Wedstrijdverslag PW 1 – Eefde 1

Na opnieuw een lange reis richting de Duitse grens komt Eefde aan op het sportcomplex van PW. Dit is voor ons een oude bekende want we hebben hier al veel spannende wedstrijden tegen gevoetbald. Echter valt het balletje de laatste jaren voor Eefde wel goed. Daar hopen we vandaag uiteraard met zijn allen ook op. Omdat het veld bij PW te wensen overlaat wordt er bij de buurman gevoetbald. Het voordeel hiervan is dat het matje van kunstgras is. De volgende 11 namen beginnen in de basis:
Bart; Tim, Pepijn, Sjoerd, Jeroen; Sjors, Terry, Niek, Rens; Jorn, Mitch

In de 15e minuut raakt Sjoerd de bal helemaal verkeerd en bied daarom direct zijn excuses aan. Echter valt de bal precies achter de verdediging en de keeper is niet van plan om de bal te pakken. Mitch maakt van dit buitenkansje gebruik en schiet de bal tegen de touwen. 0-1 voor Eefde. In de minuten daarna moet Eefde enigszins de bal aan de tegenstander laten. Gelukkig weten ze hier geen kansen uit te creëren. Toch kan Eefde het initiatief weer overnemen. Ook dit resulteert niet in grote kansen. Wel weet Sjors van afstand bijna het doel te vinden en zijn er wat corners die geen gevaar opleveren.

Uit een counter staat Pw ineens voor Bart. Eefde schakelt totaal niet om en de ruimtes zijn te groot voor de verdediging. Bart weet gelukkig nog net te redden. Helaas gaat er verdedigend bij de corner ook een hoop mis en weet Pw alsnog te scoren. Via een handigheidje speelt Mitch zich vrij langs de zijkant. Hij heeft wel plezier in deze aanval dus loopt nog maar even door. Nadat de bal terug gelegd is heeft Terry net te weinig tijd om het doel te bereiken. Zijn schot wordt geblokt. Ook Niek heeft vlak voor rust nog een actie vanaf de zijlijn nog een actie in huis. Zijn verrassende schot met links kan nog net door de keeper tegengehouden worden. We gaan rusten met een gelijke stand.

In de tweede helft is hetzelfde beeld zichtbaar als de eerste. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en kansen zijn schaars. Niek zet goed door en een beetje onnodig maakt Pw er een corner van. Deze valt precies goed, maar Jeroen mikt hem helaas net naast. Eefde probeert op wilskracht toch de goal te forceren. Duels worden wel meer gewonnen en Jeroen verovert de bal op een meter of 25. Zijn schot is zeker geplaatst maar niet hard genoeg om de keeper te verrassen. Toch moet hij er een corner van maken. Deze corner wordt keurig op het hoofd van Jeroen geschoten die hem op zijn beurt het vijfmeter gebied inkopt. Daar staat Rens om het laatste tikje voor de 2-1 te geven.

Toch is het Pw weer wat de stand gelijk trekt. Eefde verliest het duel op het middenveld en er lijkt een overtreding op Jeroen gemaakt te worden voordat hij een op een met Bart komt. Deze wordt omspeelt en de bal wordt binnen getikt. Eefde probeert met man en macht aan te vallen maar van mooie aanvallen is geen sprake. Aan het einde van de wedstrijd laat Eefde verdedigen even achterwege en kan Pw de voorsprong pakken. Eefde probeert er nog wat van te maken door aanvallend te wisselen. Dit resulteert nog in een vrije trap die gevaarlijk voor komt. Helaas mist de kopbal van Wouter richting. De volgende vrije trap gaat op precies dezelfde wijze. Deze kan Wouter wel richting meegeven en hoewel de grensrechter vlagt wordt de goal wel toegekend. Dit betekend het einde van de wedstrijd. Uiteindelijk verdiende deze wedstrijd ook geen winnaar, want beide ploegen konden nauwelijks kansen creëeren. Wat dat betreft is het knap dat het nog 3-3 is geworden. Volgende week is het hopen op beter spel.

Reacties zijn gesloten.