Wedstrijdverslag De Paasberg 1 – Eefde 1

Vandaag staat de uitwedstrijd naar de Paasberg op het programma. Een vooraf ontzettende belangrijke wedstrijd want het is aanhaken of afhaken voor de Eefdese mannen. Een extra tas is dan voor de zekerheid ook maar meegenomen om de drie punten in te vervoeren op de terugweg. Of deze nodig is moet nog blijken. De volgende elf namen beginnen aan de wedstrijd voor sp Eefde:

Kris, Stefan, Terry, Niek, Tim, Dennis, Sjors, Jorn, Martina, Mitch, Jordy.

In het eerste kwartier heeft de Paasberg de bal en probeert Eefde deze te veroveren. Wat volgt is een rommelig begin van beide kanten en weinig kansen over en weer. In de 20e minuut is de eerste aanval van Eefde te zien. Dennis en Terry combineren naar Jorn toe. Zijn voorzet wordt niet goed verwerkt en Jordy schiet helaas naast. Eefde lijkt iets beter in zijn ritme te komen, maar om nou te zeggen dat het een geweldige pot voetbal is gaat ook net iets te ver. Na 35 minuten mag Eefde een corner nemen die voorbij de goal lijkt te vliegen. Daar staat echter Terry die de bal op Tim teruglegt. Zijn schot vindt helaas de paal.Vlak voor de rust komt de Paasberg er gevaarlijk uit en gaan ze alleen op Kris af. Het geprobeerde lobje mist richting en hoogte, waardoor Kris redding kan brengen.

In de rust moet Dennis gewisseld worden nadat hij de bal vol in zijn gezicht gekregen heeft. De tweede helft begint met een schot uit de tweede lijn van Jorn. Hierin zit echter te weinig richting om de keeper te passeren.  Na een uur voetballen staat Eefde verdedigend niet goed, waardoor de Paasberg opnieuw de voorsprong kan pakken. Opnieuw is het Kris die Eefde op gelijke hoogte houdt. Lange tijd gebeurt er aan Eefde zijde weinig aanvallends. Het nieuwe verdedigende duo Terry en Niek probeert met man en macht de tegenstander van de goal weg te houden, maar moet toch ook enkele kansen weggeven. In de 90e minuut probeert de ingevallen Rens de bal achter de verdediging leggen. Dit lukt prima, alleen is er ook niemand van Eefde die het laatste zetje kan geven. Paasberg heeft de laatste fase het overwicht maar weet de kansen niet te benutten. Telkens staat of Terry of Niek wel in de weg.

Diep in de blessuretijd is er toch nog een goal te noteren. Eefde krijgt een vrije trap die na enig aarzelen door Sjors genomen wordt. De Paasberg probeert de Eefde luchtmacht af te stoppen, maar ziet Rens daarbij over het hoofd. Laat de bal daar nou ook nog net heengaan en zijn kopbal raakt tergend langzaam het zijnet. Tegen de verhouding in is het Eefde wat op voorsprong komt. Er lijkt ook te weinig tijd om dit nog weg te geven.

Toch krijgt de Paasberg nog twee verschrikkelijk grote kansen. Kris houdt er het een en ander tegen, maar als iedereen van Eefde gepasseerd is, werkt de Paasberg zelf de bal maar naast de goal.  Zo weet Eefde belangrijke drie punten mee te nemen naar Eefde. Door de resultaten op de andere velden is het verschil met de koploper maar 1 punt. Wel heeft Eefde een wedstrijd meer gespeeld.

Reacties zijn gesloten.