Wedstrijdverslag Eerbeekse Boys – Eefde

Vandaag staat er een heuse kraker op het programma. De mannen uit Eefde nemen het op tegen Eerbeekse boys. De overgekomen zondagvoetballers draaien een goed seizoen en staan bovenaan de ranglijst. De eerste periode staat op het spel, want bij winst van de Eerbeekse boys kunnen ze de periode pakken. Maar bij Eefde zijn ze natuurlijk niet van plan om dit te laten gebeuren en is er een mooie dag opgezet door de supportersvereniging. Omdat ook ons tweede team tegen Eerbeek speelt is er een bus voor 90 personen uit Eefde aangekomen om beide teams aan te moedigen. Om 3 uur wordt er afgetrapt op het complex van Eerbeek. De volgende mannen zijn door trainer Jeroen van der Tol het veld ingestuurd.

Kris; Tim, Terry, Niek, Stefan; Sjors, Dennis, Rens, Martina, Jorn; Mitch

In de beginfase is het een beetje aftasten wat beide ploegen aan elkaar hebben. Het spel is wat rommelig maar Eefde wint over het algemeen de duels. In de zesde minuut komt Eefde voor het eerst gevaarlijk door. Jorn wil de bal openen maar Mitch neem de harde bal aan om vervolgens Jorn zelf diep te sturen. Hierdoor wordt de verdediging van de tegenstander open gespeeld en heeft Jorn oog voor zijn medespelers. Martina kan op deze manier ongehinderd de 1-0 binnenschiet. Een bliksemstart voor Sp Eefde! 10 minuten later een herhaling van zetten. Nu is het Sjors die een snelle vrije trap richting Jorn speelt. Die probeert op zijn beurt opnieuw Martina te bereiken, maar ditmaal komt hij net niet bij de bal. Hierna gaat de storm wat liggen en gebeurt er voor beide doelgebieden vrij weinig. Het enige wapenfeit tijden de rest van de eerste helft zijn wat uitglijdende spelers, maar kansen zijn schaars deze wedstrijd. Vlak voor rust probeert Eefde het nog een paar keer van afstand, maar echt zenuwachtig moet de keeper van Eerbeek hier niet van geworden zijn.

Na de rust laat Eerbeek zich steeds meer gelden. Een heuse scrimmage voor de goal zou de 1-1 moeten betekenen maar uiteindelijk kan Niek de bal wegkrijgen uit de zestien van Eefde. Hoe deze aanval geen doelpunt opgeleverd heeft mag een klein wonder heten. Ook Eefde laat weer wat meer van zich zien en nadat Jorn zichzelf vrijspeelt op de rand van de zestien haalt hij verwoestend uit. De keeper kijkt ernaar en doet dat zo goed dat de bal op de lat gaat in plaats van in de goal. Dat is toch wel een handige kwaliteit als keeper. Rond het uur voetballen is Eerbeek de bovenliggende partij en is het aan Kris te danken dat ze nog niet gescoord hebben. Toch maakt de keeper van Eefde een houdbare vrije trap uit zijn handen glippen, maar omdat de rebound daarna op zijn lichaam geschoten wordt kan hij alsnog redding brengen. Eefde beperkt zich steeds meer tot counteren, maar dat levert toch zo nu en dan gevaar op. Na een combinatie door het midden loopt middenvelder Sjors door en is als eerste bij de bal. Met een overdosis spelinzicht lobt hij de bal over de keeper heen en maakt een prachtige goal vanaf een meter of 30. Hierdoor komt Eefde op de zo belangrijke 2-0 en lijkt Eerbeek zijn periodefeestje met minimaal een week te moeten uitstellen. Dit is inderdaad ook het geval en het is Sp Eefde wat zelfs de koppositie overneemt!

Met deze heerlijke overwinning smaken de eerste paar biertjes in de bus al heerlijk, maar zal het je niks verbazen dat bij thuiskomst op de wolzak er pas echt feest ontstaat. Hier wacht voor iedereen van Eefde een puntzak met patat en een lekkere snack erbij. Met wat opzwepende muziek wordt deze heerlijke voetbaldag compleet in stijl afgesloten.

Reacties zijn gesloten.