Wedstrijdverslag Eefde 1 – Be Quick 1

Waar het de vraag was of er gevoetbald kon worden, gaan Eefde en Be Quick de kou trotseren om het publiek warm te houden. De volgende 11 van Eefde hoeven het niet koud te krijgen op de bank:

Kris; Tim, Sjoerd, Ton, Pepijn; Niels, Dennis, Terry, Rens, Jorn; Mitch

In het eerste kwartier laat Be Quick zien waarom dat het bovenaan staat. De bal gaat soepel van voet naar voet, maar echt kansen levert dit niet op. Sterker nog, het is Eefde dat op voorsprong komt. Na een goede individuele actie van Dennis heeft hij de tijd om de bal voor te slingeren en het is Rens die de bal binnenschiet. 1-0! Door de achterstand ziet Be Quick er ineens heel onwennig uit. De bal gaat niet zo soepel meer rond en Eefde wint de duels. De bal wordt weer in de zestien van Be Quick gepompt en de keeper lijkt hem weg te stompen. Hierdoor heeft hij zijn goal verlaten en de bal is in het bezit van Jorn. Die schiet hem daarna prachtig over de keeper in een lege goal. Binnen een paar minuten staat Eefde op 2-0.

Eefde heeft daarna het betere van het spel en is zeker niet minder dan de opponent. Toch wordt de aansluitingstreffer tien minuten voor de rust gemaakt. Achterin stapt de helft vooruit en de andere helft niet. Hierdoor kan de aanvaller doorlopen en de 2-1 maken. Drie minuten later lijkt de 2-2 gemaakt te worden. Opnieuw wordt er verkeerd gestapt achterin bij Eefde en kan Be Quick zo doorlopen naar Kris. Die heeft echter een katachtige reflex in huis waardoor de voorsprong behouden blijft. Nog voor de rust laat Eefde ook weer wat van zich zien voor de goal van de tegenstander. Na een vlot lopende aanval via Niels en Jorn probeert Mitch de bal met een handig lobje de keeper te passeren. Dit lukt ook, maar helaas belandt de bal op de paal en wordt er gerust met een minimaal verschil.

Direct na rust blijft de bal hangen. Be Quick is er als eerste bij om direct na rust de gelijkmaker te noteren. 2-2 Vanuit de aftrap wil Eefde wat druk zetten. Hierdoor begint Be Quick wat te klungelen achterin en werkt de bal slecht weg. Niels schiet de afvallende bal onberispelijk binnen. De voorsprong is er weer! Na twee minuten speelt Eefde opnieuw de bal naar voren. Nu staan er zelfs twee man vrij voor de goal. Maar helaas wordt de bal over geschoten. Na een diepe bal die gevangen wordt door de wind kan Jorn diep gaan. De verdediger glijd ook nog eens uit, maar Jorn weet dit buitenkansje niet te verzilveren.

Uiteindelijk moet Eefde toch nog twee punten afstaan aan de koploper. Na een lange bal van achteruit die verkeerd wordt ingeschat door de ingevallen Mathijs, kan de bal voorgegeven worden. Na wat gerommel gaat de bal tergend langzaam over de doellijn heen. Met dit resultaat mag het team van Jeroen ontzettend trots zijn, toch zal altijd de smaak van de drie punten missen bij het nadenken over deze wedstrijd.

Reacties zijn gesloten.