Wedstrijdverslag Harfsen 1 – Eefde 1

Vandaag staat er weer een prachtig affiche op het programma. Harfsen is vandaag de tegenstander en ontvangt Eefde op hun complex. Na een overdonderend begin van de supportersvereniging gaan de volgende 11 mannen drie punten proberen te pakken. Bart, Pepijn, Sjoerd, Dennis, Jeroen, Niek, Sjors, Rens, Jorn, Mitch, Niels

Gelijk vanaf het begin begint Eefde heel zwak. Alle duels gaan verloren en uiteindelijk mag er een voorzet gegeven worden. Sjoerd zit er net genoeg aan om hem voor Bart onhoudbaar te maken. Gelijk is de achterstand een feit. Dit moet Eefde dan direct om zien te buigen. De scheidsrechter houd het erg kort en dit resulteert in een vrije trap op randje zestien. Rens die schiet deze direct verwoestend raak. We beginnen weer opnieuw!! Daarna krijgt Eefde nog een paar mogelijkheden via corners maar voorlopig blijft het 1-1. In het eerste half uur wordt er ontzettend geknokt voor elke meter. Beide partijen hebben moeite om tot een aanval te komen, maar de strijdlust mag in deze hitte geprezen worden.

Rens zet goed druk op zijn directe tegenstander en er volgt een ingooi voor Eefde. Mitch gooit snel in en de verdediger zit mis. Jorn krijgt hem voor de voeten en haalt verwoestend uit. De voorsprong is een feit na hard werken! Eefde heeft de smaak te pakken. In het begin werd er nog wel een duel verloren maar nu valt alles goed. Mitch passeert zijn tegenstander maar Harfsen weet ternauwernood nog de bal weg te werken. Direct daarna zet Sjors een actie op en besluit maar te schieten. Helaas gaat zijn schot net naast. Ook Mitch passeert zijn directe man. Hij mag vlak voor rust nog een keer aanleggen, maar zijn schot gaat net naast.

Na rust laat Eefde weer mooi voetbal zien. Eefde combineert zo af en toe lekker. Mitch heeft een hoogstandje op het middenveld en Jorn kan aan de zijkant doorkomen. Zijn voorzet beland uiteindelijk weer voor zijn eigen voeten en helaas schiet hij de bal tegen de paal aan. Sjors lijkt commentaar te hebben op de scheidsrechter die daar niet van gediend is. Hij geeft Sjors geel en komt erachter dat dit zijn tweede is. Met tien man moet Eefde nog 20 minuten volhouden. Harfsen komt sterk door aan de linkerkant en schiet op de goal. In eerste instantie kan Bart redden maar de rebound gaat er helaas wel in. Harfsen probeert met man en macht aan te vallen maar de kansen die ze krijgen worden niet gemaakt. Met tien man probeert Eefde ook nog aan te vallen maar heel gevaarlijk wordt het niet. De keeper schiet de bal echter niet goed weg en Eefde mag op de goal schieten. In eerste instantie gaat die er niet in maar Niels is attent en schiet hem erin!! 3-2 met nog een kwartier te gaan.

In dit kwartier krijgt ook Harfsen een rode kaart nadat de aanvoerder commentaar heeft op de scheidsrechter. Een identieke situatie als dat van Sjors, de vraag is ook of dit nou allemaal wel nodig was geweest…. Maar de punten gaan mee naar de Wolzak!!!!

Een prachtige driepunter op de buurman luid een gezellige avond met de supportersvereniging in.

Reacties zijn gesloten.