Wedstrijdverslag Eefde 1 – Be Quick 1

Vandaag staat een oude bekende op het programma in de laatste poulewedstrijd van het bekertoernooi. Be Quick uit Zutphen, de kampioen van vorig jaar, is te gast op ons sportcomplex. Na wat matige oefenwedstrijden loopt de beker geweldig met louter overwinningen. De 11 die vandaag de volgende ronde proberen te bereiken zijn:

Kris; Pepijn, Niek, Sjoerd, Tim; Jorn, Jordy, Dennis, Sjors, Martina; Mitch

Het spelbeeld in het begin is zoals we gewend zijn. Be quick heeft de bal en probeert het doel van Eefde onder schot te nemen. In de eerste de beste counter van Eefde komt Jorn alleen voor de keeper, maar de bal stuitert net verkeerd op om tot een goed schot te komen. Na 20 minuten is het Be quick wat op voorsprong komt. Na een aanval door het midden wordt de eerste bal nog tegengehouden. De rebound gaat er helaas wel in. In de rest van de eerste helft heeft Be quick de bal. Echte kansen komen er niet meer, mede door scherp vlaggen aan Eefde zijde.

In de tweede helft is het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft, Be quick speelt op balbezit en wint alle belangrijke duels. Echte kansen komen er nog niet. Wel speelt Be quick al een uur lang de bal lekker rond. Bij Eefde valt Niek op met enkele goede intercepties. Heel verrassend is het niet, maar Be quick maakt zijn tweede doelpunt en lijkt de wedstrijd te beslissen. In het laatste half uur probeert Eefde wel naar voren te voetballen, maar dat is lastig als je de bal niet hebt.

Enkele goede aanvallen laat Eefde nog wel zien, maar meer dan een corner levert dit niet op. Vandaag was het kwaliteitsverschil simpelweg te groot om er wat moois van te maken. Volgende week gaan de mannen proberen in de competitie een driepunter binnen te halen. Dit moet dan gebeuren uit bij DVOV.

Reacties zijn gesloten.