Wedstrijdverslag: Eefde 1 – DVOV 1

Vandaag is de winterstop dan echt ten einde. Met het tekenen van nieuwe trainer Martijn de Harder in de ochtend mogen de mannen van scheidend trainer Jeroen van der Tol proberen om de koppositie over te nemen van DVOV vanmiddag. Dit gaat zeker niet makkelijk worden, want de heenwedstrijd liet de tegenstander een lesje effectiviteit zien waar Eefde geen antwoord op had. Laten we hopen dat vandaag een ander beeld te zien is, want het gat wordt bij verlies 5 punten. De opstelling van Eefde is als volgt.

Kris, Pepijn, Terry, Niek, Stefan, Jordy, Dennis, Sjors, Martina, jorn, Mitch

Eefde laat zich gelijk aanvallend gelden. Waar Martina vlak voor de winterstop moeite had om zijn tegenstander voorbij te komen lukt het nu binnen een paar minuten al. Zijn schot is krachtig genoeg om de keeper te passeren, maar die ziet tot zijn opluchting de bal er net naast vliegen. 5 minuten later gaat Jorn diep aan de rechterkant. Hij kan zo doorlopen naar de achterlijn maar zijn voorzet is niet hard genoeg en komt net niet aan. Wel is duidelijk dat Eefde speelt om de 3 punten in Eefde te houden.

Ook DVOV laat wat van hun klasse zien. Eerst is er een open schotkans waar alles en iedereen gepasseerd wordt in de verdediging van Eefde. Maar de fieldmanagers hebben precies op de juiste plek een polletje laten liggen en het schot gaat via de lat weet terug het veld in. Uiteindelijk kan Niek de bal wegwerken. Niet veel later probeert een speler van DVOV het maar een keer van afstand omdat ze er totaal niet doorheen komen bij een sterk verdedigend Eefde. Kris ziet de bal over zich heen gaan, maar ook deze bal beland op de lat. Twee gelijkwaardige ploegen gaan genieten van een kopje thee in de rust. Beide ploegen zullen balen dat ze niet op voorsprong stonden.

De tweede helft begint zonder noemenswaardige kansen. Zowel Eefde als DVOV verdedigt sterk. Bij Eefde valt de werklust van het elftal positief op. Jeroen probeert aanvallend iets te creëren door Martina te wisselen voor Rens. Dit blijkt een gouden zet. Net een paar minuten in het veld krijgt Eefde een vrije trap op een interessante plek voor een linkspoot. Jorn maakt nog een sprintje over de bal heen, maar zijn broertje Rens zet zijn voet er wel tegenaan. Deze vliegt prachtig de verre kruising in. Zo staat Eefde op voorsprong in de topper. 

Eefde lijkt nu iets vrijer te voetballen en weet vlak na het doelpunt ook nog een corner te verzilveren. Jordy gaat achter de bal staan en komt met een afgemeten trap. Mitch komt naar de eerste paal en moet enorm bukken om te koppen. Dit lukt echter wel en zijn kopbal vliegt ook in de goal. Een 2-0 voorsprong! De scheidsrechter vind de wedstrijd te hard worden schijnbaar, want hij begint met gele kaarten te strooien voor beide teams. Sjors heeft hier echter het meeste last van en krijgt er twee van de leidsman. Wordt het dan toch nog spannend?

Kris moet in de tweede helft eigenlijk maar een keer echt in actie komen. Zijn redding heeft wat weg van Oscar Moens in zijn beste dagen, maar daar maalt niemand om want hij weet opnieuw zijn doel schoon te houden.  Door deze overwinning is Eefde de nieuwe koploper, met als aantekening dat Eerbeekse Boys met een wedstrijd minder maar 2 punten minder heeft. Ook zijn er nog een hoop ploegen die kans maken op de titel, maar als Eefde zo blijft spelen is het er zeker een van.

 

Reacties zijn gesloten.