Wedstrijdverslag Eefde 1 – DVOV 1

Schoenen gepoetst, veters gestrikt, Eefde-DVOV stond op het punt van beginnen.

Er was wat goed te maken na de 6-0 zeperd vorige week tegen FC Zutphen. Het publiek had er zin in en de spelers op het veld waren er klaar voor.

Na een minuut stilte werd er afgetrapt en trainer Stephan Panman stuurde de volgende 11 namen het veld in:
Bas Hoetink; Niels van der Spek, Terry Stok, Rens Braakhekke, Tim Alferink; Rik van Brugge, Joost Alferink (Jurre Baars), Jorn Braakhekke; Julian Wolf, Mitch Elsman (Chris Engberts), Wouter Bakker (Dennis Nijveld).

Het begin was voor Eefde wat feller aan de wedstrijd begon, een paar speldenprikjes werden al uitgedeeld en de eerste grote kans was ook een feit, Jorn Braakhekke kreeg de bal op zijn scheenbeen nadat de verdediger van DVOV onder de bal doorging, deze vloog echter net voorlangs.

In de 11e minuut werd Julian Wolf weggestoken en na een mooie actie gaf hij de voorzet. Mitch Elsman kwam met een duikkopbal zoals Bep Bakhuys in zijn beste jaren en de keeper was kansloos, 1-0 voor de uitstekend startende thuisploeg.

In het restant van de 1ste helft bleef Eefde de betere partij, er werd weinig weggegeven en genoeg kansen gecreëerd, zo werd een corner teruggekopt voor de goal waarna Rens Braakhekke hard de lat raakt en kreeg Jorn een 1vs1 kans die er helaas niet inging.

Eefde vergat zichzelf in deze periode te belonen en zo werd de thee geschonken met een 1-0 ruststand.

Na rust had Eefde het lastiger, mede door de gemiste kansen kreeg DVOV wat meer zelfvertrouwen en werd Eefde wat teruggedrukt, echt gevaarlijker werden de gasten niet en aan Eefde kant zaten er wat goede counters tussen. Het probleem van het missen van kansen bleef ook in de 2e helft aanhouden en zo gingen we een spannend laatste kwartier in.

DVOV bleef de lange bal spelen en zo Eefde achter uit drukken, een bal op de paal en een geweldige sliding om de bal van de lijn te halen van Rens Braakhekke zorgde uiteindelijk toch voor een heerlijke en verdiende 1-0 overwinning. D

De kop is er af, de eerste punten zijn binnen en dit werd goed gevierd op het Oktoberfeest wat daarna in de kantine losbarstte. Volgende week reizen we af naar Dieren om daar opnieuw een zware uitwedstrijd te gaan spelen.

We hopen jullie allemaal weer te zien volgende week!