Wedstrijdverslag Eefde JO11-1 – Voorst JO11-1

Voor Pelle en Joni begon de ochtend op het veld het vroegst omdat ze eerst met de JO12 meespeelden. Omdat Voorst ook in het wit speelt, moeten wij in zwarte shirts spelen, dus de hele “welke maten, welk nummer en die past mij niet salsa” van een week of 3 geleden doen we gewoon nog een keer. Na een kort warming up beginnen we aan de wedstrijd. In het eerste kwart hebben we zelf de meeste druk op het doel van Voorst maar komt de tegenstander toch onfortuinlijk op 0-1 omdat we de bal achterin niet wegwerken, nu zijn we wakker. In het tweede kwart schakelen we een tandje bij en op aangeven van Thijs scoort Siem de 1-1, kort daarop scoort Thijs zelf op aangeven van Joni de 2-1. Een mooie inzet van Guus verdwijnt rakelings langs de paal en had qua schoonheid een beter lot verdiend. Voorst zet ook aan maar met 2 prachtige reddingen in korte tijd van Sil en goed verdedigend werk van Yente, Yinthe en Levi blijft de schade beperkt. Renzo, Pelle en Daan werken hard op het middenveld, en geheel terecht maakt op aangeven van Guus Thijs ook nog kort voor de rust de 1-3. Één van de laatste acties in de eerste helft is een prachtige vrije trap van Joni die maar net over gaat, tot zover de comfortabelste ruststand van het seizoen.

We spreken in de kleedkamer af dat we deze wedstrijd niet meer uit handen gaan geven, geen doelpunten meer tegen krijgen is belangrijker dan er nog een paar scoren! In de 2e helft spelen we richting de fanatieke aanhang en dat geeft het team vleugels. Zoë moet s ’middags zelf spelen en Er wordt steeds beter gecombineerd en al snel scoort Siem de 4-1 op aangeven van Liam. Het publiek gaat door het dolle bij een prachtige omhaal van Liam die helaas net geen doel treft, SP Eefde heeft er zin! Een werkelijk prachtige steekpass van Liam wordt vakkundig afgerond door Daan 5-1. De mooiste goal van de dag wordt gemaakt door Liam vanaf de linkerkant, hij dribbelt de bal in en schiet hem met een verwoestend schot achter de keeper in de kruising 6-1. In de laatste drinkpauze spreken we af elkaar nog meer op te zoeken en de ruimtes te benutten, inpassen en direct de ruimte in. Op aangeven van Joni scoort Thijs zijn derde doelpunt en dus een hattrick voor hem, het is 7-1 en Voorst heeft het opgegeven. Ook bij het achtste en laatste doelpunt is Joni de aangever, ditmaal scoort Guus fraai hoog in het net. Aan het eind van de wedstrijd beloond Pelle zichzelf bijna voor een voortreffelijke wedstrijd door na een mooie rush een doelpunt te maken maar de keeper van Voorst redt nog net met de punt van de schoen.

πŸ’ͺπŸ»πŸŽ‰πŸŽŠ 8-1 winst, de eerste overwinning van het seizoen, blijde en trotse gezichten, iedereen geniet terecht!πŸŽ‰πŸŽŠπŸ’ͺ🏻

Conclusie: Het begint steeds beter te lopen, als we de scherpte in de omschakeling nog kunnen verbeteren dan kunnen we nog een paar mooie potjes spelen. Geniet van de mooie overwinning en van de rest van jullie weekend en tot maandag!