Wedstrijdverslag Eefde JO9 – Basteom JO9

Eefde JO9-1 toonde afgelopen zaterdag karakter in de thuiswedstrijd tegen Basteom. Onze boys wisten een 2-5 tussenstand om te buigen naar 6-5, om uiteindelijk met een eindstand van 7-6 net een doelpuntje meer te maken dan onze gasten uit Baak, Steenderen en omstreken. 

We moesten het deze ochtend doen zonder Verron en Seph. Dit betekende dat Vinz, Niels, Take, Teun, Bram en Liam de hele wedstrijd moesten spelen. Basteom had de beschikking over maar liefst 11 (!) spelers, dus we wisten gelijk dat we vol aan de bak moesten.

Eefde kwam goed uit te startblokken en kreeg via Vinz een grote kans. Helaas ging zijn schot over. In de tegenstoot wist Basteom wel het net te vinden. Onze jongens waren deze ochtend echter onverstoorbaar. Vinz wist na een mooie actie de gelijkmaker te scoren. We kwamen vervolgens opnieuw op achterstand, maar na een mooie aanval over vele schijven wist Vinz opnieuw het net te vinden. Zo prijkte er halverwege een 2-2 tussenstand op het denkbeeldige scorebord.

Na de ranja trok Niels de keepershandschoenen aan en ging Take lekker voetballen. We kwamen in deze fase niet lekker in ons spel en Basteom wist er maar liefst drie te maken. Hierdoor leken we wederom aan het kortste eind te trekken. Maar zoals gezegd waren onze boys deze ochtend mentaal ijzersterk. De rug werd gerecht en door mooie goals van Vinz, Take en Bram kwamen we langszij.

Nog één kwart van 10 minuten te gaan. Deze pot kon alle kanten uit. Maar Eefde had een boost gekregen van de comeback. Vinz wist zijn vierde van de ochtend tegen de touwen te jagen en we hadden er nu dus eentje meer gemaakt! Basteom gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam weer langszij. Het slotakkoord was echter voor Eefde. Bram maakte een mooie actie langs de zijlijn en met een strak diagonaal schoot bracht hij de wit-zwarte brigade weer aan de leiding. De jongens gaven alles en het doelpuntje voorsprong meer weer niet meer uit handen gegeven. Het laatste fluitsignaal werd dan ook met luid gejuich begroet.

Terugkijkend op deze wedstrijd mogen we ontzettend trots zijn. Een grote achterstand ombuigen oogst lof en waardering. Vaak leidt zoiets juist tot grote uitslagen. Wat een mooie teamprestatie! Daarnaast was er bij vlagen sprake van leuk samenspel. Houd dit vol jongens!

Reacties zijn gesloten.