Verslagen

Be Quick (beker) thuis  
Almen thuis uit
De Paasberg thuis uit
DVOV thuis uit
DVV thuis uit
Eerbeekse Boys thuis uit
Grolse Boys thuis uit
Harfsen thuis uit
Helios thuis uit
FC RDC thuis uit
FC Winterswijk thuis uit

 

 

Wedstrijdverslag Eerbeekse Boys – Eefde
Vandaag staat er een heuse kraker op het programma. De mannen uit Eefde nemen het op tegen Eerbeekse boys. De overgekomen zondagvoetballers draaien een goed seizoen en staan bovenaan de ranglijst. De eerste periode staat op het spel, want bij winst van de Eerbeekse boys kunnen ze de periode pakken. Maar bij Eefde zijn ze natuurlijk niet van plan om dit te laten gebeuren en is er een mooie dag opgezet door de supportersvereniging. Omdat ook ons tweede team tegen Eerbeek speelt is er een bus voor 90 personen uit Eefde aangekomen om beide teams aan te moedigen. Om 3 uur wordt er afgetrapt op het complex van Eerbeek. De volgende mannen zijn door trainer Jeroen van der Tol het veld ingestuurd.

Kris; Tim, Terry, Niek, Stefan; Sjors, Dennis, Rens, Martina, Jorn; Mitch

In de beginfase is het een beetje aftasten wat beide ploegen aan elkaar hebben. Het spel is wat rommelig maar Eefde wint over het algemeen de duels. In de zesde minuut komt Eefde voor het eerst gevaarlijk door. Jorn wil de bal openen maar Mitch neem de harde bal aan om vervolgens Jorn zelf diep te sturen. Hierdoor wordt de verdediging van de tegenstander open gespeeld en heeft Jorn oog voor zijn medespelers. Martina kan op deze manier ongehinderd de 1-0 binnenschiet. Een bliksemstart voor Sp Eefde! 10 minuten later een herhaling van zetten. Nu is het Sjors die een snelle vrije trap richting Jorn speelt. Die probeert op zijn beurt opnieuw Martina te bereiken, maar ditmaal komt hij net niet bij de bal. Hierna gaat de storm wat liggen en gebeurt er voor beide doelgebieden vrij weinig. Het enige wapenfeit tijden de rest van de eerste helft zijn wat uitglijdende spelers, maar kansen zijn schaars deze wedstrijd. Vlak voor rust probeert Eefde het nog een paar keer van afstand, maar echt zenuwachtig moet de keeper van Eerbeek hier niet van geworden zijn.

Na de rust laat Eerbeek zich steeds meer gelden. Een heuse scrimmage voor de goal zou de 1-1 moeten betekenen maar uiteindelijk kan Niek de bal wegkrijgen uit de zestien van Eefde. Hoe deze aanval geen doelpunt opgeleverd heeft mag een klein wonder heten. Ook Eefde laat weer wat meer van zich zien en nadat Jorn zichzelf vrijspeelt op de rand van de zestien haalt hij verwoestend uit. De keeper kijkt ernaar en doet dat zo goed dat de bal op de lat gaat in plaats van in de goal. Dat is toch wel een handige kwaliteit als keeper. Rond het uur voetballen is Eerbeek de bovenliggende partij en is het aan Kris te danken dat ze nog niet gescoord hebben. Toch maakt de keeper van Eefde een houdbare vrije trap uit zijn handen glippen, maar omdat de rebound daarna op zijn lichaam geschoten wordt kan hij alsnog redding brengen. Eefde beperkt zich steeds meer tot counteren, maar dat levert toch zo nu en dan gevaar op. Na een combinatie door het midden loopt middenvelder Sjors door en is als eerste bij de bal. Met een overdosis spelinzicht lobt hij de bal over de keeper heen en maakt een prachtige goal vanaf een meter of 30. Hierdoor komt Eefde op de zo belangrijke 2-0 en lijkt Eerbeek zijn periodefeestje met minimaal een week te moeten uitstellen. Dit is inderdaad ook het geval en het is Sp Eefde wat zelfs de koppositie overneemt!

Met deze heerlijke overwinning smaken de eerste paar biertjes in de bus al heerlijk, maar zal het je niks verbazen dat bij thuiskomst op de wolzak er pas echt feest ontstaat. Hier wacht voor iedereen van Eefde een puntzak met patat en een lekkere snack erbij. Met wat opzwepende muziek wordt deze heerlijke voetbaldag compleet in stijl afgesloten.

Terug naar boven


Wedstrijdverslag De Paasberg 1 – Eefde 1
Vandaag staat de uitwedstrijd naar de Paasberg op het programma. Een vooraf ontzettende belangrijke wedstrijd want het is aanhaken of afhaken voor de Eefdese mannen. Een extra tas is dan voor de zekerheid ook maar meegenomen om de drie punten in te vervoeren op de terugweg. Of deze nodig is moet nog blijken. De volgende elf namen beginnen aan de wedstrijd voor sp Eefde:

Kris, Stefan, Terry, Niek, Tim, Dennis, Sjors, Jorn, Martina, Mitch, Jordy. In het eerste kwartier heeft de Paasberg de bal en probeert Eefde deze te veroveren. Wat volgt is een rommelig begin van beide kanten en weinig kansen over en weer. In de 20e minuut is de eerste aanval van Eefde te zien. Dennis en Terry combineren naar Jorn toe. Zijn voorzet wordt niet goed verwerkt en Jordy schiet helaas naast. Eefde lijkt iets beter in zijn ritme te komen, maar om nou te zeggen dat het een geweldige pot voetbal is gaat ook net iets te ver. Na 35 minuten mag Eefde een corner nemen die voorbij de goal lijkt te vliegen. Daar staat echter Terry die de bal op Tim teruglegt. Zijn schot vindt helaas de paal.Vlak voor de rust komt de Paasberg er gevaarlijk uit en gaan ze alleen op Kris af. Het geprobeerde lobje mist richting en hoogte, waardoor Kris redding kan brengen.

In de rust moet Dennis gewisseld worden nadat hij de bal vol in zijn gezicht gekregen heeft. De tweede helft begint met een schot uit de tweede lijn van Jorn. Hierin zit echter te weinig richting om de keeper te passeren. Na een uur voetballen staat Eefde verdedigend niet goed, waardoor de Paasberg opnieuw de voorsprong kan pakken. Opnieuw is het Kris die Eefde op gelijke hoogte houdt. Lange tijd gebeurt er aan Eefde zijde weinig aanvallends. Het nieuwe verdedigende duo Terry en Niek probeert met man en macht de tegenstander van de goal weg te houden, maar moet toch ook enkele kansen weggeven. In de 90e minuut probeert de ingevallen Rens de bal achter de verdediging leggen. Dit lukt prima, alleen is er ook niemand van Eefde die het laatste zetje kan geven. Paasberg heeft de laatste fase het overwicht maar weet de kansen niet te benutten. Telkens staat of Terry of Niek wel in de weg. Diep in de blessuretijd is er toch nog een goal te noteren. Eefde krijgt een vrije trap die na enig aarzelen door Sjors genomen wordt. De Paasberg probeert de Eefde luchtmacht af te stoppen, maar ziet Rens daarbij over het hoofd. Laat de bal daar nou ook nog net heengaan en zijn kopbal raakt tergend langzaam het zijnet. Tegen de verhouding in is het Eefde wat op voorsprong komt.

Er lijkt ook te weinig tijd om dit nog weg te geven. Toch krijgt de Paasberg nog twee verschrikkelijk grote kansen. Kris houdt er het een en ander tegen, maar als iedereen van Eefde gepasseerd is, werkt de Paasberg zelf de bal maar naast de goal. Zo weet Eefde belangrijke drie punten mee te nemen naar Eefde. Door de resultaten op de andere velden is het verschil met de koploper maar 1 punt. Wel heeft Eefde een wedstrijd meer gespeeld.

Terug naar boven

 Wedstrijdverslag Eefde 1 – Harfsen 1
Vandaag staat er een heerlijke derby op het programma. Tegen Harfsen is het altijd beladen en daar doet vandaag niks aan af. Voor Eefde is het zelfs een wedstrijd van alles of niets. Want nu staat een plek in de middenmoot te wachten, maar er is een remedie om dit te verhelpen. Winnen tegen de streekgenoot die op dit moment bovenaan staat, Harfsen. Alle statistieken zijn in het voordeel van Harfsen, wat nog geen doelpunt tegen heeft gehad. Eefde heeft echter een spits in de gelederen wat makkelijk het net vind. Mitch heeft inmiddels al zoveel gescoord dat zelfs Harfsen zich af moet vragen of ze hem wel af kunnen stoppen. Maar goed, genoeg voorbereidend werk, laten we maar gewoon gaan voetballen. Voor Eefde komen de volgende spelers het veld in.

Kris; Jeroen, Niek, Pepijn, Stefan; Martina, Rens, Sjors, Jordy, Frank; Mitch

De eerste helft is echt zonde van ieders tijd. Zelfs het fanatieke Eefdese publiek is rustig en heeft weinig reden tot klagen of aanmoedigen. Enig wapenfeit voor de goal van Harfsen is direct ook een grote kans. Na een mooie combinatie wordt Jordy aan de zijkant vrijgespeeld, zijn schot wordt helaas gepareerd door de keeper die tot dat moment weinig te doen heeft gehad. Hetzelfde geld overigens voor Kris. Ondanks dat Harfsen een overwicht heeft, weet het maar weinig kansen te creëren. De spaarzame keer dat ze voor de goal komen, zorgt niet voor paniek bij de doelman van Eefde. Een 0-0 ruststand is het logische vervolg van het kelderklasse duel wat zich op de Wolzak afspeelt.

Na rust lijkt hetzelfde niveau zich tentoon te spreiden op de Wolzak. Toch weet Eefde zich steeds beter in de wedstrijd te knokken en is het Harfsen wat achteruit moet. Nadat Eefde steeds meer duels gaat winnen is het Rens die de wedstrijd open breekt. Met een goede crosspass bereikt hij Martina die lekker aan de wandel gaat. Zijn voorzet belandt bij Mitch die hem, zoals het een goede spits betaamd in het netje schiet. De 1-0 voor Eefde is een feit en wie anders dan Mitch maakt de belangrijke eerste goal. Daarna lijkt Eefde compleet verlost van alle schroom en begint het te voetballen zoals Harfsen zou willen. De bal en duels zijn voor Eefde en zelfs het publiek is ineens weer te horen.

Eefde heeft met een hoop strijdlust de wedstrijd in handen gekregen en de 2-0 komt dus ook niet geheel onverwachts. Voor de 2-0 mogen de credits naar Jeroen. Zijn pass bediend Martina, maar de pass is zo goed dat iedereen bij Harfsen twijfelt wat ze ermee moeten. Vanaf de middenlijn krult hij fantastisch achter de verdediging langs en de keeper komt er niet aan te pas. Martina weet wel wat ermee wordt bedoeld. Zijn schot lijkt net naast te gaan, maar bereikt toch de goede kant van het net. Eefde heeft controle en Harfsen probeert nog tot kansen te komen. Uit het niets komt er een penalty, niet onverdiend, waarbij Kris zich mag laten zien. Kris pakt inderdaad de zwak ingeschoten penalty, maar de bal kaatst terug het veld in. Uit de rebound scoort Harfsen de aansluitingstreffer en lijkt het toch nog spannend te worden. Eefde wil geen spanning en zorgt via de goed ingevallen Hidde dat de overwinning maar een team past. De voorzet van Hidde belandt bij Mitch en hij maakt aan alle zenuwen een eind. Ook de scheids vind het leuk geweest en de 3-1 is gelijk het laatste wapenfeit.

Terug naar boven


Wedstrijdverslag Almen 1 – Eefde 1
Na de heerlijke 7-0 overwinning vorige week op ons eigen complex staat vandaag de eerste streekderby op het programma. De mannen van de eerste selectie gaan vandaag de strijd aan met de mannen van Almen. Na de buikjes goed rond te hebben gegeten (aangeboden door de supportersvereniging) kan de wedstrijd beginnen. De volgende elf mannen gaan proberen de tweede driepunter op rij te pakken: Kris; Jeroen, Niek, Dennis, Stefan; Martina, Rens, Sjors, Terry, Jorn; Mitch

In de eerste 5 minuten heeft Eefde heel veel de bal. Met name Martina komt een paar keer gevaarlijk door. Helaas levert dit geen doelpunten op. Na 20 minuten wordt Jorn diep gestuurd. Hij ziet Martina helemaal vrij staan. Helaas verliest hij het duel, maar de bal beland voor de voeten van Mitch. Zijn puntertje levert het eerste doelpunt op! 1-0 In de rest van de eerste helft daalt het niveau naar waardig kelderklasse niveau. Er gebeurt dan ook weinig voor beide doelgebieden.

Vlak na rust komt Martina gevaarlijk door aan de linkerkant. Zijn voorzet wordt nog geblokt maar er volgt wel een corner. Daar wordt Jeroen helemaal vrijgelaten en kan de bal zo het tegen het net schieten! 2-0 Mitch komt op snelheid zijn directe tegenstander voorbij. De keeper staat iets te ver voor zijn goal, dus bedenkt Mitch een leep balletje. Zijn stiftje zorgt voor de 3-0!! Vervolgens is het heel erg rommelig en gebeurt er niet veel. De drie doelpunten zijn dan ook als enige de moeite waard om te vermelden. Maar om positief af te sluiten is de buurman wel weer op zijn plek gezet en heeft Eefde simpelweg meer kwaliteit. De driepunter is dan ook dik verdiend. Volgende week wacht ons weer een thuiswedstrijd. Het is te hopen dat Eefde dan weer drie punten bij kan schrijven.

Terug naar boven


Wedstrijdverslag Eefde 1 – Helios 1
Vandaag staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Nieuwkomer Helios is de tegenstander vandaag. Na de sof van vorige week mogen de mannen het dit keer op een goed gevuld complex laten zien wat ze kunnen. De volgende 11 gaan hier een begin mee maken:

Kris; Jeroen, Dennis, Niek, Stefan; Martina, Rens, Sjors, Jordi, Jorn, Mitch

Gelijk vanaf de eerste minuut is Eefde levensgevaarlijk. Martina komt goed door en heeft een strakke voorzet in huis. Jordy weet deze bal echter tegen de paal aan te krijgen. Een schot van afstand niet lang daarna laat de doelman helaas ook niet wankelen. In de 15e minuut gaat Jorn maar eens op avontuur. Met de bal aan de voet komt hij een heel eind. Helaas is een doelpunt net iets teveel gevraagd. Na een ontzettend dominant begin heeft Helios ook een keer de bal over de middenlijn geschoten. Maar Jordy laat zien hoe je echt moet schieten. Na 25 minuten is hij klaar met de brilstand en haalt verwoestend uit. De keeper aan de grond genageld zoeft de bal tegen de winkelhaak aan. Een geweldige 1-0 voorsprong en zeker dik verdiend!

Nog geen 5 minuten later begint Martina aan een wandel vanaf de linkerkant. Zijn schot lijkt ietwat krachteloos en kan dus van de lijn gehaald worden. Dennis heeft even aan Jordy gevraagd hoe je een bal de goal inschiet. Vanuit een vrije trap schiet hij leep raak en is de voorsprong verdubbeld. Twee minuten later combineert Eefde met als stralend middelpunt Martina. Deze legt de bal bij Mitch die de 3-0 ruststand bepaalt. Na 11 minuten in de rust vind Eefde het welletjes en gaat het combineren. Gesteund door wat oehs en aahs vanuit het publiek combineert Eefde leuk. De voorzet vanaf de rechterkant beland op het hoofd van onze spits. De naam zegt het al, 4-0! Jopie Martina jongens, onthoud die naam. Flitsend langs de lijn gaat hij erlangs en de verdediger is er klaar mee. In de zestien wordt Martina onderuit gehaald en een penalty volgd. 5-0 door Jorn! Helios is de weg helemaal kwijt. Mitch kopt binnen de minuut twee keer raak omdat hij helemaal vrij staat. Inmiddels heeft hij er al 4 gemaakt!

Dit is een makkelijke middag voor iedereen die Eefde een warm hart toedraagt! Uiteindelijk houdt dit middagje spelen in de speeltuin op bij een 7-0 stand. Een heerlijke middag voor iedereen. Volgende week wacht de eerste derby en wel aan de andere kant van de sluis. Almen is dan de gastheer die ons hopelijk de driepunter schenkt.

Terug naar boven


Wedstrijdverslag DVOV 1 – Eefde 1
Nu de voorbereiding erop zit mogen de mannen van Jeroen van der Tol de eerste competitiewedstrijd spelen. Na een wisselvallige voorbereiding moet het vanaf nu elke week gebeuren! Het basisteam begint steeds meer duidelijke contouren te krijgen en de volgende elf mannen gaan proberen de eerste driepunter van het seizoen te noteren:

Kris; Jeroen, Niek, Dennis, Tim; Martina, Terry, Sjors, Jordi, Jorn; Mitch

Het verslag wordt opgepikt in de tweede helft, dit omdat de schrijver van dit stuk eerst bij de jeugd een wedstrijd gevolgd heeft. Intussen staat Eefde ook al 3-0 achter. Maar goed dat dat dus weinig beschreven wordt hier…. Eefde begint sterk, met name een paar schoten vanuit de tweede lijn zorgen voor gevaar, maar of de keeper weet te redden of de bal wordt net naast geschoten. Achterin weet Eefde de boel niet dicht te houden. Dit zorgt voor een enorme kans voor DVOV, echter is dit niet aan de spits van dienst besteed. Hij schiet ruim naast. Vanaf de linkerkant zet Martina een actie in. Zijn schot lijkt makkelijk te keren door de keeper, maar deze laat de bal los. Mitch komt ertussen en legt terug op Jordy maar zijn schot wordt gekraakt door een verdediger. In de tweede helft heeft Eefde een geweldig overwicht. Vanuit alle hoeken combineert Eefde redelijk.

Helaas laat de uitslag een ander beeld zien. Dennis geeft de bal voor en Jordy verlengt, uiteindelijk komt de bal voor de voeten van Jeroen, maar de keeper redt met de voeten. Hij lijkt er wel niet in te willen! Martina krijgt wel erg veel ruimte aan de linkerkant. Hij lijkt de drukte in te lopen maar hij lepelt de bal over de keeper heen. Daar staat Mitch om hem in te koppen! De eerste treffer lijkt te laat te komen. Uit een corner kan Eefde het nog spannend maken. De kopbal van Jeroen gaat helaas net langs de verkeerde kant van de paal. Een valse start voor het vlaggenschip van sp Eefde. Een week lekker trainen en dan zaterdag op ons eigen complex en vernieuwd hoofdveld moet de eerste driepunter dan maar volgen.

Terug naar boven


 

Wedstrijdverslag Eefde 1 – Be Quick 1
Vandaag staat een oude bekende op het programma in de laatste poulewedstrijd van het bekertoernooi. Be Quick uit Zutphen, de kampioen van vorig jaar, is te gast op ons sportcomplex. Na wat matige oefenwedstrijden loopt de beker geweldig met louter overwinningen. De 11 die vandaag de volgende ronde proberen te bereiken zijn:

Kris; Pepijn, Niek, Sjoerd, Tim; Jorn, Jordy, Dennis, Sjors, Martina; Mitch

Het spelbeeld in het begin is zoals we gewend zijn. Be quick heeft de bal en probeert het doel van Eefde onder schot te nemen. In de eerste de beste counter van Eefde komt Jorn alleen voor de keeper, maar de bal stuitert net verkeerd op om tot een goed schot te komen. Na 20 minuten is het Be quick wat op voorsprong komt. Na een aanval door het midden wordt de eerste bal nog tegengehouden. De rebound gaat er helaas wel in. In de rest van de eerste helft heeft Be quick de bal. Echte kansen komen er niet meer, mede door scherp vlaggen aan Eefde zijde.

In de tweede helft is het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft, Be quick speelt op balbezit en wint alle belangrijke duels. Echte kansen komen er nog niet. Wel speelt Be quick al een uur lang de bal lekker rond. Bij Eefde valt Niek op met enkele goede intercepties. Heel verrassend is het niet, maar Be quick maakt zijn tweede doelpunt en lijkt de wedstrijd te beslissen. In het laatste half uur probeert Eefde wel naar voren te voetballen, maar dat is lastig als je de bal niet hebt.

Enkele goede aanvallen laat Eefde nog wel zien, maar meer dan een corner levert dit niet op. Vandaag was het kwaliteitsverschil simpelweg te groot om er wat moois van te maken. Volgende week gaan de mannen proberen in de competitie een driepunter binnen te halen. Dit moet dan gebeuren uit bij DVOV.

Terug naar boven