Wedstrijdverslag Sportlust Glanerbrug – Sp. Eefde

Na de sof van vorige week tegen onze streekgenoot wacht er een uitwedstrijd voor de mannen van Jeroen van der Tol. Nadat de eerste wedstrijd Losser de bestemming was, is nu Glanerbrug de tegenstander. Behalve Pepijn die een schorsing uitzit is de basis niet veranderd. Op een behoorlijk troosteloze accommodatie en met meer uitsupporters dan thuis is het Glanerbrug die mag aftrappen.

De eerste 10 minuten beginnen wat tam. De slag op het middenveld is nog niet beslist. Toch is het Eefde dat wat mogelijkheden krijgt. Na drie corners is het Sjoerd die kan koppen. De bal mist helaas wat snelheid. 2 minuten later zet Eefde goed druk op het middenveld. Met name Sjors zet sterk door en weet Mitch te bereiken. Door een handigheidje kan die alleen door. Zijn stiftje mist helaas richting. Vlak daarna is een verkeerde bal achterin de inleiding van een aanval voor sportlust. De bal gaat gelukkig net voorbij. De counter daarna is daarna ook gevaarlijk. Echter weet Niels geen ruimte te vinden om te schieten.

Sportlust valt op door de beweeglijkheid voorin. Stuk voor stuk kunnen de aanvallers een mannetje passeren. Dut lukt met regelmaat, alleen gevaarlijk word het niet echt. De wedstrijd is na een half uur in evenwicht. Van achteruit bouwt Eefde goed op. Mitch laat zich uitzakken en combineert met Jorn. Die geeft de bal voor de goal, Niels loopt er tegenaan maar de keeper red fraai. Ook sportlust laat van zich zien. De organisatie staat niet goed bij Eefde en ze kunnen zo doorlopen. Op het laatste moment kan de bal gelukkig nog geblokt worden. Toch blijft de bal in de zestien, echter word die net goed afgedrukt. Toch blijft de brilstand op het scorebord staan bij rust.

Waar beide ploegen niet meer dan een paar mogelijkheden hebben gekregen, lijkt de stand ook wel terecht. De tweede helft begint Eefde ongewijzigd. Na een kwartier in de tweede helft lijkt sportlust sterker te worden. Het voetbal is er bij Eefde helemaal uit. Toch kan ook sportlust nog niet afdrukken. Vanaf een vrije trap rond de middenlijn, lijkt de spits de bal iets met de hand te beroeren. De scheidsrechter ziet dit echter over het hoofd en hij mag maarzo inschieten. Bart red gelukkig in twee instanties. Daarna laat eefde zich ook weer een keertje zien. Na een aanval over meerdere schijven is helaas de laatste bal op Niek net niet goed. Toch laat Eefde de grootste kans van de wedstrijd noteren. Jeroen speelt langs de lijn Mitch in. Met een handigheidje speelt hij Jorn in. Die geeft de bal heerlijk voor. Niek weet helaas niet af te drukken.

Eefde begint wel sterker te worden. En opnieuw Eefde door. De aanval ziet er precies hetzelfde uit als de vorige. Nu is het Terry die het eindpunt is. Helaas is het nu de keeper die hem eruit haalt. Ook sportlust laat zich voor de verandering zien. De bal leek uit, maar er word gefloten. De bal schiet gelukkig voorlangs. Na kansen over en weer weet niemand af te drukken. De bal had beide kanten op kunnen vallen, maar hij bleef in het midden liggen. Helaas dat het niet kan maar 2 punten voor allebei was verdiend geweest.

Reacties zijn gesloten.