Wedstrijdverslag ESA 1 – Eefde 1

SLECHTE EERSTE HELFT NEKT SP EEFDE

Na de nodige coronaperikelen bij tegenstanders stond vandaag weer een wedstrijd op het programma, de bus stuurde Eefde naar Rijkerswoerd waar ESA de tegenstander was.

In een heerlijk zonnetje op een veld geteisterd door de hevige regen de afgelopen tijd trapte de volgende namen af voor Eefde: Kris, Jasper, Terry, Sjors, Niels; Rik, Joost, Jorn; Wouter, Mitch, Julian

Al snel was het duidelijk wat voor een wedstrijd dit ging worden, beide ploegen schuwde de duels niet en de scheidsrechter van dienst kreeg er geen grip op. Eefde begon te slap en ESA was vanaf minuut 1 de bovenliggende partij. Onder de druk uitvoetballen lukte niet en een breedtebal van Joost in de 8ste minuut werd onderschept door de aanvoerder van ESA die door dribbelde naar Kris. Kris tikte de speler aan en deze ging neer, strafschop en een 1-0 achterstand voor de mannen in het zwarte uit-tenue.

Het spelbeeld bleef hetzelfde, beide ploegen vochten harde duels uit en het betere van het spel bleef voor ESA. In minuut 25 kreeg ESA een vrije trap aan de zijkant van het veld, op goed geluk werd de bal in gebracht en deze vloog zonder dat er iemand aanzat achter Kris in de verre hoek. 2-0.

In het restant van de eerste helft kreeg Eefde er iets meer grip op maar tot grote kansen leidde dit niet. Ook aan de andere kant bleef het rustig, mede dankzij een voor de geblesseerde Kris ingevallen debutant Quinn Remmelink.

De thee was op en de mannen gingen er weer voor, de 2e helft kwam Eefde beter voor de dag, ESA had meer moeite met de druk van Eefde en ze begonnen zich te storen aan de scheidsrechter die constant rare beslissingen bleef maken. Mede daarom bleven de overtredingen zich opstapelen, waardoor een middenvelder van ESA eraf moest met 2x geel en Mitch na een opstootje met de bank van ESA direct rood zag en vroegtijdig het veld moest verlaten.

De wedstrijd bloedde dood en de kansen waren schaars, Julian kreeg nog een grote kans maar deze werd gepakt door de keeper en aan de andere kant kreeg ESA ook de bal niet langs Quinn.

Zo eindige de wedstrijd in 2-0, ESA was de bovenliggende partij en krijgen dus de terechte 3 punten. Iets waar wij volgende week weer naar opzoek gaan thuis tegen UNI V.V.

Tot dan!

Reacties zijn gesloten.