Wedstrijdverslag Warnsveldse Boys JO11-2 – SP Eefde JO11

De dag begint met geklaag van de coach over het belachelijke tijdstip waarop hij moest opstaan, achteraf blijkt dat hij niets te klagen had want Guus zorgde ervoor dat Robert-Jan al om kwart voor 6 is opgestaan. Vandaag staat de “Twentekanaal derby” tegen de Warnsveldse boys op het programma, aanvang wedstrijd 08:30 (wie bedenkt het….) In de kleedkamer peppen we ons op en de boodschap is helder, niet aan het begin zitten pitten maar gelijk er vol tegenaan! Siem onderstreept dit omdat hij wil winnen van z’n geboortedorp en Joni dreigt alleen te trakteren als we winnen, als dat de boel niet op scherp zet weet ik het niet meer. Na een korte warming up in de mistige en natte omstandigheden starten we aan de wedstrijd, vanaf het begin zit de scherpte er redelijk goed in. De eerste echte kans van de wedstrijd is voor ons, een mooie pass van Liam kan door Guus net niet verzilvert worden. Het spel gaat over en weer, en als het voor ons gevaarlijk wordt komt dat omdat we niet snel genoeg omschakelen of omdat we verdedigend niet resoluut genoeg zijn. Aan het einde van de eerste helft, was daar na een goede loopactie bijna het eerste doelpunt voor Renzo op mooi aangeven van Guus. Beetje jammer dat zn moeder net ranja aan het halen was….. we gaan de rust in met 0-0, het kan nog alle kanten op.

De 2e helft begint en het gaat gelijk op, Sil heeft een voortreffelijke redding en aan de andere kant raakt Thijs ongelukkig de paal op aangeven van Liam. Toch krijgen we ongelukkig de 1-0 tegen, kleine tegenslag maar niets verloren. Op het middenveld (in wisselende samenstelling wordt er een tandje bijgeschakeld en Yente, Yinte en Levi hebben de boel achterin redelijk onder controle. Mooi loopacties van Liam en Siem bereiken een paar keer Daan niet die even in de spits staat, maar dan is het uiteindelijk toch Daan die op aangeven van Guus met buitenkantje rechts de bal langs de keeper werkt 1-1. We gaan beter spelen, geven ook nog wat kansen weg maar Sil houd knap stand. En dan dames en heren komt het “Moment Suprême”. Dat wat we oefenen komt er dan in de wedstrijd eindelijk uit op een moment dat het er ook echt toe doet. Liam jaagt door en speelt zichzelf vrij, Thijs kiest aan de rechterkant de diepte en wordt perfect aangespeeld door Liam met een strakke bal langs de lijn, Thijs draait naar zn rechter en geeft voor op Guus die is doorgelopen en voor de goal op duikt. Voltreffer, 1-2 in het voordeel van SP Eefde, YES!! Nu moeten we de laatste minuten uitspelen en geen fouten meer maken, dat lukt: een prachtige overwinning tegen een tegenstander die zeker niet voor ons onderdeed. Vreugde alom, penalty’s vanaf de middenstip (zo voelde het) en vervolgens Joni’s traktatie in de kleedkamer. Well done boys and girls, jullie trainer en coach worden hier heel erg blij van.

Guus, Daan, Siem en Sil, super dat jullie er nog een wedstrijd voor de JO12-2 achteraan hebben geplakt in Brummen, en of jullie daar even een goede indruk hebben achter gelaten!
Conclusie: Als we gelijk goed uit de startblokken komen en er samen voor strijden dan kunnen we wedstrijden over de streep trekken, helemaal als ons positiespel zoals bij de laatste goal ook begint te lopen. Geniet van de rest van jullie weekend en tot maandag!