Wedstrijdverslag Sp. Eefde – RDC

De vierde wedstrijd van het seizoen stond op de planning. Aangezien de laatste thuiswedstrijd in een teleurstellende nederlaag tegen Almen eindigde had de ploeg van Jeroen van der Tol iets recht te zetten. 

Uit niets leek dat Eefde dat zelf besefte in de eerste helft. Het begon slap en RDC had dan ook een lichte overhand in het duel. Hoewel het ook niet echt tot grote kansen kwam. Toch kwam de eerste echt grote kans er voor Eefde, Dennis Nijveld mocht van een meter of 20 aanleggen voor een vrije trap en schoot hem net naast. Daarna was het RDC dat op voorsprong kwam, na een goede steekpass van de spits kon er iemand zo in het strafschopgebied opduiken en één op één komen met Bart Scholten. Die weet echter knap te redden, maar doordat de bal niet weggewerkt kon worden kwam de bal in een scrimmage alsnog bij een speler van RDC die het net wist te vinden.

Hierna blijft RDC het betere van het spel houden. Toch wordt Eefde op slag van rust nog twee keer gevaarlijk. Eerst is het een vrije trap van Jorn Braakhekke die nipt door de keeper tot corner verwerkt kan worden. Uit de corner erna is het Ton Reijlink die bij de tweede paal de bal goed terug kopt op Terry Stok, maar zijn schot wordt op miraculeuze wijze door de keeper gestopt. 

Vlak voor rust moeten Dennis en Ton echter geblesseerd het veld verlaten en staat er een ander team aan het begin van de tweede helft. Daarin is er meer strijd en beleving te zien aan de kant van Eefde. Maar kansen weet het nog niet echt te creëren. Echter is het halverwege de tweede helft Jorn die het tij weet te keren met een ouderwets zondagsschot. Op een meter of 30 van de goal krijgt hij de bal aangespeeld, draait weg en haalt vervolgens uit. De bal vliegt bij de tweede paal in de kruising binnen. Hierdoor kantelt de wedstrijd meer en meer in het voordeel van Eefde. Vlak voor tijd is het Mitch Elsman die als spits zijnde zijn torinstinct toont en de bal van dichtbij binnen tikt. Voorafgaand aan de goal was een goede actie van Pepijn Stronks, hij trok met de bal aan de voet van achteruit op en werd niet aangepakt. Door een prima één twee kon hij helemaal oprukken tot in het strafschopgebied van RDC en wist de bal bij Mitch te krijgen die hem vervolgens tot doelpunt promoveerde.

De overwinning leek hierdoor binnen, maar er was nog wel wat tijd te spelen. RDC ging meer op de aanval spelen, waardoor er meer ruimte kwam voor Eefde. En in de absolute slotfase van het nogmaals Jorn die de keeper met een goed afstandsschot verraste. Dit keer kwam Jorn goed naar binnen vanaf links en op de punt van het strafschopgebied wist hij met een bekeken schot de verre hoek te vinden, de keeper kon er nog wel een hand tegenaan krijgen, maar dit was niet voldoende. 

Na een moeizame eerste helft heeft Eefde bewezen dat het het tij kan keren en uiteindelijk heeft het een goede overwinning geboekt. Hierdoor kunnen ze vol vertrouwen naar volgende wedstrijd toeleven. De kraker uit tegen Be Quick (28 oktober).  

Reacties zijn gesloten.