Verslagen oud

 

Sportlust Glanerbrug thuis uit
SVDW'75 thuis uit
Oeken thuis uit
Harfsen thuis uit
Zuid-Eschmarke thuis uit
Blauwwitters thuis uit
PW 1885 thuis uit
Glanerbrug thuis uit
Haarlo thuis uit
Winterswijk thuis uit
Almen thuis uit

EEFDE – ALMEN RESTANT GESTAAKTE WEDSTRIJD (72 MIN.) WEDSTRIJD WEDEROM GESTAAKT VANWEGE ZWARE BLESSURE
21 dec. Er rust een vloek op deze wedstrijd zou je in eerste instantie zeggen, want waar op 9 nov. de wedstrijd in de 18e min. werd gestaakt vanwege zwaar hoofdletsel van Jeroen Pelskamp werd het restant wederom in de 18e min. gestaakt vanwege een dubbele beenbreuk van Finn Galdermans. De scheidsrechter had de klok echter al een paar keer stil gezet zodat er nu nog een restant overblijft van 31 minuten. Beide blessures deden zich ook nog voor op exact dezelfde plek dus de doemdenkers hebben misschien wel een beetje gelijk. Maar waar iemand denkt, oh dit is een derby dus het zal wel keihard zijn geweest, niets van dat alles. Natuurlijk, er is rivaliteit en leedvermaak na een goede uitslag , maar de spelers, staf en ik denk ook supporters kennen elkaar goed en waren beide keren verbouwereerd en ontsteld door deze gebeurtenissen. Waar het met Jeroen inmiddels naar omstandigheden goed gaat heeft Finn nog een lange revalidatietijd te gaan. Wij wensen hem namens de hele sportclub dan ook veel sterkte toe en hopen op een voorspoedige revalidatie. Dan toch nog iets over het wedstrijdverloop.

9 nov. 1 t/m 17 min.
Eefde schoot uit de startblokken en was heer en meester. Het overrompelde Almen en reeg vanaf het beginsignaal de kansen aaneen. Al in de 1e min. had de openingstreffer op het scorebord moeten staan maar een schot van Wardo werd gepareerd. Niet veel later wist ook Wouter, na een geweldige uittrap van Bart, niet koelbloedig te blijven en schoof de bal geheel vrijstaand naast het doel. De beste kans was daarna echter nog voor Wardo, die na een goede actie van Sjors, geheel vrijstaand, oog in oog met de keeper, de bal op de lat lepelde. Dan komt doemscenario 1: Na een corner werd de kopsterke Jeroen in de mangel genomen door 2 Almen verdedigers waarna hij heel ongelukkig ten val kwam en bewegingloos bleef liggen. Onze dank gaat daarbij uit naar onze eigen verzorgster Jolanda maar met name naar Roy Dommerholt (speler van Almen en toevallig ook neef van Jeroen) die door zijn kennis en koelbloedigheid precies wist wat te doen totdat (veel te laat) de ambulance arriveerde.

21 dec. 18 t/m 59 min.
De ene wedstrijd is de andere niet. Almen had zich goed ingesteld om de te verwachten stormloop van Eefde op te vangen en beet zich fervent vast. Eefde had na 10 min. evenwel op voorsprong moeten staan. Niels werd na een geweldige opening van Wardo één op één met de keeper gezet maar zijn inzet werd door de keeper gekeerd. Er volgden nog een paar mogelijkheden ( schot Niels en kopbal Jorn) maar ook deze werden niet omgezet. Almen kwam er ook 2x uit maar ook zij gingen hier niet efficiënt mee om. In de 31e min. zou de scheidsrechter zijn stempel op de wedstrijd drukken, nou ja… niet gelijk. Hij gaf Jorn geel nadat hij zijn tegenstander haakte op de middenlijn. Twee minuten later kreeg Eefde een vrije trap mee en een speler van Almen geel, Sjors zei hier iets van en kreeg ook geel. Tot ontsteltenis van hem zelf en iedereen die aanwezig was (en dat waren er veel deze middag) kreeg hij ook gelijk de rode kaart voor getoverd. Wat hij, aanvoerder Bart en trainer Herman van Zeijts ook probeerde, de scheidsrechter was niet te vermurwen. Gelijk na het rustsignaal wilde trainer Herman van Zeijts het hoe en waarom weten. De scheidsrechter gaf toen toe dat hij een fout had gemaakt, hij had bij het geel van Jorn het rugnummer van Sjors opgeschreven. Na een hele lange rust was er ondanks een numerieke minderheid geen krachtsverschil. Echte kansen waren er dan ook niet te noteren. En dan doemscenario 2: Een voorzet van Almen werd klemvast gepakt door Bart net voor de (te laat) inglijdende Finn Galdermans. Bart kwam hierdoor met zijn volle gewicht op het vaststaande been van Finn en het was meteen duidelijk dat het mis was. Op dezelfde plek als 6 weken geleden en iedereen met dezelfde versteende blik. Het was gelijk duidelijk dat de wedstrijd niet verder kon gaan en werd daarom ook gestaakt.

Opvallend was daarna wel dat de scheidsrechter in de bestuurskamer zijn fout niet meer wilde toegeven en vond dat hij correct had gehandeld. Of het wat uitmaakt of niet, voor Sjors moet de sportclub alles in het werk stellen om deze scheidsrechterlijke dwaling, wat betreft de schorsing, aan te kaarten bij de KNVB.

Om dit verslag toch nog positief af te sluiten. Het is waarschijnlijk niemand ontgaan, zeker spelers en staf niet ( Goh, wat gaf dat een boost en sfeer) maar een aantal sfeermakers in de selectie hebben er een geweldige ambiance van gemaakt deze middag met vuurwerk, rookbommen, trommelgeroffel en een hoop lawaai maar bovenal…. een geweldig mooi spandoek, nou ja… zeg maar schilderij. Het was binnen het bestuur al wel bekend maar later op de middag zou het bestuur samen met trainer Herman van Zeijts bekend maken dat hij heeft bijgetekend. Als hij al twijfelde dan was dat na vanmiddag wel weggenomen.

Het spandoek (schilderij) is te bewonderen in de kantine waar die een prominente plaats gaat krijgen. Ik wil daarom ook afsluiten met die tekst, laat dit een opmaat zijn voor de 2e seizoenshelft; " EEFDE OP PUNTENJACHT MET HERMAN ZIJN TOVERKRACHT".

terug naar boven


Sportclub Eefde wordt serieuze promotiekandidaat na overwinning op FC Winterswijk
EEFDE – Het seizoen van Sportclub Eefde wordt beter en beter. Na deze wedstrijd kan Eefde voor de kerst nog de tweede plek innemen. Een positie die normaliter aan het eind van het seizoen recht geeft op nacompetitie! Zo makkelijk als het klinkt is het echter niet. FC Winterswijk, de nummer drie uit de competitie komt op bezoek. Een tegenstander die Eefde nog nooit heeft getroffen. Alle ingrediënten voor een spannend duel dus!

Sportclub Eefde begon het duel veel belovend. Na vijf minuten was het Sjoerd Jansen die de cornerbal via de grond over wist te koppen. Het was één van de dreigende dode spelsituaties waar Sportclub Eefde dit seizoen al zo gevaarlijk uit is geweest. Nog geen minuut later wist Wardo Nengerman van vijf meter na een rebound op een schot van Wouter Averdijk niet de 1-0 te maken. Iets waar de aanvaller toch veel moeite mee bleek te hebben, hij raakte de keeper. Nog geen vijf minuten later wordt Wardo namelijk nog een keer in stelling gebracht door een knappe onderschepping van Sjors, die vervolgens een goede steekpass wist te geven, ook nu weer raakt hij de keeper.

Een wervelende start voor Sportclub Eefde dus. Toch is het de nummer 9 van FC Winterswijk die als eerste het net weet te vinden. Na een lange bal kapt de spits Jurgen Peters (die verder op geen fout te betrappen was) en Sjoerd Jansen uit, waarna hij met een lichaamsschijnbeweging keeper Bart Scholten op het verkeerde been wist te zetten. Een fantastische goal is het resultaat. Na tien minuten spelen staat het scorebord op 0-1. Een stand die niemand had voorspelt na de eerste tien minuten te hebben gezien.
De spits van FC Winterswijk weet met zijn doelpunt het elftal in het zadel te helpen. Na dit doelpunt verhuisde het spel van de helft van Winterswijk, naar de helft van Eefde. Nog geen drie minuten na het doelpunt hield keeper Bart Scholten Eefde op de been dankzij een voortreffelijke redding. De centrale verdediger (nummer 3) van FC Winterswijk kapte Dennis Nijveld en Sjors Scholten vrij gemakkelijk uit en wist vervolgens een gevaarlijk schot te lossen.

Na 26 minuten gespeeld te hebben kreeg Eefde nog een tegenslag. Aanvoerder Ton Reylink moest het veld verlaten met een enkelblessure. De 33-jarige Mathijs Verbei viel in en nam de spitspositie in, spits Wouter Averdijk verhuisde naar de achterste linie. Eefde kreeg na de wissel weer enkele kansen. De grensrechter van FC Winterswijk wist daar echter een ‘vlaggetje’ voor te steken en vlagde regelmatig een aanval af, hoewel het publiek daar vaak anders over dacht. Ook de scheidsrechter liet hem een aantal keren staan. Desondanks kwam Eefde steeds meer in de wedstrijd. Zo liet Jorn Braakhekke regelmatig zijn individuele kwaliteiten zien en raakte Wardo weer na een 100% kans de keeper. De twee aanvallers wisten elkaar wel te vinden. Zo wist in de 37e minuut Jorn aan Wardo weer een grote kans te geven na een uitstekende onderschepping van Sjors. Wardo raakte wederom niet de goal.
Het bleek niet de wedstrijd van Wardo te zijn. Wel die van Jorn, want na een passje van Wardo wist Jorn vlak voor rust met zijn binnenkant een werelddoelpunt te maken. Vanaf ongeveer 23 meter wist Jorn de bal in de verre kruising te plaatsen. Jorn wist de bal dusdanig effect mee te geven dat zelfs een keeper van 235 centimeter kansloos was geweest. Het fantastisch spannende duel was niet het enige mooie voor het oog, zo vond ook Sjors. Hij pakte namelijk een gele kaart na een sliding op een speler van FC Winterswijk, die vervolgens verzorgt moest worden door de prachtige verzorgster van Winterswijk. Een goede pot voetbal, een mooie dame en het bier stond koud, het publiek kon zich niet meer wensen.

Enkel drie punten kon het publiek meer plezier doen. Die werden in de tweede helft gerealiseerd. Nog geen minuut na rust was het invaller Mathijs die met een goede kopbal de voorzet van Niels van de Spek de 2-1 wist binnen te knikken. Dat Eefde die voorsprong vasthield was niet van zelfsprekend. De druk van Winterswijk werd wat hoger, met als hoogtepunt een kans voor Winterswijk nadat Wouter eruit werd gelopen in de achterste linie.
In de 67e minuut had Sportclub Eefde het spel weer volledig in de hand. Na een goede aanval wist Jurgen met een mooie voorzet Mathijs te bereiken die de bal vervolgens met een halve omhaal teruglegde op Niels van der Spek. Niels miste echter de beheersing om de wedstrijd op slot te gooien. Invaller Mathijs wist dat wel te verwezenlijken. Nadat Roy Groten drie man uitspeelde en de bal aan Wardo gaf, wist Wardo Mathijs met een goede voorzet te bereiken. Weliswaar vanuit de kluts, maar invaller Mathijs maakte zijn tweede doelpunt.

Na het doelpunt van Mathijs was het gedaan met Winterswijk. Roy deed er in de 78e minuut nog een schepje bovenop. Na een vrije trap van pakweg 30 meter wist hij de keeper te verschalken met een laag schot. Slechts vier minuten later zat de wedstrijd volledig op slot. Mathijs verzaakte na een mooie collectieve aanval zijn hattrick te maken, maar uit de kluts was het matchwinner Jorn die na zijn belangrijke 1-1, zijn tweede van de wedstrijd maakte. De wedstrijd eindigde in tien tegen tien, nadat de spits van FC Winterswijk zijn tweede geel verzamelde en invaller Tim van der Spek het veld geblesseerd moest verlaten. Al met al een heerlijke wedstrijd voor het Eefde publiek, die toch met veel vertrouwen dé derby tegen Almen tegemoet kan zien.

terug naar boven


 

HAARLO – EEFDE 1 – 4 ( 0-1 ) GEFLATTEERDE OVERWINNING EEFDE
7 dec. De wedstrijd stond gepland op 15.00 uur vanwege kleedkamers tekort en laat nu net 1 van de gebruikte kleedkamers tijdens??? één van de voorafgaande wedstrijden in brand komen te staan. Omdat Haarlo over een lichtinstallatie rond het hoofdveld beschikt kon de wedstrijd na een half uur vertraging gelukkig toch doorgaan. Anders dan de uitslag doet vermoeden was dit voor Eefde een lastige wedstrijd en om maar eens een cliché te gebruiken: Eefde scoorde op de goede momenten.

In de eerste helft waren Haarlo en Eefde aan elkaar gewaagd en was de wedstrijd volledig in evenwicht. Beide ploegen wilden wel maar de finesse ontbrak om tot uitgespeelde kansen te komen, dit kwam ook omdat de organisatie bij beide ploegen wel goed verzorgt was. Er was één hele grote kans voor Haarlo rond het half uur maar die werd door Bart ( ik ben benieuwd of die het zelf ook weet) met een geweldige reflex gepareerd. Iedereen had zich al verzoend met een 0-0 ruststand toen Eefde in de slotseconden alsnog toesloeg. Sjoerd kopte een corner van Wardo bij de 2e paal binnen.

Met dit ruggensteuntje ging Eefde de tweede helft in. Het spelbeeld veranderde alsnog niet veel, het was echter Haarlo dat na een minuut of 7 een geweldige mogelijkheid had om de stand in evenwicht te brengen. Na een counter werd de bal echter net naast gelobd. Ook Eefde liet zich zien dat het aanvallende intenties had al was het in eerste instantie een schot uit de 2e lijn. Een pegel van Roy suisde echter net over de kruising. In de 62e minuut kwam “good old” Matthijs in het veld en die zou gelijk van zich laten horen. Nog geen twee minuten later kopte hij namelijk een op maat gegeven voorzet van Tim onhoudbaar in de verre hoek en zette zo de 0-2 op het scorebord. Dit gaf Eefde de nodige rust en leidde meer mogelijkheden in. Een schot van Niels ging echter net over en ook een schot van Matthijs werd nog net op tijd geblokt. Het laatste kwartier ging Haarlo va-banque spelen en toen liet Eefde zien dat het wel degelijk goed kan voetballen. Na een geweldige aanval over 4 schijven stond Jorn aan het eindpunt om de 0-3 aan te tekenen. Niet veel later zette Matthijs met zijn 2e de 0-4 op het scorebord (hij schoot in de rebound vanaf een meter of 11 binnen). Binnen een halve minuut stond het ook alweer 1-4, dit is mij echter vanwege schrijfwerkzaamheden ontgaan. Van horen zeggen een afstandspegel van een meter of 25 van Bart Lerink. Dat geloof ik wel want dezelfde speler zag een minuut later een vrije trap van dezelfde afstand snoeihard op de lat uiteenspatten. Dit was het laatste wapenfeit zodat de 1-4 op het scorebord bleef staan.

Doelpunten: 45. 0-1 Sjoerd, 64. 0-2 Matthijs, 80. 0-3 Jorn, 83. 0-4 Matthijs, 84. 1-4 Bart Lerink
Opstelling: Bart, Sjoerd, Ton, Roy, Tim v/d S (85. Tim A), Sjors, Dennis, Jorn, Niels, Wouter (62. Matthijs), Wardo.

terug naar boven

 


EEFDE – GLANERBRUG 3 – 1 ( 1-0 ) EEFDE BOEKT VERDIENDE OVERWINNING
23 nov. Glanerbrug heeft voor het eerst een zaterdagtak en was voor Eefde dus een onbekende tegenstander. Het moest uit de verslagen van eerder dit seizoen gespeelde wedstrijden informatie inwinnen want de uitslagen van Glanerbrug waren tot op dat moment erg uiteenlopend. Desondanks stond het goed bij Eefde en heeft het een goede wedstrijd gespeeld, het was de hele wedstrijd heer en meester. Enig minpunt was dat het niet verder afstand nam zodat het in de slotfase nog spannend werd.
Eefde startte goed en had meteen de overhand. Nadat Jorn, na goed druk zetten, het vizier nog niet op scherp had staan was het al in de 8e min. raak. Een vrije trap van Roy, waarbij de hele luchtbrigade in de 16 was gemobiliseerd, werd door Wouter binnen geschoten nadat hij slim uit de rug van zijn tegenstander liep. Eefde kreeg binnen het kwartier nog 2 mogelijkheden maar Wardo (vrije trap net naast) en Sjors (schot net over)wisten deze niet te verzilveren. Toen pas kwam Glanerbrug er voor het eerst uit maar ook dat schot verdween naast het doel. Eefde behield echter wel de overhand en kreeg binnen het half uur nog 2 goede kansen, eerst scheerde een schot van Sjors rakelings over de lat en bij de tweede werd een goede passeeractie en dito schot van Wardo na een geweldige crosspass van Tom met een goede redding van de Glanerbrug goalie gepareerd. Hierna strandden de aanvallen vaak al voor de 16 zodat Eefde voor de rust geen kansen meer wist te creëren. Glanerbrug kwam er, een minuut of 7 voor de rust, nog wel een keer gevaarlijk uit maar Bart wist deze met een goede reflex met de voet te pareren.

Ook de tweede helft startte Eefde voortvarend, het verzaakte echter om binnen vijf minuten de marge uit te bouwen, achtereenvolgens Wouter (vrije kop kans voorlangs na een vrije trap van Roy), Sjors (schot gepareerd ) en Dennis (schot naast vanaf de 16 nadat hij vrij werd gezet na een aanval via Frank en Wardo) wisten deze niet te benutten. Dit had na een minuut of 10 vervelende consequenties kunnen hebben. De Glanerbrug aanvallers kwamen na een snelle omschakeling oog in oog met Bart maar deze was ze tot 2x toe de baas met 2 goede reflexen met de voet waarna de 3e poging over ging. Net binnen het uur kwam dan toch de 2-0 op het scorebord, niet geheel toevallig uit een dood spelmoment. Een vrije trap van Roy werd door Matthijs (net ingevallen en met zijn eerste balcontact) verlengt op Toni die deze bij de 2e paal kon binnen tikken. Eefde was ook in het restant de bovenliggende partij en dacht een minuut of 20 voor het eind de 3-0 te hebben aangetekend, deze werd echter om onduidelijke redenen afgekeurd (de scheidsrechter zou later erkennen dat dit wel een zuiver doelpunt was). Deze was namelijk bijna identiek aan de 2-0, voorzet van Dennis waarna Matthijs de bal verlengt naar Toni. Vlak voor tijd werd het dan toch nog spannend, dit kon Eefde en met name Toni zichzelf verwijten want hij (speelde voor de rest een geweldige wedstrijd en was de beste man op het veld) gaf onnodig een terugspeelbal die onderschept en daarna afgemaakt werd door Pim Stuivenberg. Het slotakkoord was echter toch voor Eefde dat een soort gelijk cadeautje in de schoot geworpen kreeg. Wardo onderschepte in blessuretijd heel makkelijk een onnauwkeurig gegeven pass waarna Niels 1 op 1 koelbloedig bleef en de 3-1 aantekende.

Doelpunten: 8. 1-0 Wouter Averdijk, 58. 2-0 Ton Reylink, 89. 2-1 Pim Stuivenberg, 92. 3-1 Niels v/d Spek.
Opstelling: Bart, Tom, Sjoerd, Toni, Roy, Sjors, Dennis, Jorn (87. Stefan), Frank (70. Niels), Wouter (57. Matthijs), Wardo.

terug naar boven


PW 1885 – EEFDE 4 – 0 ( 0-0 ) EEFDE DELFT ONDERSPIT
2 nov. Eefde kon PW een helft bijbenen maar ging in het tweede bedrijf alsnog hard onderuit. Eefde heeft kansen gehad om op voorsprong te komen en daarna ook om op gelijke hoogte te komen maar heeft feitelijk een kansloze nederlaag geleden tegen een heel goed spelend PW, dat met name in de 2e helft op alle fronten de betere was, zeker nadat Eefde met 10 man kwam te staan.
In de eerste helft bood Eefde goed weerstand. PW had wel meer balbezit en was de betere ploeg maar het spel golfde op en neer. Het had in Bart een doelman in topvorm want hij wist met 5 geweldige reddingen zijn doel tot aan de rust schoon te houden. Na een klein kwartier had Eefde daarentegen misschien wel de beste kans om de score te openen, na een uittrap van Bart werd Wardo 1 op 1 met de keeper gezet zijn schot ging echter net over. Een voorzet van Roy belandde op de lat en zowel Sjors als Jeroen kwamen een teenlengte te kort om een voorzet binnen te tikken. Vijf minuten voor rust kwam Eefde goed weg, een PW aanvaller werd binnen de beruchte lijnen vastgehouden maar dit was de scheidsrechter ontgaan.

PW kwam na de rust als een komeet uit de startblokken en scoorde binnen de minuut. Een vrije trap werd in eerste instantie nog uitverdedigt maar nadat deze opnieuw werd ingebracht stond Bernhard Weyel bij de 2e paal om deze binnen te tikken. Eefde kreeg niet veel later de mogelijkheid wat terug te doen maar Toni verzuimde de bal te laten gaan voor de geheel vrijstaande Jorn in plaats daarvan smoorde zijn schot net voor de doellijn. Bart vertolkte hierna weer een glansrol want hij wist tot 2x toe met een reflex een zeker doelpunt te voorkomen. Hierdoor bleef Eefde in de wedstrijd dit werd ook bijna bekroond, Wardo was echter niet efficiënt genoeg. Na een uur zou het echter wel heel moeilijk worden want Erik Hoogeveen kopte bij de 2e paal een vrije trap binnen en bracht de stand op 2-0. Vijf minuten later was het helemaal gespeeld, Dennis moest een fout van een ander corrigeren en dit kostte hem zijn 2e gele kaart. Verder dan een pegel van Jorn net naast kwam Eefde niet meer. Het werd eenrichtingverkeer waarbij PW nog uitliep naar 4-0, beide doelpunten werden gescoord uit een corner. De eerste werd binnen gekopt door wederom Erik Hoogeveen en de 2e werd binnen getikt door Koen Oort waarbij Toni ongelukkig het laatste tikje gaf. Ondanks alle strijd en een aantal kansen heeft Eefde een terechte nederlaag geleden tegen een heel goed spelend PW.

Doelpunten: 46. 1-0 Bernhard Weyel, 59. 2-0 Erik Hoogeveen, 76. 3-0 Hoogeveen, 81. 4-0 Ton (ed)
Opstelling: Bart, Roy, Sjoerd, Jeroen, Stefan (18. Jurgen), Sjors (72. Wouter), Dennis, Ton, Niels (69. Joeri), Jorn, Wardo.

terug naar boven


 

BZSV de Blauwwitters – EEFDE 1 – 4 (0-1) EEFDE WINT RUIM VAN KOPLOPER BZSV
12okt. Eefde heeft een puike prestatie neergezet tegen BZSV, dat voor deze speelronde nog ongeslagen bovenaan stond (4x winst). Het speelde goed in op de strijdwijze van BZSV, dat met name in de eerste helft dan wel meer balbezit had maar hier niet veel mee wist te doen omdat de organisatie bij Eefde goed stond, terwijl Eefde juist wel de vrije man kon vinden en hierdoor meer kansen creëerde. In de tweede helft maakte het goed gebruik van de geboden ruimte waardoor het uitliep naar een ruime en verdiende overwinning.

De beginfase was van beide ploegen aftastend waarbij BZSV het meeste balbezit had en ook het eerste schot op doel loste. Na een kwartier werd de eerste de beste kans van Eefde meteen in een doelpunt omgezet. Joeri werd met een cross bal bediend en nadat hij zich vrij speelde en terug legde op Dennis legde de laatste deze op rand 16 waarna Jorn deze met een fenomenale boogbal in de kruising schoot. Ook de 20 minuten die volgden had BZSV meer balbezit, zonder echter wat te creëren. Eefde daarentegen kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. Joeri kwam na een goede actie in de 16 net niet goed uit om deze ook doeltreffend afteronden. Tony maakte in de 16, geheel vrij staand, een verkeerde keuze na wederom een goede actie van Joeri. En een driehoek via Sjors, Jorn en Wardo werd door een schot van Jorn net niet tot een doelpunt gepromoveerd. De laatste tien minuten voor rust werd Eefde echter terug gedrongen en kon de bal niet in de ploeg houden. Vlak voor rust leverde dit een scrimmage op waarbij Bart tot 2x toe met de voet redding bracht.

Eefde kwam na de rust goed uit de startblokken, het kreeg al na drie minuten een grote kans. Een schot van Sjors werd in eerste instantie nog geblokt en nadat de bal opnieuw was ingebracht hield de BZSV-goalie met een geweldige safe een schot van Jorn in de korte hoek tegen. Na een slippertje van Jeroen kreeg BZSV na een minuut of 7 een ideale mogelijkheid om de stand gelijk te trekken maar ook Bart liet zien over een goede reflex te beschikken en pareerde het schot. Eefde zette echter gelijk weer aan en nadat Wardo, na een cross bal van Sjors, op de paal had geschoten was de volgende mogelijkheid wel raak. In de 58e minuut torende Sjoerd, na een vrije trap van Roy, boven iedereen uit en kopte de bal onhoudbaar binnen. Ook de volgende vrije trap 3 minuten later was levens gevaarlijk, nu van Dennis en ingekopt door Jorn, nu bracht de keeper echter met een katachtige reactie redding. Uit het niets bracht BZSV 2 minuten later de spanning weer in de wedstrijd. Nick Nijkamp kreeg de bal zowat bij de hoekvlag aangespeeld, hij zette voor (als dit een bewuste doelpoging was dan was het een geniale) en de bal belandde, over de verbouwereerde Bart, bij de 2e paal in het kruis. Dit tastte echter het zelfvertrouwen van Eefde allerminst aan en het trok weer ten aanval en dat leverde ook het gewenste resultaat op. Nadat Jorn op aangeven van Tony met een vlammend schot het aluminium testte was de marge na 6 minuten weer 2. Een vrije trap van Wardo werd in de 16 door Tony knap terug gelegd op Jorn, die bedacht zich geen moment en schoot onhoudbaar binnen. BZSV probeerde ook nu nog terug te komen maar 2 mogelijkheden konden zij niet omzetten, bij de eerste was Bart de winnaar in een scrimmage en bij de tweede ging het schot voorlangs. Vlak voor tijd deelde Eefde de definitieve genadeklap uit, Tony zette Niels één op één met de keeper, die redde in eerste instantie maar was kansloos bij de rebound van Jorn die zo zijn derde doelpunt van de middag maakte. Het slotakkoord was ditmaal voor Bart die in de laatste minuut met een goede redding en met behulp van de paal een tweede tegentreffer voorkwam.

Doelpunten: 15. 0-1 Jorn Braakhekke, 58. 0-2 Sjoerd Jansen, 63. 1-2 Nick Nijkamp, 69. 1-3 Jorn, 87. 1-4 Jorn.
Opstelling: Bart, Roy, Sjoerd, Jeroen, Jurgen (60. Stefan), Sjors (89. Bas), Joeri, Dennis, Jorn, Ton, Wardo (76. Niels).


EEFDE – ZUID ESCHMARKE 7 – 0 ( 5-0 ) EEFDE HAALT UIT TEGEN ZUID ESCHMARKE
5 okt. Zuid Eschmarke was voor Eefde een grote onbekende, het wist dus niet wat het kon verwachten. De stand op de ranglijst gaf aan dat er wel wat mogelijk was en als dan ook bij binnenkomst werd gezegd dat er ’s morgens nog 2 spelers hadden afgezegd, dan leek het een makkelijke wedstrijd te worden. Dit werd het ook en zal deels te maken hebben gehad omdat Z. E. niet compleet was maar dan doe je Eefde te kort, het legde een prima partij op de mat, met geweldige aanvallen en dito doelpunten. Met iets meer scherpte had er echt een monster score ingezeten.

Eefde zat vanaf het beginsignaal gelijk in de wedstrijd, er werd gelijk druk gezet op het Z E doel. Dit leverde al in de 3e minuut een cadeautje op. De doelman schoot een uittrap pardoes bij Jorn in de voeten en die wist wel raad met dit buitenkansje en schoot deze koelbloedig binnen. Het bleef eenrichtingsverkeer waarbij Eefde in het eerste half uur een aantal kansen creëerde. Maar achtereenvolgens Tony (schoot zelf terwijl Niels geheel vrij voor het doel stond), Sjors ( interceptie, solo, schot net naast), Wardo (kopbal net over nadat hij aan het eind stond van een geweldige aanval over 5 schijven via Dennis, Niels, Tom en wederom Niels) en Jeroen ( kopbal van de lijn gehaald, waarna Tony net een teenlengte te kort kwam) wisten deze niet in een doelpunt om te zetten. Z. E. zette hier één schot tegenover dat over ging. Tien minuten voor rust werd dan alsnog de ban gebroken, dit was een fase waarin de kansen wel werden benut. Dennis speelde Jeroen aan die met een steekpass door het midden Wardo één op één zette met de keeper en die faalde niet. Twee minuten later werd Roy diep gestuurd, zijn voorzet kwam in een mêlee van spelers en uit rebound schoot de doorgelopen Roy vanaf een meter of 11 in de linkerhoek. Weer twee minuten later werd ook de volgende kans benut, na een aanval via Roy en Sjors omzeilde Wardo slim de buitenspelval en schoot de bal koelbloedig binnen. Op slag van rust viel ook de 5-0 nog binnen, Jeroen won na een vrije trap van Roy een luchtduel van de keeper, de bal belandde op de lat waarna Tony de rebound binnen kopte.

Ook de tweede helft had Eefde de overhand en domineerde de wedstrijd. Het kwam echter minder frequent voor het Z. E. doel en creëerde zodoende ook minder kansen. Na een uur deed Jeroen een duit in het zakje, na een corner van Wardo stond hij bij de 2e paal op de goede plek om deze binnen te tikken en zo de 6-0 aan te tekenen. Wardo stond hierna nog twee keer oog in oog met de keeper maar faalde beide keren, de eerste na een splijtende pass van Roy waarbij hij het te mooi wilde doen en bij de tweede werd hij vrij gespeeld door een één twee van Roy en Sjors. Het toetje van de wedstrijd moest echter nog komen, vijf minuten voor het eindsignaal werd een geweldige aanval over 5 schijven op fenomenale wijze verzilverd. Via Tony, Jurgen, Niels en Sjors was het Wardo die de bal van een meter of 16 in de kruising krulde.


Doelpunten:
3. 1-0 Jorn Braakhekke, 36. 2-0 Wardo Nengerman, 38. 3-0 Roy Groten, 40. 4-0 Wardo, 45. 5-0 Ton Reylink, 60. 6-0 Jeroen Pelskamp, 86. 7-0 Wardo.

Opstelling:
Bart, Tom (69. Jurgen), Sjoerd, Jeroen (65. Stefan), Roy, Sjors, Niels, Dennis, Jorn (75. Wouter), Ton, Wardo.


SVDW – EEFDE 2 – 2 ( 2-2 ) EEFDE BENUT KANSEN NIET EN VERSPEELT ONNODIG 2 PUNTEN
28 sept. Eefde heeft onnodig 2 punten verspeelt in de uitwedstrijd tegen SVDW. Het was veelal eenrichtingsverkeer en Eefde creëerde in de 1e helft legio kansen. Deze werden echter, deels door pech ( 2x werd het aluminium geraakt), niet verzilverd. Veelzeggend was dat de 2 doelpunten tot stand kwamen uit standaard situaties. Eén moment van onachtzaamheid en slecht uitverdedigen op slag van rust leidde er toe dat SVDW de stand in de 1e helft al weer gelijk trok. Ook de 2e helft had Eefde de overhand maar ook nu werden de kansen, mede door goed keeperswerk en pech ( bal op de lat) niet benut.

Eefde startte voortvarend, al in de 1e minuut gaf Jorn een waarschuwingsschot. Dit leidde een klein half uur tot eenrichtingsverkeer waarbij Eefde het doel van SVDW bestookte. Na een minuut of 10 werd Jorn door Niels in stelling gebracht maar zijn schot werd ternauwernood gepareerd, uit de aansluitende corner van Niels was het Jeroen die bij de 2e paal, alsnog de 0-1 binnen kopte. Eefde had SVDW op dat moment op de knieën, in een tijdsspanne van een minuut of 15 kreeg het 5 kansen om SVDW op een onoverbrugbare achterstand te zetten. Na een klein kwartier dacht Eefde op 0-2 te komen, uit een vrije trap van Roy kopte Jorn op de paal waarna Jeroen de rebound van dichtbij binnen kopte, hij stond hierbij jammer genoeg buitenspel. Nog geen minuut later werd een ziedend schot van Sjors op geweldige wijze gepareerd door de SVDW-goalie, waarna uit de aansluitende corner Jeroen op de paal kopte. Na 20 minuten was daar dan toch de 0-2, wederom uit een standaard situatie en wederom door Jeroen die nu een vrije trap van Roy binnen wist te koppen. Nog geen 5 minuten later diende zich de volgende kans aan, Sjors kwam over rechts door en zijn voorzet werd op waarde ingeschat door Joeri, hij kwam voor z’n man en kwam door een geweldige aanname oog in oog met de keeper, hierna vergat hij echter het belangrijkste. Omdat Eefde de kansen niet verzilverde bleef SVDW in de wedstrijd. En uit het niets gebeurde dan ook het “onvermijdelijke”, na een half uur kreeg Mike Bartels iets teveel ruimte, hij soleerde naar de 16 en haalde verwoestend uit, zijn schot vloog onhoudbaar in de kruising. Bij SVDW was het geloof er weer waarna het spel het laatste kwartier op en neer golfde. Bart liet zijn kwaliteiten zien met een voortreffelijke redding op een vrije trap van een meter of 35. Op slag van rust gaf Jeroen een lange bal (i.p.v. op balbezit te spelen), deze werd onderschept en uit de tegenstoot kon Sjoerd niet anders dan deze met een overtreding te doen stoppen. Uit die, slim genomen, vrije trap schoot Raul Fernandez de 2-2 binnen zodat van de comfortabele voorsprong niets meer over was.

De gehele 2e helft was het weer eenrichtingsverkeer, met dien verstande dat Eefde niet meer zo schotvaardig was. De eerste 10 minuten waren nog goed en werden er een 3-tal kansen gecreëerd. Eerst “vergat” Sjoerd een strak aangesneden vrije trap van Wardo binnen te glijden. Daarna werd een goede solo en dito schot van Sjors met wederom een geweldige safe door de SVDW-goalie gepareerd en hij pareerde ook een volley van Wardo die na een aanval via Jeroen en Roy vrij voor de goal werd gezet. Eefde wilde hierna nog wel maar ook hier sloeg de vermoeidheid en de daarbij behorende besluiteloosheid toe. In de laatste 10 minuten rechtte het nog één keer de rug en zette aan, een afstandsschot van Wardo werd ook nu met een voortreffelijke redding gepareerd. En uit de laatste mogelijk, na een corner, kopte Sjoerd hoe symbolisch ook…. op de lat.

Doelpunten: 10. 0-1 Jeroen Pelskamp, 20. 0-2 Jeroen Pelskamp, 29. 1-2 Mike Bartels, 45. 2-2 Raul Fernandez.

Opstelling: Bart, Roy, Stefan, Dennis, Jorn, Sjors, Joeri (67. Ton), Sjoerd, Jeroen, Jurgen (60. Tom), Niels (46. Wardo).


EEFDE – HARFSEN 4 – 2 ( 3-2 ) TERECHTE OVERWINNING NA KNOTSGEKKE BEGINFASE
21 sept. Zelden een wedstrijd zo zien aanvangen als deze. Eefde boog een achterstand opgelopen in de 1e minuut binnen 7 minuten om in een 3-1 voorsprong. Het was in het verdere verloop op alle facetten de betere en boekte zo een terechte overwinning in de eerste derby van dit seizoen.

Maar omdat de vele kansen niet werden benut werd de definitieve knock-out pas in blessuretijd uitgedeeld. Feitelijk begon Eefde een minuut later aan de wedstrijd dan Harfen. Voordat het er erg in had stond het na een seconde of 40 met 1-0 achter. Nadat Bart een lob met een uiterste krachtsinspanning voor de doellijn had gehouden was alleen Tom Wilgenhof attent en schoot de rebound binnen.

Eefde herpakte zich echter wonderbaarlijk snel en zette volop druk naar voren, binnen 7 minuten creëerde het 3 kansen en deze werden ook alle 3 verzilverd. In de 5e Wardo door Jorn in stelling gebracht en hij schoot de 1-1 binnen. Na amper een minuut was Tony het eindstation van de volgende aanval, hij speelde zich met een fraaie beweging vrij en schoot onberispelijk binnen. Het kon echter niet op want een minuut later lag ook nummer 3 in het netje, na een aanval via Jurgen en Roy was het Niels die deze binnen schoot. Dit houdt je natuurlijk geen hele wedstrijd vol , toch kreeg Eefde in de 1e (de eerste, een vrije kop kans na een corner van Wardo en de 2e hij echter niet te benutten. Deed Harfen dan helemaal niets, jawel… na een minuut of 25 strafte het slecht uitverdedigen van Eefde af, Ruben Wassink schoot de 2-3 in de touwen. Vijf minuten later moest Bart handelend optreden nadat er aan de verkeerde kant werd gedekt. Het slotakkoord van de eerste helft was weer voor Eefde. De keeper van Harfsen liet echter zien over een goede reflex te bezitten want hij pareerde schoten van Jorn en Niels op geweldige wijze.

Ook in de tweede helft was Eefde de bovenliggende partij. Niet zo stormachtig als in de eerste helft maar het creëerde in de eerste 20 minuten wel een 4-tal goede kansen. Maar achtereenvolgens een vrije schietkans van Wardo (na een steekpass van Jorn, gepareerd, 47e min. ) en Jeroen ( geblokkeerd door…. Tony, 55e min.),een schot van Jorn (nadat Jeroen deze panklaar had neergelegd, 57e min. ) en een kopbal?? van Wardo (in vrije positie na een goede actie en dito voorzet van Niels, 63e min.) werden niet doeltreffend afgerond. Harfsen stelde hier één afstandsschot tegen over dat net naast ging (58e min.). In de laatste 25 minuten had Eefde de finesse niet meer om tot uitgespeelde kansen te komen maar omdat ook Harfsen geen potten kon breken speelde het spel veelal op het middenveld af. De wedstrijd was zodoende gespeeld. In blessuretijd werd de marge alsnog naar 2 getild, Jeroen kopt bij de 2e paal binnen na een corner van Wardo.

Doelpunten:
1. 0-1 Tom Wilgenhof, 5. 1-1 Wardo Nengerman, 6. 2-1 Ton Reylink, 7. Niels v/d Spek, 25. 3-2 Ruben Wassink, 93. 4-2 Jeroen Pelskamp.

Opstelling:
Bart, Sjoerd, Wouter (46. Stefan), Jeroen, Jurgen, Dennis, Niels, Roy, Jorn (73. Joeri), Ton (67. Sjors), Wardo.


EEFDE – OEKEN 1 – 0 (0-0) MOEIZAME OVERWINNING EEFDE
14 sept. Door de weersomstandigheden werd de wedstrijd verplaatst van het hoofd- naar het kunstgrasveld, dit zou in het voordeel van de thuisploeg moeten zijn maar mede door de harde wind en het stugge tegenspel van Oeken kon Eefde hier niet optimaal van profiteren. Eefde speelde niet z’n beste wedstrijd maar had wel de hele wedstrijd een overwicht. Een overwicht wil in dit geval niet zeggen dat Eefde ook veel kansen kreeg. In de eerste helft werden er wel wat mogelijkheden gecreëerd maar die werden in de kiem gesmoord door een goed verdedigend Oeken. De beste kans was nog voor Wardo maar in vrije positie had hij het vizier niet op scherp. Op slag van rust kreeg Oeken zijn eerste mogelijkheid maar deze werd ook niet verzilverd waardoor de ruststand 0-0 was.

Ook in de tweede helft had Eefde wel meer balbezit maar creëerde hier geen kansen mee. Waardoor het spel zich grotendeels op het middenveld afspeelde. Na een uur kwam daar dan toch het verlossende doelpunt. Het had hier wel de hulp nodig van de doelman van Oeken. Sjors werd door een steekpass van Wardo één op één met de keeper gezet, deze blokkeerde Sjors opzichtig waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Wouter wist hier wel raad mee en schoot de 1-0 binnen. Tot een kwartier voor tijd veranderde er niets aan het spelbeeld, in het laatste kwartier kreeg Eefde echter 4 grote kansen om in ieder geval de score te verdubbelen. Jorn werd door Tony en Roy (2x) tot driemaal toe in kansrijke positie gezet maar in alle gevallen kon hij die niet verzilveren.

Tussendoor kopte ook Tony in kansrijke positie over na een snelle spelhervatting van Bart en goede voorzet van Niels. Doordat deze kansen niet werden benut bleef het tot het laatste fluitsignaal spannend. En net als in de eerste helft kreeg Oeken maar 1 kans maar deze was net als toen ook helemaal op het eind. Deze werd echter rakelings naast geschoten waardoor Eefde opgelucht adem kon halen.

Doelpunten: 59. 1-0 Wouter

Opstelling: Bart, Niels, Wouter (71. Sjoerd), Jeroen, Roy, Dennis, Jorn, Stefan, Sjors, Ton, Wardo (76.

Joeri).


 

SPORTLUST GLANERBRUG – EEFDE 3 – 1 ( 1-0 ) EEFDE IS ZICHZELF NIET EN GAAT ONDERUIT
7 sept. Kun je spreken van een totale off-day op de eerste speeldag? Feit is dat Eefde na de vroege en geheel onnodige achterstand volledig van de leg was. Het speelde onder grote spanning en grossierde in verkeerde passes en foute keuzes en als dan ook de 2e bal vaak voor de tegenstander is, is het lastig voetballen. Was deze nederlaag nodig, mwahh… de beste speler op het veld speelde vanmiddag echter bij Sportlust en hij maakte handig gebruik van de fouten en ruimte die Eefde bood, Eefde verzuimde daarentegen zelf een aantal mogelijkheden te verzilveren en had in Remco zijn beste man, de nederlaag was dus volkomen terecht.
Eefde begon nog wel voortvarend, Sjors werd binnen de minuut gelanceerd maar i.p.v. gelijk te schieten probeerde hij z’n man uit te kappen waardoor die de bal nog net kon blokken. Aan de andere kant werd de eerste kans wel direct verzilverd. Nou ja…kans, Eefde dacht rustig uit te kunnen verdedigen maar bij een te korte terugspeelbal was Duncan Stubener er als de kippen bij om deze te onderscheppen, Remco uit te spelen en zo dit presentje uit te pakken. Eefde speelde daarna als onder hoogspanning, Sportlust kon op dat moment echter ook geen potten breken waardoor de wedstrijd voort kabbelde. Eefde kreeg ondertussen nog wel 3 mogelijkheden om de stand gelijk te trekken (kopbal van Jeroen net over, schot van Dennis geblokkeerd en een volley van Jorn net naast), deze mistten echter allen de precisie. Het slotakkoord was echter voor Remco die Eefde vlak voor rust met een knappe redding voor een grotere achterstand behoedde.

Sportlust kwam beter en feller uit de rust dan Eefde. Na amper een minuut wist Remco, wederom met een geweldige redding, Eefde in de wedstrijd te houden. Nadat Sportlust nog 2x een mogelijkheid van afstand had kwam Eefde, uit het niets, op gelijke hoogte. Een snelle uitbraak via Jeroen en Jorn werd door Wardo koelbloedig binnen geschoten. Binnen 2 minuten moest Remco echter weer laten zien waartoe hij in staat was, dit deed hij wederom met verve. Na een kwartier kreeg Eefde dé kans om op voorsprong te komen, een vrije trap van Roy werd door Jeroen hard in de bovenhoek gekopt maar met een fenomenale redding door de Sportlust goalie gepareerd. Halverwege de tweede helft was het over met Eefde. Uitblinker Duncan Stubener kreeg (of forceerde) wederom teveel ruimte en soleerde door de verdediging en legde de bal panklaar neer voor Nick Spel. Eefde wilde ook hierna nog wel maar had het vernuft niet. Sportlust liep vlak voor tijd (nadat het ook nog op de paal had geschoten) uit na 3-1. Uit de enige discutabele beslissing van de scheidsrechter (die overigens een puike partij floot) schoot Duncan Stubener de toegekende strafschop binnen. Qua kansen was de nederlaag misschien niet nodig maar vanwege het vertoonde spel wel terecht.

Doelpunten: 7. 1-0 Duncan Stubener, 51. 1-1 Wardo, 67. 2-1 Nick Spel, 85. 3-1 Duncan Stubener.
Opstelling: Remco, Tom, Sjoerd, Jeroen, Roy (69. Jurgen), Dennis (59. Tim), Jorn, Stefan, Sjors, Ton, Wardo (76.Niels).