Wedstrijdverslag Be Quick 1 – Eefde 1

Vandaag staat er voor Eefde een bijna thuiswedstrijd op het programma. De nieuwe zaterdagafdeling van Be Quick uit Zutphen is vandaag de tegenstander. Dit is ook gelijk de koploper van onze competitie, de plek die ze aan het einde van het seizoen ook ambiëren. Eefde begint de wedstrijd met de volgende elf namen:

Bart; Tim, Pepijn, Sjoerd, Jeroen; Stefan, Terry, Sjors, Niek; Jorn, Mitch

Het eerste kwartier kenmerkt zich als een echt schaakspel. Beide teams proberen voetballend een opening te vinden, maar slagen daar allebei nog niet in. Toch is de eerste mogelijkheid voor Eefde. Sjors komt vanuit het middenveld door en opent de bal aan de zijkant op Mitch. Die geeft leep met buitenkant rechts voor. Helaas zit er nog net een been tussen voordat Jorn erbij kan. Uit de corner kan Eefde helaas niet gevaarlijk worden.

Ook Be quick laat iets zien. Na 20 minuten wordt de middenvelder totaal niet aangepakt. Hij mag lekker dribbelen op de rand van de zestien en schiet de bal naar de buitenspeler. Zijn schot gaat net over. Eefde wint vrij eenvoudig zijn duels. Tim zet zijn tegenstander eenvoudig weg, speelt Jorn in die eenvoudig wegloopt bij de rest. Hij zet Mitch één op één. De keeper komt helaas snel uit en weet redding te brengen.

Ook nu is het weer Eefde wat de duels wint. Dit keer is het Sjors die drie duels op rij wint en ineens voor de keeper staat. Ook nu staat de keeper er weer dicht op. Weer wordt er niet afgedrukt. Er lijkt wel wat te halen hier vandaag.

Beide ploegen beginnen ongewijzigd aan de tweede helft. Direct na rust is Eefde opnieuw gevaarlijk. Jorn opent op Niek die er net niet bij kan. De doorgeschoten bal komt voor de voeten van Mitch terecht. Hij probeert een lobje. Helaas gaat deze net over. Be Quick laat zich heel weinig zien en laat Eefde de betere zijn. Kwaliteit zit er zeker wel, maar er zit een bepaalde gemakzucht in het elftal wat ze geen goed doet.

Eefde krijgt opnieuw een goede mogelijkheid via Terry. Hij krijgt de bal terug van Mitch maar schiet helaas net naast. Toch is het Be Quick wat een doelpunt maakt. Ze blijven combineren en drukken uiteindelijk met een afstandsschot af. Be Quick lijkt opgelucht te zijn met het doelpunt en viert dat uitgebreid.

Ook laat Eefde zich weer voor de goal zien. Jorn geeft voor maar helaas kan Mitch er net niet bij. Ook een schot uit de tweede lijn mist de goal. Het slotoffensief is begonnen. Toch is het Be Quick wat aan het langste eind trekt. Helaas moeten we de punten in Zutphen laten. Er is door Eefde wel aan klantenbinding gedaan, want er is door de spelers alles gegeven. Volgende week is er weer een nieuwe kans.

Reacties zijn gesloten.