Wedstrijdverslag RDC – Eefde

Na een extra winterstop van twee weken mag de trotse koploper uit Eefde weer een wedstrijd voetballen. Al een paar maanden is Eefde ongeslagen en de laatste verliespartij was uitgerekend tegen Rdc, inderdaad de tegenstander van vandaag. Waar Eefde de thuiswedstrijd in de slotminuten verloor, moet er vandaag eigenlijk gewonnen worden. Gebeurt dat kan er rustig gekeken worden naar de andere topper uit de klasse, Eerbeek speelt de uitwedstrijd tegen Harfsen. Eerst maar eens de opstelling van Eefde:

Kris; Stefan, Niek, Terry, Jeroen; Rens, Sjors, Dennis, Jordi, Jorn; Mitch 

Na een wat moeizaam begin komt Eefde iets meer aan voetballen toe. Jordi komt gevaarlijk door aan de zijkant en passeert een paar man. Op de rand van de zestien haalt hij uit maar zijn schot gaat op de lat. Eefde blijft druk zetten op de verdediging en Sjors veroverd de bal. Hij laat zich niet aan de kant zetten en vind ruimte om uit te halen. De keeper kan er niet bij en de 1-0 is een feit! In het eerste half uur heeft Eefde letterlijk en figuurlijk de wind mee. Door het harde werken komt Rdc niet aan voetballen toe. Eefde creëert de nodige kansen maar verzuimt om uit te lopen.  Vlak voor rust geeft Jordi de bal strak voor. Mitch glijd tegen de bal aan maar wonder boven wonder gaat de bal er niet in. Zo gaan we rusten met een 1-0 stand. Een keihard werkend Eefde heeft de overhand gehad in de eerste helft.

In het begin van de tweede helft gebeurt er weinig. De enige opwinding is een klein opstootje wat aan beide kanten een gele kaart oplevert. Na 75 minuten claimt Rdc een handsbal die niet gegeven wordt. Vervolgens zet Jorn Martina een op een met de keeper. Die speelt de bal opzij maar daar kan nog een verdediger tussenkomen. Na de scrimmage die volgt krijgt Rens de bal ook niet in de goal. Ondanks het veldoverwicht blijft het billenknijpen voor Eefde. Niet dat Rdc direct gevaarlijk wordt, maar de wind is verraderlijk en kan natuurlijk zo een keer de bal de verkeerde kant opsturen.Toch is het Eefde wat de kansen krijgt. Mitch komt een op een met de keeper, maar zijn vermoeidheid speelt een te grote negatieve rol om verwoestend uit te halen.

Uiteindelijk is het eind goed al goed, want de punten gaan mee naar de Wolzak. Achteraf blijkt dat Eerbeek ook verloren heeft wat ervoor zorgt dat Sp Eefde nu definitief bovenaan staat. Volgende week weer een thuiswedstrijd. Dan komt de Paasberg op bezoek!

 

Reacties zijn gesloten.