Wedstrijdverslag Eefde 1 – Helios 1

Vandaag staat de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Nieuwkomer Helios is de tegenstander vandaag. Na de sof van vorige week mogen de mannen het dit keer op een goed gevuld complex laten zien wat ze kunnen. De volgende 11 gaan hier een begin mee maken:

Kris; Jeroen, Dennis, Niek, Stefan; Martina, Rens, Sjors, Jordi, Jorn, Mitch

Gelijk vanaf de eerste minuut is Eefde levensgevaarlijk. Martina komt goed door en heeft een strakke voorzet in huis. Jordy weet deze bal echter tegen de paal aan te krijgen. Een schot van afstand niet lang daarna laat de doelman helaas ook niet wankelen. In de 15e minuut gaat Jorn maar eens op avontuur. Met de bal aan de voet komt hij een heel eind. Helaas is een doelpunt net iets teveel gevraagd. Na een ontzettend dominant begin heeft Helios ook een keer de bal over de middenlijn geschoten. Maar Jordy laat zien hoe je echt moet schieten. Na 25 minuten is hij klaar met de brilstand en haalt verwoestend uit. De keeper aan de grond genageld zoeft de bal tegen de winkelhaak aan. Een geweldige 1-0 voorsprong en zeker dik verdiend!

Nog geen 5 minuten later begint Martina aan een wandel vanaf de linkerkant. Zijn schot lijkt ietwat krachteloos en kan dus van de lijn gehaald worden. Dennis heeft even aan Jordy gevraagd hoe je een bal de goal inschiet. Vanuit een vrije trap schiet hij leep raak en is de voorsprong verdubbeld. Twee minuten later combineert Eefde met als stralend middelpunt Martina. Deze legt de bal bij Mitch die de 3-0 ruststand bepaalt. Na 11 minuten in de rust vind Eefde het welletjes en gaat het combineren. Gesteund door wat oehs en aahs vanuit het publiek combineert Eefde leuk. De voorzet vanaf de rechterkant beland op het hoofd van onze spits. De naam zegt het al, 4-0! Jopie Martina jongens, onthoud die naam. Flitsend langs de lijn gaat hij erlangs en de verdediger is er klaar mee. In de zestien wordt Martina onderuit gehaald en een penalty volgd. 5-0 door Jorn! Helios is de weg helemaal kwijt. Mitch kopt binnen de minuut twee keer raak omdat hij helemaal vrij staat. Inmiddels heeft hij er al 4 gemaakt!

Dit is een makkelijke middag voor iedereen die Eefde een warm hart toedraagt! Uiteindelijk houdt dit middagje spelen in de speeltuin op bij een 7-0 stand. Een heerlijke middag voor iedereen. Volgende week wacht de eerste derby en wel aan de andere kant van de sluis. Almen is dan de gastheer die ons hopelijk de driepunter schenkt.