Wedstrijdverslag Eefde JO11-1 – EDS JO11-1

Voor Guus, Levi en Sil begon de ochtend weer vroeg omdat ze eerst met de JO12 meespeelden, en niet onverdienstelijk want de JO12 won met 4-1 van Voorst. Na de warming up en een last minute shirtjeswissel omdat wij in zwarte shirts moesten spelen, starten we aan de wedstrijd. Er zit voldoende spanning op want onze tegenstander staat op de 2e plaats en dus: “zullen ze wel heel goed zijn” is de algemene tendens onder onze eigen toppers. Omdat we knullig uitverdedigen wordt het al snel 0-1 voor de gasten, maar kort daarop maakt Joni de 1-1 via het lichaam van een tegenstander.

Omdat we slecht omschakelen en onze directe tegenstanders laten lopen wordt het kort na elkaar 1-2, 1-3 en vervolgens 1-4 (welke discutabel is want volgens ons is de bal niet over de lijn geweest), en dat terwijl we zelf ook kansen hebben. Iedereen is onrustig aan de bal, neemt niet eerst aan en schiet snel in plaats van de vrije man te zoeken. Uit een mooie aanval opgezet door Liam scoort Guus de 2-4 en daarmee is het 1e kwart afgelopen. In het tweede kwart krijgen we meer grip en minder ontzag voor onze tegenstander, de wedstrijd gaat gelijk op en de verdediging staat beter met in wisselende bezetting Yinte, Siem, Levi en Yente.

Op het middenveld weten we echter de bal nog niet te controleren en aansluiting te vinden met onze voorhoede. In het 2e kwart wordt er niet gescoord en pas laat in de 3e kwart valt door “te lief” verdedigen de 2-5. En dat terwijl onze voorhoede ook een aantal kansen krijgt met Liam, Thijs, Pelle en Renzo. In het 4e kwart gaat de strijd gelijk op, een tweetal mooie reddingen van Sil voorkomen verdere achterstand en in de voorhoede zijn Guus, Liam en Daan bijna trefzeker. Helaas valt er toch nog een laatste doelpunt voor onze gasten omdat wij het uiteindelijk al hebben opgegeven (zo lijkt het). Na de penalty’s kunnen we terugkijken op een best aardige wedstrijd tegen de nummer 2 in de poule, 2-6 verloren maar zeker niet kansloos en met een duidelijke stijgende lijn in ons spel. Dank aan de fanatieke aanhang, jullie support geeft ook een positieve boost!

Conclusie: We moeten een wedstrijd niet starten met ontzag voor de tegenstander, we beginnen beide bij 0-0, alles is mogelijk! Verdedigend moeten we resoluter zijn en geen risico’s nemen, op het middenveld en in de voorhoede meer controleren en sneller zijn in de omschakeling. Geniet van de rest van jullie weekend en tot maandag!