Uitnodiging “vlaggersavond”

Aan de leden, ouders, scheidsrechters en belangstellenden van Sportclub Eefde & VV Gorssel

De pupillen spelen op een half veld en kennen nog geen ‘buiten spel’. Vanaf de jeugd onder 13 (JO13) wordt er op een heel voetbalveld gespeeld en dan zijn ook de buiten spel regels van toepassing. De scheidsrechter wordt tijdens de wedstrijd bijgestaan door twee grensrechters; één van elk spelend team. Voor het spel en de scheidsrechter is de grensrechter, die in de volksmond ook wel de ‘vlagger’ wordt genoemd, belangrijk. Deze taak wordt bijna altijd door een (groot)ouder of toeschouwer vervuld.

Soms is het moeilijk om iemand bereid te vinden te vlaggen. Een veel gehoorde opmerking is dat men wel bereid is om te vlaggen, maar dat men niet goed weet wanneer de vlag moet wapperen en …… welke kant dan op. Voor al die mensen en voor iedereen die gewoon graag een keer hoort hoe het nu ook alweer precies zit, organiseren wij een

stoomcursus ‘vlaggen’
op
dinsdag 10 oktober van 19.30 tot 20.45 uur

 

in de kantine van Sportclub Eefde, Meijerinkstraat 5 in Eefde.

Ron Daman zal u onder het genot van een drankje alles vertellen over het vlaggen en uw vragen beantwoorden. We hopen deze avond op veel leden, ouders en andere belangstellenden te kunnen rekenen zodat we nooit meer om een grensrechter verlegen hoeven te zitten.

Bij voorkeur even aanmelden via: hanneloremajoor@planet.nl of whatsapp op 06-50524934

Reacties zijn gesloten.