Wedstrijdverslag Helios 1 – Eefde 1

Vandaag staat er een uitwedstrijd op het programma tegen Helios uit Deventer. De thuiswedstrijd begon moeizaam, maar resulteerde uiteindelijk in de grootste zege tot nu toe dit seizoen. Vandaag telt dus ook niks anders dan 3 punten. De volgende 11 mannen van Eefde komen in actie:

Kris, Tim, Terry, Niek, Stefan, Mathijs, Dennis, Jorn, Rens, Martina, Mitch

De eerste grote kans wordt opgezet door Tim. Hij loopt goed de vrije ruimte in en gaat de combinatie met Jorn aan. Daarna haalt hij uit maar vind zijn schot niet de beoogde bestemming. De rebound van Martina doet dat wel en hij zet Eefde al heel snel op voorsprong. Na een verkeerde pass van Niek kan Helios de stand weer gelijk brengen. Tot grote opluchting van alle wit-zwarten gebeurt dat niet en blijft de voorsprong intact. Eerste half uur heeft Eefde het betere van het spel maar vergeet het verder uit te lopen. Dit houdt Helios in de wedstrijd die er met een hoop fysiek probeert een wedstrijd van te maken. Ondanks dat Eefde normaal het fysieke ook niet schuwt beginnen er nu toch wat irritaties te ontstaan. Ook kiest het te vaak voor de moeilijkste oplossing om kansen te creëeren. Na 35 minuten voetbalt Eefde weer een keer simpel. Dan liggen er opeens heel veel ruimtes en gaat Jorn op zijn kenmerkende manier diep via de rechterkant. Zijn terug getrokken voorzet belandt bij Mathijs die hem heel bekeken de verre hoek in draait. 2-0! Vervolgens staat Eefde verdedigend niet goed en een diepe bal zet de aanvoerder ineens een op een met Kris. Zijn slappe rolletje is voor Kris een makkie. Hierna is het weer de beurt aan Eefde. Rens geeft een puntgave voorzet over Martina heen. Mitch neemt hem vol op de pantoffel en schiet de keeper en de bal de goal in.

Na rust blijft Eefde het veldoverwicht houden. Na een paar goede mogelijkheden voor Eefde wordt er aangelegd voor een corner. De keeper denkt hem te pakken maar Tim springt ervoor en kopt hem erin. Ook Rens pakt zijn goaltje mee. Na een prachtige bal van Dennis kan hij hem meenemen en werkt de bal rustig af. Eefde heeft begrepen dat het doelsaldo ook van belang kan zijn. Na een goede breedte bal op Frank kan hij hem zelf scoren. Hij gunt hem aan Mathijs en de 6e ligt in het netje. Hier blijft het echter bij. Ondanks de ruime overwinning was het kwaliteitsverschil nog groter. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de drie punten die weer bijgeschreven kunnen worden. De aankomende twee weken gaan de mannen nog even finetunen met een paar oefenwedstrijden om vervolgens op 9 maart te competitie te hervatten in en tegen Rdc.

Reacties zijn gesloten.