Wedstrijdverslag AJC 1 – Eefde 1

Vandaag gaat het dan eindelijk gebeuren. Na een zeer gemiddelde voorbereiding moeten de manschappen van trainer Jeroen van der Tol er vandaag klaar voor zijn. Er wacht gelijk een verre uitwedstrijd richting Losser, waar tegenstander ajc zijn complex heeft liggen. De volgende 11 namen gaan starten voor sp Eefde:

Bart; Pepijn, Ton, Sjoerd, Jeroen; Dennis Sjors, Jorn; Niek, Mitch, Niels.

Waar de energie en spelplezier er bij beide teams in de warming-up vanaf spat, lijkt de scheidsrechter van dienst er geen zin in te hebben. Het kan ook zijn dat hij Losser niet kan vinden, in ieder geval is hij niet op het sportcomplex te vinden. Door een bereidwillige scheidsrechter in de buurt kan de wedstrijd met een uur vertraging alsnog beginnen.

De nieuwe scheids begint wat warrig en in de eerste minuut krijgt Eefde een indirecte vrije trap tegen. Uit de daaropvolgende corner word er helaas direct gescoord. Een slap begin word Eefde direct fataal. 1-0

Eefde pakt het daarna goed op wat resulteert in een drietal aardige mogelijkheden. In balbezit lijkt Eefde zeer gretig. De grootste mogelijkheid komt echter vlak daarna. Pepijn speelt Jorn in die hem prachtig achter de verdediging legt. Mitch duikt ineens op en schiet de bal helaas net naast de goal. Niet veel later komt hij ineens een op een. Echter mist zijn schot de overtuiging.

Eefde rijgt de kansen aaneen. Nu komt Ton weer sterk door. Uit de kluts krijgt Jorn de bal, helaas mist zijn schot richting en dus de goal. Vanuit de ingooi gaat Pepijn diep. Nadat de achterlijn bereikt is komt de bal bij Mitch. Deze gaat er in!!!! 1-1

En de bok is los hoor. Weer komt Pepijn lekker mee. Nu wil die zelf vuren. Wat een goede keuze! Binnenkant paal is het binnen een minuut ook 2-1 voor Eefde.

Een duidelijk overwicht van Eefde in de eerste helft laat een terechte voorsprong zien. We gaan rusten met een 2-1 voorsprong. Eefde begint voortvarend aan de tweede helft na een goede combinatie door de voorwaartsen van Eefde, Mitch en Jorn, is het Jorn die hem heerlijk afrond. De 3-1 is een feit.

Het lijkt een wedstrijd te worden waar aan het doelsaldo gewerkt kan worden. Een heuse kansenregen laat zich zien in de eerste paar minuten van de tweede helft. Ook nu zet Dennis weer goed door op het middenveld. De bal gaat na de zijkant waar die de zestien word binnen geslingerd. Mitch schiet hem goed raak maar deze keer red de keeper goed.

Het eerste uur heeft Eefde de wedstrijd volledig onder controle. Vooral de druk vooruit werkt goed en brengt de tegenstander enorm in de problemen. Door een wissel bij ajc komt Eefde enigszins in de problemen. Echter weet Eefde onder de druk uit te voetballen. Jorn komt door en alleen een overtreding kan hem stoppen. Uit deze vrije trap schiet Dennis de bal precies op de kruising. Neemt niet weg dat Sjoerd met een ware omhaal de bal in het netje werkt. De 4-1 is een feit.

Ajc laat het er niet bij zitten zet nog een keer aan. De aanvallers komen erdoor en een overtreding in de zestien moet gemaakt worden. De penalty daarna word netjes binnen geschoten. 4-2. Word het dan toch nog spannend? Kansen over en weer, maar toch lijkt Eefde wel de betere conditie te hebben. Toch is het in de slotfase meer tegenhouden, terwijl dat tegen deze tegenstander helemaal niet nodig is.

Uiteindelijk weet Ajc geen kans meer te creëren en zijn de eerste drie punten een feit. Volgende week wacht de derby en de start van de supportersvereniging. Een aanrader om ons eerste elftal te zien voetballen tegen de koploper op dit moment!
 

Reacties zijn gesloten.