Wedstrijdverslag Eefde 1 – FC Winterswijk 1

Zou het dan eindelijk gebeuren vandaag? Als de mannen van Jeroen van der Tol vandaag winnen en Harfsen verspeeld punten dan is het kampioenschap veilig. Overal op het complex gaat het alleen maar over vanmiddag half 3. Degene die mee waren naar Winterswijk waarschuwen dat het daar echt niet makkelijk was en degene die op de ranglijst kijken voorspellen een eenvoudige overwinning. Wat doet op de eerste plaats de spanning uiteraard en kan Eefde het goede spel van de laatste wedstrijden vasthouden? Na nog een korte bui is het eindelijk half 3, eindelijk gaan we beginnen.

Gelijk vanaf het begin zijn de intenties duidelijk. Eefde gaat vol voor de bal en wil snel scoren. Toch blijft een snelle treffer uit en wordt het publiek enigszins onrustig. Uiteindelijk is er enige hulp van de keeper van Winterswijk die de bal aan Mitch overhandigd. Die drukt de 1-0 af. Nu de voorsprong te pakken is wordt de stand vrijwel direct verdubbeld. Nu is het Rens die scoort en Eefde gaat rusten met een 2-0 voorsprong.

Gezien het spelbeeld op dat moment ook terecht. Ondertussen wordt er druk contact gezocht met Duiven, waar Harfsen een kwartier later begonnen is aan zijn wedstrijd. Ook Harfsen heeft een voorsprong te pakken die het vlak voor rust nog weg geeft. De supporters van Eefde worden zo mogelijk nog zenuwachtiger. Gelukkig kunnen de spelers zich hier goed voor afsluiten. Hoewel het geen bijzondere wedstrijd is, wordt het niveauverschil wel duidelijk. Niet alle kansen gaan erin maar uiteindelijk scoren Jordy en Pepijn ook nog. Pepijn doet dit zelfs twee keer, al is een daarvan wel in de eigen goal, tot hilariteit van een enkele supporter van Eefde. 4-1 is de eindstand maar helaas is het niet genoeg voor het kampioenschap, omdat Harfsen puntverlies voorkomt door ook met 4-1 te winnen. Hierdoor mogen de laatst overgebleven ploegen zich op gaan maken voor een kraker van jewelste.

Volgende week kan het kampioenschap beslist worden door niet te verliezen uit bij Harfsen. De druk ligt er echter bij Harfsen vol op want mocht Eefde verliezen heeft het daarna alles nog in eigen hand. Een overwinning volstaat dan in de laatste wedstrijd thuis tegen Almen. Een mooier slot van de competitie is toch eigenlijk niet denkbaar….

Foto's van deze wedstrijd kun je zien op Facebook.

Reacties zijn gesloten.