Wedstrijdverslag Eefde 1 – FC Winterswijk 1

Nog maar net bekomen van de pot tegen Be Quick staat er vandaag een oude bekende tegenover ons vlaggenschip. Fc Winterswijk uit het gelijknamige dorp is de tegenstander. De volgende 11 mannen mogen de punten op de wolzak houden.

Bart; Tim, Pepijn, Sjoerd, Jeroen; Niels, Terry, Sjors, Stefan; Jorn, Mitch

Eefde moet direct vanaf het begin het spel maken. Het ziet er wat onwennig uit, maar op strijdlust zijn de tweede ballen allemaal voor ons. Niels gaat eerst nog door op de keeper, maar zijn bal mist snelheid en bereikt helaas een tegenstander. Nog geen minuut later krijgt Mitch op 30 meter van de goal, alleen staat hij met zijn rug naar de goal. Door een slimmigheidje zet hij Jorn één op één. Die rond hem beheerst af. 1-0 na 7 minuten voetballen. Direct na de goal begint Eefde een stuk minder te voetballen of Winterswijk beter. Winterswijk voetbalt een paar keer aardig door de defensie heen. Die ziet er op zijn beurt ook niet heel scherp uit.

Gelukkig weten de gasten nog niet af te drukken. In de daaropvolgende 30 minuten is het met name Winterswijk wat de toon slaat. Pas in de 40e minuut laat Eefde weer wat mogelijkheden zien, helaas ontbreekt een goede voorzet. Net als je denkt aan de 2-0, ligt de bal aan de andere kant in het netje. Je kunt dit moeilijk onverdiend noemen. De ruststand is 1-1. Van Eefde kant mag er in de tweede helft wat meer verwacht worden.

Eefde begint ongewijzigd aan de tweede helft. Eefde probeert wel weer wat aan te zetten al gaat het allemaal behoorlijk moeizaam. Toch is er wel wat druk naar voren. Dit betekent vooral dat de tegenstander ongevaarlijk is. Uit een aanval via de zijkanten wordt Eefde eindelijk weer gevaarlijk. Een scherpe bal voor kan op nog net aangetikt worden en een ingooi is wat overblijft. Uit die corner staat Jorn ineens helemaal vrij. Laat het een polletje zijn wat er voor zorgt dat deze bal er niet in gaat. Toch is het Eefde wat op voorsprong komt. Na opnieuw een bal vanaf de zijkant lijkt Jorn het duel te verliezen. Hij gooit echter zijn lichaam erin en zet zijn voet tegen de bal. De weinig bewegende keeper ziet de bal het net aantikken. En daar is nummer drie!! Ineens staat Sjors voor de keeper en een simpel rolletje betekent de 3-1. Dit mag Eefde niet meer weggeven.

Vanuit een heerlijke counter wordt Eefde opnieuw gevaarlijk. Er is een hoop ruimte op het middenveld maar Jorn ziet Niels diepgaan. Een prima keuze want er lopen ineens wel heel veel jongens met en wit shirtje naar voren. Niels geeft wel strak voor maar Sjors heeft net te kleine voeten om de bal op de goal te glijden. Het lijkt erop dat Winterswijk de strijdbijl begraven heeft. Eefde krijgt wat meer ruimte en Rens mag lekker opkomen. Hij geeft de bal strak voor en per ongeluk gaat de bal erin. Ja die tellen we ook he. En gelijk de volgende goal. Opnieuw is het invaller Rens die even de bal aanraakt. Dit keer doet die het wel helemaal zelf. Zijn schot vanaf rand zestien weet wederom de keeper te verschalken. Ook Winterswijk laat weer wat van zich zien. Na weinig ingrijpen van Eefde mag de rechtsbuiten zo doorlopen naar Bart. Die komt zo snel zijn goal uit dat hij van paniek naast schiet. Dit is ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd. De punten zijn op de wolzak gebleven.

Reacties zijn gesloten.