Wedstrijdverslag Redichem 1 – Eefde 1

Na een gezellige busrit kwam Eefde 1 aan in Renkum. Redichem was vandaag de tegenstander, het is een kwestie van aanhaken bij de (sub)top of naar beneden kijken. De sfeer zat er goed in, de supporters van het thuisteam zaten lekker een biertje te drinken en lieten zich goed horen.

De volgende namen kwamen het veld op om na 2 gelijke spelen weer eens de volle buit te pakken: Bas Hoetink, Tim Alferink, Pepijn Stronks, Rens Braakhekke, Niels van der Spek; Joost Alferink, Rik van Brugge, Niek Bralts; Wouter Bakker, Jorn Braakhekke, Julian Wolf.

Er werd afgetrapt door Eefde en de aanval werd gezocht, een geweldige bal van Rens werd op waarde geschat door broer Jorn en na 3 minuten stond er een heerlijke 0-1 op het (geweldige ouderwetse) scorebord. Beter beginnen kon niet. De gastheren waren zichtbaar aangeslagen en hadden moeite met het blok van Eefde en hoe de spelers voor elkaar wouden werken. Echt grote kansen werden niet genoteerd, tot de 23ste minuut. Een lange bal van Rens werd teruggelegd door Jorn en Joost haalde met een verwoestend schot uit en zag de bal fantastisch in de kruising vliegen. Keeper kansloos, 2-0.

Na de 2-0 werd Redichem iets sterker. Grote kansen waren echter spaarzaam door hard werken van de Eefde ploeg. Een afstandsschot van de gasten vloog tegen de paal, waarna de rebound uitstekend tegen werd gehouden door een kruising van Rens en Bas. Een geweldige Eefde aanval die van achter begon vlak voor rust kon net niet worden afgemaakt door captain Julian Wolf en zo gingen we aan de thee met 0-2.

Vol goede moed om dit de 2e helft vol te houden kwamen de mannen weer de kleedkamer uit. Blijven voetballen en score uitbreiden was het idee, maar dat ging even anders. Na 3 minuten was er een ingooi van Redichem die niet weggewerkt kon worden door de defensie. De bal werd gemist en via de kluts kwam de bal voor de voeten van de Redichem aanvaller, die hem achter bas schoot: 1-2. Redichem bleef de lange bal spelen en kwam meer toe aan hun manier van spelen. In de 56e minuut wil Rens de bal aannemen, maar de bal rolt weg op het hobbelige veld. De rechtsbuiten profiteerde en schoot met een knap afstandsschot de bal achter Bas. 2-2.

Redichem leek na de 2-2 tevreden met een punt en ging achteruit hangen. Eefde gaf nog wat extra gas, maar had moeite in de laatste fase waardoor het lang spannend bleef. In de 81ste minuut kreeg Eefde zijn zoveelste corner en Julian stond achter de bal. De bal viel in de 16, maar kon niet worden ingekopt, de bal viel eruit en daar stond Jorn… Hij nam de bal aan en legt hem precies in de benedenhoek: 2-3 en grote vreugde bij de mannen in het wit en de meegereisde supporters. De resterende 10 minuten werden volwassen uitgespeeld en bij Redichem was het verzet definitief gebroken.

Met 3 punten mee terug in de bus werd het feestje goed gevierd. Opnieuw werd er niet verloren en sluiten we aan in de subtop, een knappe prestatie van Stephan en zijn mannen. Volgende week komt koploper Cuijk op bezoek, een wedstrijd waar echt alle steun nodig is om opnieuw een hoogvlieger te laten dalen.