Wedstrijdverslag Eefde – Almen

Vandaag 30 september is op meerdere vlakken memorabel te noemen. Wist u bijvoorbeeld dat op deze dag speler Tim Alferink het levenslicht zag? Ook op deze dag begint de aftrap van de supportersvereniging van sp Eefde. Na een wervingsactie zijn er ruim 50 leden aangemeld en er zijn nog steeds mensen die lid worden. Ook is op 30 september de dag van de eerste derby van ons vlaggenschip, de wedstrijd tegen Almen. De trotse koploper is vandaag te gast op een verregend complex.

De volgende mannen mogen op een sfeervolle accommodatie proberen de punten in Eefde te houden. Bart, Pepijn, Ton, Sjoerd, Jeroen; Dennis, Sjors, Niek, Niels; Jorn, Mitch

Na een hoop rook wat van het terras kwam kon de wedstrijd eindelijk beginnen. Een onbekend Almen trok ten strijde met een een team dat vorig jaar kampioen is geworden in de derde klasse. Wel van het hoogste jeugdelftal. Na een aantal minuten kwam de linksbuiten wat dreigend door. Naast een heleboel snelheid nam hij onderweg ook wat voetbalvernuft mee. Voor Eefde was het zaak om hem te neutraliseren.

Na wat mogelijkheden over en weer slipte opnieuw de buitenspeler van Almen erdoor. Door een van van richting veranderd schot bracht hij de stand op 1-0 voor Almen. Eefde ging daarna op zoek naar de gelijkmaker. Aanvallend klopte er een heleboel, maar op het moeilijk bespeelbare veld was opbouwen niet altijd de slimste keuze. Hier lijkt gelijk een leerproces voor Eefde te komen, want door het eeuwenlang blijven opbouwen van achteruit werd alleen maar de eigen verdediging op de proef gesteld.

Na weer een verkeerd ingeschatte bal van Eefde kwam de linksbuiten van Almen opnieuw sluw door. Pepijn trok aan de noodrem, wat hem na een half uur op een rode kaart kwam te staan. Dit betekend een 1-0 achterstand en een man minder de rest van de wedstrijd. Toch lijkt Eefde beter in de wedstrijd te komen, maar weet het niet door te drukken. Een 1-0 achterstand bij rust is het gevolg.

Na een ouderwets potje penalty schieten door de jeugd van Eefde kan de wedstrijd weer nieuw leven ingeblazen worden. Dit zal best met alle goede bedoelingen bedoeld zijn, echter word verdedigen even vergeten. Na opnieuw een counter van Almen word Eefde lelijk in het hemd gezet. Vlak na rust weet Almen namelijk de 2-0 in de touwen te prikken en lijkt de wedstrijd op een uitgemaakte zaak te eindigen. Toch is het Eefde wat er alles aan doet om terug in de wedstrijd te komen. Opnieuw is het Almen wat in zijn vuistje lacht want verdedigend gaat er opnieuw een hoop mis. De 3-0 kan uitgetekend worden en met een man minder word de dag alleen maar donkerder voor Eefde.

Ook het publiek begint zich te roeren en de lange bal word gevraagd van iedereen die achterin staat. Dit zorgt toch ineens voor een impuls dat heel Eefde op zijn grondvesten doet trillen. Uit een op het oog vrij ongevaarlijke situatie kopt Jeroen ineens raak. Niks aan de hand zal je denken want bij 3-1 is alles wel gelopen. Echter loopt Almen vanaf de aftrap een beetje te schutteren. Wat de hele wedstrijd niet blootgelegd is, is de heel matige verdediging van de Sv uit Almen. Mitch ziet zijn kans schoon en benut vlak voor de 90e minuut zijn kans. 3-2 ineens en wat gaat er nog gebeuren???! Na wat mogelijkheden voor Eefde heeft helaas de 3-3 er niet echt ingezeten. Een zeer pijnlijke nederlaag tegen onze regio genoot.

Reacties zijn gesloten.