks kansen creëeren. Wat dat betreft is het knap dat het nog 3-3 is geworden. Volgende week is het hopen op beter spel.

Terug naar boven


Wedstrijdverslag: Eefde 1 – FC Winterswijk
Nog maar net bekomen van de pot tegen Be Quick staat er vandaag een oude bekende tegenover ons vlaggenschip. Fc Winterswijk uit het gelijknamige dorp is de tegenstander. De volgende 11 mannen mogen de punten op de wolzak houden.

Bart; Tim, Pepijn, Sjoerd, Jeroen; Niels, Terry, Sjors, Stefan; Jorn, Mitch

Eefde moet direct vanaf het begin het spel maken. Het ziet er wat onwennig uit, maar op strijdlust zijn de tweede ballen allemaal voor ons. Niels gaat eerst nog door op de keeper, maar zijn bal mist snelheid en bereikt helaas een tegenstander. Nog geen minuut later krijgt Mitch op 30 meter van de goal, alleen staat hij met zijn rug naar de goal. Door een slimmigheidje zet hij Jorn één op één. Die rond hem beheerst af. 1-0 na 7 minuten voetballen. Direct na de goal begint Eefde een stuk minder te voetballen of Winterswijk beter. Winterswijk voetbalt een paar keer aardig door de defensie heen. Die ziet er op zijn beurt ook niet heel scherp uit.

Gelukkig weten de gasten nog niet af te drukken. In de daaropvolgende 30 minuten is het met name Winterswijk wat de toon slaat. Pas in de 40e minuut laat Eefde weer wat mogelijkheden zien, helaas ontbreekt een goede voorzet. Net als je denkt aan de 2-0, ligt de bal aan de andere kant in het netje. Je kunt dit moeilijk onverdiend noemen. De ruststand is 1-1. Van Eefde kant mag er in de tweede helft wat meer verwacht worden.

Eefde begint ongewijzigd aan de tweede helft. Eefde probeert wel weer wat aan te zetten al gaat het allemaal behoorlijk moeizaam. Toch is er wel wat druk naar voren. Dit betekent vooral dat de tegenstander ongevaarlijk is. Uit een aanval via de zijkanten wordt Eefde eindelijk weer gevaarlijk. Een scherpe bal voor kan op nog net aangetikt worden en een ingooi is wat overblijft. Uit die corner staat Jorn ineens helemaal vrij. Laat het een polletje zijn wat er voor zorgt dat deze bal er niet in gaat. Toch is het Eefde wat op voorsprong komt. Na opnieuw een bal vanaf de zijkant lijkt Jorn het duel te verliezen. Hij gooit echter zijn lichaam erin en zet zijn voet tegen de bal. De weinig bewegende keeper ziet de bal het net aantikken. En daar is nummer drie!! Ineens staat Sjors voor de keeper en een simpel rolletje betekent de 3-1. Dit mag Eefde niet meer weggeven.

Vanuit een heerlijke counter wordt Eefde opnieuw gevaarlijk. Er is een hoop ruimte op het middenveld maar Jorn ziet Niels diepgaan. Een prima keuze want er lopen ineens wel heel veel jongens met en wit shirtje naar voren. Niels geeft wel strak voor maar Sjors heeft net te kleine voeten om de bal op de goal te glijden. Het lijkt erop dat Winterswijk de strijdbijl begraven heeft. Eefde krijgt wat meer ruimte en Rens mag lekker opkomen. Hij geeft de bal strak voor en per ongeluk gaat de bal erin. Ja die tellen we ook he. En gelijk de volgende goal. Opnieuw is het invaller Rens die even de bal aanraakt. Dit keer doet die het wel helemaal zelf. Zijn schot vanaf rand zestien weet wederom de keeper te verschalken. Ook Winterswijk laat weer wat van zich zien. Na weinig ingrijpen van Eefde mag de rechtsbuiten zo doorlopen naar Bart. Die komt zo snel zijn goal uit dat hij van paniek naast schiet. Dit is ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd. De punten zijn op de wolzak gebleven.

Terug naar boven


Wedstrijdverslag Be Quick 1 – Eefde 1
Vandaag staat er voor Eefde een bijna thuiswedstrijd op het programma. De nieuwe zaterdagafdeling van Be Quick uit Zutphen is vandaag de tegenstander. Dit is ook gelijk de koploper van onze competitie, de plek die ze aan het einde van het seizoen ook ambiëren. Eefde begint de wedstrijd met de volgende elf namen:

Bart; Tim, Pepijn, Sjoerd, Jeroen; Stefan, Terry, Sjors, Niek; Jorn, Mitch

Het eerste kwartier kenmerkt zich als een echt schaakspel. Beide teams proberen voetballend een opening te vinden, maar slagen daar allebei nog niet in. Toch is de eerste mogelijkheid voor Eefde. Sjors komt vanuit het middenveld door en opent de bal aan de zijkant op Mitch. Die geeft leep met buitenkant rechts voor. Helaas zit er nog net een been tussen voordat Jorn erbij kan. Uit de corner kan Eefde helaas niet gevaarlijk worden.

Ook Be quick laat iets zien. Na 20 minuten wordt de middenvelder totaal niet aangepakt. Hij mag lekker dribbelen op de rand van de zestien en schiet de bal naar de buitenspeler. Zijn schot gaat net over. Eefde wint vrij eenvoudig zijn duels. Tim zet zijn tegenstander eenvoudig weg, speelt Jorn in die eenvoudig wegloopt bij de rest. Hij zet Mitch één op één. De keeper komt helaas snel uit en weet redding te brengen. Ook nu is het weer Eefde wat de duels wint. Dit keer is het Sjors die drie duels op rij wint en ineens voor de keeper staat. Ook nu staat de keeper er weer dicht op. Weer wordt er niet afgedrukt. Er lijkt wel wat te halen hier vandaag.

Beide ploegen beginnen ongewijzigd aan de tweede helft. Direct na rust is Eefde opnieuw gevaarlijk. Jorn opent op Niek die er net niet bij kan. De doorgeschoten bal komt voor de voeten van Mitch terecht. Hij probeert een lobje. Helaas gaat deze net over. Be Quick laat zich heel weinig zien en laat Eefde de betere zijn. Kwaliteit zit er zeker wel, maar er zit een bepaalde gemakzucht in het elftal wat ze geen goed doet.

Eefde krijgt opnieuw een goede mogelijkheid via Terry. Hij krijgt de bal terug van Mitch maar schiet helaas net naast. Toch is het Be Quick wat een doelpunt maakt. Ze blijven combineren en drukken uiteindelijk met een afstandsschot af. Be Quick lijkt opgelucht te zijn met het doelpunt en viert dat uitgebreid. Ook laat Eefde zich weer voor de goal zien. Jorn geeft voor maar helaas kan Mitch er net niet bij. Ook een schot uit de tweede lijn mist de goal.

Het slotoffensief is begonnen. Toch is het Be Quick wat aan het langste eind trekt. Helaas moeten we de punten in Zutphen laten. Er is door Eefde wel aan klantenbinding gedaan, want er is door de spelers alles gegeven. Volgende week is er weer een nieuwe kans.

Terug naar boven


Wedstrijdverslag Sp. Eefde – RDC
De vierde wedstrijd van het seizoen stond op de planning. Aangezien de laatste thuiswedstrijd in een teleurstellende nederlaag tegen Almen eindigde had de ploeg van Jeroen van der Tol iets recht te zetten. 

Uit niets leek dat Eefde dat zelf besefte in de eerste helft. Het begon slap en RDC had dan ook een lichte overhand in het duel. Hoewel het ook niet echt tot grote kansen kwam. Toch kwam de eerste echt grote kans er voor Eefde, Dennis Nijveld mocht van een meter of 20 aanleggen voor een vrije trap en schoot hem net naast. Daarna was het RDC dat op voorsprong kwam, na een goede steekpass van de spits kon er iemand zo in het strafschopgebied opduiken en één op één komen met Bart Scholten. Die weet echter knap te redden, maar doordat de bal niet weggewerkt kon worden kwam de bal in een scrimmage alsnog bij een speler van RDC die het net wist te vinden.

Hierna blijft RDC het betere van het spel houden. Toch wordt Eefde op slag van rust nog twee keer gevaarlijk. Eerst is het een vrije trap van Jorn Braakhekke die nipt door de keeper tot corner verwerkt kan worden. Uit de corner erna is het Ton Reijlink die bij de tweede paal de bal goed terug kopt op Terry Stok, maar zijn schot wordt op miraculeuze wijze door de keeper gestopt. 

Vlak voor rust moeten Dennis en Ton echter geblesseerd het veld verlaten en staat er een ander team aan het begin van de tweede helft. Daarin is er meer strijd en beleving te zien aan de kant van Eefde. Maar kansen weet het nog niet echt te creëren. Echter is het halverwege de tweede helft Jorn die het tij weet te keren met een ouderwets zondagsschot. Op een meter of 30 van de goal krijgt hij de bal aangespeeld, draait weg en haalt vervolgens uit. De bal vliegt bij de tweede paal in de kruising binnen. Hierdoor kantelt de wedstrijd meer en meer in het voordeel van Eefde. Vlak voor tijd is het Mitch Elsman die als spits zijnde zijn torinstinct toont en de bal van dichtbij binnen tikt. Voorafgaand aan de goal was een goede actie van Pepijn Stronks, hij trok met de bal aan de voet van achteruit op en werd niet aangepakt. Door een prima één twee kon hij helemaal oprukken tot in het strafschopgebied van RDC en wist de bal bij Mitch te krijgen die hem vervolgens tot doelpunt promoveerde.

De overwinning leek hierdoor binnen, maar er was nog wel wat tijd te spelen. RDC ging meer op de aanval spelen, waardoor er meer ruimte kwam voor Eefde. En in de absolute slotfase van het nogmaals Jorn die de keeper met een goed afstandsschot verraste. Dit keer kwam Jorn goed naar binnen vanaf links en op de punt van het strafschopgebied wist hij met een bekeken schot de verre hoek te vinden, de keeper kon er nog wel een hand tegenaan krijgen, maar dit was niet voldoende. 

Na een moeizame eerste helft heeft Eefde bewezen dat het het tij kan keren en uiteindelijk heeft het een goede overwinning geboekt. Hierdoor kunnen ze vol vertrouwen naar volgende wedstrijd toeleven. De kraker uit tegen Be Quick (28 oktober).  

Terug naar boven


Wedstrijdverslag Sportlust Glanerbrug – Eefde
Na de sof van vorige week tegen onze streekgenoot wacht er een uitwedstrijd voor de mannen van Jeroen van der Tol. Nadat de eerste wedstrijd Losser de bestemming was, is nu Glanerbrug de tegenstander. Behalve Pepijn die een schorsing uitzit is de basis niet veranderd. Op een behoorlijk troosteloze accommodatie en met meer uitsupporters dan thuis is het Glanerbrug die mag aftrappen.

De eerste 10 minuten beginnen wat tam. De slag op het middenveld is nog niet beslist. Toch is het Eefde dat wat mogelijkheden krijgt. Na drie corners is het Sjoerd die kan koppen. De bal mist helaas wat snelheid. 2 minuten later zet Eefde goed druk op het middenveld. Met name Sjors zet sterk door en weet Mitch te bereiken. Door een handigheidje kan die alleen door. Zijn stiftje mist helaas richting. Vlak daarna is een verkeerde bal achterin de inleiding van een aanval voor sportlust. De bal gaat gelukkig net voorbij. De counter daarna is daarna ook gevaarlijk. Echter weet Niels geen ruimte te vinden om te schieten.

Sportlust valt op door de beweeglijkheid voorin. Stuk voor stuk kunnen de aanvallers een mannetje passeren. Dut lukt met regelmaat, alleen gevaarlijk word het niet echt. De wedstrijd is na een half uur in evenwicht. Van achteruit bouwt Eefde goed op. Mitch laat zich uitzakken en combineert met Jorn. Die geeft de bal voor de goal, Niels loopt er tegenaan maar de keeper red fraai. Ook sportlust laat van zich zien. De organisatie staat niet goed bij Eefde en ze kunnen zo doorlopen. Op het laatste moment kan de bal gelukkig nog geblokt worden. Toch blijft de bal in de zestien, echter word die net goed afgedrukt. Toch blijft de brilstand op het scorebord staan bij rust.

Waar beide ploegen niet meer dan een paar mogelijkheden hebben gekregen, lijkt de stand ook wel terecht. De tweede helft begint Eefde ongewijzigd. Na een kwartier in de tweede helft lijkt sportlust sterker te worden. Het voetbal is er bij Eefde helemaal uit. Toch kan ook sportlust nog niet afdrukken. Vanaf een vrije trap rond de middenlijn, lijkt de spits de bal iets met de hand te beroeren. De scheidsrechter ziet dit echter over het hoofd en hij mag maarzo inschieten. Bart red gelukkig in twee instanties. Daarna laat eefde zich ook weer een keertje zien. Na een aanval over meerdere schijven is helaas de laatste bal op Niek net niet goed. Toch laat Eefde de grootste kans van de wedstrijd noteren. Jeroen speelt langs de lijn Mitch in. Met een handigheidje speelt hij Jorn in. Die geeft de bal heerlijk voor. Niek weet helaas niet af te drukken.

Eefde begint wel sterker te worden. En opnieuw Eefde door. De aanval ziet er precies hetzelfde uit als de vorige. Nu is het Terry die het eindpunt is. Helaas is het nu de keeper die hem eruit haalt. Ook sportlust laat zich voor de verandering zien. De bal leek uit, maar er word gefloten. De bal schiet gelukkig voorlangs. Na kansen over en weer weet niemand af te drukken. De bal had beide kanten op kunnen vallen, maar hij bleef in het midden liggen. Helaas dat het niet kan maar 2 punten voor allebei was verdiend geweest.

Terug naar boven


Wedstrijverslag Eefde – Almen
Vandaag 30 september is op meerdere vlakken memorabel te noemen. Wist u bijvoorbeeld dat op deze dag speler Tim Alferink het levenslicht zag? Ook op deze dag begint de aftrap van de supportersvereniging van sp Eefde. Na een wervingsactie zijn er ruim 50 leden aangemeld en er zijn nog steeds mensen die lid worden. Ook is op 30 september de dag van de eerste derby van ons vlaggenschip, de wedstrijd tegen Almen. De trotse koploper is vandaag te gast op een verregend complex.

De volgende mannen mogen op een sfeervolle accommodatie proberen de punten in Eefde te houden. Bart, Pepijn, Ton, Sjoerd, Jeroen; Dennis, Sjors, Niek, Niels; Jorn, Mitch

Na een hoop rook wat van het terras kwam kon de wedstrijd eindelijk beginnen. Een onbekend Almen trok ten strijde met een een team dat vorig jaar kampioen is geworden in de derde klasse. Wel van het hoogste jeugdelftal. Na een aantal minuten kwam de linksbuiten wat dreigend door. Naast een heleboel snelheid nam hij onderweg ook wat voetbalvernuft mee. Voor Eefde was het zaak om hem te neutraliseren.

Na wat mogelijkheden over en weer slipte opnieuw de buitenspeler van Almen erdoor. Door een van van richting veranderd schot bracht hij de stand op 1-0 voor Almen. Eefde ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Aanvallend klopte er een heleboel, maar op het moeilijk bespeelbare veld was opbouwen niet altijd de slimste keuze. Hier lijkt gelijk een leerproces voor Eefde te komen, want door het eeuwenlang blijven opbouwen van achteruit werd alleen maar de eigen verdediging op de proef gesteld.

Na weer een verkeerd ingeschatte bal van Eefde kwam de linksbuiten van Almen opnieuw sluw door. Pepijn trok aan de noodrem, wat hem na een half uur op een rode kaart kwam te staan. Dit betekend een 1-0 achterstand en een man minder de rest van de wedstrijd. Toch lijkt Eefde beter in de wedstrijd te komen, maar weet het niet door te drukken. Een 1-0 achterstand bij rust is het gevolg.

Na een ouderwets potje penalty schieten door de jeugd van Eefde kan de wedstrijd weer nieuw leven ingeblazen worden. Dit zal best met alle goede bedoelingen bedoeld zijn, echter word verdedigen even vergeten. Na opnieuw een counter van Almen word Eefde lelijk in het hemd gezet. Vlak na rust weet Almen namelijk de 2-0 in de touwen te prikken en lijkt de wedstrijd op een uitgemaakte zaak te eindigen. Toch is het Eefde wat er alles aan doet om terug in de wedstrijd te komen. Opnieuw is het Almen wat in zijn vuistje lacht want verdedigend gaat er opnieuw een hoop mis. De 3-0 kan uitgetekend worden en met een man minder word de dag alleen maar donkerder voor Eefde.

Ook het publiek begint zich te roeren en de lange bal word gevraagd van iedereen die achterin staat. Dit zorgt toch ineens voor een impuls dat heel Eefde op zijn grondvesten doet trillen. Uit een op het oog vrij ongevaarlijke situatie kopt Jeroen ineens raak. Niks aan de hand zal je denken want bij 3-1 is alles wel gelopen. Echter loopt Almen vanaf de aftrap een beetje te schutteren. Wat de hele wedstrijd niet blootgelegd is, is de heel matige verdediging van de Sv uit Almen. Mitch ziet zijn kans schoon en benut vlak voor de 90e minuut zijn kans. 3-2 ineens en wat gaat er nog gebeuren???! Na wat mogelijkheden voor Eefde heeft helaas de 3-3 er niet echt ingezeten. Een zeer pijnlijke nederlaag tegen onze regio genoot.

Terug naar boven


Wedstrijdverslag AJC 1 – Eefde 1
Vandaag gaat het dan eindelijk gebeuren. Na een zeer gemiddelde voorbereiding moeten de manschappen van trainer Jeroen van der Tol er vandaag klaar voor zijn. Er wacht gelijk een verre uitwedstrijd richting Losser, waar tegenstander ajc zijn complex heeft liggen. De volgende 11 namen gaan starten voor sp Eefde:

Bart; Pepijn, Ton, Sjoerd, Jeroen; Dennis Sjors, Jorn; Niek, Mitch, Niels.

Waar de energie en spelplezier er bij beide teams in de warming-up vanaf spat, lijkt de scheidsrechter van dienst er geen zin in te hebben. Het kan ook zijn dat hij Losser niet kan vinden, in ieder geval is hij niet op het sportcomplex te vinden. Door een bereidwillige scheidsrechter in de buurt kan de wedstrijd met een uur vertraging alsnog beginnen.

De nieuwe scheids begint wat warrig en in de eerste minuut krijgt Eefde een indirecte vrije trap tegen. Uit de daaropvolgende corner word er helaas direct gescoord. Een slap begin word Eefde direct fataal. 1-0

Eefde pakt het daarna goed op wat resulteert in een drietal aardige mogelijkheden. In balbezit lijkt Eefde zeer gretig. De grootste mogelijkheid komt echter vlak daarna. Pepijn speelt Jorn in die hem prachtig achter de verdediging legt. Mitch duikt ineens op en schiet de bal helaas net naast de goal. Niet veel later komt hij ineens een op een. Echter mist zijn schot de overtuiging.

Eefde rijgt de kansen aaneen. Nu komt Ton weer sterk door. Uit de kluts krijgt Jorn de bal, helaas mist zijn schot richting en dus de goal. Vanuit de ingooi gaat Pepijn diep. Nadat de achterlijn bereikt is komt de bal bij Mitch. Deze gaat er in!!!! 1-1

En de bok is los hoor. Weer komt Pepijn lekker mee. Nu wil die zelf vuren. Wat een goede keuze! Binnenkant paal is het binnen een minuut ook 2-1 voor Eefde.

Een duidelijk overwicht van Eefde in de eerste helft laat een terechte voorsprong zien. We gaan rusten met een 2-1 voorsprong. Eefde begint voortvarend aan de tweede helft na een goede combinatie door de voorwaartsen van Eefde, Mitch en Jorn, is het Jorn die hem heerlijk afrond. De 3-1 is een feit.

Het lijkt een wedstrijd te worden waar aan het doelsaldo gewerkt kan worden. Een heuse kansenregen laat zich zien in de eerste paar minuten van de tweede helft. Ook nu zet Dennis weer goed door op het middenveld. De bal gaat na de zijkant waar die de zestien word binnen geslingerd. Mitch schiet hem goed raak maar deze keer red de keeper goed.

Het eerste uur heeft Eefde de wedstrijd volledig onder controle. Vooral de druk vooruit werkt goed en brengt de tegenstander enorm in de problemen. Door een wissel bij ajc komt Eefde enigszins in de problemen. Echter weet Eefde onder de druk uit te voetballen. Jorn komt door en alleen een overtreding kan hem stoppen. Uit deze vrije trap schiet Dennis de bal precies op de kruising. Neemt niet weg dat Sjoerd met een ware omhaal de bal in het netje werkt. De 4-1 is een feit.

Ajc laat het er niet bij zitten zet nog een keer aan. De aanvallers komen erdoor en een overtreding in de zestien moet gemaakt worden. De penalty daarna word netjes binnen geschoten. 4-2. Word het dan toch nog spannend? Kansen over en weer, maar toch lijkt Eefde wel de betere conditie te hebben. Toch is het in de slotfase meer tegenhouden, terwijl dat tegen deze tegenstander helemaal niet nodig is.

Uiteindelijk weet Ajc geen kans meer te creëren en zijn de eerste drie punten een feit. Volgende week wacht de derby en de start van de supportersvereniging. Een aanrader om ons eerste elftal te zien voetballen tegen de koploper op dit moment!

Terug naar boven


Wedstrijdverslag EZC'84 1 – Eefde 1
De laatste wedstrijd in de beker van het eerste seizoen onder Jeroen van der Tol werd gespeeld tegen EZC'84. De volgende 11 mogen proberen de eerste driepunter te gaan noteren:

Bart, Jeroen, Sjoerd, Pepijn, Tim, Wouter, Terry, Mathijs, Niek, Jorn en Niels Na een onscherp begin van Eefde komt een lekkere counter op gang. Niels kiest voor eigen succes en de keeper weet de listige bal met de voeten te keren. Na 20 minuten komt Eefde een paar keer goed door. De tegenstander kan weinig anders dan overtredingen maken. Dit kunnen ze echter wel heel goed. Na een kort opstootje blijft Eefde rustig, van EZC kun je dat allerminst zeggen. Met een waas voor de ogen mogen twee spelers blij zijn dat ze nog op het veld staan. Ze lijken er een schoppartij van te willen maken, want 2 minuten later volgt er een aanslag op Jeroen.

Daarna lijkt de rust enigszins hersteld. Na wat druk van de tegenstander moet Eefde een paar corners weggeven. Uit een afvallende bal word de bal fantastisch geschoten. Bart laat zien scherp te zijn en pakt hem minstens zo fraai. De druk gaat echter niet weg en na een bal van de zijkant staat de organisatie niet goed en moet er een tegengoal geïncasseerd worden. 1-0.

Uit een ingooi word Eefde levensgevaarlijk. Na een goede combinatie van Jorn en Pepijn krijgt Niels zijn voet er net niet goed tegenaan. In dezelfde minuut gooit Niels de bal achter de verdediging die niet goed ingrijpt. De diepgaande Mathijs passeert zijn directe man met een ouderwetse panna en geeft de bal strak voor. In totale paniek glijd de centrale verdediger de bal in eigen goal. 1-1!

In de rust wisselt Eefde twee keer. Mathijs en Wouter mogen alvast douchen en Sjors en Mitch komen de andere 9 helpen aan de overwinning. Na een goede pass staat Mitch ineens helemaal vrij, echter kopt hij tegen de keeper aan. In de tweede helft heeft EZC duidelijk een wat verdedigende tactiek gekozen. Het balbezit is hierdoor voor Eefde en wat kleine mogelijkheden doen zich wel voor. Toch weet Eefde de voorsprong nog niet te pakken. Ook Hans mag nog even meevoetballen en word in de 70e minuut op een voor hem nieuwe plek gezet. Hij mag de plek van Niels overnemen.

Na een goede voorzet van Hans komt Jorn net niet bij de bal. De corner die overblijft levert een kopbal van Sjoerd op die helaas de juiste richting mist. De tweede helft is vooral rommelig en slordig. Toch staat Jorn door een slippertje achterin ineens 1 op 1 met de keeper. De keeper red helaas goed. Eefde probeert nog een keer aan te zetten. Een schot van Terry word net genoeg van richting veranderd en Mitch krijgt na wat gerommel de bal niet op het hok. Een gelijkspel is dus het gevolg.

Terug naar boven


Teuge 1 – Eefde 1 (beker)
Na een regenachtige ochtend is de zon toch nog doorgebroken op het complex van sp Teuge, de tweede tegenstander van ons eerste elftal in de beker. Hoofdtrainer Jeroen van der Tol heeft de volgende elf namen de wei ingestuurd; Bart, Jeroen, Pepijn, Ton, Tim; Niels, Dennis, Sjors, Niek; Jorn, Mitch

In de eerste minuut komt Teuge al direct gevaarlijk door over de linkerkant van Eefde. Na wat gerommel word de bal gelukkig naast geschoten. Na een beetje aftasten komt Eefde steeds beter in de wedstrijd.

Vanaf eigen zestien stuurt Sjors Mitch weg, die heeft meer snelheid dan zijn tegenstander en is hem ook snel kwijt. Via een mooie voorzet staat Sjors helemaal vrij, helaas vind zijn schot niet het net waar op gehoopt was. Beide ploegen maken er een open wedstrijd van. Eefde blijft op het middenveld in balbezit door Jorn die Dennis weet te bereiken. Zijn steekpass weet Niek te bereiken die na enige twijfel de bal terug speelt op Dennis. Zijn schot wordt helaas geblokt. De daaropvolgende aanval van Teuge levert een levensgrote kans op. Echter het kunstgras bied enige hulp, waardoor een leeg doel geen tegendoelpunt oplevert.

Vlak voor rust komt Teuge opnieuw door aan onze linkerkant. De tegenstander is een stuk sneller dan Jeroen en weet de bal goed voor te geven. Voor de spits een koud kunstje om hem binnen te koppen. 1-0 voor Teuge. Eefde lijkt geenszins aangeslagen en probeert te blijven aan te vallen. Na moeilijk uitverdedigen word Jorn ineens vrijgespeeld. Niek is direct al mee en samen weten ze de achterlijk te bereiken. Jorn geeft voor en Mitch kopt hem onberispelijk raak. Vrijwel direct daarna is het rust.

In de rust is Sjors moegestreden achtergebleven. Wouter vervangt hem in het veld. Teuge heeft slordig balverlies vlak voor de eigen zestien. Mitch krijgt de bal en schiet direct. De keeper red met moeite. Eefde begint eigenlijk sterker aan de tweede helft. Dit resulteert in een grote kans voor Wouter die de keeper onderweg vind. Echter is het Teuge dat effectiever is.

Via een uitbraak is de snelle linksbuiten Eefde te slim af. Hij geeft de bal strak voor en de bal word dan ook simpel binnen getikt. Eefde probeert met man en macht de gelijkmaker te maken. Dit betekent helaas ook dat er achterin wat gaten vallen. Teuge snijdt makkelijk door de verdediging heen en scoort de 3-1. De pijp bij Eefde raakt leger en leger. De ruimtes worden daardoor groter en groter.

Na een aantal hachelijke momenten scoort Teuge toch wel verdiend de 4-1. De daarop volgende aanval levert direct weer gevaar. Er word door Eefde een overtreding gemaakt in de zestien. De penalty word onberispelijk binnen geschoten. Eefde straalt niet echt plezier en oplettendheid meer uit. Na een te korte terugspeelbal word ook direct de zesde gemaakt. Het is hopen dat Teuge geen zin meer heeft of dat de scheidsrechter affluit. Gelukkig is dat laatste een feit.

Een harde leerschool zo aan het begin van het seizoen. Er rest Eefde nog een bekerwedstrijd, daarna moeten de manschappen gereed zijn voor de competitie.

Terug naar boven

 


Sp. Eefde 1 – Vevo 1 (beker)

De voorbereiding zit er bijna op. De eerste officiële wedstrijd word vandaag gevoetbald tegen Vevo, een derdeklasser zaterdag is vandaag de tegenstander. Eefde brengt de volgende namen op de mat: Bart; Michael Hans Jeroen Stefan; Terry Niek Jorn; Wouter Mitch Rens.

Het eerste gevaar in de wedstrijd komt van Eefde zijde. In de vierde minuut geeft Jorn een heerlijke steekpass op Wouter die hem echter niet compleet op waarde schat en overhandigd aan de keeper. Door de vele wisselingen achterin, is de verdediging nog niet helemaal op elkaar ingespeeld. De tegenstander loopt makkelijk door de verdediging heen en kan de bal in twee instanties intikken. Een onverdiende 0-1 is het gevolg.

Na een aantal saaie minuten gooit eefde de bal naar voren. Dit word door vevo verwerkt tot hoekschop. Dat hadden ze beter niet kunnen doen want Terry kopt hem onberispelijk raak. 1-1!! Vanaf de aftrap word vevo echter direct gevaarlijk. Bart moet in actie komen en verwerkt een verre trap tot corner. Na een aanval van eefde word Wouter onreglementair naar beneden gewerkt op de rand van het zestienmetergebied. De variant die uit de voortvloeiende vrije trap genomen word levert een hoop gevaar op. Jeroen haalt de trekker over maar de keeper red stijlvol. Eefde oefent veel druk uit op de tegenstander en enige mogelijkheden doen zich wel voor. Helaas weet Eefde niet door te drukken en gaan we rusten met een gelijk spel.

In de 55e minuut word Eefde uit het niets gevaarlijk. Proberen ze wel druk uit te oefenen, lukt het niet altijd. Toch komt er een grote kans die over links ingezet word. Stefan slingert de bal voor en Mitch schiet hem helaas tegen de keeper aan. Uit de rebound weet Rens niet te scoren. Eefde word wel sterker en verdiend eigenlijk de hele wedstrijd al wel een voorsprong. Waar het door de hitte op een slijtageslag begint te lijken komt Eefde opnieuw goed door. Mitch verlengt de bal op Jorn die uit een moeilijke hoek doorkomt. Met buitenkant rechts vind hij helaas de keeper onderweg.

In de loop van de wedstrijd ontloopt het niveau elkaar steeds minder. Vevo oefent enige druk uit op Eefde en ziet de bal niet goed van achteruit verwerkt worden. De aanval die daarop volgt levert een doelpunt op voor vevo. Dit lijkt de nekslag voor Eefde te zijn. Er komt nog wel wat druk echter levert dit geen grote kansen meer op. Zo word de eerste bekerwedstrijd verloren door het eerste team van sp Eefde.

Terug naar boven


Eefde 1 – Blauwwitters 1

Na een heerlijke Nederlandse zomer en de kicksen alweer een paar weken uit het vet, is de wolzak op zaterdag 19 augustus het decor voor de eerste oefenwedstrijd. Waar de kalklijnen om half 2 nog vrij onzichtbaar waren werd er een klein beroep gedaan op de lijnentrekker van de vereniging. Zonder morren en denkend aan de bieromzet door te spelen op het hoofdveld werden de lijnen in een half uur strak op het veld gezet.

De opstelling van de eerste oefenwedstrijd van ons eerste team is de volgende: Bart; Tim, Ton, Sjoerd, Stefan, Dennis, Terry, Niek, Jorn, Niels, Mitch

In de tweede minuut weet Eefde een voorsprong bij elkaar te breien. Na een vloeiende aanval beginnend vanaf de linkerkant word er gezocht naar een opening. Niek blijft goed breed houden en weet de vrije ruimte uitstekend te benutten. Zijn voorzet word op waarde geschat door Jorn, die hem in de verre hoek weet te schieten. De 1-0 is hiermee een feit. Eefde legt een hoop spelplezier op de mat en combinatie na combinatie laat zich volgen. Er moet gezegd worden dat blauwwitters verdedigend niet het beste team is.

Na 10 minuten weet Jorn de bal handig mee te nemen en strak voor de goal te geven. Mitch weet hiermee wel raad en laat zien waar hij goed in is. Lijkt de bal in eerste instantie er niet in te gaan, de keeper helpt waar nodig en geeft het laatste zetje, 2-0! Het eerste kwartier laat eefde heel veel meer kwaliteit zien dan de tegenstander, die daardoor volledig overlopen word. Het volgende kwartier voetbalt Eefde vooral op de helft van de tegenstander maar echt kansen worden niet gecreëerd, totdat er een overtreding op Jorn gemaakt word en een penalty volgt. Mitch ziet de keeper wel in de juiste hoek gaan maar de bal beland alsnog achter hem en in de goal.

Lekker voetballen lijkt Eefde dit seizoen wel onder de knie te krijgen, maar waar Eefde al goed in was zijn standaardsituaties. Dus is in de 35 minuut Sjoerd die wederom via de hulp van de keeper de bal erin kopt. Niek lijkt er daarna nog steeds wel zin in te hebben en wil zichzelf belonen met een goal. Is hij twee keer belangrijk met buitenkant rechts, daarna mag hij zelf aantreden tegen de keeper. Net voor rust mag hij naar de keeper toe en ziet dat de keeper wat vlot uitkomen. Vervolgens komt een handige passeeractie waardoor de goal een makkelijk doelwit is. Niet veel later zal het rustsignaal volgen.

Wissels eefde: Eruit: Tim, Ton, Terry, Niels Erin: Michael , Pepijn, Sjors, Mathijs.

Tweede helft begint tam van beide kanten, waar Blauwwitters niet beter kan lijkt Eefde iets te temporiseren. Lange bal van achteruit op Sjors, alleen op de keeper af en legt hem op tijd af. Voor Niek een koud kunstje om namens hem het netje te laten bollen. Binnen twee minuten laat Eefde zien dat ze dit seizoen aanvallende intenties heeft. Laat eerst Niek de linkerpaal trillen, waarna Jorn het rechter deel van het aluminium weet te raken.

Een veldoverwicht voor Eefde is nu vanaf minuut 1 gaande. De tweede helft was aftasten aan beide kanten. Eefde was de veel een veel betere ploeg en hebben 90 minuten lang gedicteerd. Blauwwitters begonnen met de beste intentie maar kwamen vooral heel veel kwaliteit te kort tegen een goed Sp. Eefde.

 

Terug naar boven