Wedstrijdverslag Teuge 1 – Eefde 1

EEFDE OP WILSKRACHT LANGS TEUGE

Op een koud Teuge complex stond zaterdag competitiewedstrijd nummer 8 op het programma. Het was de wedstrijd tussen nummer 7 en 8. Na het verlies van vorige week, was er de mannen van Stephan Panman alles aan gelegen om vandaag weer te beginnen aan een nieuwe reeks.

De volgende namen werden de kou ingestuurd: Bas Hoetink, Tim Alferink, Terry Stok, Rens Braakhekke, Rik van Brugge; Joost Alferink, Niek Bralts, Jorn Braakhekke; Julian Wolf, Wouter Bakker & Mitch Elsman.

Eefde begon goed en zette Teuge vrijwel direct onder druk. In de 4e minuut was er een uitstekende voorzet van Wouter die op de paal werd gemikt door Niek, maar in de rebound raak werd geprikt door Mitch Elsman, wat de withemden een enorme booster gaf.

De 10 minuten na de 0-1 was Teuge de betere partij en was het vooral tegenhouden voor Eefde, waar ze uitstekend in slaagde. De stand bleef 0-1 en de eerste helft ging zonder al te grote kansen voorbij. Vervelend waren de blessures van Rens en Mitch, maar de vervanging pakte het uitstekend op in de vorm van Jurre en Mick.

De 2e helft begon en Eefde bleef de sterkere ploeg door goed te staan bij balverlies. Teuge kon er alleen via de counter een paar keer uitkomen. De uitgespeelde kansen waren voor Eefde, dit tot frustratie van de nummer 3 van Teuge.  Hij raakte met een snoeiharde tackle Mick zijn benen. De scheids, die prima floot, schatte deze situatie niet goed in en deed de overtreding af met slechts geel.

De wedstrijd werd hard en daarmee ook slordig. Echt grote kansen en goed voetbal was er slechts sporadisch. Eefde bleek echter de sterkere ploeg en knokte zich naar een hele lekkere 0-1 overwinning.

Of wij dit jaar nog in actie komen is totaal onduidelijk, maar deze overwinning smaakt naar meer.

Wie weet tot volgende week, als we ZZC hopen te ontvangen op De Wolzak.