Wedstrijdverslag Eefde JO9-1 – Vorden JO9-1

De kop is eraf voor Sportclub Eefde JO9-1. Na een spannende en gelijk opgaande wedstrijd tegen Vorden, scoorden onze boys net iets minder doelpunten dan hun leeftijdgenootjes: 4-7.

Nadat trainer Gerard de afgelopen week fanatiek aan de voetbalskills van de jongens werkte, mochten Niels, Bram, Take, Vinz, Liam en Seph deze zaterdagochtend laten zien wat ze van deze trainingen hadden opgestoken. Helaas was Verron vrijdagavond ziek geworden en kon niet meedoen aan de wedstrijd.

Coach Maarten sprak voor de wedstrijd met de jongens af om vooral heel veel plezier te maken en te genieten. Want als je plezier hebt, volgt de rest vanzelf. Seph kwam deze zomer over van de kabouters en speelde zijn allereerste wedstrijd ooit. Ontzettend spannend, maar wat deed hij dit goed! Zonder enkele plankenkoorts hobbelde hij leuk mee tussen de andere jongens.

De wedstrijd ging gelijk op. Wat daarbij opviel was dat iedereen lekker in de wedstrijd zat. Zo maakte Niels hele mooie reddingen, was Bram werkelijk overval op het veld te vinden, maakte Take leuke acties, verdedigde Liam super scherp en stichtte Vinz veel gevaar voor het doel van Vorden.  

Na een half uur prijkte een 4-4 tussenstand op het scorebord. Vinz (3) en Bram zorgden voor de Eefdese doelpunten. De laatste 10 minuten was de batterij van onze jongens toch wel echt leeg, waardoor Vorden nog net wat meer doelpunten kon maken.

Terugkijkend op deze wedstrijd mogen de jongens heel trot op zichzelf – maar zeker ook op elkaar -zijn. Mede dankzij hun fanatisme en de bereidheid om elkaar te helpen, bleef Eefde tot het laatste fluitsignaal – van de goed leidende scheidsrechter Thijs – in de wedstrijd. Er was in vergelijking met vorig seizoen al een flinke stijgende lijn te zien. Houd dit vol jongens, dan gaan we een heel leuk en leerzaam seizoen tegemoet!

Reacties zijn gesloten.