Wedstrijdverslag Eefde JO11 – v.v. Dieren JO11

Iedereen was mooi op tijd om eerst even om te kleden en daarna binnen in de kantine de teamfoto te maken. Vervolgens het veld op en even warmdraaien voordat de wedstrijd begint, we treffen vandaag een geduchte tegenstander weten we uit de vorige periode. Onze tegenstander combineert goed en heeft een aantal spelers met behoorlijke individuele klasse, we komen in het eerste kwart op 0-2 achter waarna Daan uit een soloactie de 1-2 weet te maken. Hier houd het qua echte kansen voor ons wel op, de tegenstander is duidelijk beter en maakt gretig gebruik van de ruimtes die achter onze verdediging vallen omdat we te stijf staan en niet meebewegen. Diverse pogingen om iedereen bij de les te krijgen in de drinkpauzes en de rust hebben niet het gewenste effect, onze verdediging wordt stuk gespeeld. Bij rust is het 1-5, in het 3e kwart wordt het 1-9. Het sombere weer, de kou en de achterstand maken het er voor onze strijders niet makkelijker op, we verliezen uiteindelijk met 1-11.

Eerlijk is eerlijk, onze tegenstander was een stuk beter op elkaar ingespeeld en won het ook op individuele kwaliteit. Onze zwakke plek werd tegen dit combinerende en goed voetballende team pijnlijk blootgelegd. We moeten achterin en op het middenveld aan ons positiespel en aan de omschakeling werken, veel korter en resoluter dekken en zorgen dat we niet steeds achter onze directe tegenstander aanlopen maar hem voor ons houden.

Sil en Thijs, dank nog voor jullie inzet bij de wedsstrijd van de JO12-2 in Twello om 11:00 uur

Genoeg werk aan de winkel voor de training van komende maandag, dan trainen we samen met de JO12-2 van Marc en Daniel omdat Zoë andere verplichtingen heeft.

Fijn weekend allemaal, kruip lekker bij de kachel of de openhaard!