Wedstrijdverslag FC Zutphen 1 – Eefde 1

Een lekker zonnetje, een vol FC Zutphen complex en 22 mannen op het veld die niet konden wachten op de start van het nieuwe seizoen. Alle ingrediënten voor een lekker potje voetbal waren aanwezig. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Stephan Panman begon afgelopen zaterdag de competitie. De mannen konden direct aan de bak, want de clash tegen buurman FC Zutphen stond op het programma.

Onder luid gejuich en flink wat rook kwam Eefde met de volgende 11 namen het veld op: Kris Romeo, Rik van Brugge, Rens Braakhekke, Pepijn Stronks, Niels van der Spek, Joost Alferink, Jorn Braakhekke, Terry Stok (c), Julian Wolf, Mitch Elsman en Wouter Bakker. 

Het eerste half uur ging redelijk gelijk op. De grotere kansen waren wel voor FC Zutphen, maar Kris hield Eefde een paar keer goed op de been. Eefde was wat ongelukkig in de laatste pass en kwam niet tot grote kansen. Na een mislukte voorzet die achter Kris binnenviel, kantelde de wedstrijd. Zutphen kreeg de overhand en Eefde had het zwaar. Na een snelle counter werd vlak voor rust ook nog de 2-0 binnen geschoten. Met deze stand gingen we aan de thee.

De 2e helft ging van starten direct na rust werd door een schuiver in de korte hoek de stand 3-0. Snel daarna viel er een bal achter de Eefdese defensie en werd het 4-0. Hiermee was het verzet gebroken. Eefde creëerde nog enkele mogelijkheden, maar tot echt grote kansen kwamen we niet. Een schot van afstand raakte de lat en bij een aantal aanvallen ontbrak net een stukje geluk wat je op zo'n dag nodig hebt. 

In de slotfase prikte FC Zutphen er nog 2 bij, na snelle counters. Daarmee werd de eindstand bepaald: 6-0. Harde cijfers voor Eefde, maar een leerzame middag, waar zeker ook positieve dingen zijn uit te halen. FC Zutphen was op dit moment in de competitie een paar maatjes te groot, maar we kijken al rijkhalzend uit naar de terugwedstrijd op ons mooie complex. 

Volgende week spelen we de thuiswedstrijd tegen DVOV, dat onder leiding staat van oud-Eefde trainer Robert Grauwde. Kom allemaal kijken als we samen op jacht gaan naar de eerste overwinning in de competitie.

Tot dan!

Reacties zijn gesloten.