Verslagen

Be Quick (beker) thuis  
Almen thuis uit
De Paasberg thuis uit
DVOV thuis uit
DVV thuis uit
Eerbeekse Boys thuis uit
Grolse Boys thuis uit
Harfsen thuis uit
Helios thuis uit
FC RDC thuis uit
FC Winterswijk thuis uit

Wedstrijdverslag Eefde 1 – Helios 1
Vandaag staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Nieuwkomer Helios is de tegenstander vandaag. Na de sof van vorige week mogen de mannen het dit keer op een goed gevuld complex laten zien wat ze kunnen. De volgende 11 gaan hier een begin mee maken:

Kris; Jeroen, Dennis, Niek, Stefan; Martina, Rens, Sjors, Jordi, Jorn, Mitch

Gelijk vanaf de eerste minuut is Eefde levensgevaarlijk. Martina komt goed door en heeft een strakke voorzet in huis. Jordy weet deze bal echter tegen de paal aan te krijgen. Een schot van afstand niet lang daarna laat de doelman helaas ook niet wankelen. In de 15e minuut gaat Jorn maar eens op avontuur. Met de bal aan de voet komt hij een heel eind. Helaas is een doelpunt net iets teveel gevraagd. Na een ontzettend dominant begin heeft Helios ook een keer de bal over de middenlijn geschoten. Maar Jordy laat zien hoe je echt moet schieten. Na 25 minuten is hij klaar met de brilstand en haalt verwoestend uit. De keeper aan de grond genageld zoeft de bal tegen de winkelhaak aan. Een geweldige 1-0 voorsprong en zeker dik verdiend!

Nog geen 5 minuten later begint Martina aan een wandel vanaf de linkerkant. Zijn schot lijkt ietwat krachteloos en kan dus van de lijn gehaald worden. Dennis heeft even aan Jordy gevraagd hoe je een bal de goal inschiet. Vanuit een vrije trap schiet hij leep raak en is de voorsprong verdubbeld. Twee minuten later combineert Eefde met als stralend middelpunt Martina. Deze legt de bal bij Mitch die de 3-0 ruststand bepaalt. Na 11 minuten in de rust vind Eefde het welletjes en gaat het combineren. Gesteund door wat oehs en aahs vanuit het publiek combineert Eefde leuk. De voorzet vanaf de rechterkant beland op het hoofd van onze spits. De naam zegt het al, 4-0! Jopie Martina jongens, onthoud die naam. Flitsend langs de lijn gaat hij erlangs en de verdediger is er klaar mee. In de zestien wordt Martina onderuit gehaald en een penalty volgd. 5-0 door Jorn! Helios is de weg helemaal kwijt. Mitch kopt binnen de minuut twee keer raak omdat hij helemaal vrij staat. Inmiddels heeft hij er al 4 gemaakt!

Dit is een makkelijke middag voor iedereen die Eefde een warm hart toedraagt! Uiteindelijk houdt dit middagje spelen in de speeltuin op bij een 7-0 stand. Een heerlijke middag voor iedereen. Volgende week wacht de eerste derby en wel aan de andere kant van de sluis. Almen is dan de gastheer die ons hopelijk de driepunter schenkt.

Terug naar boven


Wedstrijdverslag DVOV 1 – Eefde 1
Nu de voorbereiding erop zit mogen de mannen van Jeroen van der Tol de eerste competitiewedstrijd spelen. Na een wisselvallige voorbereiding moet het vanaf nu elke week gebeuren! Het basisteam begint steeds meer duidelijke contouren te krijgen en de volgende elf mannen gaan proberen de eerste driepunter van het seizoen te noteren:

Kris; Jeroen, Niek, Dennis, Tim; Martina, Terry, Sjors, Jordi, Jorn; Mitch

Het verslag wordt opgepikt in de tweede helft, dit omdat de schrijver van dit stuk eerst bij de jeugd een wedstrijd gevolgd heeft. Intussen staat Eefde ook al 3-0 achter. Maar goed dat dat dus weinig beschreven wordt hier…. Eefde begint sterk, met name een paar schoten vanuit de tweede lijn zorgen voor gevaar, maar of de keeper weet te redden of de bal wordt net naast geschoten. Achterin weet Eefde de boel niet dicht te houden. Dit zorgt voor een enorme kans voor DVOV, echter is dit niet aan de spits van dienst besteed. Hij schiet ruim naast. Vanaf de linkerkant zet Martina een actie in. Zijn schot lijkt makkelijk te keren door de keeper, maar deze laat de bal los. Mitch komt ertussen en legt terug op Jordy maar zijn schot wordt gekraakt door een verdediger. In de tweede helft heeft Eefde een geweldig overwicht. Vanuit alle hoeken combineert Eefde redelijk.

Helaas laat de uitslag een ander beeld zien. Dennis geeft de bal voor en Jordy verlengt, uiteindelijk komt de bal voor de voeten van Jeroen, maar de keeper redt met de voeten. Hij lijkt er wel niet in te willen! Martina krijgt wel erg veel ruimte aan de linkerkant. Hij lijkt de drukte in te lopen maar hij lepelt de bal over de keeper heen. Daar staat Mitch om hem in te koppen! De eerste treffer lijkt te laat te komen. Uit een corner kan Eefde het nog spannend maken. De kopbal van Jeroen gaat helaas net langs de verkeerde kant van de paal. Een valse start voor het vlaggenschip van sp Eefde. Een week lekker trainen en dan zaterdag op ons eigen complex en vernieuwd hoofdveld moet de eerste driepunter dan maar volgen.

Terug naar boven


 

Wedstrijdverslag Eefde 1 – Be Quick 1
Vandaag staat een oude bekende op het programma in de laatste poulewedstrijd van het bekertoernooi. Be Quick uit Zutphen, de kampioen van vorig jaar, is te gast op ons sportcomplex. Na wat matige oefenwedstrijden loopt de beker geweldig met louter overwinningen. De 11 die vandaag de volgende ronde proberen te bereiken zijn:

Kris; Pepijn, Niek, Sjoerd, Tim; Jorn, Jordy, Dennis, Sjors, Martina; Mitch

Het spelbeeld in het begin is zoals we gewend zijn. Be quick heeft de bal en probeert het doel van Eefde onder schot te nemen. In de eerste de beste counter van Eefde komt Jorn alleen voor de keeper, maar de bal stuitert net verkeerd op om tot een goed schot te komen. Na 20 minuten is het Be quick wat op voorsprong komt. Na een aanval door het midden wordt de eerste bal nog tegengehouden. De rebound gaat er helaas wel in. In de rest van de eerste helft heeft Be quick de bal. Echte kansen komen er niet meer, mede door scherp vlaggen aan Eefde zijde.

In de tweede helft is het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft, Be quick speelt op balbezit en wint alle belangrijke duels. Echte kansen komen er nog niet. Wel speelt Be quick al een uur lang de bal lekker rond. Bij Eefde valt Niek op met enkele goede intercepties. Heel verrassend is het niet, maar Be quick maakt zijn tweede doelpunt en lijkt de wedstrijd te beslissen. In het laatste half uur probeert Eefde wel naar voren te voetballen, maar dat is lastig als je de bal niet hebt.

Enkele goede aanvallen laat Eefde nog wel zien, maar meer dan een corner levert dit niet op. Vandaag was het kwaliteitsverschil simpelweg te groot om er wat moois van te maken. Volgende week gaan de mannen proberen in de competitie een driepunter binnen te halen. Dit moet dan gebeuren uit bij DVOV.

Terug naar boven