Wedstrijdverslag OBW JO9-2 – Eefde JO9-1

De jongens van Eefde JO9-1 kwamen afgelopen zaterdag helaas net iets tekort op bezoek bij OBW (5-2). Een moeizame start van de wedstrijd brak de wit-zwarte brigade uiteindelijk op.

Omdat Lochem uit de competitie is gehaald kregen we er met OBW uit Zevenaar als vervanger een verre uitwedstrijd bij. Eenmaal daar aangekomen was het even zoeken met wie wij de degens mochten kruisen. Toen we bij het veld aankwamen viel het op dat er paar beste ‘kerels’ bij liepen.

Met name in de openingsfase van de wedstrijd leken onze boys erg onder de indruk van de fysieke kracht van de tegenstander. Voordat we er erg in hadden keken we al tegen een 4-0 achterstand aan. Hierna kwam Eefde beetje bij beetje wat meer in de wedstrijd. Teun ging voorop in de strijd en dit sloeg over op de rest van de ploeg. Vlak voor het sluiten van de markt wist Bram na een mooie pass van Vinz de bal in de verre hoek te jagen: 4-1.

Tijdens de rust droeg Take de keeperstrui over aan Niels. De ranja leek zijn werk te doen, want in de tweede helft stond Eefde ‘aan’. Er werd gestreden voor elke meter en de beste kansen waren ook voor ons. Nadat Vinz knap voor de 4-2 had gezorgd leek er meer mogelijk. Helaas bracht de fysiek sterke speler OBW met een verwoestende vrije trap ons de genadeklap toe. Eefde probeerde hierna van alles om de score wat dragelijker te maken, maar het ontbrak ons ook aan een beetje geluk. Toch konden onze boys met opgeheven hoofd het laatste fluitsignaal begroeten.

Terugkijkend op de tweede fase kan je concluderen dat we ons goed kunnen meten met de andere teams. Hoewel de vorm van dag erg bepalend is hoefden we voor bijna niemand echt onder te doen. Na de winterstop gaan we lekker trainen en ons voorbereiden op de derde fase. Wordt vervolgd!