Wedstrijdverslag Eefde 1 – Sportlust 1

Na een lange winterstop wordt er vandaag op de wolzak eindelijk weer voor de knikkers gespeeld door het eerste elftal. Een oefencampagne in de winterstop moet voor vertrouwen gezorgd hebben en de basis gelegd voor de tweede seizoenshelft. Er staat gelijk een kraker op het programma want de nummer 2 Sportlust Glanerbrug komt op bezoek. De uitwedstrijd leverde een gelijkspel op, hopen dat er vandaag een beter resultaat bij elkaar gevoetbald kan worden.

De volgende mannen mogen zich onderscheiden van de jongens: Kris; Tim, Pepijn, Jeroen, Stefan; Niek, Terry, Sjors, Rens, Dennis; Mitch

Na tien minuten begint Eefde sterker te worden. Twee schoten van Mitch vinden echter niet het netje. Aan de andere kant is het helaas wel direct raak. Na 25 minuten probeert Eefde tot een goede aanval te komen. Helaas is het te vaak te slordig aan de bal om echt gevaarlijk te worden. Toch krijgt Eefde na 27 minuten gevaarlijk voor de goal. De ingooi van Mitch komt de hele wedstrijd al ver en nu weet Terry Rens te bereiken. Die legt netjes terug op Niek, maar zijn schot wordt gekeerd door de keeper.

Eefde weet met hard werken het overwicht te pakken. De duels worden gewonnen en van daaruit probeert het kansen te creëeren. Rens krijgt een kans op randje zestien, maar weet hem net niet in de hoek te mikken. Tot de rust weet Eefde de sterke fase niet te belonen. Helaas is de ruststand hierdoor 0-1.

Net na rust weet Glanerbrug de voorsprong te verdubbelen. Eefde staat met zijn allen voor de bal en vergeet de diepgaande middenvelder te dekken. Die schiet hem netjes binnen. Direct vanaf de aftrap pakt Eefde het weer op. Een diepe bal op Mitch wordt gevaarlijk. Zelfs zo gevaarlijk dat het een doelpunt oplevert door een handigheidje van de spits. 1-2 en de spanning is weer terug!

Op dit moment is elk kans ook direct een doelpunt.Glanerbrug zet wat druk op de bal en geeft de op goed geluk voor. Daar wordt hij met wat ongeluk voor Eefde binnen gewerkt. Ook Eefde laat weer wat van zich zien. Na een goede diepe bal van achteruit heeft Wouter een goede actie in huis. Geeft de bal goed voor op Niek, maar zijn schot beland in het zijnet.

Eefde komt niet echt lekker in de wedstrijd en wordt hierbij niet echt geholpen door de scheidsrechter. Na op zijn minst een paar discutabele beslissingen krijgt Eefde eindelijk weer eens een vrije trap mee. Na drie keer wordt deze echter zomaar ingeleverd en kan de linksbuiten zo doorlopen. Die loopt tegen het uitgestoken been van Jeroen aan en de daaropvolgende penalty word geraakt. Dit lijkt een kwartier voor tijd toch wel de beslissing. Ook de vijfde word er nog ingetrapt. Eefde krijgt het opnieuw niet voor elkaar om te verdedigen en de bal kan zo binnengelopen worden. De eerste wedstrijd na de winterstop eindigt met een nederlaag voor onze manschappen.

Reacties zijn gesloten.