Wedstrijdverslag Eefde 1 – Harfsen 1

Vandaag staat er een heerlijke derby op het programma. Tegen Harfsen is het altijd beladen en daar doet vandaag niks aan af. Voor Eefde is het zelfs een wedstrijd van alles of niets. Want nu staat een plek in de middenmoot te wachten, maar er is een remedie om dit te verhelpen. Winnen tegen de streekgenoot die op dit moment bovenaan staat, Harfsen. Alle statistieken zijn in het voordeel van Harfsen, wat nog geen doelpunt tegen heeft gehad. Eefde heeft echter een spits in de gelederen wat makkelijk het net vind. Mitch heeft inmiddels al zoveel gescoord dat zelfs Harfsen zich af moet vragen of ze hem wel af kunnen stoppen. Maar goed, genoeg voorbereidend werk, laten we maar gewoon gaan voetballen. Voor Eefde komen de volgende spelers het veld in.

Kris; Jeroen, Niek, Pepijn, Stefan; Martina, Rens, Sjors, Jordy, Frank; Mitch

De eerste helft is echt zonde van ieders tijd. Zelfs het fanatieke Eefdese publiek is rustig en heeft weinig reden tot klagen of aanmoedigen. Enig wapenfeit voor de goal van Harfsen is direct ook een grote kans. Na een mooie combinatie wordt Jordy aan de zijkant vrijgespeeld, zijn schot wordt helaas gepareerd door de keeper die tot dat moment weinig te doen heeft gehad. Hetzelfde geld overigens voor Kris. Ondanks dat Harfsen een overwicht heeft, weet het maar weinig kansen te creëren. De spaarzame keer dat ze voor de goal komen, zorgt niet voor paniek bij de doelman van Eefde. Een 0-0 ruststand is het logische vervolg van het kelderklasse duel wat zich op de Wolzak afspeelt.

Na rust lijkt hetzelfde niveau zich tentoon te spreiden op de Wolzak. Toch weet Eefde zich steeds beter in de wedstrijd te knokken en is het Harfsen wat achteruit moet. Nadat Eefde steeds meer duels gaat winnen is het Rens die de wedstrijd open breekt. Met een goede crosspass bereikt hij Martina die lekker aan de wandel gaat. Zijn voorzet belandt bij Mitch die hem, zoals het een goede spits betaamd in het netje schiet. De 1-0 voor Eefde is een feit en wie anders dan Mitch maakt de belangrijke eerste goal. Daarna lijkt Eefde compleet verlost van alle schroom en begint het te voetballen zoals Harfsen zou willen. De bal en duels zijn voor Eefde en zelfs het publiek is ineens weer te horen.

Eefde heeft met een hoop strijdlust de wedstrijd in handen gekregen en de 2-0 komt dus ook niet geheel onverwachts. Voor de 2-0 mogen de credits naar Jeroen. Zijn pass bediend Martina, maar de pass is zo goed dat iedereen bij Harfsen twijfelt wat ze ermee moeten. Vanaf de middenlijn krult hij fantastisch achter de verdediging langs en de keeper komt er niet aan te pas. Martina weet wel wat ermee wordt bedoeld. Zijn schot lijkt net naast te gaan, maar bereikt toch de goede kant van het net. Eefde heeft controle en Harfsen probeert nog tot kansen te komen. Uit het niets komt er een penalty, niet onverdiend, waarbij Kris zich mag laten zien. Kris pakt inderdaad de zwak ingeschoten penalty, maar de bal kaatst terug het veld in. Uit de rebound scoort Harfsen de aansluitingstreffer en lijkt het toch nog spannend te worden. Eefde wil geen spanning en zorgt via de goed ingevallen Hidde dat de overwinning maar een team past. De voorzet van Hidde belandt bij Mitch en hij maakt aan alle zenuwen een eind. Ook de scheids vind het leuk geweest en de 3-1 is gelijk het laatste wapenfeit.

Reacties zijn gesloten.