Wedstrijdverslag: AZC JO11-2 – Eefde JO11-1

08:00 verzamelen op de club en dan het hele eind de brug over naar AZC. Iedereen (ook degenen die rechtstreeks gingen) was mooi op tijd en dus gelegenheid om de shirts te passen, sokken te verdelen en wat huishoudelijke mededelingen te doen in de kleedkamer. Na een korte maar goede warming-up begint de wedstrijd.

We spelen voor het eerst op een groter veld, dat is dus wel even wennen voor iedereen. In het eerste kwart gaat de wedstrijd gelijk op, een mooi afstandsschot van AZC verdwijnt onder de lat in de goal 1-0 voor de thuisploeg. Tijdens de drinkpauze spreken we af iets meer de ruimtes te zoeken en de vrijstaande medespelers te zoeken zoals Renzo in de spits. Dat resulteert na een paar minuten in het 2e kwart in een mooie pass van Liam en de 1-1 door Thijs. Niet lang daarna een corner van rechts door Liam en weer is het Thijs die mooi afrond en de 1-2 maakt. In de rust even wat limonade en vooral de waarschuwing om niet te verslappen, vermoeidheid ligt op de loer nu er voor het eerst op een groter veld wordt gespeeld. In het 3e kwart staat onze verdediging meer onder druk maar zijn er ook mooie rushes van Yente en Siem langs de zijlijn.

We houden lang stand door het goede verdedigende werk van Yente, Yinte, Sien en Levi totdat de bal ongelukkig via Liam in ons eigen doel verdwijnt 2-2. Uiteindelijk weten we ondanks het harde werken van iedereen het gelijkspel er net niet uit te slepen, Sil maakt nog een prachtige redding maar kan niet voorkomen dat AZC even later de 3-2 scoort in een uitgespeelde aanval. We hadden nog wel kansen en een mooi schot van Joni na een voorzet van Guus wordt door de keeper van AZC nog net gekeerd aan het einde van de wedstrijd.

Conclusie: een goede en faire eerste wedstrijd met een team waar zeker nog meer voetbal in zit dan we vandaag konden laten zien.
Volgende week aan de slag om ons positiespelletje te verbeteren en conditioneel weer iets sterker te worden.

Nu allemaal genieten van het weekend, tot maandag toppers!