Wedstrijdverslag Eefde 1 – Excelsior Zetten 1

Daar waren we weer. Na een vrij weekend was het zaterdag weer tijd om te voetballen. Excelsior Zetten kwam op bezoek op een koud Eefde complex. Het goede voorbeeld werd gegeven door de mannen van Eefde 2, die onder leiding van Herman van Zeijts de kraker tegen RDC wisten te winnen.

Onder aanmoediging van enkele supporters die zich aan de nieuw regels hielden en dus vanaf het terras en binnen in de kantine de wedstrijd bekeken, werd er om half 3 afgetrapt met de volgende namen: Bas, Niels, Pepijn, Terry, Rik; Dennis, Niek, Joost; Wouter, Julian, Jorn.

Het begin was duidelijk voor Eefde, het viel direct aan en Excelsior had het lastig. In minuut 7 doken Jorn en Wouter de hoek in en na een combinatie gaf Jorn de bal voor op Julian, die als een echte spits de bal binnentikte. 1-0 en een goede start van de wedstrijd. Eefde bleef de bovenliggende partij, maar Excelsior kreeg iets meer vat op de wedstrijd, grote kansen bleven uit totdat Excelsior na 20 minuten een vrije trap kreeg. De vrije trap werd voor geslingerd en Eefde stond niet goed opgesteld: 1-1.

Na de 1-1 kreeg Eefde de wedstrijd weer in handen en leek het een kwestie van tijd voordat er uitgelopen zou worden. Grote kansen waren er niet in overvloed, maar het betere van het spel was zeker voor Eefde. Vlak voor rust ging Julian op avontuur in de 16 van de tegenstander, die dit enkel met een overtredingen konden afstoppen. De daarvoor gegeven penalty werd onberispelijk binnen geschoten door Julian zelf, wat de thee iets lekker deed smaken met een 2-1 voorsprong. Controleren en uitlopen was het plan voor de 2e helft, wat de eerste 20 minuten aardig leek te lukken. De gevaarlijke uitbraken waren allemaal voor Eefde, en Excelsior leek er niet meer aan te pas te komen. In een spaarzame counter van de gasten werd een bal tot corner verwerkt, deze corner werd hard achter Bas gekopt en zo stond het, tegen de verhouding in, 2-2 na 63 minuten spelen.

Eefde was aangedaan door de gelijkmaker en ging opzoek naar een nieuwe voorsprong. Enkele mogelijkheden werden niet tot goal gepromoveerd waardoor de gasten steeds in de wedstrijd bleven. In de 74e minuut was Eefde weer in de aanval, de bal werd veroverd en na een bal achter de laatste Eefde linie kwam de Excelsior spits oog in oog met Bas en die laatste bleef kansloos achter: 2-3 voor de gasten.

In een alles of niets poging probeerde Eefde nog een gelijkmaker te forceren zoals dat dit seizoen al vaker lukte, maar in de 86e minuut werd de ban definitief gebroken door opnieuw een counter. Waar Bas eerst nog een antwoord had op het schot, vloog de rebound binnen. 2-4 en einde wedstrijd.

Na een lange ongeslagen reeks is er dus weer verloren. Zaak om dit uit bij Teuge volgende week weer om te draaien.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende.