Verslagen 2018-201918-19

Be Quick (beker) thuis  
Almen thuis uit
De Paasberg thuis uit
DVOV thuis uit
DVV thuis uit
Eerbeekse Boys thuis uit
Grolse Boys thuis uit
Harfsen thuis uit
Helios thuis uit
FC RDC thuis uit
FC Winterswijk thuis uit

 

Wedstrijdverslag Eefde – FC Winterswijk

Zou het dan eindelijk gebeuren vandaag? Als de mannen van Jeroen van der Tol vandaag winnen en Harfsen verspeeld punten dan is het kampioenschap veilig. Overal op het complex gaat het alleen maar over vanmiddag half 3. Degene die mee waren naar Winterswijk waarschuwen dat het daar echt niet makkelijk was en degene die op de ranglijst kijken voorspellen een eenvoudige overwinning. Wat doet op de eerste plaats de spanning uiteraard en kan Eefde het goede spel van de laatste wedstrijden vasthouden? Na nog een korte bui is het eindelijk half 3, eindelijk gaan we beginnen.

Gelijk vanaf het begin zijn de intenties duidelijk. Eefde gaat vol voor de bal en wil snel scoren. Toch blijft een snelle treffer uit en wordt het publiek enigszins onrustig. Uiteindelijk is er enige hulp van de keeper van Winterswijk die de bal aan Mitch overhandigd. Die drukt de 1-0 af. Nu de voorsprong te pakken is wordt de stand vrijwel direct verdubbeld. Nu is het Rens die scoort en Eefde gaat rusten met een 2-0 voorsprong.

Gezien het spelbeeld op dat moment ook terecht. Ondertussen wordt er druk contact gezocht met Duiven, waar Harfsen een kwartier later begonnen is aan zijn wedstrijd. Ook Harfsen heeft een voorsprong te pakken die het vlak voor rust nog weg geeft. De supporters van Eefde worden zo mogelijk nog zenuwachtiger. Gelukkig kunnen de spelers zich hier goed voor afsluiten. Hoewel het geen bijzondere wedstrijd is, wordt het niveauverschil wel duidelijk. Niet alle kansen gaan erin maar uiteindelijk scoren Jordy en Pepijn ook nog. Pepijn doet dit zelfs twee keer, al is een daarvan wel in de eigen goal, tot hilariteit van een enkele supporter van Eefde. 4-1 is de eindstand maar helaas is het niet genoeg voor het kampioenschap, omdat Harfsen puntverlies voorkomt door ook met 4-1 te winnen. Hierdoor mogen de laatst overgebleven ploegen zich op gaan maken voor een kraker van jewelste.

Volgende week kan het kampioenschap beslist worden door niet te verliezen uit bij Harfsen. De druk ligt er echter bij Harfsen vol op want mocht Eefde verliezen heeft het daarna alles nog in eigen hand. Een overwinning volstaat dan in de laatste wedstrijd thuis tegen Almen. Een mooier slot van de competitie is toch eigenlijk niet denkbaar….

Terug naar boven


Wedstrijdverslag Eefde – De Paasberg

Als trotse koploper van de vierde klasse ontvangt Sp Eefde vandaag de Paasberg. Deze tegenstander zou toch een beetje angst in moeten boezemen want de uitwedstrijd werd weliswaar gewonnen, dit was wel op de valreep en tegen de verhoudingen in. Om een serieuze gooi naar het kampioenschap te doen is dit een wedstrijd die gewonnen moet worden. Niet zozeer door de sterkte van de tegenstander, maar vooral omdat het op ons eigen complex is. De opstelling van Eefde ziet er als volgt uit:

Kris; Stefan, Niek, Terry, Jeroen; Rens, Dennis, Frank, Jordy, Jorn; Mitch

Hoewel de fieldmanagers van Eefde besloten om het eerste veld er niet uit te gooien, vond de scheidsrechter van dienst de mat ondermaats. Hierdoor moet er uitgeweken worden naar het kunstgrasveld. Na drie minuten heeft Frank een goede interceptie. Vervolgens combineert Eefde lekker en wordt Mitch diep gestuurd. De keeper wil de bal wegschieten maar is net te laat en Mitch wipt hem over de keeper in de goal. Eefde scoort snel! Ook de Paasberg laat zich gelden. Na wat hachelijke momenten rolt de bal richting de goal van Kris. Op de lijn is het Niek die de bal richting de kantine schiet. Aanval van Eefde over vele schijven. Uiteindelijk wordt Jordy bereikt en die geeft hem strak voor. Daar is Rens naar binnen gekomen en die schiet de 2-0 binnen. Een ontzettend sterk begin van Eefde! Na een begin dat Eefde de baas is komt toch de Paasberg terug. Na een verkeerd opgezette aanval kan de aanvaller van de Paasberg zo doorlopen. Door een lepe schuiver wordt het 2-1.

Na de rust is het lange tijd rustig op en om het veld. Het duurt zeker een kwartier voordat de wedstrijd weer een beetje op gang komt. Ondanks dat Eefde de wind tegen heeft krijgt het niet veel kansen. Daar staat tegenover dat Eefde ook niet veel kansen tegen krijgt. Na een aantal hachelijke momenten komt er een echte scrimmage voor de goal. Uiteindelijk belandt de bal bij Mitch en dan weet je dit seizoen wel wat er gebeurd. Dat betekend uiteraard de 3-1. De Paasberg lijkt geenszins van slag en wil gelijk in de aanval. Wel vergeet het daarbij dat je de bal moet hebben en Eefde countert fel. Jorn gaat aan de linkerkant diep, krijgt de bal….. en wat die dan doet is fenomenaal! Met buitenkant rechts schiet hij de wedstrijd op slot!!!!!! In verslagen worden met name de mooie aanvallen beschreven, maar vandaag verdiend Frank een extra attentie met zijn spel. Hoewel hij zeker niet altijd in de basis staat was hij vandaag ijzersterk op het middenveld. Mede hierdoor konden de creatieve geesten van Eefde alle aanvallen opzetten. Vervolgens gebeurt er weinig voor beide doelen. Beide partijen zijn uitgeraasd (iets wat je opnieuw niet van de wind kan zeggen) en de drie punten blijven dus ook op de Wolzak. Door het puntenverlies van alle concurrenten heeft Eefde een topmiddag en ook in de avond wordt de stand nog lang nabesproken. Onder het genot van een biertje ziet de wereld er prachtig uit op de Wolzak.

Terug naar boven


Wedstrijdverslag RDC – Eefde

Na een extra winterstop van twee weken mag de trotse koploper uit Eefde weer een wedstrijd voetballen. Al een paar maanden is Eefde ongeslagen en de laatste verliespartij was uitgerekend tegen Rdc, inderdaad de tegenstander van vandaag. Waar Eefde de thuiswedstrijd in de slotminuten verloor, moet er vandaag eigenlijk gewonnen worden. Gebeurt dat kan er rustig gekeken worden naar de andere topper uit de klasse, Eerbeek speelt de uitwedstrijd tegen Harfsen. Eerst maar eens de opstelling van Eefde:

Kris; Stefan, Niek, Terry, Jeroen; Rens, Sjors, Dennis, Jordi, Jorn; Mitch 

Na een wat moeizaam begin komt Eefde iets meer aan voetballen toe. Jordi komt gevaarlijk door aan de zijkant en passeert een paar man. Op de rand van de zestien haalt hij uit maar zijn schot gaat op de lat. Eefde blijft druk zetten op de verdediging en Sjors veroverd de bal. Hij laat zich niet aan de kant zetten en vind ruimte om uit te halen. De keeper kan er niet bij en de 1-0 is een feit! In het eerste half uur heeft Eefde letterlijk en figuurlijk de wind mee. Door het harde werken komt Rdc niet aan voetballen toe. Eefde creëert de nodige kansen maar verzuimt om uit te lopen.  Vlak voor rust geeft Jordi de bal strak voor. Mitch glijd tegen de bal aan maar wonder boven wonder gaat de bal er niet in. Zo gaan we rusten met een 1-0 stand. Een keihard werkend Eefde heeft de overhand gehad in de eerste helft.

In het begin van de tweede helft gebeurt er weinig. De enige opwinding is een klein opstootje wat aan beide kanten een gele kaart oplevert. Na 75 minuten claimt Rdc een handsbal die niet gegeven wordt. Vervolgens zet Jorn Martina een op een met de keeper. Die speelt de bal opzij maar daar kan nog een verdediger tussenkomen. Na de scrimmage die volgt krijgt Rens de bal ook niet in de goal. Ondanks het veldoverwicht blijft het billenknijpen voor Eefde. Niet dat Rdc direct gevaarlijk wordt, maar de wind is verraderlijk en kan natuurlijk zo een keer de bal de verkeerde kant opsturen.Toch is het Eefde wat de kansen krijgt. Mitch komt een op een met de keeper, maar zijn vermoeidheid speelt een te grote negatieve rol om verwoestend uit te halen.

Uiteindelijk is het eind goed al goed, want de punten gaan mee naar de Wolzak. Achteraf blijkt dat Eerbeek ook verloren heeft wat ervoor zorgt dat Sp Eefde nu definitief bovenaan staat. Volgende week weer een thuiswedstrijd. Dan komt de Paasberg op bezoek!

Terug naar boven


Wedstrijdverslag Helios – Eefde

Vandaag staat er een uitwedstrijd op het programma tegen Helios uit Deventer. De thuiswedstrijd begon moeizaam, maar resulteerde uiteindelijk in de grootste zege tot nu toe dit seizoen. Vandaag telt dus ook niks anders dan 3 punten. De volgende 11 mannen van Eefde komen in actie:

Kris, Tim, Terry, Niek, Stefan, Mathijs, Dennis, Jorn, Rens, Martina, Mitch

De eerste grote kans wordt opgezet door Tim. Hij loopt goed de vrije ruimte in en gaat de combinatie met Jorn aan. Daarna haalt hij uit maar vind zijn schot niet de beoogde bestemming. De rebound van Martina doet dat wel en hij zet Eefde al heel snel op voorsprong. Na een verkeerde pass van Niek kan Helios de stand weer gelijk brengen. Tot grote opluchting van alle wit-zwarten gebeurt dat niet en blijft de voorsprong intact. Eerste half uur heeft Eefde het betere van het spel maar vergeet het verder uit te lopen. Dit houdt Helios in de wedstrijd die er met een hoop fysiek probeert een wedstrijd van te maken. Ondanks dat Eefde normaal het fysieke ook niet schuwt beginnen er nu toch wat irritaties te ontstaan. Ook kiest het te vaak voor de moeilijkste oplossing om kansen te creëeren. Na 35 minuten voetbalt Eefde weer een keer simpel. Dan liggen er opeens heel veel ruimtes en gaat Jorn op zijn kenmerkende manier diep via de rechterkant. Zijn terug getrokken voorzet belandt bij Mathijs die hem heel bekeken de verre hoek in draait. 2-0! Vervolgens staat Eefde verdedigend niet goed en een diepe bal zet de aanvoerder ineens een op een met Kris. Zijn slappe rolletje is voor Kris een makkie. Hierna is het weer de beurt aan Eefde. Rens geeft een puntgave voorzet over Martina heen. Mitch neemt hem vol op de pantoffel en schiet de keeper en de bal de goal in.

Na rust blijft Eefde het veldoverwicht houden. Na een paar goede mogelijkheden voor Eefde wordt er aangelegd voor een corner. De keeper denkt hem te pakken maar Tim springt ervoor en kopt hem erin. Ook Rens pakt zijn goaltje mee. Na een prachtige bal van Dennis kan hij hem meenemen en werkt de bal rustig af. Eefde heeft begrepen dat het doelsaldo ook van belang kan zijn. Na een goede breedte bal op Frank kan hij hem zelf scoren. Hij gunt hem aan Mathijs en de 6e ligt in het netje. Hier blijft het echter bij. Ondanks de ruime overwinning was het kwaliteitsverschil nog groter. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de drie punten die weer bijgeschreven kunnen worden. De aankomende twee weken gaan de mannen nog even finetunen met een paar oefenwedstrijden om vervolgens op 9 maart te competitie te hervatten in en tegen Rdc.

Terug naar boven


Wedstrijdverslag Eefde – DVOV

Vandaag is de winterstop dan echt ten einde. Met het tekenen van nieuwe trainer Martijn de Harder in de ochtend mogen de mannen van scheidend trainer Jeroen van der Tol proberen om de koppositie over te nemen van DVOV vanmiddag. Dit gaat zeker niet makkelijk worden, want de heenwedstrijd liet de tegenstander een lesje effectiviteit zien waar Eefde geen antwoord op had. Laten we hopen dat vandaag een ander beeld te zien is, want het gat wordt bij verlies 5 punten. De opstelling van Eefde is als volgt.

Kris, Pepijn, Terry, Niek, Stefan, Jordy, Dennis, Sjors, Martina, jorn, Mitch

Eefde laat zich gelijk aanvallend gelden. Waar Martina vlak voor de winterstop moeite had om zijn tegenstander voorbij te komen lukt het nu binnen een paar minuten al. Zijn schot is krachtig genoeg om de keeper te passeren, maar die ziet tot zijn opluchting de bal er net naast vliegen. 5 minuten later gaat Jorn diep aan de rechterkant. Hij kan zo doorlopen naar de achterlijn maar zijn voorzet is niet hard genoeg en komt net niet aan. Wel is duidelijk dat Eefde speelt om de 3 punten in Eefde te houden.

Ook DVOV laat wat van hun klasse zien. Eerst is er een open schotkans waar alles en iedereen gepasseerd wordt in de verdediging van Eefde. Maar de fieldmanagers hebben precies op de juiste plek een polletje laten liggen en het schot gaat via de lat weet terug het veld in. Uiteindelijk kan Niek de bal wegwerken. Niet veel later probeert een speler van DVOV het maar een keer van afstand omdat ze er totaal niet doorheen komen bij een sterk verdedigend Eefde. Kris ziet de bal over zich heen gaan, maar ook deze bal beland op de lat. Twee gelijkwaardige ploegen gaan genieten van een kopje thee in de rust. Beide ploegen zullen balen dat ze niet op voorsprong stonden.

De tweede helft begint zonder noemenswaardige kansen. Zowel Eefde als DVOV verdedigt sterk. Bij Eefde valt de werklust van het elftal positief op. Jeroen probeert aanvallend iets te creëren door Martina te wisselen voor Rens. Dit blijkt een gouden zet. Net een paar minuten in het veld krijgt Eefde een vrije trap op een interessante plek voor een linkspoot. Jorn maakt nog een sprintje over de bal heen, maar zijn broertje Rens zet zijn voet er wel tegenaan. Deze vliegt prachtig de verre kruising in. Zo staat Eefde op voorsprong in de topper. 

Eefde lijkt nu iets vrijer te voetballen en weet vlak na het doelpunt ook nog een corner te verzilveren. Jordy gaat achter de bal staan en komt met een afgemeten trap. Mitch komt naar de eerste paal en moet enorm bukken om te koppen. Dit lukt echter wel en zijn kopbal vliegt ook in de goal. Een 2-0 voorsprong! De scheidsrechter vind de wedstrijd te hard worden schijnbaar, want hij begint met gele kaarten te strooien voor beide teams. Sjors heeft hier echter het meeste last van en krijgt er twee van de leidsman. Wordt het dan toch nog spannend?

Kris moet in de tweede helft eigenlijk maar een keer echt in actie komen. Zijn redding heeft wat weg van Oscar Moens in zijn beste dagen, maar daar maalt niemand om want hij weet opnieuw zijn doel schoon te houden.  Door deze overwinning is Eefde de nieuwe koploper, met als aantekening dat Eerbeekse Boys met een wedstrijd minder maar 2 punten minder heeft. Ook zijn er nog een hoop ploegen die kans maken op de titel, maar als Eefde zo blijft spelen is het er zeker een van.

Terug naar boven


 

Wedstrijdverslag Eerbeekse Boys – Eefde
Vandaag staat er een heuse kraker op het programma. De mannen uit Eefde nemen het op tegen Eerbeekse boys. De overgekomen zondagvoetballers draaien een goed seizoen en staan bovenaan de ranglijst. De eerste periode staat op het spel, want bij winst van de Eerbeekse boys kunnen ze de periode pakken. Maar bij Eefde zijn ze natuurlijk niet van plan om dit te laten gebeuren en is er een mooie dag opgezet door de supportersvereniging. Omdat ook ons tweede team tegen Eerbeek speelt is er een bus voor 90 personen uit Eefde aangekomen om beide teams aan te moedigen. Om 3 uur wordt er afgetrapt op het complex van Eerbeek. De volgende mannen zijn door trainer Jeroen van der Tol het veld ingestuurd.

Kris; Tim, Terry, Niek, Stefan; Sjors, Dennis, Rens, Martina, Jorn; Mitch

In de beginfase is het een beetje aftasten wat beide ploegen aan elkaar hebben. Het spel is wat rommelig maar Eefde wint over het algemeen de duels. In de zesde minuut komt Eefde voor het eerst gevaarlijk door. Jorn wil de bal openen maar Mitch neem de harde bal aan om vervolgens Jorn zelf diep te sturen. Hierdoor wordt de verdediging van de tegenstander open gespeeld en heeft Jorn oog voor zijn medespelers. Martina kan op deze manier ongehinderd de 1-0 binnenschieten. Een bliksemstart voor Sp Eefde! 10 minuten later een herhaling van zetten. Nu is het Sjors die een snelle vrije trap richting Jorn speelt. Die probeert op zijn beurt opnieuw Martina te bereiken, maar ditmaal komt hij net niet bij de bal. Hierna gaat de storm wat liggen en gebeurt er voor beide doelgebieden vrij weinig. Het enige wapenfeit tijden de rest van de eerste helft zijn wat uitglijdende spelers, maar kansen zijn schaars deze wedstrijd. Vlak voor rust probeert Eefde het nog een paar keer van afstand, maar echt zenuwachtig moet de keeper van Eerbeek hier niet van geworden zijn.

Na de rust laat Eerbeek zich steeds meer gelden. Een heuse scrimmage voor de goal zou de 1-1 moeten betekenen maar uiteindelijk kan Niek de bal wegkrijgen uit de zestien van Eefde. Hoe deze aanval geen doelpunt opgeleverd heeft mag een klein wonder heten. Ook Eefde laat weer wat meer van zich zien en nadat Jorn zichzelf vrijspeelt op de rand van de zestien haalt hij verwoestend uit. De keeper kijkt ernaar en doet dat zo goed dat de bal op de lat gaat in plaats van in de goal. Dat is toch wel een handige kwaliteit als keeper. Rond het uur voetballen is Eerbeek de bovenliggende partij en is het aan Kris te danken dat ze nog niet gescoord hebben. Toch maakt de keeper van Eefde een houdbare vrije trap uit zijn handen glippen, maar omdat de rebound daarna op zijn lichaam geschoten wordt kan hij alsnog redding brengen. Eefde beperkt zich steeds meer tot counteren, maar dat levert toch zo nu en dan gevaar op. Na een combinatie door het midden loopt middenvelder Sjors door en is als eerste bij de bal. Met een overdosis spelinzicht lobt hij de bal over de keeper heen en maakt een prachtige goal vanaf een meter of 30. Hierdoor komt Eefde op de zo belangrijke 2-0 en lijkt Eerbeek zijn periodefeestje met minimaal een week te moeten uitstellen. Dit is inderdaad ook het geval en het is Sp Eefde wat zelfs de koppositie overneemt!

Met deze heerlijke overwinning smaken de eerste paar biertjes in de bus al heerlijk, maar zal het je niks verbazen dat bij thuiskomst op de wolzak er pas echt feest ontstaat. Hier wacht voor iedereen van Eefde een puntzak met patat en een lekkere snack erbij. Met wat opzwepende muziek wordt deze heerlijke voetbaldag compleet in stijl afgesloten.

Terug naar boven


Wedstrijdverslag De Paasberg 1 – Eefde 1
Vandaag staat de uitwedstrijd naar de Paasberg op het programma. Een vooraf ontzettende belangrijke wedstrijd want het is aanhaken of afhaken voor de Eefdese mannen. Een extra tas is dan voor de zekerheid ook maar meegenomen om de drie punten in te vervoeren op de terugweg. Of deze nodig is moet nog blijken. De volgende elf namen beginnen aan de wedstrijd voor sp Eefde:

Kris, Stefan, Terry, Niek, Tim, Dennis, Sjors, Jorn, Martina, Mitch, Jordy. In het eerste kwartier heeft de Paasberg de bal en probeert Eefde deze te veroveren. Wat volgt is een rommelig begin van beide kanten en weinig kansen over en weer. In de 20e minuut is de eerste aanval van Eefde te zien. Dennis en Terry combineren naar Jorn toe. Zijn voorzet wordt niet goed verwerkt en Jordy schiet helaas naast. Eefde lijkt iets beter in zijn ritme te komen, maar om nou te zeggen dat het een geweldige pot voetbal is gaat ook net iets te ver. Na 35 minuten mag Eefde een corner nemen die voorbij de goal lijkt te vliegen. Daar staat echter Terry die de bal op Tim teruglegt. Zijn schot vindt helaas de paal.Vlak voor de rust komt de Paasberg er gevaarlijk uit en gaan ze alleen op Kris af. Het geprobeerde lobje mist richting en hoogte, waardoor Kris redding kan brengen.

In de rust moet Dennis gewisseld worden nadat hij de bal vol in zijn gezicht gekregen heeft. De tweede helft begint met een schot uit de tweede lijn van Jorn. Hierin zit echter te weinig richting om de keeper te passeren. Na een uur voetballen staat Eefde verdedigend niet goed, waardoor de Paasberg opnieuw de voorsprong kan pakken. Opnieuw is het Kris die Eefde op gelijke hoogte houdt. Lange tijd gebeurt er aan Eefde zijde weinig aanvallends. Het nieuwe verdedigende duo Terry en Niek probeert met man en macht de tegenstander van de goal weg te houden, maar moet toch ook enkele kansen weggeven. In de 90e minuut probeert de ingevallen Rens de bal achter de verdediging leggen. Dit lukt prima, alleen is er ook niemand van Eefde die het laatste zetje kan geven. Paasberg heeft de laatste fase het overwicht maar weet de kansen niet te benutten. Telkens staat of Terry of Niek wel in de weg. Diep in de blessuretijd is er toch nog een goal te noteren. Eefde krijgt een vrije trap die na enig aarzelen door Sjors genomen wordt. De Paasberg probeert de Eefde luchtmacht af te stoppen, maar ziet Rens daarbij over het hoofd. Laat de bal daar nou ook nog net heengaan en zijn kopbal raakt tergend langzaam het zijnet. Tegen de verhouding in is het Eefde wat op voorsprong komt.

Er lijkt ook te weinig tijd om dit nog weg te geven. Toch krijgt de Paasberg nog twee verschrikkelijk grote kansen. Kris houdt er het een en ander tegen, maar als iedereen van Eefde gepasseerd is, werkt de Paasberg zelf de bal maar naast de goal. Zo weet Eefde belangrijke drie punten mee te nemen naar Eefde. Door de resultaten op de andere velden is het verschil met de koploper maar 1 punt. Wel heeft Eefde een wedstrijd meer gespeeld.

Terug naar boven

 Wedstrijdverslag Eefde 1 – Harfsen 1
Vandaag staat er een heerlijke derby op het programma. Tegen Harfsen is het altijd beladen en daar doet vandaag niks aan af. Voor Eefde is het zelfs een wedstrijd van alles of niets. Want nu staat een plek in de middenmoot te wachten, maar er is een remedie om dit te verhelpen. Winnen tegen de streekgenoot die op dit moment bovenaan staat, Harfsen. Alle statistieken zijn in het voordeel van Harfsen, wat nog geen doelpunt tegen heeft gehad. Eefde heeft echter een spits in de gelederen wat makkelijk het net vind. Mitch heeft inmiddels al zoveel gescoord dat zelfs Harfsen zich af moet vragen of ze hem wel af kunnen stoppen. Maar goed, genoeg voorbereidend werk, laten we maar gewoon gaan voetballen. Voor Eefde komen de volgende spelers het veld in.

Kris; Jeroen, Niek, Pepijn, Stefan; Martina, Rens, Sjors, Jordy, Frank; Mitch

De eerste helft is echt zonde van ieders tijd. Zelfs het fanatieke Eefdese publiek is rustig en heeft weinig reden tot klagen of aanmoedigen. Enig wapenfeit voor de goal van Harfsen is direct ook een grote kans. Na een mooie combinatie wordt Jordy aan de zijkant vrijgespeeld, zijn schot wordt helaas gepareerd door de keeper die tot dat moment weinig te doen heeft gehad. Hetzelfde geld overigens voor Kris. Ondanks dat Harfsen een overwicht heeft, weet het maar weinig kansen te creëren. De spaarzame keer dat ze voor de goal komen, zorgt niet voor paniek bij de doelman van Eefde. Een 0-0 ruststand is het logische vervolg van het kelderklasse duel wat zich op de Wolzak afspeelt.

Na rust lijkt hetzelfde niveau zich tentoon te spreiden op de Wolzak. Toch weet Eefde zich steeds beter in de wedstrijd te knokken en is het Harfsen wat achteruit moet. Nadat Eefde steeds meer duels gaat winnen is het Rens die de wedstrijd open breekt. Met een goede crosspass bereikt hij Martina die lekker aan de wandel gaat. Zijn voorzet belandt bij Mitch die hem, zoals het een goede spits betaamd in het netje schiet. De 1-0 voor Eefde is een feit en wie anders dan Mitch maakt de belangrijke eerste goal. Daarna lijkt Eefde compleet verlost van alle schroom en begint het te voetballen zoals Harfsen zou willen. De bal en duels zijn voor Eefde en zelfs het publiek is ineens weer te horen.

Eefde heeft met een hoop strijdlust de wedstrijd in handen gekregen en de 2-0 komt dus ook niet geheel onverwachts. Voor de 2-0 mogen de credits naar Jeroen. Zijn pass bediend Martina, maar de pass is zo goed dat iedereen bij Harfsen twijfelt wat ze ermee moeten. Vanaf de middenlijn krult hij fantastisch achter de verdediging langs en de keeper komt er niet aan te pas. Martina weet wel wat ermee wordt bedoeld. Zijn schot lijkt net naast te gaan, maar bereikt toch de goede kant van het net. Eefde heeft controle en Harfsen probeert nog tot kansen te komen. Uit het niets komt er een penalty, niet onverdiend, waarbij Kris zich mag laten zien. Kris pakt inderdaad de zwak ingeschoten penalty, maar de bal kaatst terug het veld in. Uit de rebound scoort Harfsen de aansluitingstreffer en lijkt het toch nog spannend te worden. Eefde wil geen spanning en zorgt via de goed ingevallen Hidde dat de overwinning maar een team past. De voorzet van Hidde belandt bij Mitch en hij maakt aan alle zenuwen een eind. Ook de scheids vind het leuk geweest en de 3-1 is gelijk het laatste wapenfeit.

Terug naar boven


Wedstrijdverslag Almen 1 – Eefde 1
Na de heerlijke 7-0 overwinning vorige week op ons eigen complex staat vandaag de eerste streekderby op het programma. De mannen van de eerste selectie gaan vandaag de strijd aan met de mannen van Almen. Na de buikjes goed rond te hebben gegeten (aangeboden door de supportersvereniging) kan de wedstrijd beginnen. De volgende elf mannen gaan proberen de tweede driepunter op rij te pakken: Kris; Jeroen, Niek, Dennis, Stefan; Martina, Rens, Sjors, Terry, Jorn; Mitch

In de eerste 5 minuten heeft Eefde heel veel de bal. Met name Martina komt een paar keer gevaarlijk door. Helaas levert dit geen doelpunten op. Na 20 minuten wordt Jorn diep gestuurd. Hij ziet Martina helemaal vrij staan. Helaas verliest hij het duel, maar de bal beland voor de voeten van Mitch. Zijn puntertje levert het eerste doelpunt op! 1-0 In de rest van de eerste helft daalt het niveau naar waardig kelderklasse niveau. Er gebeurt dan ook weinig voor beide doelgebieden.

Vlak na rust komt Martina gevaarlijk door aan de linkerkant. Zijn voorzet wordt nog geblokt maar er volgt wel een corner. Daar wordt Jeroen helemaal vrijgelaten en kan de bal zo het tegen het net schieten! 2-0 Mitch komt op snelheid zijn directe tegenstander voorbij. De keeper staat iets te ver voor zijn goal, dus bedenkt Mitch een leep balletje. Zijn stiftje zorgt voor de 3-0!! Vervolgens is het heel erg rommelig en gebeurt er niet veel. De drie doelpunten zijn dan ook als enige de moeite waard om te vermelden. Maar om positief af te sluiten is de buurman wel weer op zijn plek gezet en heeft Eefde simpelweg meer kwaliteit. De driepunter is dan ook dik verdiend. Volgende week wacht ons weer een thuiswedstrijd. Het is te hopen dat Eefde dan weer drie punten bij kan schrijven.

Terug naar boven


Wedstrijdverslag Eefde 1 – Helios 1
Vandaag staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Nieuwkomer Helios is de tegenstander vandaag. Na de sof van vorige week mogen de mannen het dit keer op een goed gevuld complex laten zien wat ze kunnen. De volgende 11 gaan hier een begin mee maken:

Kris; Jeroen, Dennis, Niek, Stefan; Martina, Rens, Sjors, Jordi, Jorn, Mitch

Gelijk vanaf de eerste minuut is Eefde levensgevaarlijk. Martina komt goed door en heeft een strakke voorzet in huis. Jordy weet deze bal echter tegen de paal aan te krijgen. Een schot van afstand niet lang daarna laat de doelman helaas ook niet wankelen. In de 15e minuut gaat Jorn maar eens op avontuur. Met de bal aan de voet komt hij een heel eind. Helaas is een doelpunt net iets teveel gevraagd. Na een ontzettend dominant begin heeft Helios ook een keer de bal over de middenlijn geschoten. Maar Jordy laat zien hoe je echt moet schieten. Na 25 minuten is hij klaar met de brilstand en haalt verwoestend uit. De keeper aan de grond genageld zoeft de bal tegen de winkelhaak aan. Een geweldige 1-0 voorsprong en zeker dik verdiend!

Nog geen 5 minuten later begint Martina aan een wandel vanaf de linkerkant. Zijn schot lijkt ietwat krachteloos en kan dus van de lijn gehaald worden. Dennis heeft even aan Jordy gevraagd hoe je een bal de goal inschiet. Vanuit een vrije trap schiet hij leep raak en is de voorsprong verdubbeld. Twee minuten later combineert Eefde met als stralend middelpunt Martina. Deze legt de bal bij Mitch die de 3-0 ruststand bepaalt. Na 11 minuten in de rust vind Eefde het welletjes en gaat het combineren. Gesteund door wat oehs en aahs vanuit het publiek combineert Eefde leuk. De voorzet vanaf de rechterkant beland op het hoofd van onze spits. De naam zegt het al, 4-0! Jopie Martina jongens, onthoud die naam. Flitsend langs de lijn gaat hij erlangs en de verdediger is er klaar mee. In de zestien wordt Martina onderuit gehaald en een penalty volgd. 5-0 door Jorn! Helios is de weg helemaal kwijt. Mitch kopt binnen de minuut twee keer raak omdat hij helemaal vrij staat. Inmiddels heeft hij er al 4 gemaakt!

Dit is een makkelijke middag voor iedereen die Eefde een warm hart toedraagt! Uiteindelijk houdt dit middagje spelen in de speeltuin op bij een 7-0 stand. Een heerlijke middag voor iedereen. Volgende week wacht de eerste derby en wel aan de andere kant van de sluis. Almen is dan de gastheer die ons hopelijk de driepunter schenkt.

Terug naar boven


Wedstrijdverslag DVOV 1 – Eefde 1
Nu de voorbereiding erop zit mogen de mannen van Jeroen van der Tol de eerste competitiewedstrijd spelen. Na een wisselvallige voorbereiding moet het vanaf nu elke week gebeuren! Het basisteam begint steeds meer duidelijke contouren te krijgen en de volgende elf mannen gaan proberen de eerste driepunter van het seizoen te noteren:

Kris; Jeroen, Niek, Dennis, Tim; Martina, Terry, Sjors, Jordi, Jorn; Mitch

Het verslag wordt opgepikt in de tweede helft, dit omdat de schrijver van dit stuk eerst bij de jeugd een wedstrijd gevolgd heeft. Intussen staat Eefde ook al 3-0 achter. Maar goed dat dat dus weinig beschreven wordt hier…. Eefde begint sterk, met name een paar schoten vanuit de tweede lijn zorgen voor gevaar, maar of de keeper weet te redden of de bal wordt net naast geschoten. Achterin weet Eefde de boel niet dicht te houden. Dit zorgt voor een enorme kans voor DVOV, echter is dit niet aan de spits van dienst besteed. Hij schiet ruim naast. Vanaf de linkerkant zet Martina een actie in. Zijn schot lijkt makkelijk te keren door de keeper, maar deze laat de bal los. Mitch komt ertussen en legt terug op Jordy maar zijn schot wordt gekraakt door een verdediger. In de tweede helft heeft Eefde een geweldig overwicht. Vanuit alle hoeken combineert Eefde redelijk.

Helaas laat de uitslag een ander beeld zien. Dennis geeft de bal voor en Jordy verlengt, uiteindelijk komt de bal voor de voeten van Jeroen, maar de keeper redt met de voeten. Hij lijkt er wel niet in te willen! Martina krijgt wel erg veel ruimte aan de linkerkant. Hij lijkt de drukte in te lopen maar hij lepelt de bal over de keeper heen. Daar staat Mitch om hem in te koppen! De eerste treffer lijkt te laat te komen. Uit een corner kan Eefde het nog spannend maken. De kopbal van Jeroen gaat helaas net langs de verkeerde kant van de paal. Een valse start voor het vlaggenschip van sp Eefde. Een week lekker trainen en dan zaterdag op ons eigen complex en vernieuwd hoofdveld moet de eerste driepunter dan maar volgen.

Terug naar boven


 

Wedstrijdverslag Eefde 1 – Be Quick 1
Vandaag staat een oude bekende op het programma in de laatste poulewedstrijd van het bekertoernooi. Be Quick uit Zutphen, de kampioen van vorig jaar, is te gast op ons sportcomplex. Na wat matige oefenwedstrijden loopt de beker geweldig met louter overwinningen. De 11 die vandaag de volgende ronde proberen te bereiken zijn:

Kris; Pepijn, Niek, Sjoerd, Tim; Jorn, Jordy, Dennis, Sjors, Martina; Mitch

Het spelbeeld in het begin is zoals we gewend zijn. Be quick heeft de bal en probeert het doel van Eefde onder schot te nemen. In de eerste de beste counter van Eefde komt Jorn alleen voor de keeper, maar de bal stuitert net verkeerd op om tot een goed schot te komen. Na 20 minuten is het Be quick wat op voorsprong komt. Na een aanval door het midden wordt de eerste bal nog tegengehouden. De rebound gaat er helaas wel in. In de rest van de eerste helft heeft Be quick de bal. Echte kansen komen er niet meer, mede door scherp vlaggen aan Eefde zijde.

In de tweede helft is het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft, Be quick speelt op balbezit en wint alle belangrijke duels. Echte kansen komen er nog niet. Wel speelt Be quick al een uur lang de bal lekker rond. Bij Eefde valt Niek op met enkele goede intercepties. Heel verrassend is het niet, maar Be quick maakt zijn tweede doelpunt en lijkt de wedstrijd te beslissen. In het laatste half uur probeert Eefde wel naar voren te voetballen, maar dat is lastig als je de bal niet hebt.

Enkele goede aanvallen laat Eefde nog wel zien, maar meer dan een corner levert dit niet op. Vandaag was het kwaliteitsverschil simpelweg te groot om er wat moois van te maken. Volgende week gaan de mannen proberen in de competitie een driepunter binnen te halen. Dit moet dan gebeuren uit bij DVOV.

Terug naar boven