Wedstrijdverslag Eefde 1 – Grolse Boys 1

Na de puntendeling van vorige week tegen laagvlieger PW staat er voor de manschappen van Jeroen van der Tol een thuiswedstrijd tegen Grolse Boys op het programma. De gasten uit Groenlo staan 2 punten boven Eefde en is een concurrent voor de plaatsen die recht geven op de nacompetitie. Een overwinning zou dus zeer welkom zijn.

Een speciale attentie is er vandaag voor Sanne Wolsheimer. Ze speelt in de Jo-9 en is voor vandaag uitgeroepen tot pupil van de week. Haar favoriete club in Nederland is Ajax en in het buitenland is dat Paris Saint Germain. Waar die miljoenen dus al niet goed voor zijn he… Voor vandaag hoopt ze dat Jeroen Pelskamp een wereldpot gaat voetballen, want dit is haar favoriete speler van ons eerste elftal.

De volgende 11 mannen mogen zich gaan onderscheiden van de jongens: Bart; Stefan, Pepijn, Sjoerd, Jeroen; Niek, Terry, Sjors, Rens; Jorn, Mitch Eefde begint direct scherp aan de wedstrijd en zit er bovenop. De gebroeders Braakhekke combineren lekker aan de linkerkant en Rens waagt een schot. De keeper kan de bal nog net uit de kruising tikken. Na wat geklungel achterin bij Eefde kan Grolse boys ineens doorlopen naar Bart. Het schotje vliegt er wonder boven wonder nog in ook. Eefde laat zich niet kennen en probeert de gelijkmaker te forceren. Uit een ingooi verengt Terry de bal en kan Niek de bal schieten. 1-1!

Eefde heeft in het eerste half uur veel de bal, maar echt kansen creëert het nog niet. Grootste kans is een vrije trap van Mitch die hem in de muur schiet. Niek die komt even op het middenveld helpen en geeft de bal aan Rens. Die legt de bal heerlijk achter de verdediging waar Jorn vrij voor de keeper opduikt. Die neemt de bal vol op de slof en de 2-1 is een feit. Eefde blijft druk zetten op de tegenstander. Die is hier niet blij mee en levert de bal bij Mitch in. Die is op snelheid niet te stoppen en schiet verwoestend raak. Eefde lijkt de wedstrijd nu te moeten beslissen want het is veel beter dan de tegenstander. Een vrije trap van eigen helft levert een kopkans voor Terry op die hem net naast kopt. Toch gaan we rusten met een 3-1 stand op het scorebord.

Eefde zet het goede spel van de eerste helft voort. Echt grote kansen levert dit niet op. Wat schoten van afstand kan Eefde wel noteren. Ook heeft Eefde wat corners die gevaarlijk zijn. De gevaarlijkste is echter ook gelijk een doelpunt. Na wat gerommel geeft Sjoerd het laatste tikje. Eefde geeft nagenoeg niks weg. Toch weet Grolse Boys weer te scoren. Uit een vrije trap weten ze het netje opnieuw te laten bollen. Na een beetje druk van de tegenstander is het daarna Eefde wat de draad weer oppakt. Een grote kans voor Jorn weet de keeper te keren en de rebound voor Rens weet de goal helaas ook niet te bereiken. Eefde laat nog een grote kans onbenut in de slotfase. Na een goede bal van Niels op Stefan geeft die de bal voor op Jorn. Die speelt zijn man voorbij maar mist helaas de goal. In de slotfase blijft Eefde zoeken naar de 5e goal. Mathijs weet deze compleet vrijstaand nog niet te vinden maar een minuut later lukt dat Mitch wel. Een leuke pot voetbal van het eerste elftal wat beloond wordt met een driepunter.

Reacties zijn gesloten.