verslagen 16-17

Vierhouten thuis uit
IJsselstreek thuis uit
Elspeet thuis uit
Veluwse Boys thuis uit
Hulshorst thuis uit
Harskamp thuis uit
Oeken thuis uit
Harfsen thuis uit
Prins Bernard thuis uit
Barneveld thuis uit
Turkse Kracht thuis uit
Almen thuis uit
Otterlo thuis uit

 

 

Wedstrijdverslag Harskamp – SP Eefde

Na een slecht begin in de derde periode is het aan Eefde om zich te herstellen en in het restant van de wedstrijden alsnog een poging te wagen om de periodetitel in de wacht te slepen.Aan niets was te zien dat Eefde de laatste strohalm wou pakken, een zwak begin leverde in de eerste helft voornamelijk kansen voor Harskamp op. Na 20 minuten was het een goede vrije trap van 30 meter die door Bart Scholten nog net over de lat getikt kan worden. Ongeveer 10 minuten later levert inschattingsfouten van zowel Sjoerd Jansen als Pepijn Stronks een grote kans op voor Harskamp, maar wederom kan Bart redding brengen. Vlak voor rust volgt wederom een goede kans voor Harskamp, na een hoop geklungel in de defensie valt de bal voor de voeten van een aanvaller, maar door een perfecte sliding van Jeroen Pelskamp wordt die kans ongedaan gemaakt. Op het eind van de eerste helft laat ook Eefde zich een keer zien, Sjors Scholten pikt de bal op, maar zijn schot gaat naast.

Na rust komt Eefde anders uit de kleedkamer, na 5 minuten weet het de voorsprong te pakken, een corner van Jorn Braakhekke komt goed voor en Terry Stok hoeft er alleen maar tegenaan te lopen en kopt hem goed binnen. Niet veel later valt echter de gelijkmaker, een corner voor Harskamp levert veel beweging voor de goal op. Een beetje over en weer getrek en geduw zorgt ervoor dat niet iedereen meer geconcentreerd is. De corner wordt bij de tweede paal neergelegd en de weggelopen spits kan deze vrij binnen schieten. 

Daarna volgt een periode waarin niet veel te beleven valt in het natte Harskamp. Pas tien minuten voor tijd is er weer een teken van leven. En dat levert meteen een doelpunt op aan de kant van Eefde. Een perfecte steekbal van Dennis Nijveld zet Ton Reijlink alleen voor de keeper. Ton omspeelt de keeper en schiet vanuit een moeilijke hoek de 1-2 binnen. Hierna volgen nog twee goede mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Eerst stuurt Tim vd Spek op links Jeroen diep, diens voorzet komt bij Jorn, maar die raakt de bal in vrije positie verkeerd. En niet veel later is het een aanval via Tim vd Spek en Jorn, die laatste steekt de bal goed door op de diep gelopen Tim Alferink. Die loopt met de bal het strafschopgebied binnen, maar is besluiteloos en schiet door het getreuzel naast.

Uiteindelijk een prima overwinning, als het niet mooi kan dan maar lelijk. Door de overwinning blijft Eefde in de race om de derde en laatste periodetitel. Volgende week komt koploper Hulshorst op bezoek op de Wolzak. Dat zal een lastige wedstrijd worden, maar in de uitwedstrijd is gebleken dat we ook tegen Hulshorst kans hebben op een resultaat.

Opstelling SP Eefde:
Bart Scholten, Stefan Brouwer (80, Tim Alferink), Sjoerd Jansen, Pepijn Stronks, Jeroen Pelskamp, Dennis Nijveld, Sjors Scholten, Terry Stok (76, Tim vd Spek), Jorn Braakhekke, Ton Reijlink, Niels vd Spek (90, Wouter Bakker)


Wedstrijdverslag SP Eefde – Prins Bernhard

De derde periode staat op het punt van beginnen, een mooie gelegenheid om de nacompetitie te halen. De eerste hindernis daarin is de wedstrijd thuis tegen Prins Bernhard. De uitwedstrijd werd met 0-4 gewonnen door Eefde. Waar Eefde in de wedstrijd tegen Veluwse Boys uit de startblokken schoot was dat vandaag niet het geval. Het was Prins Bernhard dat de klok sloeg in de eerste fase van de wedstrijd, na een minuut of 10 countert PB richting de goal van Eefde. Een schot van afstand strand op de paal. Niet veel later volgt er wederom een aanval van de bezoekers. Over de linkerkant wordt de spits gevonden, maar diens schot gaat over. Ook Eefde laat zich zien, na 22 minuten levert dit de eerste grote kans op. Terry Stok verlegt de diepe bal met een sliding perfect voor de goal, maar Jorn Braakhekke schiet van een meter of 11 recht op de keeper. Daarna blijft het een tijdje rustig op het veld, tot er een vrije trap volgt voor Eefde. Dennis Nijveld neemt plaats achter de bal en geeft de bal goed voor op Terry die bij de tweede paal de bal goed terug kopt richting de eerste paal. Daar staat Ton Reijlink in goede positie, maar hij kopt de bal via zijn arm op de paal en gaat daarna naast. Daarna volgt nog 1 kans voor PB, een hard schot van afstand beland boven Bart Scholten op de lat.

Na rust begint Eefde goed aan het restant van de wedstrijd. Eerst is het een vrije trap van Dennis die bij Terry komt, hij kopt de bal op de lat. En na een uur spelen is het Pepijn Stronks, die na een schorsing en wat afgelaste wedstrijden zijn eerste minuten weer maakt in competitieverband sinds 2 december, die een bal onderschept en opstoomt met de bal. Na een goede één-twee met Ton kan Pepijn doorlopen richting keeper, maar zijn schot mist kracht en is een makkelijke prooi voor de keeper van Prins Bernhard.

Met nog een kwartier op de klok valt het eerste doelpunt van de wedstrijd, slecht opbouwen van Eefde luid de 0-1 in. Pepijn speelt de bal breed op Sjoerd Jansen, maar Sjoerd staat in de dekking en kan niet veel met de bal. Het enige wat Sjoerd kon doen was de bal naar voren schieten, maar hij besluit zijn tegenstander uit te kappen, dit gaat echter mis en daardoor gaat de aanvaller ongehinderd op Bart af en schiet de 0-1 binnen. Niet veel later wordt natrappen van een speler van Prins Bernhard over het hoofd gezien en dit resulteert in een klein opstootje bij de cornervlag. De scheidsrechter legt de wedstrijd even stil om de gemoederen te bedaren.

Toen de wedstrijd weer hervat was komt een pass van PB bij Pepijn in de voeten, in plaats van de bal weg te werken wordt de bal afgepakt en is het niet moeilijk voor de aanvaller van PB om er 0-2 van te maken. In de absolute slotfase van de wedstrijd kopt Sjoerd een vrije trap van Dennis nog op de lat. En diep in blessuretijd valt de 1-2 nog wel, maar dit komt te laat. Jorn speelt zich op rechts goed vrij en dribbelt het strafschopgebied in en zorgt met een schuiver in de verre hoek voor de eindstand.

Opstelling SP Eefde:
Bart Scholten, Tim Alferink, Ton Reijlink, Pepijn Stronks, Stefan Brouwer, Dennis Nijveld, Sjors Scholten, Terry Stok, Niels vd Spek (54, Sjoerd Jansen), Jorn Braakhekke, Wouter Bakker(69, Niek Bralts)


Wedstrijdverslag SP Eefde – Veluwse Boys

De tweede wedstrijd na de winterstop was die tegen Veluwse Boys, de heenwedstrijd werd met 1-3 gewonnen en daarom was er goede hoop op wederom een overwinning. Hoewel de bezoekers van de Veluwe in de competitie twee punten boven Eefde staan is het goede resultaat en het goede spel van de heenwedstrijd nog niet vergeten. Waar in die wedstrijd de mannen van Herman van Zeijts goed uit de startblokken kwamen was dat in deze wedstrijd niet anders. Eefde begint goed en fel aan de wedstrijd en al na zes minuten komt het verdiend op voorsprong. Uit een goede scherpe corner van Dennis Nijveld kopt Jeroen Pelskamp knap raak, nadat hij zichzelf door een goede loopactie tijd en ruimte verschaft om de bal te kunnen koppen. Niet veel later wordt het zelfs 2-0. Sjors Scholten speelt van achteruit Niels van der Spek hard over de grond aan, hij ontvangt de bal aan de linkerkant halverwege de helft van Veluwse Boys. Daarna steekt hij de bal op Jorn Braakhekke die goed uit de rug van de verdediging weg liep. Jorn weet met een geweldige lob de bal van net buiten het strafschopgebied over de keeper te krijgen en in de verre hoek raak te schieten. Hierdoor heeft Veluwse boys het niet meer en zit Eefde op rozen.

Eefde gaat door met aanvallen en de 3-0 kan niet uitblijven, die volgt na iets meer dan twintig minuten. Dit keer is het Jeroen die Niels in speelt, die kapt zich goed vrij en schiet de bal van buiten de 16 strak in de kruising achter de keeper. Hierdoor gaat Eefde met een 3-0 voorsprong de rust in. Na rust begint Eefde weer sterk. Na een goede interceptie van Sjors stoomt hij op zijn bekende manier op naar het strafschopgebied van de tegenstander en besluit uit te halen. Zijn pegel kan nog net door de keeper tot corner worden verwerkt. Na een uur spelen wordt laconiek uitverdedigen van Ton Reijlink afgestraft. Eerst wordt de bal van hem afgepakt en vervolgens is het schot van een meter op 20 Bart Scholten te machtig en verdwijnt in de kruising. Eefde herpakt zich daarna weer en dit levert een goede kans op voor Jorn. Wouter Bakker komt met een goede actie door op rechts en legt de bal terug op de rand van het strafschopgebied waar Jorn vrij staat, maar de schuiver van Jorn gaat net naast.

In de 82e minuut van de wedstrijd mag Prins Carnaval ook nog even invallen en na nog geen minuut in het veld heeft Wouter Averdijk zijn doelpunt alweer te pakken en viert die met het bekende "Alaaf" gebaar. Een verdediger van Veluwse Boys speelt de bal te kort terug op zijn keeper, die komt nog wel uit, maar twijfelt en gaat weer terug. Hierdoor kan Wouter de bal oppikken en omspeelt de keeper, waarna het nog een koud kunstje is om de bal in het doel te schuiven. Niet veel later komt Veluwse Boys nog wel terug in de wedstrijd. Ton verspeelt de bal aan de linkerkant van het veld. Daarna volgt een voorzet die door Jeroen verkeerd wordt beoordeeld en de bal met de hand raakt. Hierdoor krijgt Veluwse Boys een strafschop en die wordt benut.

Vlak voor tijd krijgen de bewoners van de Wolzak nog twee goede kansen om er 5-2 van te maken. Eerst was het Stefan Brouwer die een schietkans kreeg maar zijn schot gaat middendoor en is daardoor een makkelijke prooi voor de keeper. En niet veel later is het wederom Sjors die goed doorkomt van achteruit. Opnieuw volgt een goed schot van hem, de keeper heeft er alle moeite mee om de bal uit zijn doel te ranselen, maar dat lukt hem met enig geluk toch. Hierdoor blijft het 4-2. Een terechte overwinning voor Eefde.

Opstelling SP. Eefde: Bart Scholten, Tim Alferink, Sjors Scholten, Ton Reijlink, Jeroen Pelskamp, Dennis Nijveld (46. Rens Braakhekke), Stefan Brouwer, Tim van der Spek (83. Niek Bralts), Wouter Bakker (81. Wouter Averdijk), Jorn Braakhekke, Niels van der Spek.


Wedstrijdverslag SP. Eefde – Otterlo

Na een goede overwinning op Almen was het vandaag één van de titelkandidaten die op bezoek kwam op de Wolzak. Otterlo werd vooraf betiteld als één van de favorieten voor de titel en met een derde plaats doen ze ook goed mee. Maar ook Eefde heeft na de goede overwinning van vorige week aan zelfvertrouwen geen gebrek. 

De wedstrijd begon nog wat moeizaam en afwachtend, maar na een afstandsschot van Jorn Braakhekke die naast ging en een afstandsschot van Otterlo die over ging was het voor beide ploegen na een kwartier eindelijk tijd om uit de schulp te kruipen. Eerst was het Jorn die met een lage vrije trap Terry Stok vond. Die kon op de rand van het strafschopgebied uitdraaien, maar zijn schot was een makkelijke prooi voor de keeper van Otterlo. Niet veel later was het een goede aanval van Otterlo. Hun spits werd d.m.v. van een steekbal het strafschopgebied ingestuurd. Echter was Bart Scholten al uitgekomen om dit gevaar te verijdelen. 

Na een half uur is er een corner van Jorn die door Jeroen Pelskamp wordt gekopt. De bal wordt echter gekeerd, maar niet weggewerkt. De bal blijft hangen en valt voor de voeten van Wouter Averdijk. Hij schiet al vallend tegen de keeper aan en daarna wordt de bal alsnog weggewerkt. Ook Otterlo kreeg hierna weer en kans en zo golfde het spel lekker op en neer. Dit keer was het een aanvaller van de bezoekers die in het strafschopgebied vrij mag uitdraaien, maar zijn schot gaat net naast de paal. Vlak voor rust volgt de mooiste aanval van de middag. De bal gaat aan de kant van Eefde rond, vanaf rechts naar het centrum en eindigend op links, dit alles op de helft van Otterlo. Net als je denkt dat het niet verder kan stapt Ton Reijlink (stond op een voor hem wat minder bekende plek, laatste man) goed in om zich met het spel te bemoeien. Hij mocht zo doorlopen en schoot uiteindelijk vanaf een meter of 25 over. Dit was jammer, maar de aanval was prima opgezet. De laatste mogelijkheid was voor Otterlo. De harde lage vrije trap gaat via de muur en buitenkant paal naast. Hierdoor blijft het 0-0 na een vermakelijke eerste helft.

De tweede helft begint weer rustig van beide kanten en na ongeveer een uur spelen gaat het publiek op het terras er goed achterstaan en met enkele liederen zweept het de thuisploeg op om de aanval te kiezen. Dit resulteert meteen in de openingstreffer. Het is Jeroen die op links goed door komt en een voorzet aflevert. Deze is echter niet perfect, maar met enig fortuin komt de bal bij Terry terecht en die bedenkt zich niet en haalt met links doeltreffend uit. De bal eindigt in de linkerbovenhoek. Hierdoor krijgt Eefde nog meer vertrouwen en dit levert nog enkele kansen op. Eerst stuurt Terry Wouter Bakker diep op links. Met een goede actie is hij zijn tegenstander te slim af, maar hij stuit echter op de keeper. 

Daarna volgt een lange vrije trap die achterin het strafschopgebied wordt opgepikt door de ingevallen Rens Braakhekke. Zijn voorzet komt bij Sjoerd Jansen, die de bal inkopt. Maar wederom zit de keeper er goed bij. Hierna gaat Otterlo anders voetballen en verandert het van speelwijze om meer grip op de wedstrijd te krijgen en alsnog met een punt of misschien wel met de overwinning weg te gaan. Eefde wordt wat meer teruggedrongen en komt moeilijker in het spel.

Niet snel daarna valt ook de gelijkmaker. Eefde wordt onder druk gezet dichtbij het eigen strafschopgebied. Ton probeert de zaak voetballend op te lossen in plaats van de bal naar voren te knallen. Hierbij wordt de bal onderschept en kan Otterlo met enkele passes  (en niet goed meelopen van Eefde) de bal vrij krijgen in het strafschopgebied en komt het één op één met Bart. Deze mogelijkheid wordt niet onbenut gelaten en daardoor staat het 1-1. Het is echter de vraag of het geen buitenspel was, maar de grensrechter vlagt niet, dus blijft de 1-1 staan. Meteen na de gelijkmaker komt Otterlo met een lange bal naar rechts. Jeroen glijdt uit en kan de bal daardoor niet onderscheppen. De rechtsbuiten van Otterlo opent meteen weer naar links waar Tim niet goed staat opgesteld en de bal binnendoor wordt gestoken op de diepgaande linksbuiten. Deze kan zo het strafschopgebied inlopen en de bal simpel opzij leggen op een goed meegelopen middenvelder. Hij heeft de bal voor het intikken en brengt daarmee de bezoekers op een 1-2 voorsprong.

Vlak voor het eind had het zomaar 1-3 kunnen zijn, een harde lage vrije trap wordt door Bart goed naast het doel getikt en hij houdt daarmee Eefde nog in de wedstrijd. Als laatste wapenfeit was er nog een scherpe corner van Jorn, die bij Terry komt. Zijn kopbal gaat echter net naast en daarmee eindigt de wedstrijd in een 1-2 nederlaag.

Mede door persoonlijke fouten wordt de wedstrijd verloren, maar ondanks het resultaat mag de ploeg van Herman van Zeijts tevreden zijn met het spel wat er bij vlagen is gespeeld. Zeker als je bedenkt dat er enkele belangrijke spelers worden gemist.

Opstelling SP. Eefde: Bart Scholten, Tim Alferink, Sjoerd Jansen, Ton Reijlink, Jeroen Pelskamp, Terry Stok, Stefan Brouwer (83, Niek Bralts), Jorn Braakhekke, Niels van der Spek, Wouter Averdijk (66, Rens Braakhekke), Wouter Bakker (83. Frank Pasman)

Terug naar boven


Wedstrijdverslag Almen – SP Eefde

Vandaag stond de derby Almen – Eefde op het programma. Zoals altijd zal dit een beladen wedstrijd worden zoals een derby behoort te zijn. Dit was gedurende de wedstrijd ook wel te zien aan het fysieke spel van beide ploegen.

Vanaf het begin was het Eefde dat de klok sloeg. Eefde liet op een prima manier de bal rondgaan. Dit leverde echter nog niet direct kansen op. Het was dan ook een lucky goal die Eefde op voorsprong bracht. Een ''voorzet'' van Jeroen Pelskamp, links halverwege de helft van Almen, valt bij de tweede paal binnen. De kleine keeper Brokken van Almen kan niet bij de bal. En hij ziet de bal over hem heen binnen vallen. Hierdoor is de ban gebroken en kan Eefde doorgaan waar het al mee bezig is. Dit keer is het een aanval over links met Jeroen en Jorn Braakhekke. De bal komt bij Joeri van der Heide, maar zijn schot wordt gekeerd door de keeper. Niet veel later is het Jorn die het probeert. Na een actie van Wouter Bakker krijgt hij de bal terug. Hij schiet de bal echter naast. Ook andersom weten de twee jonkies elkaar te vinden. Nu is het Jorn die op rechts een voorzet geeft, Wouter neemt goed aan met de borst, maar zijn schot gaat net naast. 

Ook Almen liet zich een keer zien. Een schot vanaf de hoek van het strafschopgebied gaat net naast, Eefde is gewaarschuwd: “ Almen doet nog steeds mee”. Op slag van rust kan Eefde nog twee keer de score vergroten, maar weigert dit te doen. Eerst is het een aanval over rechts met Joeri en Wouter Averdijk, die Tim Alferink in stelling brengt. Zijn schot wordt goed gekeerd door de keeper. En tot slot volgt er weer een voorzet vanaf rechts van Jorn. Wouter A kopt de bal goed terug op Wouter B, maar diens schot van een meter of 5 gaat over.

Na rust is het Sjors Scholten die met een zuivere pass Wouter A bediend, maar hij wil het te mooi doen en schiet de bal over in plaats van de wedstrijd te beslissen. Niet veel later volgt er een vrije trap die door Jorn direct op doel wordt geschoten. De keeper brengt redding, maar geeft wel een corner weg. Uit deze corner, getrapt door Jorn, kopt Sjoerd Jansen de bal binnen. Met de 0-2 lijkt de wedstrijd nu wel beslist. Echter Pepijn Stronks brengt Eefde in de problemen door na een overtreding de bal weg te schieten en geel te krijgen. Hij is het hier niet mee eens en laat dat blijken in woord en gebaar. De scheidsrechter is hier niet van gediend en geeft Pepijn de rode kaart (schorsing van 3 wedstrijden). Hierdoor moet Eefde nog een half uur door met 10 man.

Eefde gaat niet bij de pakken neer zitten en recht het de rug. Na een geweldige pass van Jeroen komt Joeri één op één met de keeper, maar keeper Brokken redt Almen wederom en ook op de rebound van Jorn heeft hij antwoord. Hierna volgt een corner van Sjors, dit keer kopt Sjoerd de bal op de lat.  En op een vrije trap van Jorn heeft de keeper van Almen alweer een antwoord en houdt daarmee zijn ploeg nog in de wedstrijd. Alleen wordt hij daarin niet gesteund door zijn linksback Rainer Ilbrink, die pakt in de 70ste minuut zijn tweede gele kaart en hierdoor is het weer 10 tegen 10. Eefde is op dit moment de bovenliggende partij en weet dit dan ook uit te drukken in de stand.

Joeri komt op rechts in balbezit en geeft een goede voorzet op Wouter A. Die legt de bal op zijn beurt weer goed terug op de ingevallen Niels van der Spek. Die schiet de bal vanaf een meter of 11 goed binnen en brengt de stand op 0-3. Eefde blijft drukken en dit keer is een directe vrije trap van Sjors een prooi voor de keeper van Almen, maar wederom geeft hij een corner weg. Uit de corner is het dit keer Tim die net naast kopt. De 0-4 kan niet uitblijven en dat duurt dan ook niet lang. Dit keer is het weer een corner, nu grijpt de keeper van Almen half in en kan Sjoerd de bal met een sliding tegen de touwen werken en zijn tweede maken. 

Niet veel later krijgen Joeri en Jorn beide een hele grote kans om de 0-5 te maken. Eerst is het Joeri die op aangeven van Jorn net naast schiet en daarin is het Jorn die op aangeven van Joeri op de keeper stuit. Ook Bart had nog iets te doen deze wedstrijd. Hij keert een schot van de ingevallen linksbuiten goed. Verder had hij weinig tot niets te doen deze wedstrijd. Ook de ingevallen Stefan Brouwer kreeg nog een mogelijkheid. Via Tim en Jorn wordt hij op links bediend, maar zijn schot wordt wederom gekeerd door de keeper. Het slotakkoord is voor Rens Braakhekke, Joeri van der Heide legt de bal af op Rens en met een bekeken schuiver met zijn mindere rechter vindt hij de korte hoek en laat de keeper van Almen kansloos.

Door een goede wedstrijd van Eefde werd uiteindelijk een prima overwinning geboekt. Deze had nog groter kunnen zijn door, maar door slordigheden in de afwerking en prima keeperswerk aan de kant van Almen is dat echter niet gebeurd. Een smet op de wedstrijd is de rode kaart van Pepijn en de schorsing van Sjors Scholten.

Opstelling Eefde: Bart Scholten, Tim Alferink, Sjoerd Jansen, Pepijn Stronks, Jeroen Pelskamp (81 Stefan Brouwer), Sjors Scholten, Ton Reijlink, Jorn Braakhekke, Joeri van der Heide, Wouter Averdijk (79, Rens Braakhekke), Wouter Bakker (66, Niels van der Spek)

Terug naar boven


Wedstrijdverslag Sp. Eefde – Turkse Kracht

Na de nederlaag uit bij Barneveld stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Turkse Kracht op het programma. De bezoekers uit Deventer kwamen goed uit de startblokken met een schot van ongeveer 20 meter. Dit schot kon echter makkelijk gekeerd worden door keeper Bart Scholten. Hierna was het echter Eefde dat het stokje overnam en kansen creëerde. Eerst wordt een afgeslagen aanval door Terry Stok opnieuw ingebracht, maar de kopbal van Jorn Braakhekke gaat over. Niet veel later is de combinatie andersom. Een corner van Jorn komt bij Terry terecht, maar diens kopbal heeft niet genoeg snelheid en kan simpel gevangen worden door de keeper van Turkse Kracht. In de 24e minuut neemt Jorn een vrije trap vanaf een meter of 20. De bal gaat hoog in de rechterhoek en de kleine keeper tast mis. Hiermee beloont Eefde zich voor het goede spel. Ondanks het slechte veld komt Eefde terecht op een 1-0 voorsprong.

Eefde blijft het goede spel voortzetten en dat levert nog enkele grote kansen op. Eerst volgt een goede voorzet van Ton Reijlink op Jorn. Die had goed naar Dolberg gekeken en kopt de bal achterwaarts op het doel. Waar de Deen wel het net wist te vinden tegen NEC kopt Jorn de bal net naast. Vervolgens brengt Wouter Bakker Joeri van der Heide in stelling, maar diens schot wordt gepareerd en Ton kan net niet bij de bal die uit de rebound op hem afkomt om hem af te ronden. Tussendoor zorgt een slordige breedtepass van Pepijn op Sjoerd voor een grote kans van Turkse Kracht. De bal was net iets te scherp voor Sjoerd om hem te kunnen raken en de spits van Turkse Kracht wist hem op te pikken, maar zijn schot ging naast. Niet veel later leverde wederom slordig balverlies een mogelijkheid op voor de bezoekers. Dit keer volgt er een goed schot vanaf een meter of 30, maar de bal belandt op de bovenkant van de lat. Hier komen we goed weg. Nog voor rust weet de ploeg van Herman van Zeijts alsnog de score te vergroten. Dit keer is het een goede strakke vrije trap van Sjors Scholten, die bij Terry terecht komt. Hij kopt de bal goed tegendraads naar de benedenhoek en de bal gaat via de binnenkant van de paal binnen. Hiermee zet hij op een goed moment de thuisploeg op een 2-0 voorsprong.

Na rust gaat Eefde door waar het eigenlijk de hele wedstrijd al mee bezig is en dat is aanvallen. Vrijwel meteen volgt er weer een grote kans om de score te vergroten. Na een geweldige steekbal van Tim Alferink staat Joeri oog in oog met de keeper. Hij lobt de bal echter naast. Meteen na die grote kans is het echter wel raak. Dit keer speelt Jorn zich goed vrij op rechts en geeft een goede voorzet op Ton. Zijn schot wordt geblokt en komt bij Wouter B terecht, die schiet met links goed raak. Bij Turkse Kracht is er nu iets geknakt en dit resulteert dan ook snel in de 4-0. Ditmaal een corner van Joeri die bij de goed ingelopen Terry terecht komt. Terry kopt de bal knap binnen. 

Wouter Bakker had binnen het uur de stand op 5-0 moeten zetten. Een goede lage voorzet vanaf rechts van Jorn komt goed aan. Echter weet Wouter de bal bij de tweede paal met links naast te tikken en niet met binnenkant rechts in het lege doel te spelen. Eefde gaat echter gewoon door met aanvallen. Dit keer een goede dubbele combinatie van Tim en Jorn. De aanval begint bij ons eigen strafschopgebied en eindigt met een goed schot van Jorn die hem jammer genoeg naast schiet. Ook Turkse Kracht liet zich nog een keer zien. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied caramboleert via de binnenkant van de paal weer het veld in.

Het slotakkoord is voor de ingevallen Wouter Averdijk. Hij rondt een goede voorzet van Tim (na een geweldige rush over rechts) koelbloedig af. En vlak voor tijd toont hij zijn ''torinstinct'' als hij bij een corner op de juiste plaats staat, wanneer de keeper de bal los laat. Hij kan het leder daarna makkelijk binnen tikken. Dit is een goede generale voor de derby tegen Almen.

Opstelling SP Eefde: Bart Scholten, Tim Alferink, Pepijn Stronks, Sjoerd Jansen, Stefan Brouwer (70. Jeroen Pelskamp), Terry Stok, Sjors Scholten, Ton Reijlink, Wouter Bakker (70, Wouter Averdijk), Jorn Braakhekke, Joeri van der Heide
 

Terug naar boven


Wedstrijdverslag Barneveld – Eefde

Wederom een lastige uitwedstrijd voor Eefde, dit keer gingen de mannen van Herman van Zeijts op bezoek in en bij Barneveld. De thuisploeg was op dat moment nog alle wedstrijden op eigen terrein ongeslagen. Alleen tegen Otterlo werd gelijkgespeeld en de rest werd in winst omgezet. Eefde was dus gewaarschuwd en kon zich opmaken voor een lastige wedstrijd. Op een zeer zwaar veld kon de wedstrijd beginnen.

Eefde begint uitstekend aan de wedstrijd en heeft in de beginfase van de wedstrijd het betere van het spel. Eerst is er een vrije trap van Jorn Braakhekke. Hij schiet van een meter of 25 de bal door het midden. De keeper krijgt er nog een hand tegen en weet de bal tot corner te promoveren. Daarna volgen er weinig echte kansen, maar blijft Eefde beter en komt er voetballend een aantal keer goed uit. Na een corner pikt Jorn de bal weer op en passeert aan de rechterkant een speler van Barneveld, diens voorzet komt bij Niels van der Spek terecht. Zijn kopbal kan gepakt worden door de keeper. Nog net voor het halfuur volgt een goede aanval over een aantal schijven en via Joeri van der Heide, Jorn en Niels komt laatst genoemde met een goede voorzet op Ton Reijlink en diens schot gaat net over de kruising.

Meteen daarna komt Barneveld totaal tegen de verhouding in op voorsprong. Stefan Brouwer blokt een aanval over links goed, maar is daardoor uit positie om zijn man nog op te pakken voordat de ingooi op de middenlijn gegooid wordt. Joeri en Pepijn Stronks staan wel in de buurt van de speler die aangegooid wordt. Zij lopen echter elkaar meer in de weg dan dat zij de bal wegwerken. Hierdoor kan de speler vanaf links vrij doorlopen naar Bart Scholten en weet de bal met een geplaatst schot in de verre hoek te schuiven. 

Daarna is het Jorn die het met een afstandsschot nog probeert, maar wederom heeft de keeper een antwoord op het schot. Niet veel later moet Bart optreden. De rechtsbuiten van Barneveld komt met een solo tot in het strafschopgebied, maar zijn schot kan gepareerd worden door Bart. Nog een keer is het Eefde dat voor de rust een goede kans heeft om de 1-1 te maken. Terry Stok stuurt Jorn goed diep op rechts. Jorns voorzet komt bij Niels van der Spek. Niels kopt de bal goed naar de grond en naar de hoek. De keeper, die op dat moment op zijn verkeerde been staat, weet nog knap redding te brengen op de iets te zachte, maar goed ingekopte bal van Niels. Dit was echter niet het laatste wapenfeit uit de eerste helft. De thuisploeg komt na balverlies razend snel in voorwaartse beweging en stoomt goed door. En wederom een goed schot in de verre hoek bepaalt de 2-0 voorsprong van Barneveld. Totaal tegen de verhouding in staat Eefde daardoor achter en heeft het de moeilijke taak om dit nog in winst om te zetten.

Meteen na rust gaat het echter weer mis voor Eefde, doordat Eefde vrij diep staat, komt er een lange bal van rechtsachter naar linksvoor. Sjors Scholten denkt de bal wel met de voet aan te nemen. Hij komt heel hoog met zijn voet, nog ver boven zijn hoofd. Echter mist hij de bal en daardoor heeft de linksbuiten een vrije doortocht naar Bart en weet die goed af te ronden. De wedstrijd lijkt hiermee gespeeld. Toch herpakken de mannen uit Eefde zich weer en weten een paar kansen te creëren. Eerst is het een afgeslagen corner die bij Niels komt, zijn schot gaat net naast. Daarna volgt een vrije trap van Joeri halverwege de rechterkant op de helft van Barneveld. Die bal komt bij Sjoerd Jansen en die kopt hem goed tegendraads binnen bij de tweede paal. Daarna blijft het stormen op het doel van Barneveld. Nu is het de ingevallen Jeroen Pelskamp die vanuit een corner uit de draai op doel schiet, maar de bal wordt van de lijn gehaald. Dit levert meteen weer een tegenstoot van Barneveld op, maar Bart weet redding te brengen. Vlak voor tijd volgt nog een kopbal van Wouter Averdijk, maar die gaat net naast en ook Jorn is nog dichtbij een goal. Zijn schot wordt gered door de keeper. In de laatste fase van het duel speelde Eefde heel aanvallend en bleef het maar ballen in het strafschopgebied pompen, maar de keeper van Barneveld heeft met enkele goede reddingen en makkelijke vangballen zijn doel schoongehouden. Hij mag terugkijken op een goede wedstrijd en zijn teamgenoten mogen hem daarvoor bedanken. Nu volgt een vrij weekend en daarna de thuiswedstrijd tegen Turkse Kracht op 26 november. 

Opstelling SP Eefde:
Bart Scholten, Tim Alferink (59. Jeroen Pelskamp), Pepijn Stronks, Sjoerd Jansen, Stefan Brouwer (72. Wouter Averdijk), Sjors Scholten, Terry Stok, Ton Reijlink, Niels van der Spek, Jorn Braakhekke, Joeri van der Heide (86. Wouter Bakker)

 

Terug naar boven


Wedstrijdverslag Prins Bernhard – SP. Eefde

In een nat Uddel was Eefde vandaag te gast bij Prins Bernhard. Op het zware veld begon de thuisploeg wat feller en scherper aan het duel. De eerste kansen waren dan ook voor de gastheren. Na een goede één-twee aan hun rechterkant wordt de bal terug gelegd op de rand van het strafschopgebied. Maar het schot kan gepareerd worden door Bart Scholten. Niet veel later wederom een aanval over rechts die uiteindelijk op links eindigt. Het schot, dat volgt, wordt net naast geschoten. 

Hier na is het de beurt aan Eefde om wat beter in de wedstrijd te komen en dit resulteert in een paar mogelijkheden. Jorn Braakhekke probeert het eerst van afstand, maar de keeper kan de bal tot corner verwerken. Uit de corner, die volgt, kan Eefde geen gevaar stichten. Daarna komt de bal goed van links naar rechts en kan Jorn de bal voorbrengen, maar Niels van der Spek kopt de bal bij de tweede paal met te weinig kracht binnen, waardoor deze eenvoudig is te pakken door de keeper van Prins Bernhard. 

Eefde blijft het betere van het spel houden, maar tot doelpunten leidt dit nog niet, tot in de 24ste minuut Joeri van der Heide wordt bereikt door Jorn. Die raakt de bal verkeerd, maar daardoor komt die perfect voor de voeten van Mathijs Kamphorst. Op de rand van het strafschopgebied denkt hij niet na en ramt de bal hard en laag tegen de touwen. Hierna gaat de ploeg van Herman van Zeijts door met aanvallen. Een goede aanval die via Ton Reijlink bij Jeroen Pelskamp komt, wordt door Jorn over gekopt. Echter valt niet veel later alsnog de 0-2.  Ton wordt op een meter of 25 van de goal aangespeeld en draait uit. Hierdoor heeft hij voldoende ruimte om iets door te lopen met de bal en probeert het daarna van afstand, met zijn mindere linker. De bal lijkt houdbaar, maar door de zwabber die de bal meekrijgt heeft de keeper van Prins Bernhard er zoveel moeite mee dat hij de bal door zijn handen laat glippen en de bal tergend langzaam over de doellijn rolt. De goed meegelopen Jorn laat de bal over de lijn rollen om zo eventueel buitenspel uit te sluiten. Echter wil hij de bank doen geloven de bal alsnog over de doellijn te hebben getrapt. Voor rust moet Bart nog één keer met de voet redding verschaffen bij een afstandsschot, hierdoor gaan de ploegen rusten met een 0-2 tussenstand.

Na de thee valt Ton geblesseerd uit na, de voor hem ingevallen Wouter Bakker wordt door Niels op rechts bediend. Wouter legt de bal goed terug op Jorn. Het schot wordt gekeerd door de keeper. Daarna is het Bart die Eefde in de wedstrijd houdt met enkele goede reddingen, waaronder twee schoten vlak achter elkaar. Na deze reddingen is het Wouter die aan alle onzekerheid een eind kan maken, maar hij weet een goede solo vanaf rechts net niet af te maken. De keeper kan zijn schot in de korte hoek goed stoppen. 

Met nog een kwartier te spelen moet Bart alsnog de bal uit het net halen. Een aanval van Prins Bernhard over links wordt eenvoudig uitgespeeld, omdat de verdediging van Eefde nergens te bekennen is. Echter staat John Aalpol al een tijdje te vlaggen voor buitenspel en heeft de scheidsrechter door laten spelen. Het doelpunt had dus afgekeurd moeten worden, maar daar deed de scheidsrechter niet aan. Terwijl de grensrechter aan de andere kant ook voortdurend staat te vlaggen en hij dit wel affluit. Eefde gaat niet bij de pakken neer zitten en herpakt zich goed. Na een corner van Jorn kopt Terry Stok de bal op doel. Niels staat in de baan van de bal en weet deze van een meter afstand nog over te krijgen. Ook Wouter krijgt nog een kans, zijn kopbal gaat bij de tweede paal over. Het slotakkoord is voor Jorn. Met een goed afstandsschot weet hij de bal knap in het doel te plaatsen. De bal valt in het zijnet binnen. Hiermee maakt Jorn in blessuretijd de bevrijdende 1-3 en is de wedstrijd gespeeld. 

Opstelling SP Eefde:
Bart Scholten, Stefan Brouwer, Pepijn Stronks, Sjoerd Jansen, Jeroen Pelskamp, Mathijs Kamphorst (67. Tim Alferink), Terry Stok, Ton Reijlink (55. Wouter Bakker), Niels van der Spek (89. Rens Braakhekke), Jorn Braakhekke, Joeri van der Heide.

Terug naar boven


 

Wedstrijdverslag Eefde – Harfsen

Na een goede wedstrijd in de beker tegen Voorwaarts, was het vandaag de dag van de derby tegen Harfsen. Beide ploegen zijn vaak aan elkaar gewaagd en dat zal vandaag niet anders zijn. 

De wedstrijd begon met een goed schot van Jorn Braakhekke die door Tim Alferink was diep gestuurd aan de rechterkant. Zijn schot gaat echter voorlangs. Hierna was het Harfsen dat de klok sloeg en de wedstrijd in hun greep had. De eerste waarschuwing was een schot vanaf de rand  van het strafschopgebied, maar Nathan Endeveld weet de bal goed met zijn voet te redden. Even later volgde na een goede crosspass vanaf rechts naar links een schot. Maar deze ging voorlangs. Harfsen bleef druk houden op het doel van Eefde en creëert nog enkele mogelijkheden. Dit resulteerde dan ook in de op dat moment verdiende 0-1. Joeri van der Heide laat de lange bal te ver van zijn borst springen, waardoor Stefan Brouwer op de middenlijn alsnog in bal bezit komt, maar hij wordt onder druk gezet en laat zich de bal te makkelijk van zijn voet plukken. Hierdoor kan Harfsen aan de aanval beginnen, eerst schieten ze nog op de paal, maar de rebound wordt daarna vanaf de penaltystip alsnog binnen geschoten. 

Na deze fase komt Eefde iets beter in het spel, maar echte kansen door veldspel worden er niet echt gecreëerd door de mannen van Herman van Zeijts. Uit diverse dode spelmomenten volgde wel verschillende mogelijkheden om op 1-1 te komen. Eerst kopt Terry Stok de bal op goal, maar die wordt wederom tot corner verwerkt en uit die corner kopt Sjoerd Jansen de bal net naast. 

Hierna neemt Sjors Scholten een vrije trap van een meter of 25, hij besluit de bal ineens op doel te schieten, de bal gaat hard en laag over het veld. Echter kan de doelman van Harfsen de bal goed keren. De corner die volgt komt Terry goed voor de keeper, maar zijn kopbal gaat net over. Niet veel later is het wederom een vrije trap van Sjors op Terry dit keer, nu kopt hij hem net naast. Ook voetballend komt er nog een kans voor Eefde. Pepijn Stronks speelt de goed diepgaande Tim aan, met een goede voorzet weet hij de geheel vrijstaande Jorn te bereiken. Maar hij kopt de bal over in plaats van hem naar de grond te koppen.

Na rust gebeurt er niet heel veel, eerste wordt er een schot van Tim goed van de lijn gehaald, maar daarna volgt een periode van 20 minuten waarin er niets tot nauwelijks iets gebeurd. Dan volgen er wederom twee corners, eerst kop Sjoerd net naast en uit de volgende corner is hij nog dichterbij. Nu kopt Sjoerd de bal op de binnenkant van de paal, waarna de bal weer terug in het spel komt. Ook Harfsen krijgt nog een kans, maar Nathan brengt goed redding en daarna blokt Sjoerd de rebound. 

Op het eind van het duel levert Jeroen Pelskamp een perfecte voorzet op de ingevallen ''Marathonman'' Wouter Averdijk (zijn eerste speelminuten van dit seizoen nadat hij daarvoor veel heeft getraind voor de marathon van Amsterdam die hij heeft uitgelopen). De kopbal van Wouter gaat over. En dan volgt diep in blessuretijd nog een moment dat veel stof bevatte om over na te praten. Een aantal schermutselingen in het strafschopgebied volgen, daarna wordt de bal weggewerkt en komt uiteindelijk bij Jeroen terecht. Die schiet de bal met buitenkant rechts over de grond binnen bij de tweede paal. De scheidsrechter keurt de goal goed, maar de grensrechter van Harfsen stond al een tijdje met de vlag omhoog. Na een kort overleg tussen beide wordt besloten om de goal af te keuren. Er zou een speler van Eefde bij het wegwerken van de bal en het moment van schieten buitenspel hebben gestaan. Maar er stond niemand in de lijn van het schot, dus lijkt het onterecht afgekeurd te zijn. Niet veel later fluit de scheidsrechter af en is de stand van 0-1 ook de eindstand gebleken. 

Eefde legde veel strijd in de wedstrijd, echte kansen door middel van veldspel werden er te weinig gecreëerd. Wel een heel aantal goede momenten uit dodenspelmomenten, maar voor de goal waren de spelers van Eefde net niet scherp genoeg. Nu moeten ze zich gaan voorbereiden op de uitwedstrijd tegen Prins Bernhard. 

Opstelling Eefde:
Nathan Endeveld, Tim Alferink (67.Mathijs Kamphorst), Pepijn Stronks, Sjoerd Jansen, Jeroen Pelskamp, Terry Stok, Sjors Scholten (76. Wouter Averdijk), Stefan Brouwer, Joeri van der Heide (46. Ton Reijlink), Jorn Braakhekke en Niels van der Spek

Terug naar boven


 

Wedstrijdverslag Oeken – Eefde

Vandaag stond de altijd lastige uitwedstrijd tegen Oeken op het programma, de cijfers over de laatste 8 wedstrijden waren in het voordeel van de bezoekers, met 6 overwinningen, 1 gelijk spel en 1 nederlaag. Vooraf weet je dat het moeilijk gaat worden en dat Oeken veel strijd en passie in de wedstrijd zal stoppen om een overwinning in de wacht te slepen.

Vanaf het eerste moment was duidelijk wat het strijdplan van Oeken was, veel fysieke duels en druk zetten. Doordat Eefde een paar belangrijke mensen miste door blessures en ziekte kregen andere spelers de kans om zich te bewijzen. Dit mag echter niet de reden zijn van het zwakke begin aan de kant van Eefde, hoewel het de eerste kans van de wedstrijd creëerde. Terry Stok bedient Joeri van der Heide, die legt de bal terug op de rand van het strafschopgebied. Niels van der Spek kan uithalen, maar schiet naast. Hierna kwam Oeken veel meer in de wedstrijd. 

Eerst was er een corner die bij de tweede paal geheel vrijstaand ingekopt kan worden. Maar de bal eindigt op de paal. Nog geen minuut later wordt het echter wel 1-0 met dank aan Eefde. Sjoerd Jansen moet de bal aan de linker zijlijn gewoon uit schieten, maar wil het voetballend oplossen en lijdt balverlies. Hieruit volgt een voorzet die een makkelijke prooi lijkt voor Nathan Endeveld, maar hij laat de bal door zijn handen glippen en legt de bal daardoor panklaar neer voor de spits van Oeken. Die kan de bal makkelijk binnen tikken. Hierna volgde een lange periode waarin niet heel veel meer gebeurde. Op het half uur was er echter weer een enorme kans voor de gastheren. Over de linkerkant komt de aanvaller van Oeken goed door, Tim Alferink kan hem niet stoppen en daarna gaat Pepijn Stronks ook nog de fout in. Een goede voorzet volgt, maar de spits van Oeken presteert het om de bal vanaf twee meter nog over te schieten. Dit is moeilijker dan de bal binnen de palen te krijgen.

Met nog 10 minuten te spelen komt Eefde eindelijk eens tot voetballen en is het de betere van de twee. Dit leverde een paar mogelijkheden op. Eerst volgt er een goede combinatie van Pepijn en Jorn Braakhekke, die een dubbele een-twee maken, waarna een schot van Jorn vanaf een meter of 18 ruim naast gaat. Vervolgens wordt een kopbal van Jeroen Pelskamp na een corner van Jorn van de doellijn gehaald. En kopt Terry een vrije trap van Pepijn over. Eefde zat beter in de wedstrijd en dacht met een 1-0 achterstand te gaan rusten, maar net voor het fluitsignaal valt de 2-0 nog. 

Wederom komt Oeken door over de linkerkant en volgt een voorzet. De bal komt bij de geheel vrijstaande spits terecht die de bal makkelijk binnen kan tikken. Na de rust leeft Eefde nog heel even op, Jeroen speelt Wouter op links aan die door een goede actie vrij komt, maar zijn schot mist precisie en gaat naast. Meteen daarna volgde nog een kans voor Oeken, een voorzet vanaf links komt bij de spits, maar hij kan de bal niet binnen koppen. Na dit moment was het redelijk gedaan met de wedstrijd, Eefde was niet bij machte om het tij te keren en Oeken vond het wel goed zo en kwam niet meer in gevaar. 

Volgende week volgt de bekerwedstrijd tegen Voorwaarts. De bezoekers uit Westerhaar doen het met een tweede plaats in de derde klasse zeer goed. Het gaat een moeilijke wedstrijd worden, daarom is alle steun welkom om het weer een onvergetelijke dag op de Wolzak te maken. 

Opstelling Eefde: Nathan Endeveld, Tim Alferink (76. Mathijs Kamphorst), Pepijn Stronks, Sjoerd Jansen, Jeroen Pelskamp, Terry Stok, Niels van der Spek, Stefan Brouwer (76 Tom van Zeijts), Joeri van der Heide, Jorn Braakhekke, Wouter Bakker (55. Sjors Scholten)

Terug naar boven


Wedstrijdverslag Eefde – Harskamp

Na de geflatteerde nederlaag van vorige week uit bij Hulshorst stond de mannen van Eefde vandaag Harskamp te wachten. Geen grote onbekende, want twee jaar terug zaten ze nog bij elkaar in de competitie. De wedstrijd begon goed voor Eefde. Al in de zesde minuut kwam Eefde op voorsprong door een goal van Jorn Braakhekke. Sjors Scholten onderschepte de bal goed op het middenveld en speelde Niels van der Spek in, die zet vervolgens Jorn op rechts aan het werk. Die soleert richting de rand van het  strafschopgebied en schiet strak en laag raak in de verre hoek. Hierna bloedt de wedstrijd dood, er gebeurt niet heel veel meer in de eerste helft. Er volgen nog twee  mogelijkheden aan de kant van Eefde. Eerst speelt Ton Reijlink Joeri van der Heide aan, die vervolgens de diepgaande Jorn bedient, maar diens afstandsschot gaat echter naast. En tien minuten voor rust onderschept Sjors Scholten nog een bal en snelt op zijn bekende manier door de gehele defensie van Harskamp. Hierdoor komt hij één op één met de keeper te staan. Hij heeft twee mogelijkheden, of zelf schieten of de bal breed leggen op Ton. Hij besluit het laatste te doen, maar de bal komt niet aan.

Vlak na rust komt Eefde goed weg als de scheidsrechter een handsbal van Eefde binnen het strafschopgebied verkeerd beoordeelt en de vrije trap toekent net buiten het strafschopgebied. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht en Niels van de Spek kreeg de bal tegen zijn arm aan. Uit de vrije trap werd niet gescoord. De bal werd hard en laag ingeschoten, maar Bart Scholten lag in de goede hoek om de bal te pakken. Hierdoor leek Eefde wakker geschud en begon het zelf ook weer te voetballen. Niet veel later bereikt een goede lange bal vanaf de middenlijn van Jeroen Pelskamp Ton Reijlink. Ton steekt de bal op rechts door naar de goed doorgelopen Joeri van de Heide. Hij kan vrij voorgeven en bereikt Jorn Braakhekke. Diens schot wordt echter geblokt, jammer want het was een aanval zoals die behoort te zijn.

Hierna volgden nog twee mogelijkheden voor Harskamp. De eerste was na een counter. Deze werd slecht uitgespeeld en daardoor ontstond er een buitenspelsituatie. Na het fluitsignaal werd de bal nog binnengeschoten, maar telde dus niet. En niet veel later volgde de tweede kans. Dit keer was het slecht inspelen van Pepijn Stronks het begin van de aanval van Harskamp. Pepijn dacht dwars door het midden een middenvelder in te spelen, maar deze pass werd onderschept en de bal werd daarop diep gespeeld op de linksbuiten van Harskamp. Zijn schot werd gepareerd door Bart Scholten. 

Na deze fase was het weer de beurt aan de bespelers van de Wolzak. Met een geweldige lange lage pass dwars door de defensie van Harskamp bereikt Sjors de goed opgekomen Tim Alferink. Tim kan hierdoor meteen het strafschopgebied in, maar weet echter niet wat hij met de bal moet doen. Hierdoor smoort de aanval. Tim had gewoon zelf moeten schieten. Niet veel later valt de verdiende 2-0 alsnog. Een vrije trap van Sjors is lang onderweg, die bal komt bij Terry Stok, die hem met een boog bij de tweede paal kopt. Er zat niet veel snelheid meer achter de bal, waardoor hij houdbaar leek voor de keeper, maar deze was aan het grabbelen en viel alsnog binnen.

Niet veel later is er een afstandsschot van Jeroen, maar dit keer pareert de keeper van Harskamp de bal goed. Dit is de inleiding van een heel palet aan aanvallen en kansen voor Eefde. Joeri van de Heide wordt op rechts diep gestuurd, speelt zijn man uit en legt goed terug op de ingevallen Wouter Bakker. Hij krijgt een vrije schietkans vanaf 16 meter, maar zijn schot gaat net naast. Na wederom een heerlijke strakke lage pass van achteruit vindt Sjors dit keer Joeri. Diens voorzet is echter niet goed en een kans gaat verloren. Niet veel later is het Joeri die na een goede actie en met een steekpass Jorn bediend. Zijn schot gaat ook naast. Daarna wordt de opgekomen Tim Alferink op rechts bediend door Joeri. Een goede lage voorzet op Wouter wordt door laatstgenoemde hard op de lat geschoten. Na een paar kansen is het nu dan eindelijk raak voor Wouter. Wederom staat Joeri aan de basis van de aanval, dit keer speelt hij Jorn aan en diens voorzet kan makkelijk binnen worden getikt door Wouter die bij de tweede paal geheel vrij staat.

En het slotakkoord komt op naam van de Rens Braakhekke. Hij valt 5 minuten voor tijd in voor zijn broer Jorn. Nadat hij twee weken terug onder luid applaus van zijn teamgenoten van het tweede nog zijn debuut had gemaakt, mocht hij dit keer weer minuten maken. Dit keer op een meer bekende positie voor hem. Een vrije trap van dit keer Pepijn aan de linkerkant van het veld komt op de rand van de 5 meter en wordt door Rens hard en onberispelijk binnen gekopt. Hiermee brengt hij de uitslag op 4-0 voor Eefde. Na een slechte eerste helft van beide kanten heeft Eefde zich in de tweede helft knap hersteld en boekt het uiteindelijk een ruime zege. Volgende week volgt de altijd lastige uitwedstrijd bij Oeken. 

Opstelling Eefde:
Bart Scholten, Tim Alferink, Sjoerd Jansen, Pepijn Stronk, Jeroen Pelskamp, Sjors Scholten, Terry Stok, Ton Reijlink (80, Stefan Brouwer), Joeri van der Heide, Jorn Braakhekke (86. Rens Braakhekke), Niels van der Spek (76. Wouter Bakker)

Terug naar boven


Wedstrijdverslag Hulshorst – Sp. Eefde

De wedstrijd vorige week tegen Veluwse Boys had de mannen van Eefde weer het nodige vertrouwen gegeven dat het in de wedstrijd tegen Elspeet was verloren. Ditmaal stond er weer een topper op het programma, de uitwedstrijd tegen Hulshorst. Hulshorst stond voor aanvang van de wedstrijd op 10 punten uit 4 wedstrijden, 1 punt meer dan Eefde. Hulshorst stond daarmee op een tweede plek stond en Eefde dus op een derde plaats.

Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat Hulshorst een goede ploeg heeft en niet voor niets vooraf al werd betiteld als een van de kanshebbers op de titel. De ploeg probeerde Eefde snel vast te zetten zodat eigenlijk alleen de lange bal kon worden gehanteerd. Dit leverde in het begin van de wedstrijd veel balverlies op en daardoor kon Hulshorst weer beginnen aan aanvallen. Het leverde nog niet direct grote kansen op, maar Hulshorst had door deze manier van spelen wel de overhand en bepaalde op dat moment wat er gebeurde in de wedstrijd. Al snel in de wedstrijd viel de aanvoerder van Hulshorst geblesseerd uit, aan de zijlijn werd hij door Jorn Braakhekke door de benen gespeeld. De aanvoerder wil draaien om Jorn weer in te halen, maar bij het draaien blijft zijn voet staan in het kunstgras en verdraait hij zijn knie. Hij kermt het uit van de pijn en kan de wedstrijd niet hervatten. Na een minuut of drie wordt de wedstrijd weer hervat.

Na bijna een kwartier spelen volgt de eerste grote kans voor Hulshorst, een aanval over rechts wordt gevolgd door een crossbal naar de linkerflank. Daar staat een speler geheel vrij, maar zijn inzet gaat echter over. Ongeveer tien minuten later volgt een identieke aanval en dit keer wordt het schot vanaf rechts net naast geschoten. Wederom kreeg de aanvaller teveel ruimte van onze verdediging. Een paar minuten later liet Hulshorst zien dat het ook andersom kan en dit keer volgde een crosspass vanaf rechts naar links waar hun linksbuiten de bal net buiten het strafschopgebied in ontvangst nam, maar zijn schot gaat net voorlangs. Op het halfuur is er eindelijk een goede aanval van Eefde te zien. De aanval wordt ingeleid door Niels van der Spek, die vindt Sjors Scholten, waarna Joeri van der Heide de bal ontvangt en de goed mee opgekomen Stefan Brouwer op rechts bediend. Diens voorzet is echter te laag en wordt tot corner verwerkt. Uit die corner ontstaat een scrimmage, de bal wordt half weggewerkt en komt bij Jorn Braakhekke uit. Die schiet de bal daarna over. In deze fase komt Eefde steeds beter in het spel en kan het goed meekomen met Hulshorst. Dit levert meer mogelijkheden op. Ditmaal is het Niels, die na wederom goed combinatiespel tussen Joeri, Jorn en Terry Stok aan de linkerkant van het strafschopgebied vrij wordt gespeeld. Zijn schot in de korte hoek gaat net naast. 

Niet veel later weer een aanval van Eefde, dit keer over links, via Niels en Ton Reijlink komt Jorn in balbezit en kapt goed zijn man uit. Daarna vindt hij Joeri aan de rechterkant van het strafschopgebied, maar ook zijn schot is niet op doel. Dit keer gaat het over. Hierna volgde een aanval van Hulshorst, een goede voorzet bij de eerste paal kon net niet goed worden geraakt door de spits. Hierdoor kon Bart Scholten de bal pakken. Helaas voor Eefde komt Hulshorst vlak voor rust op voorsprong. Een aanval over links wordt niet goed verdedigt, een aanvaller kan heel makkelijk wegdraaien en een voorzet geven. Deze wordt vanaf een meter of 11 ingeschoten en dit leverde een doelpunt op. Maar Eefde gaat niet bij de pakken neer zitten en komt meteen daarna met een goede aanval. Joeri wordt op links goed aangespeeld en zoekt de achterlijn op. Dan speelt hij Jorn in die de bal net kan binnenhouden aan. Hij wordt onderuit gehaald. Strafschop aldus de scheidsrechter, die er dicht op staat. De hele bank van Hulshorst springt op, de grensrechter had zijn vlag opgestoken. Na een kort beraad tussen de grens- en scheidsrechter geeft laatstgenoemde een doeltrap. Iedereen bij Eefde is verbaasd, hoe kon de scheidsrechter bij zo'n beslissing op de grensrechter afgaan als hij er zelf zo kort op staat en de grensrechter niet?

In de tweede helft probeert Eefde weer scherp de kleedkamer uit te komen en door te gaan waar het het laatst kwartier mee bezig was. Toen kon het makkelijk meekomen met Hulshorst. Het eerste kwartier na rust gebeurde er niet heel veel aan beide kanten. Na een uur spelen is daar weer een aanval over rechts van Hulshorst, een voorzet vanaf die zijde wordt daarna goed ingeschoten, maar Bart kan deze ternauwernood keren met zijn voeten. Ook Eefde komt weer wat beter in de wedstrijd. Na een aanval via Terry en Joeri kan Jorn vanaf rechts een voorzet geven op Niels, maar door een verkeerde aanname kon hij helaas niet profiteren van de vrijheid die hij had. Ook Sjoerd Jansen had nog een kans uit een corner. De bal kwam goed voor en Sjoerd kopt goed binnen, maar via een verdediger die op de doellijn stond ging de bal via de paal net niet binnen.

Hierna volgde de grootste kans op de gelijkmaker, Jorn en Joeri zetten een aanval op via de rechterkant, Joeri komt goed door in de 16 en legt de bal terug op de geheel  vrijstaande Ton, die besluit echter niet met rechts te schieten, maar om nog een mannetje uit te kappen en er dan nog beter voor te staan. Dit was wel het geval, maar in plaats van de bal met links in de hoek te plaatsen volgt een schot dat over gaat. Met nog een kwartier te spelen volgt er weer een merkwaardig moment van de scheidsrechter. Eerst volgt er een overtreding halverwege de helft van Hulshorst, maar geeft hij voordeel, Ton wordt in het strafschopgebied aangespeeld en ook daar volgt een overtreding, een fluitsignaal volgt, maar Eefde krijgt een vrije trap op de plek van de eerste overtreding. Niemand die het aan de kant van Eefde begrijpt. 

Met nog zo'n tien minuten te spelen moet Bart zich strekken en kan hij een afstandsschot nog net keren met zijn vingertoppen. Dit geeft Hulshorst weer nieuwe energie en is een teken om weer aan te zetten. Echter is er een fout van Eefde voor nodig om de 2-0 te maken. Niels speelt de bal op eigen helft verkeerd in, Hulshorst kan overnemen en Niels blijft staan in plaats van mee te lopen. Ook de verdediging loopt niet goed mee, waardoor de foute bal afgestraft wordt. Hierdoor is het wel redelijk gelopen aan de kant van Eefde. Zeker wanneer Tim Alferink de bal verkeerd inschat en in het luchtledige trapt. Hierdoor krijgt een aanvaller van Hulshorst de kans om te schieten, bij zijn derde poging was het raak. 

Er wordt nog iets geprobeerd bij Eefde. Pepijn Stronk komt nog een keer door, maar zijn schot wordt goed gestopt door de keeper. Diep in blessuretijd volgt ook nog eens de 4-0. Hulshorst kan eenvoudig door de verdediging lopen en een voorzet vanaf links wordt door hun rechtsback goed op de volley genomen en valt binnenkant paal binnen. Hoewel Eefde er met 4-0 afgaat is het wel een geflatteerde uitslag. We hebben fases leuk mee kunnen voetballen en het Hulshorst moeilijk kunnen maken. 

Opstelling SP Eefde:
Bart Scholten, Stefan Brouwer (64. Tim Alferink), Pepijn Stronk, Sjoerd Jansen, Jeroen Pelskamp, Terry Stok, Sjors Scholten, Ton Reijlink, Joeri van der Heide (78, Wouter Bakker), Jorn Braakhekke, Niels van der Spek.


Wedstrijdverslag Veluwse Boys 1 – Eefde 1

Wat vooraf een moeilijke wedstrijd op papier leek te worden bleek achteraf niet waar te zijn. Veluwse Boys greep in de eerste drie wedstrijden de volle buit en ook qua doelsaldo (7 voor en 0 tegen) kende het een goede start van de competitie, maar in de wedstrijd thuis op het eigen complex (Waar de speaker voor aanvang van de wedstrijd Dirk Volkers tot hoofdtrainer benoemde en Herman van Zeijts als zijn assistent) was daar weinig van terug te zien.

Al na drie minuten had Joeri van der Heide de openingstreffer op zijn schoen, Niels van der Spek kwam op links goed door en bediende Joeri goed, maar diens schot van een meter of 15 werd goed door de keeper gepareerd. Daarna ging Eefde goed door met het creëren van kansen en goed spel. Dit resulteerde in de zevende minuut al tot de 0-1 van Sjoerd Jansen, een verre strakke vrije trap van Sjors Scholten werd goed door Sjoerd met een bekeken kopbal over iedereen heen gekopt en viel in de verre hoek binnen.

Vlak na de openingstreffer werd er weer gescoord, maar de grensrechter hield voet bij stuk en daardoor werd de treffer afgekeurd. Joeri kreeg de bal terug via de keeper en gaf hem voor op de goed in gelopen Jorn Braakhekke en die ronde hem af. Echter had de grensrechter al gevlagd, omdat Joeri buitenspel zou hebben gestaan. Een domper voor iedereen van Eefde, maar ze lieten zich er niet door uit het spel slaan en bleven mogelijkheden creëren. Dit keer was het wederom Sjoerd Janssen die de kans had om de score te vergroten, na een corner van Sjors laat de keeper de bal door zijn handen glippen en daardoor stond Sjoerd helemaal vrij, maar hij schrok van de tijd en het feit dat de bal alsnog kwam dat hij hem hoog over het lege doel kopt. In de 23e minuut was het nogmaals Sjoerd die had kunnen scoren, dit keer kwam de corner van Jorn bij de tweede paal. Sjoerd kopt de bal goed richting de verre hoek, maar de bal caramboleert via de onderkant van de lat en een speler van Veluwse Boys net niet in de goal en kan worden weggewerkt.

Een sporadische uitbraak van Veluwse Boys leverde zowaar gevaar op, maar doordat ze een twee tegen een situatie verkeerd uitspeelden kwam een van de twee spelers buitenspel te staan en ging de kans voorbij. Nog geen twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Een gelijkwaardige situatie als bij de 0-1 resulteerde nu ook weer in een treffer. Sjors was wederom de aangever en Sjoerd kopte de bal weer over de keeper heen in de verre hoek. Alleen was het ditmaal aanvoerder Ton Reijlink die de bal op de doellijn tot doelpunt promoveerde. Net voor het half uur wordt er dom balverlies geleden door Eefde op het middenveld en probeert de verdediging op buitenspel te spelen, maar dit gaat niet goed. Nu is het wederom twee tegen een voor Veluwse Boys, dit keer pakt het goed uit en kunnen ze net op tijd schieten voordat Terry Stok er nog tussen zit met een tackle. Diezelfde Terry had vijf minuten later de 1-3 op zijn schoen, maar uit een corner van Jorn had hij het geluk niet aan zijn zijde. De bal kwam in tweede instantie bij Terry terecht en hij probeerde met een halve volley de bal op doel te schieten, maar schoot hard over.

Voor rust blijven de mannen van Herman van Zeijts goed spelen en aanvallen opzetten. Dit keer is het Sjors die Jorn op links diep stuurt, die speelt zich knap vrij, maar zijn voorzet is net te scherp voor Ton. Hierna volgde nog één kans voor Eefde, via een ingooi van Joeri komt Ton vrij en geeft de bal mee aan de opgekomen Stefan Brouwer. Stefan speelt zich goed vrij, maar zijn schot gaat via de verdediger net over. Waar je na de rust zou verwachten dat Veluwse Boys de aanval zou zoeken om de gelijkmaker te zoeken was dat niet het geval. Een goede aanval over rechts met Niels en Jorn komt door een goede steekpass van laatst genoemde bij Ton. Die kapt en kruist goed voor de verdediger langs, hij wordt aangetikt en dit resulteerde in een terechte penalty. Ton gaat zelf achter de bal staan en stuurt de keeper de verkeerde hoek in. Dit is een geweldig moment om op 1-3 te komen. Echter had het meteen daarna al 2-3 kunnen staan, iedereen aan de kant van Eefde was nog aan het nagenieten van de goal. Veluwse Boys krijgt daardoor ruimte om de aanval te zoeken en door een afstandsschot wordt het nog gevaarlijk. Het schot gaat echter rechtdoor het midden en is daardoor een makkelijke prooi voor Bart Scholten.

In de 55ste minuut volgt de mooiste actie (aanval) van de middag, Jorn wordt vlak voor onze dug-out aangespeeld en dolt zijn directe tegenstander op geweldige wijze en daarna nog twee. Hierna heeft hij ook nog een heerlijke crossbal in huis en zet Joeri helemaal vrij aan de rechterkant van het veld. Net buiten het strafschopgebied probeert Joeri de bal over de keeper te lobben, deze gaat echter net naast. Joeri was even later nog eens dichtbij een treffer, hij zag de keeper te ver voor zijn doel staan en probeerde het van afstand, maar ditmaal ging zijn schot net over. Tegen het eind van de wedstrijd volgen er nog 2 mogelijkheden, een aanval over links met Sjors en Jeroen Pelskamp komt na een voorzet van Jeroen bij Jorn. Die probeert met buitenkant hak af te ronden, maar de bal kan makkelijk gepakt worden door de keeper. En de laatste actie is wederom een heerlijke aanval. Ditmaal is het weer Jorn die wat tegenstanders dolt en Niek Bralts de hoek in stuurt, Niek speelt de eveneens ingevallen Wouter Bakker aan in het strafschopgebied. Die legt de bal goed klaar voor de ingelopen Jorn. Zijn schot spat op de lat uiteen.

Op het eind zwichtte Herman nog voor de spreekkoren van de kant van de meegereisde Eefde aanhang en het tweede team dat na hun wedstrijd nog naar Garderen kwam. Rens Braakhekke had al een wedstrijd in de benen bij het tweede, maar mede door blessures mocht hij nog op de bank plaatsnemen bij het eerste. De 12e man was al enkele minuten aan het zingen om het debuut van hun makker uit tweede. Mede door een bijna krampgeval van Jeroen mocht Rens uiteindelijk van de bank en zich gaan opmaken voor zijn debuut. Onder luid gejoel van de kant was het in de 90ste minuut eindelijk tijd. Op een iets wat vreemde positie voor hem mocht Rens nog een paar minuten meedoen en zijn debuut maken. Een goede wedstrijd van de kant van Eefde leverde dus weer drie punten op en daarmee staat Eefde met 9 uit 4 er goed voor in aanloop naar de topper tegen Hulshorst.

Opstelling Eefde:
Bart Scholten, Sjoerd Jansen, Pepijn Stronks, Jeroen Pelskamp (90. Rens Braakhekke), Stefan Brouwer, Sjors Scholten, Terry Stok, Ton Reijlink, Niels van der Spek (68. Wouter Bakker), Jorn Braakhekke, Joeri van der Heide (79. Niek Bralts)

Terug naar boven


Verslag Eefde 1 – Elspeet 1 

Deze 3e competitiewedstrijd werd met 6-2 verloren.

Doelpunten Eefde:

  1. In de 43 e minuut neemt Dennis Nijveld een vrije trap. De hard ingeschoten bal wordt door de keeper Herald Hop losgelaten. Ton Reijlink is als 1 e bij de bal, daarna maakt Hesper Hop een overtreding op Ton. De toegekende strafschop wordt door Ton onberispelijk binnen geschoten. Kort voor rust staat het dus 1-2.
  2. In de 46 e minuut wordt Jorn Braakhekke door Joeri van de Heide aan de rechterkant diep gestuurd. Jorn houdt de bal ternauwernood binnen en geeft daarna een geweldige voorzet op Ton Reijlink. De voorzet wordt door Ton op knappe wijze binnen geschoten. De 2 e helft is dus nauwelijks begonnen of het staat 2-2.

Doelpunten Elspeet

  1. In de 3 e minuut wordt een vrijetrap van Elspeet laag en scherp ingebracht. De ingelopen aanvaller van Elspeet mist de bal. Keeper Bart Scholten van Eefde blokt de bal met de benen, maar raakt de bal maar half. Daardoor is het voor spits Niels van de Steeg een koud kunstje om de rebound binnen te schieten. Zo staat het dus al heel snel 0-1.
  2. In de 14 e minuut is de stand al 0-2. Onze rechterkant grijpt onvoldoende in, daardoor kan de voorzet te makkelijk worden gegeven. De voorzet wordt nog half geblokt door Tim van de Spek. De afvallende bal is voor topscoorder Colin Pluim en hij scoort de 2 e treffer voor Elspeet.
  3. In de 53 e minuut brengt Elspeet met een verre ingooi de bal in het strafschopgebied. Deze ingooi wordt door de verdedigers van Eefde niet goed weggewerkt. Niels van de Steeg is wel scherp en scoort 2-3.
  4. In de 72 e minuut wordt de verdediging van Eefde op snelheid geklopt. Na een tikkie breed van Niels van de Steeg op Jordi van de Zande scoort laatst genoemde de 2-4.
  5. In de 83 e minuut soleert Robin Smink ons strafschopgebied binnen. Hij beëindigt zijn solo met een houdbaar schot in de korte hoek, maar keeper Bart Scholten duikt over de bal en het staat 2-5.
  6. Invaller Rik Mulder van Elspeet wordt in de 90 e minuut net voor de middenlijn diep gestuurd. Rik Mulder is met de bal aan de voet veel sneller dan Stefan Brouwer zonder bal. Rik Mulder schiet randje 16 meter onberispelijk in de verre hoek. Hij brengt de eindstand op 2-6.

Vandaag stond alweer de derde competitiewedstrijd op het programma, meteen een mooie krachtmeting tegen het hoog geklasseerde Elspeet. Elspeet had net als Eefde haar eerste 2 wedstrijden gewonnen. Net als Eefde had Elspeet een doelsaldo van plus 8. Eefde wist dus dat het geen gemakkelijke middag zou worden. Elspeet begon met meer overtuiging aan de wedstrijd dan Eefde. De jongens van de Veluwe wisten Eefde direct achteruit te drukken. Elspeet werd in de 2 e minuut al beloond voor deze instelling. Indirect uit een vrije trap scoorde Niels van de Steeg de 0-1. Eefde liep dus al heel snel achter de feiten aan en Elspeet bleef na het 1 e doelpunt druk uitvoeren. Daardoor had Eefde moeite om goed op te bouwen. Meestal kwam Elspeet al weer heel snel in balbezit. In de 14de minuut werd Eefde zelfs op een 2-0 achterstand gezet. En daar viel weinig op af te dingen. Elspeet had een overwicht en Eefde kwam niet echt in z’n spel.

Na een minuut of twintig veranderde het spelbeeld. Eefde begon meer te voetballen en Elspeet begon steeds meer de lange bal te hanteren. Het overwicht van Eefde werd nog niet direct in doelpunten uitgedrukt. In de 43 e minuut werd Eefde alsnog beloond voor het knappe herstel. Ton Reijlink scoorde beheerst uit een terecht toegekende penalty. Zo gingen we met 1-2 de rust in. En waren er nog alle mogelijkheden.

De 2de helft startte Eefde op een geweldige manier. En in de 46 e minuut stond het al 2-2. Iedereen verwachtte dat Eefde op de ingeslagen weg zou doorgaan, maar het was juist Elspeet die zich herpakte. Ze waren kennelijk wakker geschud en met verzorgd voetbal werd Eefde terug gedrongen. In de 54 e minuut liep Eefde weer achter de feiten aan. Een verre ingooi werd in het 16 metergebied gebracht. Eefde wist deze ingooi niet goed te verwerken en Niels van de Steeg zette Elspeet op een 3-2 voorsprong. Eefde had niet opnieuw de veerkracht om in de wedstrijd te komen. In de 72ste minuut gooide Elspeet met een doelpunt van Jordi van de Zande de wedstrijd definitief in het slot. Eefde probeerde nog wel met meer strijd de bakens te verzetten. De scheids zag in deze strijdwijze vaak een overtreding van Eefde. En Elspeet maakte met duikelpartijen daar graag gebruik van. Elspeet bleef eerlijkheidshalve ook voetballend de bovenliggende partij. Met nog twee doelpunten van Elspeter zijde werd dat maar al te duidelijk in de score tot uitdrukking gebracht

Met 2-6 kun je duidelijk spreken van een pijnlijke nederlaag. Toch wacht ons volgende week nieuwe uitdaging. We mogen dan tegen het ongeslagen Veluwse boys laten zien dat deze nederlaag een vergissing is.
 

Terug naar boven


 

Wedstrijdverslag van Sp Eefde 1 – Vierhouten 1

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2016-2017 is weer een feit. Na een goede bekerronde, waarin de ploeg van Herman van Zeijts ongeslagen bleef en met 9 uit 3 door gaat naar de volgende ronde van de beker was het afgelopen zaterdag tijd voor de eerste competitiewedstrijd. Thuis op de eigen Wolzak was Vierhouten de tegenstander.

De bezoekers waren vorig seizoen niet sterk genoeg om in de derde klasse te blijven en waren daardoor genoodzaakt om het een niveau lager te proberen. Vooraf was er niet heel veel bekend over de uitploeg en het was dus even afwachten hoe sterk ze zouden zijn. De wedstrijd begon goed voor Eefde en het had dan ook in het begin van de wedstrijd de overhand, met name het middenveld kreeg alle tijd en ruimte om te voetballen en dat deden ze naar hartenlust. In de zevende minuut was het raak voor Eefde, een aanval over rechts werd gevaarlijk. Tim Alferink stuurde Jorn Braakhekke diep, diens voorzet werd geblokt, maar in tweede instantie kon Jorn zelf vanaf elf meter met een geplaatst schot de bal in de verre hoek plaatsen. Hierdoor stond de thuisploeg met 1-0 voor.

Heel lang kon Eefde overigens niet genieten van de voorsprong, drie minuten later stond de stand alweer gelijk. Een vrije trap aan de rechterkant van het veld werd scherp voorgegeven en viel tussen de verdediging en Bart Scholten in, doordat er niet werd meegelopen door de verdediging kon de speler van Vierhouten de bal makkelijk achter Bart koppen. Na deze tegenvaller pakte Eefde het spel weer op en ging het weer wat beter lopen. In de drieëntwintigste minuut blokte Sjors Scholten de bal op het middenveld en rukte sterk op met de bal aan de voet. Speelde Jorn Braakhekke daarna in, die Ton Reijlink in het strafschopgebied vrij zag staan. Ton kon zelf aanleggen, maar Joeri van der Heide stond er nog beter voor en kreeg de bal op een presteerblaadje aangeleverd en hoefde de bal alleen nog in het doel te schuiven. Dat deed hij gelukkig ook en daarmee bracht hij de score op 2-1.

Nog voor rust had Jorn Braakhekke de kans om er 3-1 van te maken. Een lange bal van Pepijn Stronks zette Jorn één op één met de keeper, die zijn doel uit kwam. Jorn probeerde met een lob de keeper te verschalken, maar zag de bal net naast gaan. En ook diep in blessuretijd van de eerste helft kwam Eefde er nog een keer goed uit, maar de voorzet van Jorn werd net aangeraakt. Tussendoor had Sjors Scholten nog een gele kaart te pakken, nadat hij bij een overtreding van Dennis Nijveld de bal wegschoot en die hard tegen de tegenstander aan knalde.

Na rust ging Vierhouten iets anders spelen, waardoor Eefde de grip, die het de eerste helft had verloor en dit resulteerde vlak na rust in de gelijkmaker. Maar gek genoeg ging Vierhouten na de gelijkmaker weer terug in hun oude spel (tactiek) en kwam Eefde weer wat meer in de wedstrijd. Dit leverde in de 55ste minuut de 3-2 op, Joeri van de Heide legde de bal goed terug op Jorn en die weet met enig geluk de bal via een been van de tegenstander achter de keeper te plaatsen. In de 67e minuut kreeg Eefde een corner, waar Sjoerd Janssen in de eerste helft al 2 keer helemaal vrij mocht inkopen, was Vierhouten nu wel gewaarschuwd. Dit keer kwam een corner van Dennis Nijveld half hoog bij de eerste paal en kwam de bal via Jorn Braakhekke bij een geheel vrijstaande Sjoerd Jansen op de doellijn terecht die hem simpel binnen kon lopen.

Nu was het verzet van Vierhouten wel gebroken. Eefde had zich zelf nog een paar keer kunnen belonen, maar slaagde daar niet in. Toch kwam er nog een waar slotoffensief van Eefde en dit leverde in blessuretijd nog twee treffers op. De eerste kwam tot stand doordat Stefan Brouwer goed diep ging zonder bal en werd bediend door Dennis Nijveld, Stefan kwam hierdoor oog in oog met de keeper te staan. Doordat de ingevallen Wouter Bakker vanaf links goed was meegelopen, kwamen ze met hun tweeën door. Stefan wachtte goed af en hoefde de bal maar een klein tikje naar links te leggen op Wouter die het leder simpel in het doel kon schuiven. En tot slot was er nog een interceptie van Sjors Scholten op het middenveld, daarna kon hij simpel door de verdediging van Vierhouten lopen en stond hij oog in oog met de keeper. Met een simpele beweging was hij erlangs en schoot hij de bal in het lege doel. 

Een goed begin van het nieuwe seizoen is een feit, nu kijken of de mannen van Herman van Zeijts de lijn door kunnen trekken in het restant van de competitie.

Opstelling SP. Eefde:
Bart Scholten, Tim Alferink (67. Jeroen Pelskamp), Sjoerd Janssen, Pepijn Stronks, Stefan Bouwer, Sjors Scholten, Tim van der Spek, Dennis Nijveld, Jorn Braakhekke (81. Wouter Bakker), Ton Reijlink (73. Terry Stok), Joeri van der Heide 

Terug naar boven


 

Wedstrijdverslag IJsselstreek – SP Eefde 

Voorafgaand aan de wedstrijd weet je dat het moeilijk gaat worden, de ploeg uit Deventer legt altijd veel strijd en passie in de wedstrijd en hoopt daarmee de tegenstander te intimideren. Gelukkig weten de jongens uit Eefde dit ook en waren er dan ook op voorbereid.  

De eerste kans van de wedstrijd kwam op naam van IJsselstreek, ze kregen een vrije trap net buiten de 16. Deze vrije trap werd in de muur geschoten en daarna ging de rebound net naast. Daarna kwam er een hele grote kans voor Eefde, Tim van der Spek geeft de bal goed mee aan Joeri van der Heide aan de rechterkant van het veld. Diens voorzet komt bij de geheel vrijstaande Terry Stok, maar in plaats van de bal met zijn linker in de goal te schieten neemt Terry de bal met rechts en schiet hem rakelings naast.  

In de 18e minuut komt Eefde op voorsprong, een aanval over links, waar Joeri de bal naar Sjors speelt. Die verspeelt eerst de bal, maar blokt de bal bij het uitverdedigen en daardoor komt Terry in balbezit op 20 meter van de goal. Terry schiet vervolgens de bal onhoudbaar in de kruising. In deze fase was Eefde de betere van de twee en dit leverde een paar minuten later een paar goede kansen op. Een corner van Dennis Nijveld komt hoog voor, Ton Reijlink kopt bij de eerste paal op de lat, daarna komt Terry boven iedereen uit en kopt hem vervolgens wederom op de lat, daarna wordt de bal nog een keer voorgebracht en raakt de vrijstaande Jorn Braakhekke de bal via de volley verkeerd en is de kans voorbij. Nog geen 2 minuten later wordt Tim van der Spek op rechts diep gestuurd, die met een afgemeten voorzet op de geheel vrijstaande Terry (die de hoek voor het uitzoeken heeft) bediend. Die kopt de bal goed achter de keeper en maakt de 0-2. 

Op het halfuur werd een vrije trap van IJsselstreek snel genomen, hier stond Eefde te slapen en mocht de spits van hun een schot lossen, deze ging echter net naast. Nog voor rust kwam Eefde op 3-0, een foute terugspeelbal van IJsselstreek zette Ton vrij voor de keeper. Ton kapte de keeper zeer goed uit en speelde de bal vervolgens prima op Joeri die de bal simpel binnen kon schieten. Hierdoor denkt Eefde met deze stand te gaan rusten, maar diep in blessuretijd gaat het toch nog fout. Geknoei in de verdediging resulteert in een 1-3 ruststand.  

Tien minuten na rust komt een corner van Dennis bij Tim Alferink terecht nadat deze werd weg gekopt. Tim denkt niet na en neemt de bal op de volley, deze gaat echter net over. Nog in dezelfde minuut zetten Joeri en Ton de rechtsback van IJsselstreek goed vast in de hoek van het veld. Hij kan de bal eigenlijk alleen nog maar over de zijlijn schieten, maar weigert dit te doen. In plaats daarvan doet hij iets wat je in de jeugd al wordt afgeraden en dat is de bal door het centrum spelen. Hierbij speelt hij de bal langs zijn eigen keeper en kan Jorn die daar stond de bal in het lege doel schieten.  

In de 59e minuut had IJsselstreek de kans om weer terug te komen in de wedstrijd, een vrije trap vanaf links kwam op de hand van Tim van der Spek terecht, die was meer op de tegenstander aan het letten dan dat hij de bal in de gaten hield. Hierdoor kregen de gasten een terechte penalty, die werd echter net naast geschoten. Daarna leverde een goede corner van Dennis nog een grote kans op voor Jeroen Pelskamp, die kopte de bal goed in, maar de keeper wist goed te redden. Vervolgens werd er nog een geldig doelpunt van Eefde afgekeurd, Een snelle uitbraak van Joeri en Ton die alleen op de keeper afgaan, Joeri speelt de bal breed op Ton, maar die wordt afgevlagd door de grensrechter. Die zag er buitenspel in en de scheidsrechter ging daar in mee.  

In de 68ste minuut stuurt Jeroen de diepgaande Jorn weg, die wordt bereikt doordat een verdediger de bal net niet kon raken. Jorn gaat goed door en legt de bal goed breed op Ton, die nu wel een terechte goal maakt en daarmee de stand op 1-5 brengt. Een paar minuten later volgt er een vrije trap van Dennis op een meter of 35, hij krijgt de instructies om het maar eens te proberen, wat volgde was een slappe roller en daarmee kreeg hij de lachers op zijn hand. Maar een minuut later kreeg Dennis een herkansing iets dichterbij de goal. Dit keer had Dennis meer geluk en schoot hij de bal via de muur achter een kansloze keeper. Die kon niets meer doen en ging de verkeerde hoek in.  

Met nog een kwartier te gaan speelt Pepijn Stronks de bal te ver voor Sjors Scholten en wordt de bal opgepakt door een aanvaller van IJsselstreek die daardoor vrij baan had naar Bart Scholten. Als de aanvaller langs Bart wil gaan wordt hij aangetikt en krijgt de thuisploeg nog een penalty te nemen en krijgt Bart terecht geel. Dit keer ging er een andere speler achter de bal staan, deze nam hem vol overtuiging en met veel snelheid. Maar schoot hem echter heel hard over. Een paar minuten later kreeg Eefde een vrije trap in de eigen 16, Pepijn dacht dat Bart hem zou nemen en speelde de bal richting Bart, echter kwam er een aanvaller van IJsselstreek tussen beide en liet de scheidsrechter doorgaan. Bart liep achteruit en de aanvaller kon de bal onder Bart doorschuiven de goal in. Hierdoor stond het 2-6. 

Tien minuten voor tijd moet IJsselstreek door met tien man. Een harde overtreding van Niek Bralts (die terecht geel krijgt) is de aanleiding voor de speler waar de overtreding op gemaakt wordt om Niek een kopstoot te geven. De scheidsrechter aarzelt niet en toont direct de rode kaart. Vlak voor tijd had de score nog hoger uit kunnen vallen toen Ton diep werd gestuurd en de bal via een lob op de lat zag eindigen, de bal werd door de goed meegelopen Wouter Bakker opgepikt en weer op Ton breed gelegd. Dit keer kon Ton weer schieten, maar werd deze door een verdediger van richting veranderd en gaat net naast.  

Opstelling Eefde:
Bart Scholten, Tim Alferink ( 58. Jeroen Pelskamp), Pepijn Stronk, Sjors Scholten, Stefan Brouwer, Tim van der Spek (73. Wouter Bakker), Dennis Nijveld, Terry Stok (46. Niek Bralts), Jorn Braakhekke, Ton Reijlink, Joeri van der Heide. 

Terug naar boven